Mökkipuutarha – luonnon läheisyys on nyt päivän sääntö!

Jos et ole ollut ulkona puutarhassasi pitkiä talvikuukausia ja huomasit vasta äskettäin, että luonto on siellä rehottava, sinun ei tarvitse ripustaa päätäsi heti. Tässä meillä on valmiina fiksuja vinkkejä ja käytännön temppuja, joiden avulla voit muuttaa mökkipuutarhasi takaisin moderniksi maa -idylliksi. Siellä voit viipyä koko kesän, vehreyden ja kauniisti tuoksuvien koristekasvien ympäröimänä ja tutkia luontoa läheltä. Mökkipuutarhat ovat tällä hetkellä jälleen, koska tämä puutarhan suunnittelutyyli vastaa ihmisen pyrkimystä palata luontoon ja nauttia täysin sen loistosta, hiljaisuudesta ja romantiikasta. Jos sinulla on tarkoitus, joka on muotoiltu samalla tavalla, seuraa luottavaisesti käytännön suunnitteluideoitamme ja täytä mökkipuutarhasi romanttisella hohdolla ja uudella viehätyksellä!

 “Takaisin luontoon” – Jean -Jacques Rousseausta nykypäivään!

puutarhaideoita, joissa on paljon värejä ja hieno puutarha -aita

Mökin puutarha todella juhlii todellista paluuta! Koska tämä puutarha -tyyli ei ole mitään uutta puutarhan suunnittelussa. Sen alkuperä on kaukaisessa ajassa, tätä pitäisi etsiä keskiaikaisesta “talonpoikaisesta” luostaripuutarhasta. Tuolloin omavaraisuus ravintokasveilla ja lääkekasveilla oli todellinen syy puutarhojen luomiseen ja ylläpitoon.

Monien vuosikymmenten aikana mökkipuutarhaa on kehitetty ja täydennetty suunnittelun kannalta niin, että se on nykyään hyväksytty vihreänä keidasena ulkoilmassa, jossa voit täysin lievittää arjen stressiä keskellä rehevä kasvillisuus.

Mökin puutarha erottuu rehevän kasvillisuutensa ansiosta

puutarhaideoita kauniilla kivipolulla ja värikkäillä kukilla

Vinkki 1: Mökin puutarha tarvitsee rakennetta!

Ensimmäinen asunto mökin puutarhan suunnittelussa on tarkastella koko aluetta ja antaa sille tarvittava rakenne. Kuinka meidän pitäisi ymmärtää tämä? Älä panikoi, joskus kaikki tuntuu hieman vaikeammalta kuin se todellisuudessa on. Täällä sinun on aloitettava puutarha -aidalla ja määritettävä puutarha -alueesi. Puiset säleet ja / tai punotut pajut muodostavat sopivan puutarha -aidan ja saavat mökkipuutarhasi näyttämään hyvältä kaikilta puolilta. Koska puutarha -aita ei toimi vain yksityisyysnäytönä, vaan sillä on myös koristeellisia toimintoja. Laatikon suojaus olisi myös erinomainen ratkaisu aidan suunnitteluun. On myös vaihtoehtoisia ikivihreitä kasveja, kuten japanilainen holly (Ilex crenata), jotka voivat koristella puutarhan ikivihreänä suojana.

 Puutarroista tai pajuista tehty puutarha -aita? Ei, parempi ikivihreä suoja!

puutarhaideoita kauniita ideoita puutarha -aidalle

Sitten tulee vaihe numero 2 ja siirryt puutarha -alueesi varsinaiseen kaavoitukseen. Klassisessa mökkipuutarhassa on suorakulmainen pohjaratkaisu, ja se on merkitty tienvarsiristillä. Tämä erottaa yksittäiset alueet toisistaan ​​ja luo mielenkiintoisen puutarhan ilmeen. Voit sitten itse päättää, mitä vyöhykettä haluat käyttää mihin ja miten istutat sen. Haluamme vain korostaa, että olisi hienoa, jos sinulla olisi visuaalinen keskus mökin puutarhassa.

Tuoksuvilla kiipeilyruusuilla kasvanut ristikko, pyöreä kukkapenkki, jossa on kukkivia puutarhan kukkia tai puutarhan suihkulähde, voisi toimia erinomaisena keskipisteenä ja heti houkutella silmiä. Yritä sitten tuoda symmetrisiä elementtejä tähän hiljattain luotuun puutarharakenteeseen. Kauniit ruukkukasvit pareittain voivat korostaa etuoven tai erilaisia ​​puutarhaelementtejä ja tuoda ne esiin visuaalisesti. Voit oppia lisää siitä tässä lukea. Kuinka suunnitella mökkipuutarhasi tyylikkäästi ja täynnä luonnon charmia. Kivipäällysteiset puutarhapolut täydentävät luonnollista ilmettä.

 Kivi ja sora ovat kaksi suosituinta materiaalia mökin puutarhan polkujen suunnittelussa

puutarhaideoita kivipolulla ja kivihahmoilla

Vinkki 2: Mökin puutarhaan luonnehtivat kauniit puutarhan kukat, vihreät ruohot ja pensaat sekä paljon tuoreita tuoksuja

Onko sinulla vihreä peukalo? No, nyt sinulla on parhaat mahdollisuudet todistaa taitosi! Koska mökkipuutarha on istutettava! Täällä ei ole rajoja, ja voit ilmaista luovuutesi, makusi ja tyylisi parhaalla mahdollisella tavalla puutarhasuunnittelun kautta. Voit vapaasti yhdistää vihannesalueita ja yrttikulmia ja luoda upean näköisiä ja kauniisti tuoksuvia kukkapenkkejä. Tällä tavalla saavutat upean sekoituksen värejä ja muotoja ja annat mökin puutarhalle lisää charmia.

Näet puutarhan rakenteen läpi Holkit ja tuoda ikivihreät kasvit paremmin esille, varjostettuja alueita voidaan parantaa sopivilla monivuotiset puutarhakasvit keventää. Luettelo kauniista puutarhan kukista ja pensaista mökin puutarhaan on todella pitkä, se alkaa ensimmäisistä kevätkukista, jatkuu hämmästyttävän tuoksuviin ruusuihin ja lumoavan kauniisiin gladioleihin ja päättyy kestäviin kukkatyyppeihin. Ota siitä selvää ja löydä varmasti uusi maailma…. Ja monia uusia suunnitteluvaihtoehtoja mökkipuutarhaasi! Älä unohda, että kukat ja puutarhakasvit houkuttelevat pieniä lintuja ja hyönteisiä, mikä on erittäin hyödyllistä mökkipuutarhasi villieläimille.

Rehevät ruohot ja ikivihreät pensaat näkyvät heti mökin puutarhassa

maanviljelijän puutarha epätavallinen puutarhapolku ja kaunis vihreä nurmikko

Lukuisat kukat ja puutarhakasvit koristavat ulkoaluetta koko kesän

Puutarhaideoiden sekoitus värejä tekee ulkopuolelta kauniimman

Vinkki 3: Mökin puutarha on sisustettava!

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä haluamme kiinnittää huomionne mökin puutarhan oikeaan sisustukseen. Puutarhakalusteet ovat välttämättä puuta tai takorautaa, ne ovat erinomaisia ​​maaseututyylisellä ulkoalueella. Jos sinulla olisi aikaa ja taipumusta, voit tehdä omat puutarhakalusteesi kuormalavoista ja luoda jotain näyttävää ja mukavaa ulkoiluun. Nämä ulkokalusteet luovat luonnollisen ja erittäin kodikkaan ilmapiirin, jossa kaikki tuntevat olonsa mukavaksi.

 Puiset puutarhakalusteet ovat täydellinen vaihtoehto mökin puutarhaan

puutarhaideoita puisilla puutarhakalusteilla ja upeilla kukilla

Villien puutarhan kukkien ja kasvien keskellä voit jakaa muutamia antiikkiesineitä ja tuoda ehdottomasti maalaismaisen tunnelman ulkoalueellesi. Katso ympärillesi kellarissa, puutarhavajassa, katolla tai kirpputorilla kauniita asioita, jotka voisivat sisustaa mökkipuutarhasi. Vanha kottikärry, kuluneet saappaat tai sinkkipullo voivat sopia täydellisesti tavoitteeseesi ja muuttua pian todellisiksi katseenvangitsijoiksi puutarhassa. Kotitekoiset kukkaruukut tai vanhat puutarhatyökalut säteilevät romantiikkaa ja nostalgiaa ja herättävät kaikkien huomion ulkona.

Ulkoalueen romanttisen ilmeen korostamiseksi voit valita mukavan riippumaton, jossa sinä tai rakkaasi voivat rentoutua tuntikausia. Se sopii täydellisesti tähän maaseudun tunnelmaan ja lupaa monia upeita täydellisen rentoutumisen hetkiä. Ja se on itse asiassa tämän päivän mökkipuutarhan päätarkoitus: se tuo meidät lähemmäksi luontoa ja antaa meidän ladata akkuja rennossa ilmapiirissä vehreän maiseman keskellä. Rentoudu ja anna mielen vaeltaa!

Lumoavat tuoksut ja raikkaat aromit täyttävät tämän päivän puutarhan

maatilapuutarha luo kaunis puutarha, jossa on kukkia ja puutarha -suihkulähde

 Korosta mökkipuutarhasi visuaalista painopistettä ruusupenkissä tai pyöreässä kukkapenkissä

puutarhaideoita puutarha -aidalle tuoreet kukat kaunistavat aidan

 Kaivon pitäminen ulkona olisi epäilemättä hyödyllistä

Maatilan puutarhapuutarha, jossa on suihkulähteitä katseenvangitsijana

 Kivipolut korostavat jokaisen mökkipuutarhan luonnollista luonnetta

maanviljelijän puutarha, jossa on kaunis kivipolku

Upeat väriroiskeet sängyissä ovat aina silmiinpistäviä!

puutarhaideoita kiipeilyruusujen ja maalaismaisen puisen puutarha -aidan kanssa

 Tunne lähestyä luontoa on sanoinkuvaamaton!

viljelijän puutarha kauniita ideoita värillisillä kukilla

Marigolds, marigolds, flox ja rehevät ja kauniisti tuoksuvat kiipeilyruusut asettavat sävyn mökkipuutarhan istutukselle

puutarhaideat koristavat talon julkisivua kiipeilyruusuilla

Luo värikäs sekoitus yrttejä ja vihanneksia mökkipuutarhaasi!

maatila puutarha puutarha yrttejä ja vihanneksia

viljelijän puutarha hienoja ideoita houkuttelevaan puutarhaan, jossa on paljon vihreää

maanviljelijän puutarhaideoita kodikkaan puutarhan luomiseksi

maatilapuutarhan luovat puutarhaideat toimivaan puutarha -alueeseen

viljelijän puutarhan vihannespuutarha, jossa on mukava rentoutumisalue rottinkikalusteilla

puutarhaideoita maalaismaiseen ilmeeseen kastelukannuilla

maatilapuutarha kaunis puutarhasuunnittelu pensailla ja kukkaruukkuilla

puutarhaideoita pyöreällä kukkapenkillä ja seinäsuihkulähteellä

Puutarhaideat tekevät ulkoalueesta siistin

Puutarhaideat saavat maalaismaisen ilmeen

puutarhaideoita soralla ja paljon kukkia

puutarhaideoita puutarhaan maalaismaiseen tyyliin monia pensaita ja kukkia

puutarhaideoita kauniita puutarhakukkia ja puutarhan suihkulähteitä

puutarhaideoita, joissa on paljon vihreää ja vettä

Maatilapuutarha Luo puutarha kukista ja vihanneksista

puutarhaideoita maalaistyyliselle puutarhalle

puutarhaideoita kivellä ja soralla