Naisen vaippa – helppohoitoinen maanpäällinen, jolla on parantavia ominaisuuksia

Naisen vaippa (Alchemilla vulgaris) on tässä maassa laajalle levinnyt monivuotinen kasvi, joka antaa jokaiselle puutarhalle raikkaan kelta-vihreitä aksentteja. Monet puutarhurit pitävät laitosta maanpeitteenä ja hyötyvät samalla sen lujuudesta ja helposta hoidosta. Alun perin Aasiasta ja Itä-Euroopasta, monivuotinen tuli erittäin suosittu leveysasteillamme jo keskiajalla, erityisesti lääkekasvina ja ns. Alkemistin yrttinä. Koska alkemistit yrittivät tehdä kultaa kasvien lehdille kerätyistä vesipisaroista aikaisin aamulla. Kansankieli on antanut naisen vaipalle monia muita nimiä, kuten haavan juuri, taivaanvesi, ukonilman ruoho, leppäkerttu jne. Seuraavilla riveillä annamme sinulle paljon tärkeitä tietoja ja hoitovinkkejä naisen vaipasta.

Kasvi itse vapauttaa nämä gutaatiopisarat itse

naisen vaipan alchemilla

Missä naisen vaippa menestyy parhaiten??

Ruusukasveihin kuuluva kasvi kasvaa luonnossa korkeilla niityillä tai harvoissa metsissä. Sitä on yli 1000 lajia. Kuitenkin tunnetuimmat ja istutetut ovat pehmeä ja pieni naisen vaippa sekä ns..

Kaksi jälkimmäistä lajia ovat paljon pienempiä eivätkä kasva 20 cm korkeammiksi, kun taas pehmeä naisen vaippa voi kasvaa jopa 40 cm korkeaksi. Monivuotinen suosii aurinkoisia ja osittain varjostettuja paikkoja puutarhassa, mutta voi jopa pitää itsensä varjossa. Optimaalisen maaperän tulisi olla runsaasti ravinteita ja läpäisevä. Vankka kasvi kestää yhtä hyvin savimaata. Vaikka monivuotinen rakastaa kohtalaista kosteutta, jotkut lajit voivat jopa menestyä kuivemmalla maaperällä, kuten kivikkopuutarhassa.

Naisen vaipassa on pyöreät lehdet, sahalaitainen reuna ja herkät, kelta-vihreät kukat

naisten vaippa alchemilla herkät kukat keltaisia

Kuinka huolehtia naisen vaipasta oikein

Optimaalinen istutusaika on lokakuusta, koska monivuotinen on pakkasalkio. Naisten vaipan tapauksessa tätäkään ei kuitenkaan pidetä tiukasti. Tämän voi kylvää myös keväällä. Voit tietysti tehdä tämän myös pistokkailla. Kukat tulevat yleensä toukokuusta syyskuuhun ja niistä tulee pieniä siemenpalkoja haalistumisen jälkeen. Monivuotinen pensas pyrkii jopa kylvämään itseään, jota voidaan hallita säännöllisellä kynityksellä keväällä ja säännöllisellä karsimisella. Naisen vaippa voidaan helposti kertoa jakamalla ja käyttää maaperänä rikkaruohoja vastaan. Lisäksi sinun ei tarvitse turvata kasvin talvisuojaa, koska se on ehdottomasti kestävä.

Super plussa: Naisen vaippa on mehiläisystävällinen ja houkuttelee myös muita hyödyllisiä hyönteisiä

mehiläisystävällinen pensasnaisen vaippa

Naisten vaipan vaikutus – miksi kasvi on niin terve?

Tavallisen naisen vaippa (Alchemilla xanthochlora) on tarkoitettu ensisijaisesti lääkekasveksi. Tämä johtuu siitä, että se sisältää paljon tanniineja, kuten agrimoniinia, sekä tärkeitä flavonoideja. Näillä aineosilla tiedetään olevan kouristuksia lievittäviä, kipua lievittäviä ja antibakteerisia vaikutuksia. Naturopatiassa kasvia käytetään siksi ruoansulatuskanavan bakteerien aiheuttamaan lievään ripuliin sekä kuukautishäiriöihin, vaihdevuosien oireisiin ja kutinaan. Lisäksi naisen vaipanlehdistä valmistetulla teellä on rauhoittava vaikutus ja siksi se on erittäin positiivinen sydämelle ja hermostolle.

Tee voidaan valmistaa erittäin helposti poimimalla tuoreita lehtiä ennen niiden kukintaa ja antamalla niiden jyrähtyä kuumassa vedessä 10 minuutin ajan.

varovaisuutta! Jos kärsit tietystä intoleranssista tai olet raskaana, sinun tulee ehdottomasti kysyä neuvoa lääkäriltäsi etukäteen.

Merkittävä kestävä monivuotinen ja lääkekasvi

naisen vaipan vaikutus terve

monivuotinen kasvi naisten vaippa alchemilla

Naisen vaippa on yhtä suosittu koristeellisten ominaisuuksiensa vuoksi. Tämä voidaan yhdistää moniin muihin puutarhan monivuotisiin kasveihin ja leikkaa myös hieno hahmo morsiamen kimppuihin tai juhlalliseksi ja huomaamattomaksi pöytäkoristeeksi. Anna itsesi vakuuttaa ja inspiroida!

Kesän unelma puutarhassa

alchemillan naisten viittakasvi

Satunnainen kontrasti pionien kanssa

ruusut naisen vaipan kimppupöydän koristelu

Myös hyvin minimalistinen – todellinen katseenvangitsija

naisten vaipan minimalistinen pöytäkoriste

keraamiset maljakot valkoinen naisten vaippa alchemilla

minimalistinen pöydän koristelu naisen vaipalla

Kasvi on ihanteellinen huomaamaton pöytäkoriste

kukkakoriste naisen vaipalla

pöytäkoristeet kukat hydrangeas eukalyptus naisten vaippa

Erittäin suosittu myös hääkoristeisiin

kukka -asetelma hääpöydän koristelu naisen vaippa

morsiamen kimppu naisen vaipalla

Jopa ämpäri … lyömätön raikas ja kaunis!

naisten takki ruukussa hoito vinkkejä

Ja entä naisen vaipan seppele?   

naisten vaipan seppele kukkakoriste

naisten vaipan alchemilla koristeena

Yhdistä upea monivuotinen kasvi lukuisiin kukkiin ja koristekasveihin!

naisten vaipan kukkakoristekimppu

Ruusut, laventeli ja muut ovat parhaita yhdistelmäkumppaneita

puutarhan suunnittelu naisten vaippa alchemilla

terve monivuotinen naisen vaippa      herkkä kukkakoriste pöytäkoriste naisten viitta