Pensasleikkaus – tärkeimmät vinkit ja temput harrastuspuutarhureille

Riippumatta siitä, haluatko suojauksesi yksityisyyden suojana, naapuripuutarhan reunana vai vain koristeena, se tarvitsee oikeaa hoitoa, jotta se näyttää aina kauniisti vihreältä tai kukkivalta. Yksi tärkeimmistä edellytyksistä tähän on tietää, miten ja milloin leikata suojaus. Vaikka tämä ei ole rakettitiedettä, on otettava huomioon muutama asia. Suojakasvista riippuen on muutamia eri näkökohtia, mutta periaatteessa samat perussäännöt koskevat suojauksen leikkaamista. Voit selvittää, mitä nämä ovat seuraavilta riveiltä.

Leikkaa pensasaita, mutta tee se oikein!

pensasleikkausvinkkejä ja temppuja

Milloin on paras aika leikata pensasaita?

Useimmissa tapauksissa suojaus on leikattava kahdesti vuodessa. Tällä tavalla kasvu kiihtyy ja suojaus tiivistyy. On tärkeää tietää, että im Liittovaltion luonnonsuojelulaki (BNatSchG) on rajoitettu suojausten, eli vapaasti kasvavien luonnollisten suojausten, karsimista siirtokuntien ulkopuolella 1.

Maaliskuusta 30. syyskuuta asti älä leikkaa. Sitten on useimpien lintujen pesimäkausi ja monet niistä haluavat pesiytyä pensasaitoihin. Ja vaikka karsiminen ja kevyt karsiminen on sallittua asutusalueilla ympäri vuoden, kannattaa varoa myös lintujen pesiä ja pieniä eläimiä. Tarkista siis aina suojauksesi huolellisesti ennen karsimista.

Versojen ensimmäinen kasvupyrähdys saadaan päätökseen Johanneksen päivänä (24. kesäkuuta)

Euroopan pyökkipensasleikkaus kesällä

Kokeneet puutarhurit suosittelevat pensasleikkausta ensimmäisen kerran helmikuun puolivälissä tai lopussa. Suurin osa kasveista ei ole vielä mehussa ja ne voivat selviytyä interventiosta paljon helpommin ja nopeammin. Lisäksi linnut eivät vielä kasva, eikä niitä voida häiritä. Se näyttää hieman erilaiselta kukkivien pensaskasvien kanssa. Upeiden kukkiensa säilyttämiseksi ne on leikattava vasta kukinnan jälkeen hyvin varovasti ja huolellisesti. Tämä pätee erityisesti jasmiiniin, forsytiaan ja lumipalloon.

Lisävinkki: Juhannuspäivän, 24. kesäkuuta, aikakausi sopii parhaiten suojan leikkaamiseen alkukesästä. Tällä hetkellä voit myös leikata kukkivan suojan hienosti.

Loquat -pensasleikkaus leikataan myös kukinnan jälkeen

Leikkaa mittoja suojauksessa

Varmista useimpien kasvien suojausten kanssa, ettei leikkuun aikana sata. Joten vesi pääsee rajapintoihin aikaisin ja voi vahingoittaa hienoja versoja. Pilviset, mutta kuivat päivät ovat parhaita.

Leikkaa pensasaita oikein

Tärkeä sääntö pensasaitaa leikattaessa on valita puolisuunnikkaan muotoinen muoto. Koska vain tässä tapauksessa kasvien alemmat osat voivat saada tarpeeksi valoa ja menestyä optimaalisesti. Tämä koskee eniten havupuita, kuten arborvitae ja vääriä sypressiä, jotka yleensä paljastavat alemmat oksat. Leikattaessa versoja tulee ottaa noin kolme neljäsosaa kasvusta, toisin sanoen: kolmasosa vasta kasvaneista kasvien versoista jää.

Puksipuu on hitaasti kasvava kasvi, jota suositellaan usein pienemmille suojauksille

suojaa oikein leikattuja vinkkejä

Aina kun aiot leikata pensasaidan, sinun on ehdottomasti otettava huomioon myös korkeus. Koska monissa paikoissa on laillinen raja 1,80 – 2 metriä. Varmista etukäteen, miltä se näyttää alueellasi ja miten sitä säännellään naapuruuslaissa. Sillä on myös merkitystä, onko se yhteinen suojaus, josta molempien osapuolten tulisi sitten huolehtia ja joka luodaan keskinäisessä ymmärryksessä.

Mikä pensasleikkuri on oikea?

Manuaalisten pensasleikkureiden ja suosittujen bensiini- tai sähkökäyttöisten pensasleikkureiden lisäksi on jo jonkin aikaa ollut mahdollisuus valita kätevä ja erittäin tehokas akkukäyttöinen pensasleikkuri. Tämä on paljon hiljaisempaa ja et yleensä tarvitse kuulosuojaimia pensasleikkauksessa. Lisäksi akkukäyttöiset pensasleikkurit ovat paljon kevyempiä verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Ne painavat yleensä noin kolme kiloa, jopa vähemmän. Sahan koon ja kasvityypin mukaan voit valita sakset oikein.

Kärki: Esimerkiksi ikivihreillä kirsikkalaakerin suojauksilla on suositeltavaa käyttää manuaalisia pensasleikkureita tai, mikä parasta, tavanomaisia ​​oksasaksia. Muutoin kasvin herkät lehdet voivat vaurioitua ja pensas näyttää kellertävältä ja houkuttelevalta.

Muut lehtikasvit suosivat myös manuaalista pensasleikkuria

Yksityisyyden suojaus pensasleikkaus

Ja näin voit saavuttaa suoran leikkauksen:

Voit välttää ei -toivotut aallot ja ontot pensaskruunuun työskentelemällä johdolla, joka kiinnitetään kahden pylvään väliin. Kirjaimellisesti kuollut suoraviiva on suuri apu leikattaessa. Mieti etukäteen huolellisesti, mikä suojakorkeus sopii sinulle, ja kiinnitä sitten siima siihen.

Pidemmillä suojauksilla olisi järkevää saada joku auttamaan linjan korjaamisessa

vinkkejä pensasleikkaukseen

Huolehdi ja karsi suojauksesi näiden periaatteiden mukaisesti ja pyydä ammattilaisten neuvoja, jos näet tarpeen tehdä niin uudelleen. Freshideenin toimittaja toivottaa hauskaa pensasleikkausta ja pitkiä, aurinkoisia tunteja puutarhassa!

Leikkaa pensasaita oikein ja huolellisesti

kirjan suojausleikattu oikein

Käytä modernia, ergonomista pensasleikkuria

pensasleikkausvinkkejä

Käytä kovien saksien tarvittavia kuulosuojaimia

pensasleikattu kuulosuojain

korkea pensasleikkaus tikkailla

Xylosma congestum on yksi suosituimmista suojakasveista

xylosma -ruuhkan pensasleikkaus

Myös soikeat pensasleikkaukset näyttävät hyviltä

pensasleikkaus ympäri

setri -pensasleikkaus