Pergola – hieman erilainen olohuone ulkona

Nykyään monet kiinteistönomistajat voivat kutsua itseään todellisiksi onnekkaiksi, jos heillä on mukava puutarha viihtyisän talon lisäksi. Heidän suurin plussa on, että he voivat laajentaa olohuoneensa ulkopuolelle. Luonnollisesti voit sitten viettää lämpimiä kevätpäiviä, pitkiä kesäiltoja ja leudoja syksyisiä iltapäiviä ulkona. Tämä on juuri tämänpäiväisen artikkelimme aihe, koska haluamme kertoa sinulle yksityiskohtaisemmin puutarhan pergolasta ja myös kertoa tällaisen puutarhasuunnittelun eduista. Haluamme myös perehtyä puutarhan pergolaan sopivimpiin materiaaleihin, näyttää parhaat kalusteet tälle ulkoilualueelle ja antaa muita fiksuja vinkkejä. Jos olet jo kiinnostunut, pysy kuulolla ja hanki paljon inspiraatiota omaan pergolaasi puutarhassa!

 Paikka erittäin viihtyisille tunneille ulkona!

Puinen pergola puutarhassa

Itse asiassa pergola ei ole mitään uutta puutarhan suunnittelussa, mutta viime vuosina siitä on tullut erittäin suosittu ja siitä on tulossa yhä suositumpi. Jos tarkastelemme nopeasti tämän puutarharakenteen syntyperää, huomaamme heti, että se rakennettiin muinaisina aikoina huviloiden kuistina ja sitä käytettiin kiipeilyavuna viinille ja muratille.

Tällainen rakenne on edelleen tyypillinen Välimeren puutarhoille. Nimi tulee italialaisesta sanasta pergola ja tarkoittaa yhtä hyvää kuin berankte lehtimaja. Rakenne on erittäin vakaa, kasvanut tai ei ja avoin ylhäältä. Joten voit istua mukavasti ulkona ja katsella taivasta pään yläpuolella.

Kyllä, pergolalla on monia etuja. Jos haluat antaa puutarhallesi Välimeren charmia tai haluat suojatun, erittäin kodikkaan paikan ulkona, voit valita puutarhassa olevan pergolan.

Voit myös viettää mukavan oleskelutilan ulkona.

Pergola puutarhassa veden ominaisuus etualalla hiljainen mukava lounge perustettu

  • Mitkä materiaalit sopivat pergolan rakentamiseen??

Ensinnäkin haluamme korostaa, että pergola on käytännöllinen ja samalla koristeellinen elementti puutarhassa. Monet puutarhanomistajat ihmettelevät varmasti, mikä materiaali olisi sopivin tällaiseen rakentamiseen. Valittavana on muutamia vaihtoehtoja, kuten puu, teräs ja alumiini, mutta suosittelemme erityisesti puuta. Siinä on lämmin karisma ja se on luonnollisesti kirjoitettu jokaiseen ulkoalueeseen. Sinun tulisi myös miettiä betonista valmistettua kiinteää pohjaa ennen kuin valitset paikan pergolallesi puutarhassa. Vasta sitten voit ostaa valmiin rakenteen tai rakentaa pergolan itse, jos olet taitava ja sinulla on jonkin verran kokemusta rakentamisesta. Puinen pergola sopii harmonisesti luontoon, klassiseen tai maalaismaiseen puutarhatyyliin. Sinun tarvitsee vain käyttää säänkestävää ja pitkäikäistä puuta, kuten lehtikuusta tai Douglas-kuusia, kyllästettyä pohjoismaista mäntyä tai eksoottista puuta, kuten Bangkiraa.

 Puinen pergola sopii täydellisesti tähän ulkoalueeseen.

Puinen pergola pieni pyöreä pöytä kaksi tuolia kukat nurmikko rauhallinen paikka puutarhassa

Puinen pergola tarvitsee kuitenkin säännöllistä huoltoa. Luonnollinen materiaali tarvitsee lasitteen tai sinun on öljyttävä se niin, että se palvelee sinua pidempään. Pylväiden alapää on kehystettävä metallilla, jotta puu ei vedä maasta vettä eikä mätä helposti. Neuvomme on: anna sen harmaata luonnollisesti. Joten sinulla on todella luonnollinen tunnelma puutarhassa vuosia.

Luonnollisuus on täällä päivän järjestys!

Pergola kaksi roikkuu tuolia monia kukkia maalaismainen tyyli

  • Puutarhakalusteet, yksityisyyssuojat ja pergolakasvillisuus

Ensinnäkin asennus riippuu käytettävissä olevasta pergola -alueesta. Suurempaan tilaan voit sijoittaa mukavat puutarhakalusteet, jotka kutsuvat sinut viipymään pitkään. Kuinka perustaa erittäin mukava lounge, joka toimii olohuoneen laajennuksena. Lisäksi haluamasi tyyli on ratkaiseva pergolan sisustamisessa. Esimerkiksi pajuhuonekalut sopivat upeasti puusta valmistettuun malliin, kun taas roikkuvat tuolit sopivat hyvin maalaismaiseen tai romanttiseen tyyliin. Mutta älä unohda, että luonnollisuus tulee esiin kaikissa pergola -malleissa.

 Pajuhuonekalut ovat ihanteellisia pergolan koristeluun.

Kutsuva nurkka ulkona pergola mukavat pajuhuonekalut ihanteelliset kalusteet

Jos valitset teräksestä tai alumiinista valmistetun pergolan, tarvitset myös metallisia ulkokalusteita, jotta kaikki olisi visuaalisessa harmoniassa. Rajoitetussa tilassa vain pieni pyöreä pöytä ja muutama tuoli riittävät luomaan ulkoruokailutilan.

Suojele yksityisyyttäsi ulkona ja ripusta kevyet verhot puurakenteeseen!

Pergola puutarhassa valkoiset verhot yksityisyyden suoja illalla

Jos haluat suojata yksityisyytesi puutarhan viihtyisillä tunneilla, sinun tulee myös tarjota sopivat yksityisyysnäytöt täällä. Kevyet verhot ovat erinomainen vaihtoehto, mutta ne suojaavat vain uteliailta katseilta. Tässä tapauksessa et ole suojattu tuulelta ja sateelta. Jos sää on huono, on parasta vetäytyä taloon.

 Jokainen pergola on avoin rakenne, eikä se suojaa sinua sateelta ja tuulelta.

Hyvin suunniteltu pergola avoin kattorakenne

 Tuoksuvilla ruusuilla kasvanut pergola näyttää erittäin romanttiselta.

Ruusuilla kasvanut pergola näyttää romanttiselta

Kauniilla kukilla kasvanut pergola näyttää erittäin houkuttelevalta. Toisaalta eri kiipeilykasvit, viiniköynnökset ja muratti täyttävät suuren koristeellisen tehtävän ja tekevät koko rakennuksesta näyttävän, mikä on itse asiassa sen alkuperäinen tehtävä. Toisaalta kasvillisuus voisi toimia myös yksityisyysnäytönä. Kauniit ja tuoksuvat ruusut, wisteria ja kiipeilytrompetti muuttavat pergolan pieneksi paratiisiksi ulkona. Luovuudellasi ei ole rajoja.

Voit saada lisää inspiraatiota kuvagalleriastamme ja päättää pian puutarhan pergolasta. Päätös on täysin sinun!

Ulkonäkö ja tuntuma ovat täydellisiä täällä.

Pergola -istuinalue mukavat huonekalut beige -puulaattojen kiipeilylaitoksessa

Pergola voi myös olla avoimen terassin jatke.

Puinen pergola, joka laajentaa avointa terassia, ruokailee paljon värikkäitä kukkia ruukuissa

Kuistin peittämistä pidetään nykyaikaisena pergola -tyypinä.

Katto verannan moderni pergola erittäin houkutteleva

 Tämä on hyvin tyypillistä Välimeren alueen maille.

Katto edessä talon sisäänkäynti tyypillinen Välimeren monet värikkäät kukat erittäin kutsuva

 Pergola voidaan yhdistää telttaan ja nauttia paremmasta aurinkosuojasta.

Puinen pergola, jossa markiisi yhdistettynä valkoisiin verhoihin

 Uppoudu luontoon ja rentoudu!

Pergola valkoinen

Japanilaistyylinen pergola.

Japanilaistyylinen pergola

 Rakenne ei voi olla täysin auki ylhäältä.

Pergola -rakenne ei ole täysin auki ylhäältä

Pergolan rakentaminen

Missä metalli ja betoni sopivat hyvin yhteen ….

Metalli- ja betonipergolarakenne moderni pergola -muotoilu harmaalla

Mutta myös puuta ja kiviä ….

Puukivipergolarakenne moderni ulkomuotoilu

Vakaa rakenne on säänkestävä ja kestävä.

Pergola vakaa rakenne säänkestävä ja kestävä