Puutarhapenkin koristelu – ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhatunnelmaan

Kiireisessä arkirutiinissamme unohdamme liian usein löytää aikaa rentoutumiseen. Tämä voi sitten johtaa henkiseen ja fyysiseen uupumukseen ajan myötä. Vaikka puutarha vaatii paljon työtä ja huoltoa ympäri vuoden, se voi yhtä helposti olla henkilökohtainen turvapaikka. Siellä voit paeta arjen huolet, rentoutua ja nauttia luonnosta sen henkeäsalpaavassa kauneudessa. Oma puutarha on paras stressinvastainen lääke, joka kohottaa mielialaa välittömästi ja lataa meitä positiivisella energialla. Jotta voisimme nauttia tästä erityisestä ulkoalueesta täysillä, on tietenkin tärkeää sisällyttää siihen istumapaikat. Tässä on puutarhapenkki! Seuraavissa riveissä näytämme sinulle, kuinka helppoa ja kaunista on sisustaa oma puutarhapenkki.

Maalaismaiset puutarhapenkit vanhentuneesta puusta näyttävät aina hyvin erikoisilta

Koristele puutarhapenkki - ideoita ja vinkkejä taianomaiseen puutarhatunnelmaan, jossa on puutarhapenkit pastelliväreissä

Ruukkuissa olevat oliivipuut luovat upean Välimeren tunnelman

Puutarhapenkin koristelu - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhaan, joka tuntee oliivipuun Välimeren tyyliin

Pystysuorat puutarhat ovat paitsi tilaa säästäviä, myös erittäin ihailtavia

Koristele puutarhapenkki - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhan tunteeseen pystysuorasta puutarhaideasta

Miksi sinun pitäisi koristella puutarhapenkisi

Ei ole mitään parempaa kuin siemailla teetä tai kahvia kauniisti sisustetulla penkillä aamulla, lukea hyvää kirjaa tai lehteä ja nauttia oman puutarhan näkymistä, tuoksuista ja äänistä. Tämä puutarhakaluste, joka näyttää ensi silmäyksellä tavalliselta, ei ainoastaan ​​tarjoa mukavaa istuma- ja rentoutumispaikkaa, vaan voi myös olla monella tapaa koristeellinen. Hyvin valittu, oikein sijoitettu ja kauniisti sisustettu puutarhapenkki voi tehdä valtavan visuaalisen eron ulkotilassasi.

Kannattaa sijoittaa kauniiseen puutarhapenkkiin

Koristele puutarhapenkki - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhaan, joka tuntuu minimalistiselta boho -tyylikkäältä

Koristele täydellinen puutarhapenkki

Puutarhakeskukset, huonekaluliikkeet ja verkkokaupat tarjoavat monenlaisia ​​puutarhapenkkejä. He kaikki tarjoavat puolestaan ​​jotain erityistä. Jotkut penkit on suunniteltu siten, että voit istua niillä mukavasti tuntikausia. Toiset eivät ehkä ole yhtä mukavia, mutta ne näyttävät upeilta taideteoksilta pihallasi. Harvoissa tapauksissa puutarhapenkki yhdistää täydellisesti molemmat ominaisuudet.

Jos kuitenkin haluat jotain todella ainutlaatuista tai et vain ole tyytyväinen myymälöiden tarjontaan, voit todellakin yrittää rakentaa puutarhapenkin itse. Internetissä on monia yksinkertaisia ​​oppaita, jotka näyttävät tarkalleen, miten se tehdään. Yllättäen tähän tarvitaan vain vähän ennakkotietoa. Lisäksi voidaan käyttää lähes kaikenlaisia ​​materiaaleja puulaatikoista, lavoista, vanhoista huonekaluista, kuten hyllyistä, kaappeista, jopa ovista tiiliin ja onttoihin lohkoihin.

Iloinen keltainen penkki kauniiseen kesäiseen puutarhan koristeluun

Puutarhapenkin koristelu - ideoita ja vinkkejä taianomaiseen puutarhatunnelmaan värikkäitä sisustusideoita

sijoitus

Ulkoalueellesi täydellisen penkin valitseminen on vasta ensimmäinen askel! Ennen kuin ostat sen, sinun on ensin löydettävä sille sopiva paikka. Jopa kestävistä, kestävistä ja säänkestävistä materiaaleista valmistetut puutarhapenkit on hoidettava ja suojattava asianmukaisesti, jotta he voivat pysyä uskollisina puutarhakumppaneina monien vuosien ajan.

Ihannetapauksessa puutarhan penkki tulisi sijoittaa varjoisaan tai osittain varjostettuun ja suojattuun alueeseen. Näin se ei kastu sateisella keväällä, syksyllä ja talvella. Kesällä se on myös suojattu paahtavalta auringolta, joka voi olla yhtä haitallista kuin sade, tuuli ja lumi. Aurinko voi nopeasti haalistaa kauniita värejä ja irrottaa maalin. Tumma puu, metalli ja kivi myös lämpenevät nopeasti ja tekevät mukavan istumisen käytännössä mahdottomaksi.

Eksoottinen puutarhapenkin koristelu Boho Chic -tyyliin

Koristele puutarhapenkki - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhatunteeseen boho chic puutarhapenkki eksoottinen

Koristele oma puutarhapenkki

Tapa, jolla haluat koristella puutarhapenkkisi, riippuu pääasiassa halutusta lopputuloksesta ja saavutetusta tunnelmasta. Haluatko, että puutarhakalusteesi pysyy toimivana? Haluatko mieluummin, että sillä on vain koristeellinen tehtävä? Entä muu ulkotilojen suunnittelu? Puutarhapenkkiä koristettaessa sen viimeistellyn ulkonäön ei pitäisi erottua peukalosta, vaan sekoittaa sen osana kokonaisuutta. Suunnittelusi ei saa poiketa muusta sisä- ja ulkokuvasta.

Keinupenkki on upea lisä mihin tahansa ulkoalueeseen

Puutarhapenkin koristelu - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhatunnelmaan syksyn koristeellisen kurpitsankukan keinuun

Kiitospäivänä käytetään paljon kurpitsaa, kuivattuja tai tyypillisesti syksyisiä kukkia

Koristele puutarhapenkki - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhatunnelmaan syksyn ideoita halloween

Värien valinta

Puutarhapenkki voi olla yllättävän hyvä aksentti puutarhassa. Kuten jo mainittiin, sen ei pitäisi herättää liikaa huomiota, mutta sen tulisi silti kiinnittää huomiota itseensä. Kauniisti sisustettu puutarhapenkki kutsuu sinut istumaan ulkona, kun katsot. Yksi parhaista ja helpoimmista tavoista saavuttaa tämä vaikutus on yksinkertaisesti maalata penkki tietty väri. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vain oikeita koriste -elementtejä – istuintyynyjä, juurityynyjä, huopia, kukkaruukkuja jne. Tässä on muutamia värikkäitä ehdotuksia:

Luonnonpuuta, neutraali valkoinen, harmaa ja sininen: Yhdistelmä näistä tyylikkäistä, huomiota herättävistä ja samalla uskomattoman rentouttavista väreistä korostaa hienovaraisesti luonnon kauneutta. Ne ovat hyvin yleismaailmallisia ja sopivat ihanasti mihin tahansa puutarhaan. Välimeren tyyli sekä nuhjuinen tyylikäs, scandi -tyylikäs, minimalismi ja maalaistalo voivat hyötyä erityisesti tästä.

Neutraalit värit sopivat kaikkeen

Puutarhapenkin koristelu - ideoita ja vinkkejä taianomaiseen puutarhatunnelmaan takkakulhoon

Voimakkaat, lämpimät värit: Lihavien, rohkeiden ja voimakkaiden värien valinta heijastaa yhtä rohkean, leikkisän ja luovan kodinomistajan persoonallisuutta. Ne ovat erittäin silmiinpistäviä ja näyttävät aivan upeilta yhtä värikkäässä puutarhassa, joka on täynnä kukkia. Tässä on kuitenkin tärkeää löytää tasapaino ja lisätä muutamia hienovaraisia ​​vivahteita.

Värikkäät, geometriset ja modernit heittotyynyt täydentävät keltaista puutarhapenkkiä upeasti

Puutarhapenkin koristelu - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhatunteeseen, joka tuntuu värikkäältä kauniilta

vihreä: Puutarhassa ei voi koskaan olla liikaa vihreitä asioita. Täällä väri muistuttaa reheviä paratiisimetsiä ja loputtomia niittyjä. Vihreä on rauhoittava väri, joka rentouttaa ja inspiroi. Vihreäksi maalattu tai koristeltu puutarhapenkki, jota ympäröivät korkeat saniaiset ja puut, näyttää todella maagiselta.

Vihreät penkit sulautuvat ympäristöönsä ja näyttävät vain upeammilta 

Koristele puutarhapenkki - ideoita ja vinkkejä taianomaiseen puutarhaan, joka tuntuu kauniilta vihreällä puutarhapenkillä

Vinkkejä ja temppuja

Seuraavassa on muutamia hyödyllisiä vinkkejä ja temppuja puutarhapenkin sisustamiseen:

Ulkotyynyt: Heitotyynyt, pussit ja heittotyynyt lisäävät väriä, tekstuuria ja visuaalista kiinnostusta puutarhapenkkiisi. Ne ovat koristeellisia ja toimivia samanaikaisesti. Erityiset ulkotyynyt ovat kuitenkin usein yllättävän kalliita, ja lisäksi niitä ei ole vielä saatavana niin monenlaisissa väreissä ja kuvioissa kuin tavallisia sisäpehmusteita. Yksinkertainen ratkaisu tähän ongelmaan löytyy mistä tahansa rautakaupasta nimellä Impregnation Spray. Pari kerrosta riittää muuttamaan suosikkityynysi ulkotyynyksi.

Täydellinen paikka rentoutua, lukea, maalata ja inspiroida

Koristele puutarhapenkki - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhaan, joka tuntuu yksinkertaiselta koristeluun tyynyillä

kasveja: On olemassa lukemattomia tapoja sijoittaa erilaisia ​​kasveja puutarhapenkkisi ympärille tai suoraan. Ruukkien koristekasvit voivat kuitenkin olla yhtä likaisia ​​kuin kauniita. Voit minimoida lian ja samalla ihailla niiden luonnollista kauneutta järjestämällä ne yhdessä valitsemiesi pienten koriste -elementtien kanssa suurelle tarjoilualustalle. Joten voit siivota uudelleen nopeasti.

Säästä tilaa älykkäillä suunnitteluratkaisuilla

Koristele puutarhapenkki - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhatunnelmaan puutarhapenkki -ideoita kukkaruukulla

valaistus: Puutarhaa ei voi ihailla vain silloin, kun aurinko on korkealla taivaalla. LED -keijuvalaisimet, lyhdyt, palokupit ja auringonvalot, jotka latautuvat päivällä ja syttyvät yöllä, luovat maagisen tunnelman ulkoalueelle illalla. Älä unohda tuoda lämmintä vilttiä.

päivänvarjo: Sateenvarjo ei ainoastaan ​​suojaa sinua, puutarhapenkkiäsi ja koristeitasi auringolta ja sateelta, vaan sillä on myös lisäkoristeellinen toiminto. Valitse värit ja kuviot, jotka kaunistavat oleskelutilaasi entisestään.

Keiju- ja keiju -valot ovat täysin maagisia jopa joululoman ulkopuolella

Koristele puutarhapenkki - ideoita ja vinkkejä taianomaiseen puutarhaan, joka tuntuu vihreiltä koristevaloilta

Kun koristelet puutarhapenkkiäsi, et vain koristele ulkotilaa, vaan luot myös ainutlaatuisen, henkilökohtaisen rentoutumispaikan.

Koristele puutarhapenkki - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhaan, joka tuntuu vanhalta puupuutarhalta ilman selkänojaa

Puupenkit ovat erittäin kodikkaita, käytännöllisiä ja hyvin lähellä luontoa

Koristele puutarhapenkki - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhatunnelmaan puutarhapenkillä puun purppuraisen koristeen ympärillä

Koristele puutarhapenkki - ideoita ja vinkkejä taianomaiseen puutarhatunnelmaan, jossa syksyn koristeellinen puutarhapenkki on kaunis

Puutarhapenkin koristelu - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhaan, joka tuntuu luonnolliselta koristeelliselta metsältä

Koristele puutarhapenkki - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhatunnelmaan, istuta kauniit siniset penkki koristeet

Sinun ei tarvitse olla asiantuntija rakentaaksesi tai koristellaksesi puutarhapenkkiä itse

Puutarhapenkin koristelu - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhatunnelmaan

Puutarhapenkin koristelu - ideoita ja vinkkejä maagiseen puutarhatunnelmaan