Puutarhapumput takaavat mukavuuden modernissa puutarhassa

Kevät on saapunut kauan sitten ja sää paranee. Luonnollisesti haluat viettää enemmän aikaa ulkona: Puutarhan aurinkoiset tunnit pidentyvät ja ovat miellyttävämpiä … Siksi sopivat ja kauniit puutarhakalusteet ovat valokeilassa. Kuten voit päätellä itse, sinun ei pitäisi luottaa vain kauniisiin huonekaluihin, sopiviin puutarhakasveihin ja silmiinpistäviin koristeisiin! Muut puutarhanäkökohdat ovat myös vahvasti edustettuina puutarhan suunnittelussa, mukaan lukien puutarhan kastelu. Hyvin toimivassa puutarhassa tulisi olla luotettava kastelu, jos haluat nauttia kauniista kasveista ja houkuttelevasta ulkonäöstä. Houkutteleva ulkoalue perustuu hyvään suunnitteluun ja ahkeraan puutarhanhoitoon!

puutarhapumppu taloudelliseen ja toimivaan puutarhan kasteluun

Puutarhan kastelussa oikean kastelujärjestelmän valinta on tärkeää, jotta puutarha toimii hyvin. Tämän on vastattava puutarhan suunnittelua ja puutarhan omistajan henkilökohtaisia ​​vaatimuksia. Puutarhapumput ovat käytännöllinen ja hyödyllinen ratkaisu nykyaikaiseen puutarhaan, ja onneksi malleja ja toimintoja on laaja valikoima. Mutta mitkä ovat puutarhapumpun ominaisuudet ja mikä on oikea puutarhaasi varten?

Mahdolliset käyttökohteet puutarhapumpulle

Puutarhapumppuja ei käytetä vain kukkien ja nurmikon kasteluun. Puutarhapumppu soveltuu myös puutarhan sprinklereiden paineen lisäämiseen ja vedenpoistoon. Allas voidaan esimerkiksi pumpata pois tällä tavalla tai pysähtynyt vesi (kuten suuret lätäkät) voidaan pumpata ulos. Koska pumput eivät ole vain pysyvästi asennettuja, vaan ne voivat olla myös liikkuvia, terassi ja sisäpiha voidaan puhdistaa tällä tavalla.

puutarhapumppu puutarhan sprinklerille moderni puutarhan kastelu

Kuinka puutarhapumppu toimii ja mikä sopii puutarhaan?

Puutarhapumppu toimii suihkupumpun periaatteella. Jokaisessa puutarhapumpussa on paineen tuottava generaattori. Siinä on moottori, joka käynnistää pienen siipipyörän. Näin syntyy virta ja juoksupyörää kääntämällä myös vesi käynnistyy. Imu syntyy imulla.

Mitkä ovat puutarhapumpun edut??

Puutarhapumppu takaa mukavuuden ulkona seuraavista syistä:

  • Puutarhapumpun käyttäminen säästää rahaa
  • Älykäs puutarhan kastelu hyödyttää sinua, jos luotat pumppuun, jossa on elektroninen ohjausjärjestelmä tai sulkuventtiili

puutarhapumppu moderniin ja tehokkaaseen puutarhan kasteluun

Mitä kriteerejä puutarhapumpun tulee täyttää?

Puutarhapumppua valittaessa on otettava huomioon muutama asia:

  • Esitys – Jotkut puutarhapumput saavat sähköä, toiset bensiiniä tai aurinkoenergiaa. Haluatko kastella suuria alueita vai pikemminkin pieniä alueita? Tilanteesta riippuen sinun on valittava off-grid, bensiinimoottori ja sähköiset puutarhapumput. Varmista kuitenkin, että jos tarvitset korkeaa suorituskykyä, sinun on myös odotettava suurempaa energiankulutusta.
  • Imuhissi -tämä on korkeusero pumpun ja vesilähteen välillä
  • Rahoituksen määrä – tällä tarkoitetaan vedenpinnan ja vedenpoiston välistä korkeuseroa. Syöttöpää voi olla korkeampi kuin imupää.

Jos tavoittelet hyvin hoidettua puutarhaa, älä unohda sen kastelua! Tee tietoinen päätös ja nauti upeasta kevään ja kesän rentoutumisalueesta!

puutarhapumput kukille ja kasveille