Puutarhasuunnittelu: istuta elävä seppele

Tee elävä seppele itse

kasvien elävän seppeleen puutarhan suunnittelu

Kiinteät, kuivuutta kestävät mehikasvit ovat täydellinen koriste porteille, aidoille, seinille ja oville. Elävän seppeleen luomiseen tarvitset:

– lanka -seppeleen muoto

– Pitkäkuituinen turvesammal

– Viljelymaan sekoittaminen

– mehikasveja

– Kukkakauppa langasta

Kaunis, elävä seppele

kasvit seppele muotoilee ideoita elävä seppele

Seppeleitä on saatavana käsityöläiskaupoista useissa eri muodoissa, joita voit muokata maisemasi mukaan. Hoito ei riipu seppeleen muodosta, vaan sen koosta: suuret seppeleet säilyttävät kosteuden paremmin kuin pienet seppeleet ja vaativat vähemmän kastelua.

Liota turvesammalta vedessä tunnin ajan ennen seppeleen istutusta. Ota kourallinen sammalta ja purista kevyesti ylimääräinen kosteus. Aseta sammal maahan ja seppeleesi sivulle.

Sekoita ruukkumaa

istuta elävä seppele

Kun olet asettanut sammalta seppeleen muodon sivuille, täytä ne ruukkumaalla. Jätä tuuma vapaaksi sammaleen pohjan ja yläosan väliin. Kostuta ruukkumaa, sekoita se kevyesti, poista mehikasvit ruukuistaan ​​ja järjestä kasvit haluamallasi tavalla.

enemmän sammalta kasvien väliin

istuttaa elävä sammal -seppele

Laita enemmän sammalta kasvien väliin, jotta se sekoittuu ruukkumaaseen ja pysyy paikallaan. Kiinnitä se sammalilla leikkeillä tai siteillä.

kääri seppele langalla

istuta elävä seppele

Kääri seppele tarvittaessa langalla. Kastele seppele istutuksen jälkeen. Jätä seppele asuntoon viikoksi. Saat erinomaiset tulokset asettamalla seppeleen varjoisaan paikkaan.

Huippukasvit vilkkaalle seppeleelle

Puutarhasuunnittelu, istuta vilkas seppele

– Aeoniums

– Rosary viiniköynnöksen (Ceropegia)

– Crassulat

– Echeveria

– Euforiat

– Haworthien

-Kanat ja poikaset (Sempervivum)

– Kalanchoes

Sedums (maanpeitetyypit)