Puutarhasuunnittelu koristeellisella soralla takaa tyylikkään ja siistin ilmeen!

Jokainen, jolla on oma puutarha, on ainutlaatuisen ulko -olohuoneen ylpeä omistaja. Tämä on yksi syy siihen, miksi hän on onnekas, koska hänellä on kaikki vapaus luoda oma hyvinvointikeidas luonnon keskelle. Edessäsi on niin paljon suunnitteluvaihtoehtoja, että jokainen maku voidaan täyttää. Ne, jotka pyrkivät yksinkertaisuuteen puutarhassa, suunnittelevat puutarhansa minimalistisella tavalla. Ne, jotka haluavat upean puutarhasuunnittelun, valitsevat välimerellisen puutarhasuunnittelun, ja ne, jotka haluavat tuoda romanttisen tunnelman ulkopuolelle, valitsevat puutarhan muotoilun nuhjuisessa tyylikkäässä tyylissä. Mutta jos haaveilet luonnollisesta puutarhasuunnittelusta, joka ajaa pois ja inspiroi pitkän työpäivän ponnistelua, niin sorainen puutarhasuunnittelu on loistava ratkaisu. Koska sorapohjat ja sorapolut ovat upeita katseenvangitsijoita modernissa puutarhassa!

Puutarhasuunnitteluideoita dekokkien ja kukkaruukkujen kanssa

Koristeellinen sora on suosittu koriste -elementti modernissa puutarhassa. Sisustat sängyn reunat, suunnittelet puutarhapolut tai korostat puutarhalammen. Jos päätät suunnitella puutarhan soralla, sinun on oltava varovainen yhdessä asiassa: laske oikea soramäärä projekteillesi. Koska sora voisi tehdä puutarhasta mukavamman paikan, mutta vain jos sitä käytetään asianmukaisesti ja sopivassa määrin.

Onneksi on Online -soralaskin tarvittavan soramäärän laskemiseksi, jotka helpottavat puutarhan suunnittelua soralla.

puutarhasuunnittelu soralla ja kauniilla kukilla

Kuinka saavuttaa optimaalinen puutarhan suunnittelu soralla?

Soran avulla puutarha saa tyylikkään ilmeen. Epäilemättä se näyttää myös siistimmältä! Kaikki tämä tekee siitä katseenvangitsijan ja houkuttelevan. Puutarhasuunnittelu soralla on myös helppo ylläpitää! Kaikista näistä syistä sorapuutarha on erittäin suosittu puutarhanhoidon harrastajien keskuudessa. Mutta miten saat optimaalisen puutarhan suunnittelun soralla? Kaksi asiaa on ratkaisevaa:

 1. Laske oikea soran määrä
 2. Sovita koristeellinen sora ympäristöön

maisemointi soraa ja vihreää nurmikkoa

Nykyään yksilöllinen puutarhasuunnittelu on suosittu ja sora on suuri apu täällä. Muista kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon koristeellista soraa tarvitset! Koska jokaisen puutarhan suunnittelu on hyvin yksilöllistä. Mainittu aputyökalu helpottaa ja nopeuttaa sorapuutarhan suunnittelua. Mitä sinun on määritettävä, jotta voit selvittää sen alueen mitat, jolle koristeellinen sora on tarkoitus levittää:

 • puutarha -alueen pituus, leveys ja kaatamiskorkeus
 • sekä haluttu soratyyppi

Tarvittava määrä koristeellista soraa lasketaan sitten. Saat myös tietää, kuinka monta pussia valitusta koristeellisesta sorasta kannattaa ostaa.

Mikä muu on tärkeää kauniille sorapuutarhalle?

Jos lasket tarvittavan soran määrän, sinun on silti kiinnitettävä huomiota muutamaan asiaan:

 • Kasvien jakautumisella ja järjestelyllä sorapuutarhassa on valtava rooli
 • Kivien värin tulisi sopia hyvin talon julkisivun kanssa
 • Kivien muodon tulee myös sopia hyvin ympäristöön
 • Parempi valita joko sora tai murskattu kivi, äläkä sekoita tyylejä ja värejä
 • Viemärikerrosta suositellaan ennen koristeellisen soran levittämistä
 • On parempi, ettei lehtipuita ole liikaa, tai lehtien keräämisestä tulee urakka

Puutarhasuunnitteluideoita soralla moderni alue, jossa on paljon kasveja

Mitkä ovat puutarhan suunnittelun edut soralla??

Sorapuutarhat ovat houkuttelevia, mutta myös erittäin käytännöllisiä, koska sorapuutarha soveltuu myös ravinteettomalle, kuivalle tai erittäin tiivistyneelle maaperälle. Voit suunnitella koko puutarha -alueen soralla, mutta myös koristella sillä vain etupihaa tai yksittäisiä puutarhan osia. Sorapuutarhalla on myös muita etuja:

 •  Erittäin kuumina päivinä maaperä ei kuivu niin nopeasti, jos se on koristeltu soralla
 • Koristeellinen sora suojaa rikkaruohoilta

Joten jos tavoittelet helposti hoidettavaa puutarhan suunnittelua, joka on myös visuaalisesti kiehtova, et ole väärässä sorapuutarhassa! Se on trendikästä ja käytännöllistä! Sorapuutarha kutsuu sinut viipymään pitkään ja tekee ulkona olemisesta miellyttävämpää! Laita soran alle sopiva määrä soraa etukäteen!

puutarhasuunnittelu soralla koristele puutarhapolku