Sissien puutarhanhoito kaunistaa laiminlyötyjä kaupunkialueita

Sissipuutarhanhoito ei ole nykyaikainen ilmiö tai lyhytaikainen puutarhanhoitotrendi. Se on enemmän filosofiaa ja hiljaista kapinaa, joka ilmenee kauneudessa ja elämässä. Taiteilija Liz Christyn vuonna 1969 San Franciscossa ja myöhemmin New Yorkissa alkanut sosiaalinen protesti rakenteita, monopolivaltaa ja laiminlyöntiä vastaan ​​on pysynyt maanalaisena liikkeenä tähän päivään asti. Mutta tämä saa yhä enemmän seuraajia ja voi jo väittää itsensä julkisesti. Jopa isot merkit, kuten Adidas & Co. yrittävät jo hyötyä siitä ja jopa sisällyttää sissien puutarhanhoitokampanjoita mainoksiinsa.

Sissipuutarhanhoito lisää luontoa kaupungissa

Yö- ja sumukampanjoiden avulla lukuisat “puutarhan sissit” vihreyttävät ja kaunistavat tienvarsia, keskikaistoja ja muita laiminlyötyjä viheralueita monissa kaupungeissa ympäri maailmaa. Puutarhapiraatit ovat myös ulkona Saksassa ja nauttivat jo suuresta suosiosta, etenkin Berliinissä, jossa on vielä paljon vapaasti seisovia tontteja. Erinomainen esimerkki sissipuutarhoista ovat esimerkiksi pääkaupungin ns. “Prinsessapuutarhat”, jotka sijaitsevat Moritzplatzilla Kreuzbergin alueella.

Sissipuutarhanhoito Isossa -Britanniassa

auringonkukan istutus sissien puutarhanhoito

Euroopassa Lontoon Richard Reynolds aloitti ensin puutarhasissana. Vuonna 2004 hän alkoi ensin salaa kaunistaa naapurustonsa laiminlyötyjä viheralueita kukilla ja kasveilla. Hänen aktiviteettinsa kuitenkin ihaili naapureitaan, ja hitaasti siitä tuli sissipuutarhayhteisö, joka ei vain valloittanut Yhdistynyttä kuningaskuntaa vaan laajeni myös maailmanlaajuisesti.

Richard Reynolds johtaa tällä hetkellä myös blogia: www.guerrillagardening.org ja on julkaissut kirjan: ”Guerrilla Gardening. Kasvitieteellinen manifesti ”, josta on tullut bestseller.

Puutarha -sissien salainen ase on kukat

sissien puutarhanhoitopuutarha

Sissien puutarhanhoito ei ole vain ympäristöystävällistä, vaan myös sosiaalista. Vihreät sissit eivät ole vain hyväksi biologiselle monimuotoisuudelle, vaan ne myös lisäävät kasvien hiilidioksidin imeytymistä. Lisäksi heidän toimintansa luo monia sissipuutarhoja, joista tulee myöhemmin kauniita naapuruston puutarhoja ja joilla on tärkeä rooli alueen sosiaalistamisessa.

Ihmiset eri taustoista puutarhan yhdessä

sissien puutarhanhoito naapurusto istuttaa puutarhaideoita

Tärkeitä vinkkejä sissipuutarhan aloittelijoille

Tärkein asia, jota aloittelija sissit tarvitsevat, on tietysti oikea motivaatio. Vielä parempi, jos tämä yhdistetään rakkauteen luontoon ja riittävään kurinalaisuuteen. Silloin myös toimien tulokset ovat optimaalisia. Lisäksi sinun pitäisi yrittää löytää muita seuraajia, jotka haluaisivat myös osallistua sissipuutarhanhoitoon, koska tarvitset usein apua yön istutuksiin.

Oikeiden kasvien valinta sissipuutarhanhoitoon on yksi tärkeimmistä harkittavista seikoista. Ennen kaikkea kestävät kukat, yrtit ja pensaat, jotka kestävät kuivuutta, ovat ihanteellisia kaupungin viherryttämiseen. Boxwood, valerian, orvokki ja kehäkukka ovat vain muutamia niistä. Monivuotiset kukat, kuten lumikellot, krookukset, narsissit, nasturtiums, hollyhocks ja tulppaanit, ovat myös puutarhapiraatin suosituimpia kukkia. Nämä kukkivat muutaman vuoden ajan ja hajauttavat upeaa värikylläisyyttään miellyttääkseen ohikulkijoita.

Kesäinen kiire kukkien läpi sissipuutarhanhoidossa

sissien puutarhanhoitoideoita kaunis kukka niitty

Niin sanotut siemenpallot ovat ehdottomasti puutarhan sissien tärkeimpiä ammuksia. Maasta, savijauheesta, kompostista ja siemenistä valmistetut pyöreät nyytit ovat jo suosittuja tässä maassa ja niitä on saatavana jopa joissakin luomuliikkeissä. Intohimoiset puutarhapiraatit voivat tietysti tehdä omia siemenpommeja. Älykkäitä ammuksia ei voi vain heittää laiminlyötyille viheralueille, vaan myös työntää seinän halkeamiin tai lisätä leikattuihin puunrunkoihin. Voit todella antaa luovuutesi mennä vapaasti.

Siemeniä valittaessa sinun tulee ensisijaisesti luottaa kotoperäisiin kasveihin. On kuitenkin joitain hyödyllisiä neofyyttejä, kuten esimerkiksi maa -artisokka, jotka ovat sopeutuneet erittäin hyvin sää- ja maaperäolosuhteihimme, ovat myös syötäviä ja jopa terveitä.

DIY -siemenpommit onnistuneeseen sissipuutarhanhoitoon

siemenpommit tekevät sissipuutarhaideoita itse

Silikonimuotit ovat ihanteellisia tällaisille siemenpalloille

Tee siemenpommit itse sissipuutarhanhoitoon

Siemenpommien tekeminen yhdessä on vielä hauskempaa

Tee siemenpommit itse sissipuutarhanhoitoon

Linnuilta suojattuna kasvit itävät rauhassa

sissipuutarha siemenpommeilla

Sissipuutarhanhoidon laillinen puoli

Niin kaunista kuin sissipuutarhanhoito on, sitä pidetään itse asiassa rikoksena, ainakin tässä maassa. Koska luvaton puutarhanhoito yksityisalueella tai julkisilla viheralueilla ei ole missään tapauksessa sallittua Saksassa. Rikoslain 303 §: n mukaan tällaisia ​​tekoja pidetään omaisuusvahinkoina, ja yksityisen omaisuuden tapauksessa on jopa BGB: n 862 §: n mukainen vahingonkorvausvaatimus. Siitä huolimatta monet ”puutarhapiraatit” ovat vaarassa joutua lain vastaiseksi, mutta varmistavat enemmän raikkautta ja kukintaa omassa kaupungissaan. Tämän seurauksena tämäntyyppisestä puutarhanhoidosta on tullut pieni rikos, ja sitä seuraa yhä enemmän seuraajia.

Lapio ja kastelukannu sissipuutarhanhoidon polulla

Kaiken tämän mielessä voimme sanoa turvallisesti, että sissipuutarhanhoito on yksi järkevimmistä ja hyödyllisimmistä aktiviteeteista, joita jokainen voi harrastaa haluamallaan tavalla kaupunkiympäristössään. On tärkeää noudattaa muutamia sääntöjä ja kasvattaa kasveja vain järkevästi. Koska asian todellinen tarkoitus ei ole häiritä ketään, vaan antaa oman panoksesi kauniimpaan ja terveempään maisemaan. Joten kaikkien maiden ”laittomat” kaupunkien vihreät yhdistävät ja tuovat luonnon takaisin kaupunkiin!

Lisää tuoreutta ja väriä kaikkialla sissipuutarhanhoidon avulla

värikkäitä sissipuutarhanhoitokukkia siemenpommeilla

Ja jos se on virallisesti luvalla, sitä kutsutaan kaupunkipuutarhanhoitoksi

sissien puutarhanhoito istuttaa kukkia

Joka tapauksessa tulokset voivat olla aivan upeita

sissien puutarhanhoito Kukkien ja kasvien istuttaminen siemenpommeilla

Kaupunkipuutarhuri Steve Wheen on toteuttanut tällaisia ​​kuoppia koskevia projekteja

sissien puutarhanhoito istuttaa kukkia

sissien puutarhanhoito istuttaa kukkia reikiin

Siemenpommit voivat tehdä ihmeitä

sissien puutarhanhoitokaupungin viherryttämisideoita

ideoita sissien puutarhanhoitoon puiden ympärillä

sissipuutarhanhoito kaupunkien viherryttäminen siemenpommeilla

Mehikasvit ja kaktukset sopivat täydellisesti moniin projekteihin

Sissipuutarhanhoito ideoita kierrätykseen

Tietysti myös hyödyllisiä kasveja ja kukkivia kasveja

kaupunkien ideoiden kierrättäminen sissipuutarhanhoito

Monivuotisten kukkien siemenpommit tekevät sissipuutarhanhoitoa

Pieni vaiva, suuri vaikutus!

sissien puutarhanhoito kauniita kukkia siemenpommeilla