Suitsukekasvi – helppohoitoinen, tuoksuva kauneus kotiin ja puutarhaan

Kasvi, jolla on ihanan tuoksuvia lehtiä ja joka inspiroi meitä yhä uudelleen – suitsukekasvi (Plectranthus coleoides). Nimi sekoitetaan usein todelliseen suitsukkeeseen, josta suitsuketta hartsi saadaan. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä sen kanssa, mutta se on yksi helpoimmista hoidettavista kasveista, jotka menestyvät sekä ulkona että sisällä. Seuraavilla riveillä opit lisää yksinkertaisesta kasvista ja saat myös tärkeimmät hoitovinkit.

Suitsukekasvi – vankka kauneus viehättävällä tuoksulla

kaunis suitsukekasvi vihreät valkoiset lehdet

Miksi suitsuketta kutsutaan niin??

Kuten jo mainittiin, laitoksella ei ole mitään tekemistä suitsukepuun kanssa. Mutta se sai samanlaisen nimen erehtymättömän eteerisen tuoksun vuoksi. Tämä on erityisen havaittavaa, kun kosketat lehtiä. Suitsukekasvi kuuluu suureen harppupensasperheeseen (Plectranthus), johon kuuluu yli 350 lajia.

Suurin osa heistä on kotoisin Kaakkois -Aasiasta ja Tyynenmeren saarilta. Mutta jotkut ovat kotoisin myös Afrikan trooppisista ja subtrooppisista alueista. Lehdet eivät ole vain vastuussa ihanasta tuoksusta, vaan ne ovat myös kasvin todellinen visuaalinen vetovoima. Lajista riippuen ne eroavat väriltään ja muodoltaan. Periaatteessa nämä ovat kuitenkin munanmuotoisia ja hieman lovia. Pienet lehdet ja varret ovat myös ominaisia ​​suitsukekasville.

Ensi silmäyksellä saatat ajatella, että se on koristeellinen nokkonen

suitsukekasvi vihreät lehdet valkoinen reunus

Missä ja miten suitsukekasvi menestyy parhaiten?

Kasvi on todellinen auringonpalvoja. Hän rakastaa kirkkaita ja lämpimiä paikkoja, jotka ovat hyvin suojattu tuulelta. Voit huolehtia suitsukekasvistasi puutarhassa ja parvekkeella. Se leikkaa myös hienon hahmon huonekasvina. Kesällä hän pitää kastelusta hieman useammin. Sinun on oltava varovainen erittäin kuumina päivinä, jotta maaperä pysyy kosteana. Sinun tulisi kuitenkin välttää veden vuotamista. Kuten useimmat Plectranthus -lajit, suitsukekasvi ei ole niin vaativa maaperän suhteen. Normaali ruukkumaa sopii tähän täydellisesti. Voit lisätä tähän hieman hiekkaa ja lehtikompostia. Lannoituksen kanssa kannattaa olla suhteellisen taloudellinen. Pieni nestemäinen pitkäaikainen lannoite kerran 14 päivässä pitäisi riittää.

Kasvin kukat ovat melko filigraanisia ja muistuttavat pieniä suita

kukkiva suitsukekasvi valkoisia kukkia

Kasvi ei ole kestävä leveysasteillamme. Se ei siedä pakkasta, joten se on tuotava taloon ennen ensimmäistä pakkasta. Valoisa talvialue, jossa on 10-15 astetta, olisi täydellinen tähän. Kastele harvoin tähän aikaan ja lopeta lannoitus kokonaan.

Upea ja mutkaton ruukkukasvi

suitsukekasvi kylpyammeen puutarhakasvissa

Helpoin tapa levittää kasvi on pistokkaat keväällä. Niiden tulisi olla noin 7 cm pitkiä ja leikata tuoreista versoista. Pistokkaat pidetään ensin ruukkumaassa ja myöhemmin ne istutetaan toiseen kukkaruukkuun, jossa on normaalia maaperää. Älä unohda pitää maaperää kosteana koko ajan!

Suitsukekasvi tuntuu erityisen kotoisalta roikkuvassa korissa

suitsukekasvi riippuva kori

Jos et vieläkään tunne tätä helppohoitoista ja mausteista tuoksuvaa kasvia eikä sinulla ole sitä kotona, sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla sitä. Kukkakaupasta löydät erilaisia ​​suitsukekasveja, jotka ovat paitsi halpoja, myös erittäin säästäviä ja kestäviä. Anna itsesi olla vakuuttunut ja nauti ainutlaatuisesta, eteerisestä suitsukkeen tuoksusta parvekkeella tai puutarhassa!

Kasvi kukkii yleensä toukokuusta elokuuhun

valkoinen kukka suitsukekasvi

Joillakin lajikkeilla on herkkiä violetteja kukkia

suitsukekasvi kukkapenkki puutarhan suunnittelu

suitsukekasvi violetit kukat plectranthus mona laventeli

Muut, kuten “Lemon Twist”, vaikuttavat vaaleankeltaisella sävyllä

sitruunan kierre suitsukekasvi

suitsukkasvi plectranthus siliatus kultainen

suitsukekasvi vihreät valkoiset lehdet