Syksykasvit: 7 kestävää kasveja luovat värimillan puutarhaan

Laiminlyötkö puutarhasi syksyllä ja talvella? Voit muuttaa sen tänä vuonna. Voit itse pitää ulkoalueesi raikkaana ja värikkäänä myös lämpötilan laskiessa valitsemalla oikeat syksyn kasvit. Jos et usko, lue vain ja katso itse. Näiden syksyisten kasvien avulla puutarhasi kukkii myös syksyllä ja talvella.

Mitkä syksyn kasvit tiedät?

Dahlia kukkivat syksyn kasvit kestäviä puutarhakasveja

Syksykasvit luovat puutarhassa värin mellakan

kestävä asteri kukkii puutarhakasveja syksyllä

Onko syyskuu oikea istutusaika? Kyllä, sääolosuhteet ovat siihen todella suotuisat. Maaperä on edelleen lämmin ja sataa tarpeeksi syksyisten kasvien istuttamiseksi. Luo siis värikäs puutarha, jossa on kukkivia kestäviä kasveja ja nauti niiden loistosta. Alla ehdotamme muutamia syksyn kasveja, jotka sopivat erinomaisesti määränpäähäsi.

Kukkivat puutarhakasvit, jotka ovat kestäviä

Cyclamen puutarhakasvit syksy syksy kasvit kestäviä

Syksyn kasvit lisäävät väriä puutarhaan

Väri on hieman vaikeampi myöhään syksyllä, mutta syksyllä asters näyttää laventelin sinisiä terälehtiä, joiden keskellä on kirkkaan keltainen. Ja yritä löytää tilaa kamelialle kukkimaan talvella. Joulun aikaan ne tuovat odottamattoman eksoottisia kukkia, jotka ovat erityisen kauniita. Ne tarvitsevat kuitenkin happamaa maaperää, joten sinun on ehkä täytettävä ulkokasvien ruukku sopivalla kompostilla.

Voit nauttia kukkivien puutarhakasvien kauneudesta ympäri vuoden

Syksyn syklaami istuttaa sitkeitä kasveja

Edellä olevien ehdotustemme lisäksi on muitakin syksyllä kukkivia kasveja, jotka voit istuttaa omaan puutarhaan. Olitpa aloittelija tai kokenut puutarhuri, nämä syksyn kasvit tekevät puutarhastasi kukkivan syksyn keitaan. Seuraavat syksyn kasvit ja pensaat kestävät vaihtelevaa säätä ja uhmaavat kylmää ja tuulta tuoden väriä ja kirkastamaan kylmiä syyspäiviä.

Värivirheitä syksyllä

Dahlia aster kukkivat syksyn kasvit kestäviä puutarhakasveja

7 syksyn kasveja, jotka kukkivat loistavasti

krookus

Syksyn ankarampi sää pakottaa krookukset maan läpi ja tekee niistä täydellisen talvikestävän kasvin matalissa lämpötiloissa. Ikoniset, kulhonmuotoiset kukat näyttävät hyvältä puutarhassa sekä ruukuissa parvekkeella. Jos kuitenkin haluat istuttaa krookuksia suoraan puutarhaan, on parempi tehdä se puun alla tai pensaan lähellä, missä ne on suojattu rankkasateelta.

Krookus on kestävä ja voi kukkia kauniisti jopa lumessa

Syksyn krookus keltaiset kestävät kasvit

Violetit kukat keskellä talvea

Syksyn krookus violetti lumikestävät kasvit

Syklaami

Kasvimaailman suosittu sankari, syklaami, voi kukkia syksystä kevääseen. Sen kukat ovat punaisen, vaaleanpunaisen ja valkoisen sävyisiä ja näyttävät hämmästyttäviltä ruukuissa tai puiden alla. Cyclamen hederifolium on yleinen valinta syksyn kukille, koska se selviytyy talvisäästä suhteellisen vahingoittumattomana.

Syklamenit kukkivat jopa alhaisissa lämpötiloissa

Cyclamen puutarhakasvit syksyllä kasvit

Monkshood

Samoin kuin leinikki, munkkeudessa on kauniita keltaisia ​​kukkia ja se sopii parhaiten lehtipuiden ja pensaiden alle kasvattamiseen. Keltainen munkki suosii rikasta, kosteaa maaperää puutarhan varjoisissa osissa.

Monkshood voi kukkia eri värisävyillä

Aconite monkshood syksyn kasvit puutarhan kestäviä kasvejaMonkshood syksy kasvit puutarha kestäviä kasveja

Orvokki

Jotkut orvokin lajikkeet eivät kuitenkaan kukki, kun se tulee todella kylmäksi. Tässä tapauksessa sinun on valittava erityiset talvikukkaiset lajikkeet, jotka kukkivat pitkälle myöhään kevääseen. Joten voit kokea värien kiireen omassa puutarhassa ympäri vuoden.

Orvokit selviävät helposti talven yli

Pansy puutarhakasvit syksyllä kasvit

Lumi ja kylmä eivät ole ongelma herkälle orvokille

Pansy puutarhakasvit syksyllä kasvit kestävä lumi

Heather

Kova kanerva esiintyy usein soilla, koska se on monipuolinen kasvi, joka selviytyy huonosta säästä. Tässä kestävässä kasvissa on vaaleanpunaisia, valkoisia ja violetteja terälehtiä, ja se sopii täydellisesti sekä puutarha- että ruukkukasveille parvekkeella.

Kukkivat puutarhakasvit syksyllä

Kanerva puutarhakasvit syksyllä kasvit kestäviä

Syksyn asterit

Sen pienet laventelin siniset kukat ovat havaittavissa loppukesällä ja syksyllä ja heräävät eloon vasta iltavalossa. Asteri rakastaa paljon aurinkoa ja hyvin valutettua maaperää. Siksi sinun ei pitäisi istuttaa tätä syksyn kasvia varjoisaan paikkaan.

Laventelin siniset kukat luovat iloisen tunnelman syksyllä

Aster puutarhakasvit syksyllä kasvit kestäviä

dahlia

Vaikka daaliat alkavat kukkia kuumina kesäkuukausina, voit nauttia niiden upeista kukista myöhään syksystä talveen. Ne sopivat parhaiten puutarhakasveihin ja niitä on saatavana eri väreissä ja kooissa.

Daaliat ovat kauniita puutarhakasveja

Dahlia kukat kukkivat syksyn kasvit sitkeitä puutarhakasveja

Nauti kukkivien syksyn kasvien loistosta ja luo onnellinen tunnelma puutarhaan tai miksi ei parvekkeellesi. On vielä liian aikaista jättää hyvästit kesälle …

Anna puutarhan kukkia upeasti syksyllä ja nauti tulevasta kaudesta!

Syksyn kanervapuutarhakasvit kestäviä kasveja