Talvisen jasmiinin asianmukainen hoito – tuoreet kukat kylmällä kaudella

Talvinen jasmiini (Jasminum nudiflorum) on todellinen kukka -aarre keskellä talvea. Se ilahduttaa silmiämme upeilla, keltaisilla kukillaan aina, kun lähes kaikki muut kasvit ja kukat ovat lepotilassa. Ainutlaatuinen kasvi on melko kestävä ja helppohoitoinen. Se sopii sekä pensas- että seinäviherryttämiseen ja leikkaa hienon hahmon myös kauhassa. Alla on lisätietoja tämän upean talvisen kukinnan oikeasta hoidosta ja siitä, mihin yleensä kannattaa kiinnittää huomiota.

Hienoja kukkia jopa lumessa

talvisen jasmiinin puutarhanhoitovinkkejä

Talvinen jasmiini – alkuperä, sijainti ja maaperä

Tämän tyyppistä jasmiinia kutsutaan myös keltaiseksi jasmiiniksi ja se kuuluu oliiviperheeseen. Toisin kuin muut sukulaiset, se ei haise. Sen keltaiset kukat ovat hyvin samanlaisia ​​kuin forsythian kukat, mutta niillä on enemmän terälehtiä ja kukkivat tammikuusta tai jopa joulukuussa korkeammissa lämpötiloissa.

Vankka jasmiini on peräisin Itä -Aasiasta sekä Meksikosta ja Guatemalasta ja kasvaa usein melko korkealla, yli 1000 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella. Joten kasvi on todellinen selviytyjä. Vaikka niiden silmut kestävät alle -15 asteen lämpötiloja, niiden kukat ovat herkempiä ja kasvavat siksi vaiheittain. Täydellinen paikka talvijamiinillesi on siksi aurinkoinen tai osittain varjostettu paikka, joka on myös suojattu tuulelta. Esimerkiksi aurinkoiset rinteet ja penkereet ovat ihanteellisia, mutta keltainen jasmiini toimii myös hyvin maanpeitteenä. Vaikka kasvi ei ole kovin nirso maaperän suhteen, se tuntuu parhaalta liituiselta, hiekkaiselta maaperältä, joka on hyvin valutettu ja runsaasti ravinteita.

Täydellinen hiipivä tai riippuva kasvi talvella

puutarhan suunnittelu talvi jasmiini hoito vinkkejä

Istutus, kastelu ja lisäys

Paras aika istuttaa talvinen jasmiini on keväällä. Sillä on siis riittävästi aikaa kehittyä talveen asti. Yleensä kasvi kukkii toisena vuonna. On parempi lannoittaa voimakkaalla kompostilla heti istutuksen jälkeen, jotta voit tukea optimaalisesti kasvua. Talvella jasmiinia ei tarvitse kastella ja kesällä tai maaperän kuivuttua on suositeltavaa kastella sitä silloin tällöin. Älä kuitenkaan liioittele sitä, koska kasvi ei pidä vedestä. Silloin on parempi olla kuivempi aika kuin liikaa kosteutta.

Kun levität, älä luota siemeniin, vaan ennen kaikkea uppoamisiin tai sivuvirroihin. Yleensä maahan saapuvat versot muodostavat juuret itse. Joten voit erottaa ne keväällä ja istuttaa ne muualle. Leikkausmenetelmä pistokkailla on myös suhteellisen helppo ja yksinkertainen.

Talvinen jasmiini kiittää sinua joka talvi rakkaudesta

Leikkaa talvinen jasmiini

Leikkaa talvinen jasmiini

Kestävää talven kukintaa ei välttämättä tarvitse leikata usein. Siitä huolimatta se sietää aina karsimista erittäin hyvin, vaikka se olisi hieman vahva. On parasta leikata kasvin versot takaisin noin viidennekseen kukinnan jälkeen. Pensat ja vanhemmat kasvit sekä maanpeite voidaan leikata syvemmälle ja muotoilla tai yksinkertaisesti ohentaa.

Aurinkoiset keltaiset kukat luovat iloisen tunnelman myös kylmänä vuodenaikana

puutarhanhoitovinkkejä talvisen jasmiinin leikkaamiseen

Talvinen jasmiini ämpäriin

Puutarhan lisäksi voit nauttia keltaisesta jasmiinista myös kylpyammeessa. Sama koskee myös kauhan sijoittamista aurinkoiseen tai osittain varjostettuun paikkaan. Kierrä kukkaruukku myös fleecellä tai nailonilla, jos se on ulkona. Kasvi voi pääsääntöisesti olla jopa 2 m korkea kylpyammeessa. Tätä varten se tarvitsee kuitenkin sopivan kiipeilyapua. Valitse aina hieman suurempi istutus, jotta jasmiini kasvaa vakaammaksi ja saa enemmän ravinteita. Voit leikata talvisen jasmiinin altaassa joka vuosi kukinnan jälkeen, kuten edellä on kuvattu, jotta se muodostaa enemmän kukkia talvella.

Puutarhassa tai kylpyammeessa – upea ja erittäin helppohoitoinen talvikasvi

kauniita talvisia jasmiinin keltaisia ​​kukkia

Vaikka talvinen jasmiini on yksi kestävistä kasveista eikä vaadi paljon hoitoa, sinun tulee kohdella sitä myös rakkaudella. Joten se tuo sinulle upeita kukkia talvella ja tulee lyömätön katseenvangitsija, joka levittää iloisen tunnelman myös synkkinä päivinä.

Raikas vihreä julkisivu keltaisella

puutarhanhoitovinkit talvinen jasmiini

Aurinkoisia värisävyjä lumessa

upea puutarhakasvi talvinen jasmiini

talvi jasmiini lumessa

Huhtikuussa talvinen jasmiini yleensä kukkii edelleen

talven jasmiinin keltainen kukinta

vinkkejä talven jasmiinin hoitoon

Sen kukat ovat hyvin kiireisiä mehiläisiä

talvi jasmiini leikkaa varhainen kukinta  leikkaus talvi jasmiini hoito vinkkejä