Tammikuun tärkeimmät puutarhanhoitovinkit – hyvä suunnittelu on puoli voittoa!

Puutarhamme ei ainoastaan ​​anna meille miellyttäviä tunteja raitista ilmaa, vaan myös paljon mahdollisuuksia liikuntaan. Ja tämä koskee myös kylmää vuodenaikaa. Kyllä täsmälleen! Jopa tammikuussa voit tehdä puutarhanhoitoa ja samalla valmistautua seuraavaan puutarhanhoitokauteen. Tänään annamme sinulle tärkeitä puutarhanhoitovinkkejä ja paljon ehdotuksia niitä varten. Sano “ei” talviväsymykselle ja käy puutarhassa useammin. Voit jo odottaa kevättä, joka tulee varmasti pian uudelleen.

Jopa lumella ja jäällä puutarha tarvitsee oikeaa hoitoa

vinkkejä puutarhanhoitoon talvella

Puutarha To-DOS tammikuussa

Tarkasta puutarhasi säännöllisesti ja suojaa herkät pensaat ja monivuotiset kasvit kylmältä ja pakkaselta. Tämä toimii parhaiten multaa, fleeceä tai kuusen oksia. Sinun tulee myös olla varovainen juuri istutettujen puiden kanssa ja leimata varovasti hieman löystynyt maa ympärillesi jaloillasi.

Voit helposti sitoa suositun pampuruohon tuppaan suojaamaan sitä kosteudelta. Bambua ja kaikkia ikivihreitä kasveja, joissa on paljon lehvistöä, on kasteltava riittävästi myös talvella. Varo heitä, ja jos niiden lehdet ovat hieman käpertyneet, on korkea aika tehdä niin.

Vahvat bambuvarret kestävät kylmää ja pakkasta melko hyvin

Bambusta huolehtiminen oikein puutarhanhoitovinkkejä tammikuussa

Kun puhutaan puutarhanhoitovinkkeistä tammikuussa, kannattaa ehdottomasti miettiä hedelmäpuiden karsimista helmikuussa ja suunnitella se myös hitaasti. Mieti tarkkaan, mitkä puut on leikattava ja onko sinulla kaikki tarvittavat työkalut. Yleinen sääntö on: tarkista kaikki puutarhatyökalut, kun ne ovat käyttövalmiita. Jos nämä ovat kunnossa, upea. Jos ei, korjaa ne tai hanki ne, joita tarvitset seuraavalle puutarhakaudelle nyt.

Muista käydä puutarhavajassa nyt

puutarhatarvikkeiden valmistelu puutarhanhoitovinkkien korjaus tammikuu

Älä unohda tarkistaa nurmikkoasi silloin tällöin, kun se on luonnostaan ​​lumetonta. Näin voit estää nurmikon homeen poistamalla pienet oksat ja mätänevät lehdet ajoissa. Voit myös päällystää nuorten puiden rungot metalliverkolla, jotta ne ovat hyvin suojattuja nälkäisiltä jyrsijöiltä.

Toisaalta voit tukea pieniä, nälkäisiä lintuja ruoalla juuri nyt. Rakenna sille linnutaloja tai ripusta tissipalloja pensaille ja puille. Toisaalta voit nauttia heidän hauskasta seurastaan ​​puutarhassa, ja toisaalta höyhenpeitteiset ystävät selviävät talvesta paljon helpommin.

Tee puutarhasta lintuystävällinen talvella

vinkkejä lintupuutarhaan tammikuussa

Joissakin puutarhoissa voit nähdä jopa värikkäitä aksentteja tammikuussa, kuten kukkia Joulun ruusut, kutsutaan myös hellebore tai lumiruusuiksi ja jopa joitain sarvipäisiä orvokkeja. Talvinen jasmiini ja noidanpähkinä antavat meille myös ylimääräisen annoksen puhdasta iloa ja talvista raikkautta. Jos tämä ei riitä sinulle, voit elvyttää talosi omia neljää seinääsi upeilla bromeliadeilla, orkideoilla, ritaritähdillä, anthuriumeilla tai huoneen syklaameilla.

Noidanpähkinä (noitapähkinä) ilahduttaa meitä kylmällä kaudella

puutarhanhoitovinkkejä tammikuu hamamelis noidanpähkinä

Se on siellä kylvämistä varten

Nyt voidaan istuttaa vahvempia kasvilajeja, kuten pyökkiä ja kirsikkalaakeria. Voit myös valita avokadopuun ja ananaskasvin. Se on myös monien muiden kasvien ja vihannesten kylvöaika. Jotkut voit kylvää ulkona, kuten maa -artisokka ja karitsasalaatti. Muut voivat jäädä sisälle toistaiseksi, kuten tomaatit, paprikat, puutarhakrassi, ruohosipuli ja raketti.

Huolehdi tuoreesta salaattisadosta keväällä

puutarhanhoitovinkit tammikuu valmista vihannekset

Ja voit jo korjata sen

Tammikuu tuo meille edelleen paljon tuoreita vitamiineja puutarhasta. Topinampur, selleri, palsternakka, ruisleipä, ruusukaali ja purjo ovat vielä korjattavana. Nämä kestävät talvivihannekset ovat täydellinen tilaisuus rikastuttaa ruokalistaa terveellisellä ja ympäristöystävällisellä tavalla.

Nauti joka vuodenajasta ja huolehdi puutarhasta parhaalla mahdollisella tavalla, myös talvella, oikeiden puutarhanhoitovinkkien avulla!

Mieluummin kauden tuotteita omasta puutarhasta

Tammikuun puutarhanhoitovinkit talvivihannekset

lehtikaalin salaattia talvivihannekset

Lievissä lämpötiloissa hienot lumikellot kukkivat pian

vinkit lumikellon puutarhanhoitoon tammikuussa

Jos olet varovainen, koet todellisen talven sadun joka päivä

vinkkejä talvipuutarhaan tammikuussa

puutarhanhoitovinkkejä tammikuun talvikasveille     puutarhanhoitovinkit tammikuun lumi talvikasvien hoitoon

puutarhanhoitovinkkejä tammikuu ruokkii lintuja