Taro -kasvi – mielenkiintoisia faktoja ja käytännön vinkkejä

taro kasvi suuria lehtiä ja punaisia ​​kukkia

Taron tehdas ulko- ja sisäkäyttöön

Taro -kasvi on suosittu kukka talossa ja puutarhassa, mutta sillä on vaikeita ja epätavallisia luonteenpiirteitä. Jos osoitat tarpeeksi kärsivällisyyttä ja huolellisuutta tämän ikivihreän kasvin kanssa, voit saada puutarhassa todellisen ”palkinnon”. Mutta tietysti haluamme varoittaa sinua etukäteen, kasvi on todella vaativa!

Täältä voit lukea vinkkimme taro -kasvin kasvattamiseen kotona tai puutarhassa.

Taro (Colocasia esculenta)  tekee varmasti vaikutuksen asuinalueellesi kaikkina vuodenaikoina – tämä on kaunis, ikivihreä kasvi, jolla on suuret sydämenmuotoiset lehdet. Kun taro kotona, voit varmasti luoda eksoottisen tunnelman siellä. Muut viralliset nimet laitokselle ovat taro, colocasia, eddoe, dasheen.

Mutta ihmiset kutsuvat sitä lempinimellä “norsun korva”, mikä voidaan selittää sen suurilla lehdillä

taro kasvi ja palmuja

Tarvitset lisää tilaa kotona tarolle, koska sen ikivihreät, vahvat lehdet voivat saavuttaa jopa 2 metrin korkeuden. Monet ihmiset kuitenkin haluavat antaa kasvin kasvaa ulkona.

Taro kukkii hyvin harvoin, tätä tapahtumaa pidetään suurena menestyksenä puutarhureiden keskuudessa. Kukat ovat vaaleanvihreitä ja muistuttavat Callan kukkia, mutta niillä ei pitäisi olla miellyttävää tuoksua.

Kukat katkaistaan ​​pian niiden ilmestymisen jälkeen, koska ne maksavat laitokselle paljon energiaa ja väsyttävät sen

taro kasvi kukkaruukussa

Se voi kuulostaa oudolta, mutta tarossa ei pitäisi olla vain kolme lehteä kerrallaan. Oikealla hoidolla se voi kasvaa upeasti ja kehittää jopa 10 lehteä. Tässä pätee periaate: mitä enemmän lehtiä, sitä huonompi kasvien tila. Siksi puutarhurit poistavat vanhimman lehden heti, kun uusi ilmestyy. Joten älä välitä numeroista 3 lehdissä.

Kuinka kasvattaa taro -kasvi?

Kuten edellä mainittiin, taro on ikivihreä, monivuotinen voimakas kasvi, se muodostaa juurakoita, jotka kasvavat sekä pystysuoraan että vaakasuoraan maahan. Juurakot ovat meheviä ja halkaisijaltaan 3-5 cm. Kyllä, taro vaatii todella paljon huoltoa, mutta jos olet oppinut huolehtimaan laitoksesta aiemmin, sinulla ei ole ongelmia tulevaisuudessa.

Taro sopii hyvin muiden kasvien, kuten hortensioiden, kanssa

taro kasvi ulkokäyttöön

Kastelu

Yksi tärkeimmistä vaatimuksista, jotta kasvi voi kasvaa hyvin, on oikea veden määrä

Taro -kasvi, joka on kotoisin tropiikista

Taro vaatii kohtalaista kastelua. Jos liioitellaan, juuret voivat mädäntyä – tämä on itse asiassa yksi yleisimmistä kasvitautien syistä. Taro pitää ilman lämpötilasta noin 21 astetta ja jatkuvasta kosteudesta ilmassa. Ole varovainen, se ei ole pakkasenkestävä!

valo

Valitse kotisi taro -kasveille aurinkoinen nurkka, se tuntuu hyvältä ikkunan lähellä, mutta ei suorassa auringonvalossa.

Taro tulee trooppisilta alueilta, minkä vuoksi se rakastaa lämpimiä ja kosteita ympäristöjä

taro kasvi puutarhassa

Istutusmulta

Täällä sopii sekoitettu maaperä: turve, hiekka, savi. Lisäksi tarvitaan hyvä viemäröinti. Sesonkiaikana, keväästä syksyyn, on välttämätöntä lannoittaa kasvi. lähde

Siirrä

Kasvia lisätään pistokkailla. Tarvitset varmasti suuremman ruukun istutettaessa, koska kasvi kehittää vahvat juuret.

Paras aika elinsiirtoon on kevään lopussa, kun ulkolämpötila nousee

taro istuttaa sadon

Muita huomioitavia vinkkejä

Pidä taro kaukana tuholaisista, kuten kirvoja ja punkkeja. Jos lehdet muuttuvat keltaisiksi, huoneilma on liian kuivaa ja vaativa kasvi tarvitsee enemmän vettä. Kylmällä kaudella taro kasvaa erinomaisesti talvipuutarhassa, jos sinulla on sellainen, voit laittaa kasvin sinne, missä se selviytyy varmasti kylmästä talvesta.

Ja tältä tämän sadon juuret näyttävät

taro -kasvien juuret

Miksi taro “itkee”?

Tarolla näemme pieniä vesipisaroita lehdillä ja ihmettelemme, miksi kasvi “itkee”. Tätä prosessia kutsutaan itse asiassa gutaatioksi – eli veden vapautumista nestepisaroina joissakin kasveissa. Vesi vapautuu niin, että ravinteiden kuljetus lehtiin on taattu veden kyllästymisestä huolimatta. Joten vesipisarat taro -lehdillä ovat periaatteessa jotain täysin normaalia, mutta sinun on silti oltava varovainen, taro -lehdet ovat myrkyllisiä ja voivat aiheuttaa erilaisia ​​allergisia reaktioita. Syy kitarointiin tarossa voi olla vahinko kasvien lehdille, mikä todella tapahtuu vahingossa.

Legendan mukaan kolme taro -lehteä symboloivat kolmen sukupolven naisia ​​laajassa perheessä – isoäiti, äiti ja tytär. Ja koska me rakastamme kaikkia kolmea, kukka “itkee”, kun yksi näistä ihmisistä kuolee. Jotta taro ei enää itke, voit vähentää veden määrää kastelun aikana tietyn ajan ja seurata, kuinka kasvi sopeutuu uusiin olosuhteisiin.

Trooppisilla alueilla voi usein nähdä kokonaisia ​​tarokenttiä

Taro -kasvi viljelykasvina

Toivomme, että nautit taro -kasvisi hoitamisesta!