Tehokkaita puutarhan suunnitteluideoita ilmastonmuutosta vastaan

Puutarhasuunnittelun edut vaikuttavat moniin elämämme osa -alueisiin. Perinteisesti ne kaunistavat talojen ympäristöä ja nyt niitä voidaan käyttää jopa sisätiloissa. Voit kasvattaa ja tuottaa omia vihanneksia kauniissa puutarhassa. Voit myös tehdä tämän yhtä hyvin pystysuoran puutarhan kanssa sisätiloissa. Puutarhasuunnittelua on jo jonkin aikaa mainostettu erittäin hyväksi psykologiseksi terapiaksi stressiä, masennusta ja muita epämiellyttäviä fyysisiä olosuhteita vastaan. Ympäristöasiantuntijat uskovat myös, että maisemointi voi vähentää haitallista ilmastonmuutosta. Erityisesti kaupunkien ulkoalueiden istuttaminen voisi parantaa maailmamme tilaa tältä osin noin 10%.

On monia ekologisia puutarhasuunnitteluideoita, jotka voivat olla varsin moderneja

puutarhan suunnittelu yksinkertainen ja moderni

Puutarhasuunnittelu terveellisempään ilmastoon – tärkeimmät edut

Mitkä ovat puutarhan suunnittelun tärkeimmät edut, jotka auttavat parantamaan ilmastoamme? Toisaalta ilmanlaatu kaupungeissa ja muissa asuinpaikoissa paranee merkittävästi. Ilma on puhtaampaa ja ilmasto voi myös muuttua miellyttävämmäksi.

  Esimerkiksi kesällä lämpöä voitaisiin vähentää huomattavasti kasvattamalla puita.

Ekopuutarhassa voit kasvattaa sinulle ja lapsillesi terveellisiä vihanneksia

loistavia luonnollisia puutarhan suunnitteluideoita

Apua ympäristökatastrofeihin

Tulvista ja muista myrskyistä kuulemme uutisissa yhä useammin. Suunnittelemalla puutarhan oikein voit joissakin tapauksissa vähentää vahinkoja merkittävästi. Esimerkiksi tulvan sattuessa maaperä voi imeä veden paljon paremmin kuin esimerkiksi betonia käytettäessä. Parempi vedenpoisto olisi tietysti ratkaisevan tärkeää, jotta kaikki kodin vesi ei virtaa siihen.

Villieläimet auttavat, jos haluat tehdä jotain ilmastonmuutoksen torjumiseksi

puutarhan suunnitteluideoita - houkuttele hyönteisiä

Vinkkejä puutarhan suunnitteluun ilmastonmuutosta vastaan

Puutarhasuunnittelun on tietysti oltava tiettyjen sääntöjen alainen, jotta se todella suojelee ympäristöä. Siksi haluamme kuvata joitain ympäristöystävällisen puutarhan suunnittelun tärkeimpiä sääntöjä seuraavilla riveillä. Älä huoli – nämä eivät rajoita sinua. Ympäristöystävällinen puutarha voi näyttää kauniilta ja omaperäiseltä. Se vaatii luultavasti myös hieman enemmän perustietoa etukäteen.

Puutarha keskellä kaupunkia auttaa ilmastonmuutosta vastaan

puutarhan suunnittelu kauniilla päällystyskivillä

Kierrätys ja uudelleenkäyttö

Numero yksi sääntö on käyttää mahdollisimman vähän uusia materiaaleja puutarhan suunnitteluun ja puutarhakalusteiden valintaan. Vanhan puun ja jo käytettyjen materiaalien uusimiseen on niin paljon helppoja ohjeita. Pienellä hionnalla ja maalauksella voit saada vanhat tuolit ja pöydät näyttämään uusilta. Ensin säästät paljon rahaa ja sinulla on edelleen mahdollisuus muokata väriäsi ja muita ulkonäön näkökohtia. Sama koskee apumateriaaleja, joita käytät puutarhan hoidossa. Sen sijaan, että lähtisit lähimpään supermarkettiin hakemaan uusia edullisia työkaluja, sinun kannattaa tutkia laadukkaita työkaluja käytettyjen kauppojen tai Internetin kautta. Usein saat erittäin hyvän laadun suhteellisen alhaisella hinnalla. Joten mene kierrätys. 

Kasvipohjaiset korotetut sängyt – hyvä strategia ekologisessa puutarhasuunnittelussa

puutarhan suunnittelu kaksi eri vuodetta

Ekologiset materiaalit

Ehkä haluat ostaa jotain uutta tai sinulla ei ole vanhoja huonekaluja kierrätettäväksi. Mutta myös tässä tapauksessa sinulla on mahdollisuus käyttäytyä ekologisten sääntöjen mukaisesti. Käytä ekologisia materiaaleja: Nämä ovat enimmäkseen luonnonmateriaaleja, kuten puuta. Ihannetapauksessa niiden pitäisi kasvaa alueellasi ja tulla kestävästä taloudesta. Joitakin materiaaleja, kuten bambua, pidetään ympäristöystävällisinä, vaikka niiden kuljetus aiheuttaa haitallisia päästöjä. Syynä on, että ne kasvavat nopeasti takaisin ja muodostavat metsiä, jotka suurelta osin vaikuttavat myös ilmaston yleiseen parantumiseen.

Ympäristöystävällisistä materiaaleista valmistetut huonekalut ovat hyvä valinta ympäristölle

ideoita ekokalusteiden puutarhasuunnitteluun

Kerää vettä!

Liiallinen veden käyttö kasteluun on erittäin haitallinen tapa. Maailmanlaajuisesti tämä on suuri ongelma, joka johtaa tämän aivan liian arvokkaan resurssin suureen tuhlaukseen. Voit päästä pitkälle ongelman vähentämisessä keräämällä vettä eri astioihin. Esimerkiksi sadevesi voidaan varastoida eri astioihin. Sitten sitä voidaan käyttää puutarhan kasteluun.

Toinen hyvä todiste siitä, että ekopuutarha voi olla moderni ja mukava

kauniita kasveja - puutarhan suunnitteluideoita

Kivet betonin sijaan

Puutarhan betoni on erittäin suosittu, koska se suojaa lialta kävellessä ja voi myös antaa koko ulkoalueelle tietyn rakenteen. Tämä ei kuitenkaan ole kaikkein ekologisin ratkaisu, mitä voidaan kuvitella. Itse asiassa päinvastoin: Betoni pysäyttää vedenpoiston maahan ja vaatii enemmän vaivaa kasteluun ja puutarhanhoitoon yleensä. Olet paljon vihreämpi, jos valitset sen sijaan vaihtoehdon, kuten soran. Tällä tavalla voit myös luoda kauniita kävelyreittejä ja saavuttaa kuitenkin riittävän mukavuuden ja houkuttelevan esteettisen ulkonäön.

Ekologinen puutarhasuunnittelu, jossa betonia vältetään mahdollisimman paljon

loistava laukku puutarhan suunnitteluun

Vähennä kemikaalien käyttöä!

Tuholaisia ​​vastaan ​​on olemassa useita ekologisia hoitomenetelmiä. Niitä löytyy Internetistä ja monilta erikoissivustoilta. Käytä aikaa perehtymään näihin ja ylläpidä puutarhaasi mahdollisimman vähän tai ilman kemikaaleja.

Tässä muutamia yksinkertaisia ​​ideoita yhdellä silmäyksellä:

  • Käsittele korkeita kasveja voimakkaalla vesisuihkulla;
  • Käytä valkosipulia, raparperia tai seljanmarjaa tuholaisten hoitoon;
  • Asenna linnutaloja, jotta voit houkutella linnut pihallesi. Nämä poistavat luonnollisesti osan tuholaisista;
  • Rakenna pieniä keinotekoisia lampia houkuttelemaan enemmän villieläimiä, sillä muut eläimet kuin linnut ruokkivat myös tuholaisia.

Kasvit tuholaisia ​​vastaan

Jotkut kasvit auttavat luonnollisesti tuholaisia ​​vastaan, kun niitä kasvatetaan puutarhassa. Ne ovat seuraavanlaisia:

  • Sipuli ja ruohosipuli;
  • Porkkanat ja purjo;
  • Pistävän tuoksuvat kukat, kuten kehäkukat;

Keskitymme ekologiseen puutarhasuunnitteluun, jotta lapsillamme on parempi tulevaisuus

lapset puutarhassa - erittäin hyvä idea

Hyvät kasvien yhdistelmät

On hyviä kasvien yhdistelmiä. Jos oikeat lajit kasvavat vierekkäin, ne parantavat toistensa laatua ja suojautuvat tuholaisilta. Esimerkiksi basilika voi parantaa merkittävästi tomaattien makua ja merisiisi suojaa perunoita sairauksilta.

Opi yhdistämään puutarhan kasvit oikein

luonnollinen puutarha - paljon vihreitä kasveja

Lisää inspiraatiota

On myös muita tapoja tehdä puutarhasta ekologisempi. Luetteloimme joitain niistä tässä päätelmän sijasta, jotta voimme innostaa sinua muihin ympäristöystävällisiin ideoihin. Seuraavat ekologisen puutarhan suunnitteluideat voidaan toteuttaa suhteellisen hyvin kaupunkiolosuhteissa:

  • Investoi kattopuutarhaan;
  • Valitse kasveja, jotka houkuttelevat villieläimiä;
  • Luo oma kompostisi ja käytä sitä maaperän laadun parantamiseen!

Toivomme, että olemme inspiroineet sinua yksinkertaisilla vihjeillämme ympäristöystävällisen puutarhan luomiseksi. Tässä artikkelissa löydät myös joitain ajankohtaisia ​​puutarhanhoitovinkkejä syksyyn! Koska puutarhanhoito on loistava tapa selviytyä siirtymäkauden tyypillisistä masennuksista.