Thuja -pensasuoja – näin elämän puista tulee täydellinen yksityisyys ja tuulensuoja!

Thuja -pensas ikivihreänä puutarharajana on ehdottomasti yksi klassikoista. Nämä vankat havupuut tarjoavat täydellisen yksityisyyden, mutta myös vastustavat voimakkaampia tuulia ilman ongelmia. Niitä on helppo hoitaa ja ne ovat pitkäikäisiä, eikä niitä turhaan kutsuta elämän puiksi. Seuraavilla riveillä opit lisää thuja -pensaskasvista, mitä sinun tulee ottaa huomioon pensasta hoitaessasi ja miten leikata se oikein.

Thuja -pensasuoja – ikivihreiden pensasaidojen pitkäaikainen suosikki

thuja -suojaus säilyttää yksityisyyden suojan

Thuja – ikivihreä elämän puu

Elämän puu, kuten kutsumme tuijaksi tässä maassa, kuuluu sypressiperheeseen ja on pakkasenkestävä, ikivihreä havupuu. Sitä esiintyy pääasiassa Itä -Aasiassa ja Pohjois -Amerikassa sekä Euroopassa, ja sitä voidaan istuttaa sekä suojaksi että yksittäiseksi kasveksi. Vaikka Thujaa on kuusi tyyppiä, Thuja picata ja Thuja occidentalis ovat erityisen suosittuja Saksassa.

Kun kyse on pitkäikäisestä, ikivihreästä tujasuojauksesta, suositellaan ensinnäkin lajikkeita “Brabant” ja “Smaragd”. Molemmat ovat erittäin helppohoitoisia, vahvoja ja tarjoavat läpinäkymättömän yksityisyysnäytön. Elämän Brabant -puu kasvaa paljon nopeammin kuin smaragdi. Molemmat leikkaavat hienon hahmon puutarhassa ja miellyttävät silmää rehevän vihreillä.

Hieromisen jälkeen tujan tuoreet versot tuoksuvat erittäin miellyttävästi appelsiinilta ja kuuselta

thuja -pensasaidat ikivihreät pensaskasvit

Thuja -pensasaidan istutus ja hoito

Jos päätät elämänpuun suojauksesta, sinun on harkittava muutamia asioita näiden ikivihreiden kasvien kestävyydestä ja pitkäikäisyydestä huolimatta. Ensinnäkin sinun on tarkasteltava lähemmin paikkaa, jossa suojauksen pitäisi olla. Tämän pitäisi olla aurinkoinen tai osittain varjostettu, mutta se ei missään tapauksessa saa olla kokonaan varjossa. Jos näin on, olisi parempi valita toinen suojakasvi. Savinen, humuspitoinen maaperä, joka läpäisee hyvin vettä ja sisältää kalkkia, on täydellinen perusta tujasuojaukselle. Mutta voit myös parantaa näitä olosuhteita myöhemmin kompostilla, turpeella tai erityisellä lannoitteella. On myös erittäin tärkeää olla antamatta lattian kuivua pitkään. Thuja ei voi sietää pitkiä kuivuuksia. Mutta kastelu on hänelle yhtä vaikeaa. Molemmissa tapauksissa suojaan voi muodostua ruskeita tai jopa kaljuja täpliä. Muuten tämä voi tapahtua myös, jos lehtikaivostyöläiset hyökkäävät kasveihin tai kärsivät voimakkaasta sienihyökkäyksestä.

Toisaalta talvinen kylmä tuskin vaikuttaa elämän puuhun

thuja -pensasvihjeet puutarhan suunnittelu

Yleensä pensasaidan nuoret elämän puut istutetaan 35-40 cm: n etäisyydelle. Jokaisen kaivanteen tulee olla kaksi kertaa suurempi kuin juuripallo. Ennen istutusta on suositeltavaa kastella puita lyhyesti suuressa astiassa, joka on täynnä vettä. Tällä tavalla ne saavat aluksi riittävästi kosteutta ja voivat tottua maaperään nopeammin. Kun pensasaita on jo täysin istutettu, sinun on myös kasteltava kasveja runsaasti ja haluttaessa leikattava ne heti sähköisellä pensasleikkurilla. Tämä on itse asiassa olennainen osa minkä tahansa tujan suojauksen hoitamista.

Alussa sinun pitäisi olla varovaisempi ja leikata vain vähän

thuja pensasuojausnäyttö tuulensuoja puutarhan suunnittelu

Leikkaa tujasuoja oikein

Vaikka elämän puu on varsin karsiva, kannattaa pitää mielessä seuraavat vinkit:

  • Käytä pensasleikkurissa vain teräviä, puhtaita teriä, mikä takaa lisäsuojan bakteereita vastaan;
  • Pilviset päivät ovat ihanteellisia leikkaamiseen, joten tuoreet leikkaukset eivät kärsi paahtavasta auringosta;
  • Thuja ei saa olla märkä tai kostea karsiessaan;
  • optimaalinen leikkausaika on keväällä ennen uusia versoja;
  • Pidä silmällä lintujen pesiä ennen karsimista ja noudata laillisesti säädettyjä tukkeutumisaikoja;
  • mieluummin thuja -pensaspuoliskon puolisuunnikkaan muotoinen, jotta kasvit saisivat optimaaliset valaistusolosuhteet;
  • Kuolleet tai homehtuneet oksat on poistettava kokonaan;
  • älä koskaan leikkaa tujan vanhaa, lehtivihreää puuta, koska siellä ei enää kasva versoja;
  • Thuja ei siedä vahvaa karsimista niin hyvin ja ruma, muodostuu kaljuja täpliä;
  • Ensimmäisten kahden vuoden aikana istutuksen jälkeen leikkaa vain hyvin kevyesti ne versot, jotka ovat kasvaneet liian pitkiksi.

Thuja -tyypistä riippuen pensasaidasta tulee kapeampi tai leveämpi

thuja -hedge -lajike smaragdi

Mitä muuta on otettava huomioon

On tärkeää tietää, että kaikki thuja -kasvin osat ovat myrkyllisiä. Joten jos olet herkkä, on parempi käyttää käsineitä karsimisen aikana, jotta vältetään ihon punoitus ja kutina. Varmista myös, että karja tai lemmikit eivät ruokitse elämän puita, ja jatka valvontaa erityisesti pienten lasten kanssa. Siksi hävitä myös kaikki versot hyvissä ajoin leikkaamisen jälkeen. Thujaa käytettäessä voi esiintyä myrkytysoireita, kuten ruoansulatuskanavan kouristuksia, hengenahdistusta tai oksentelua. Tällaisissa tapauksissa tai jos sinulla on epäilyjä, ota välittömästi yhteys ensiapuun.

Muuten sinun ei tarvitse huolehtia suuresta ikivihreästä elämänpuusta. Thuja -suojaus on yksi parhaista ja helpoimmista päätöksistä täydellisen yksityisyyden suojaamiseksi omassa puutarhassa.

Hauskaa istutusta ja sen hoitoa!

thuja -pensasaidan vihreät versot

On myös lyhyitä lajikkeita, jotka näyttävät pallomaisilta

pyöreät pensaat pensaasta

Tällaisia ​​elämänpuita voidaan käyttää luovasti puutarhan suunnittelussa

Pidä matala thuja -suojaus

Entä aaltoileva tujasuoja?

Leikkaa tujasuoja tyylikkäästi  yksityisyysnäyttö thuja hedge brabant thuja pensasaidat ikivihreät kasvit puutarhan suunnittelu

thuja suojaa nuoria kasveja

thuja pensaskalju

Ylläpidä tujasuoja

Huolehdi tujasuojauksesta oikein

thuja suojauksen yksityisyysnäyttö  thuja -pensasvinkit