Tunnista tammi -kulkue -koit ja torju niitä oikein

Tammi -kulkue -koit leviävät jo enemmän ja enemmän tässä maassa. Karvaiset tuholaiset tulevat alun perin Keski- ja Itä -Euroopasta, mutta ilmastonmuutoksen vuoksi ne tuntevat olonsa mukavaksi jo pohjoisessa. Leudot talvet ja lämpimämpi kevät sää tarjoavat heille täydelliset elinolot, ja myös monet tammimetsät houkuttelevat heitä. Röyhkeät toukat eivät ainoastaan ​​syö puiden lehtiä paljaina, vaan ovat myös ongelmallisia ihmisille ja eläimille ja joissakin tapauksissa jopa todella vaarallisia. Ei ole turhaa, että monet liittovaltiot toteuttavat säännöllisiä valvontatoimenpiteitä ja käyttävät suuren osan budjetistaan ​​niihin. Miksi tammi -kulkueperhoset ovat meille niin haitallisia, kuinka voit tunnistaa ne ja mitä voit tehdä asialle, voit selvittää täällä tänään kanssamme.

Toukat voidaan usein nähdä riveissä kuin kulkue 

Tammi kulkue koi vaarallinen

Tunnista tammen kulkue -koit

Tammi -kulkue -koi on itse asiassa nimeltään samannimisen koin toukat / toukat. Toisin kuin sen seuraajat, perhonen on täysin vaaraton jopa meille ihmisille. Tämän siipien kärkiväli on noin 3 cm ja se on naamioitu ruskeanharmailla sävyillä. Hänen päänsä ja koko vartalonsa ovat lyhyitä karvoja.

Se voidaan helposti sekoittaa muihin koihin. Koi elää vain muutaman päivän elokuussa ja tällä hetkellä se munii munansa tammen kuomuun. Nämä ovat taitavasti naamioituja asteikolla ja eritteillä ja talvehtivat puussa. Toukat kuoriutuvat toukokuun alussa / puolivälissä ja alkavat kuusi peräkkäistä toukkavaihetta.

Tältä näyttävät hieman saastuneet tammet

Tammi kulkue koi haitallinen tammi

He syövät tammien lehtiä ja kolmannesta elinkaaresta lähtien alkavat muodostua niin sanottuja verkkoja tai pesiä. Nämä toimivat majoituksena ja suojana toukoille sekä myöhemmälle nukkumiselle heinä -elokuussa. Tammi-kulkuekoiran toukat todella liikkuvat niin sanotuissa nenä-hännän kulkueissa, joten ne voidaan erottaa helpommin muista toukoista. Lisäksi niiden pesät voidaan nähdä vain puilla eikä koskaan seinillä, puutarhan aidoissa tai muissa esineissä.

Älä sekoita tammen kulkue -koita muihin toistoihin

tammi kulkue koi haitallista

Miksi tammen kulkue -koit ovat vaarallisia??

Toukkojen vaarallinen salaisuus on niiden ohuissa pistelykarvoissa. Ne sisältävät thaumetopoeiinia, aggressiivista nokkonen myrkkyä. Tämä voi laukaista voimakkaita allergisia reaktioita, jotka voivat aiheuttaa kutinaa ja ihon punoitusta, kurkkukipua ja keuhkoputkentulehdusta astmaan tai hengenahdistukseen. Toukkakarvat on varustettu piikillä, joten ne voivat helposti ja ennen kaikkea tarttua ihmisten ja eläinten ihoon ja limakalvoihin pitkään. Jos niitä hengitetään tai joutuu silmään, monissa tapauksissa on odotettavissa vakavia seurauksia. Kiireellisissä tilanteissa sinun tulee ehdottomasti kääntyä päivystyslääkärin puoleen ja jos sinulla on tammi -kulkue -koi -ihottuma tai allergia, sinun tulee hoitaa kärsineitä kehon osia kortisonivoiteella ja ottaa myös antihistamiineja. On myös suositeltavaa pestä huolellisesti ja vaihtaa kaikki vaatteesi, jos ne joutuvat kosketuksiin toukkien kirvelykarvojen kanssa.

Toukat pistävät karvat voivat aiheuttaa kutiavia ihottumia 

tammi kulkue koi ihottuma

Miksi tammi -kulkue -koit leviävät??

Kuten olemme jo edellä maininneet, jopa leveysasteillamme korkeammat lämpötilat tarjoavat täydelliset elinolosuhteet ärsyttävälle tammikävelylle. Lisäksi torjunta -aineiden liiallinen käyttö tuhosi suuret määrät luonnollisia saalistajiaan. Tuskin on mitään tekijöitä, jotka voisivat estää tuholaisten nopean leviämisen. Jotkut asiantuntijat antavat tälle toisen syyn, nimittäin Etelä- ja Keski -Euroopasta peräisin olevien nuorten tammien kasvavan kaupan. Todennäköisesti riittämättömän valvonnan vuoksi monet tammikulkuneuvon koiran munat tulevat huomaamatta Saksaan.

Toukat lisääntyvät nopeasti ja niistä tulee nopeasti haittaa 

larveno tammen kulkue koi

Tammi kulkue koi torjunta – tärkeimmät menetelmät

Vaikka näille tuholaisille ei ole virallista ilmoitusvelvollisuutta, sinun on ilmoitettava tartunnasta välittömästi toimivaltaiselle viranomaiselle. Tai ota suoraan yhteyttä ammattitaitoiseen tuholaistorjuntaan. Koska pesien ja toukkien poistaminen itse ei ole ollenkaan hyvä idea. Pistävät karvat ovat erittäin rikkoutuvia ja voivat lentää useita satoja metrejä ilmassa. Asiantuntijat tuntevat sen hyvin ja poistavat tammen kulkue -koit asianmukaisesti. Useimmissa tapauksissa tämä tehdään käyttämällä mekaanisia menetelmiä, kuten imurointia teollisella pölynimurilla. Joskus käytetään myös painepesureita ja ruiskutetaan torjunta-aineita ja muita hyönteismyrkkyjä. Valitettavasti viimeiset vaiheet ovat paitsi kalliita, myös haitallisia ympäristölle ja tuhoavat samalla monia muita perhoslajeja ja hyödyllisiä hyönteisiä.

Pesien imurointi on suhteellisen lempeä menetelmä 

Taistele tammen kulkue -koi

Näistä syistä tiedemiehet kehittävät myös uusia, puhtaasti biologisia kontrollimenetelmiä. Yleisimmin käytettyjä ovat bakteeri Bacillus thuringiensis ja sukkulamatot, jotka tunnetaan myös sukkulamatoina. Bakteerit ja madot kykenevät tunkeutumaan toukkiin ja kuivattamaan ne ja tuhoamaan ne sisältä. Nämä ovat siis biosideja, joilla ei ole lainkaan sivuvaikutuksia. Siitä huolimatta ei pidä liioitella tämän kanssa eikä käyttää näitä aineita hallitsemattomasti suurella alueella, koska tämä voi vaikuttaa myös muihin hyödyllisiin hyönteisiin.

Asiantuntijat voivat hoitaa tartunnan oikein ja turvallisesti 

Taistele vaarallisia tammikulkuisia koita vastaan

On myös erittäin ympäristöystävällistä tukea tammi -kulkue -koiran luonnollisia saalistajia ja houkutella heitä. Ampiaiset, saalistajakuoriaiset, lepakot ja jotkut linnut, kuten tiainen, vanne tai käki, ovat tärkeimpiä näistä. Voit aktivoitua itse ja ripustaa linnutaloja puutarhaan tai puistoon ja kasvattaa erilaisia ​​kasvipohjaisia ​​ruokalähteitä, kuten mettärikkaita kukkia ja yrttejä.

Tissit haluavat ruokkia tammen kulkueperhonen munia ja toukkia

käytä tissit vastaan ​​tammen kulkue koit

Ole siis tietoinen ja vastuullinen itsellesi ja muille. Jos huomaat vaarallisten toukkien pesiä, ilmoita niistä välittömästi äläkä lähesty niitä. Suojele ennen kaikkea lapsia ja lemmikkejä ja pyydä lääkäriä tutkimaan sinua, varsinkin jos sinulla on lisämaksu tai allergia.

Julista sota tammen kulkue -koille! 

Tammi kulkue koi tammella

Joten sillä on vähemmän mahdollisuuksia levitä suurelle alueelle 

Tammi kulkue koi toukat

Koi näyttää samalta kuin muutkin koit 

Tunnista koi -kulkue -koi

Pesät ovat usein hyvin naamioituja 

Tammi kulkue koi valvonta

Lampaanvilla näyttää ajavan pois toukat 

lampaanvillaa vastaan ​​tammen kulkue koi

Tammi kulkueiden toukkaTunnista tammen kulkue -koit Tammi kulkue koi suuria toukkia Tammi kulkue koi tuhota pesän Tammi kulkue pesä Taistele tammen kulkue -koita vastaan tunnistaa vaaralliset tammen kulkue -koit Vaarallinen tammen kulkuepesä