Vadelmien istuttaminen puutarhaan – hyödyllisiä vinkkejä

Vadelmien istuttaminen puutarhaan

Kasvata vadelmia omassa maisemassasi

Vadelmat ja kerma, vadelmamehu, vadelmahillo: vadelmalikööri: mahdollisuudet tuntuvat loputtomilta maistella tämän herkullisen hedelmän nautintoa, varsinkin kun voit kasvattaa omia vadelmia. Nämä pehmeät marjat voivat tarjota meille monia miellyttäviä yllätyksiä: ne seisovat jäädytettynä kerroksessa leivinpaperilla tai pussissa muistuttaakseen kesän mausta tylsänä, pilvisenä päivänä.

Kasvata vadelmia: valitse ensin oikea lajike!

Istuta vadelmia puutarhaan

Vadelmien istuttaminen puutarhaan, oikean lajikkeen hedelmät

Päätä ensin, mikä vadelmalajike sopii sinulle! Näitä hedelmiä on kahdessa luokassa: kesällä ja syksyllä hedelmiä (kutsutaan myös aina kantoiksi). Kesäkasvit ilahduttavat sinua varmasti suurella ja runsaalla sadolla loppukesällä. Syksyllä kasvavat kasvit tuottavat kaksi satoa vuodessa: yhden alkusyksystä ja pienen ensi kesän alussa. Vadelmia on yleensä seuraavissa väreissä: punainen (lajikkeet, kuten “Latham”, “Autumn Bliss” ja “Heritage”) ja musta (lajikkeet, kuten “Blackhawk” ja “Bristol”) ja keltainen (lajikkeet, kuten “Honeyqueen” ja “Fallgold”) ). Yleensä punaiset lajikkeet ovat vahvempia, joustavampia ja tuottavampia kuin mustat ja keltaiset vadelmat.

Valitse oikea paikka vadelmapensaillesi!

Vadelmien kasvatus puutarhapensasissa

Vadelmapensaat ovat voimakkaita kasveja, ne täyttävät sängyn, johon ne istutetaan. Valitse paikka auringossa ja hyvin valutetussa maaperässä, lisää kompostia vadelmakasvien käynnistämiseksi. Kun ostat vadelmakasveja, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: voit ostaa vadelmia paljain juurin keväällä tai kasveja, jotka on kasvatettu astioissa, jotka sinun on kasvatettava keväällä, kesällä tai syksyllä. Vinkkimme: Istuta Himbber -sauvat 50 cm: n etäisyydelle toisistaan ​​ja riveihin 1,50 m: n etäisyydelle toisistaan. Vadelmat täyttävät pian kaiken siellä olevan vapaan tilan.

Herkullisia hedelmiä omassa puutarhassa

Vadelmien istuttaminen puutarhaan ideoita herkullisia hedelmiä

Muita tärkeitä ohjeita:

  • Vadelmat kasvavat 1,20-1,80 m korkeiksi. Voit myös harkita lanka -aidan asettamista niin, että langat tukevat tikkuja ja kasvavat kummallakin puolella.
  • Kun poistat kypsiä marjoja, vedät ne kevyesti, ne eivät säily kovin hyvin.
  • Vadelmat syödään tuoreina tai jäädytettyinä.
  • Voit nähdä vääristyneen vadelman ajoittain. Tämä johtuu huonosta pölytyksestä, joka voi johtua kylmästä ja märästä keväästä.
  • Hometta on yleinen vadelma. Jos haluat ottaa jousen, poista kaikki pudonneet hedelmät ja lehdet, jotta pidät mahdollisimman vähän hometta maisemassasi; tämä helpottaa myös toisen taudin – vadelmanruosteen – hallintaa, joka tuottaa ruosteisia täpliä lehdissä.

 Vadelmia ja kermaa, vadelmamehua, vadelmahilloa tai vadelmalikööriäVadelmien istuttaminen puutarhaan hedelmiä herkullista

Vadelmia on helppo kasvattaa ja ne ovat samalla tuottavimpia hedelmiä kotipuutarhassa. Työsi ja huolesi palkitaan täällä aina runsaalla sadolla!

     Vadelmapensaat ovat voimakkaita kasveja, ne täyttävät sängyn, johon ne istutetaan

Vadelmien istuttaminen puutarhaidean puutarhuriin

Näitä hedelmiä on kahdessa luokassa: kesän ja syksyn hedelmät Vadelmien istuttaminen puutarhaideassa on hyödyllistä herkullistaValitse paikka auringossa ja hyvin valutetussa maaperässä Vadelmien istuttaminen puutarhan vinkkeihin