Valmista itse rikkaruohoja – 3 ekologista vaihtoehtoa suolalle ja etikalle

Niin kauniita kuin ruohot ovat, emme halua niitä aina ja kaikkialla. Tämä pätee erityisesti rikkaruohoihin. Nämä ärsyttävät ruohot yksinkertaisesti lisääntyvät puutarhoissamme joka vuosi jalkakäytävistä ja päällystyksestä huolimatta. Pelkästään kemian klubin tavoittaminen on melko epätoivottavaa ja parasta välttää. Jotkut puutarhurit käyttävät kotihoitoja, kuten suolaa, etikkaa ja etikanpuhdistusaineita, mutta niitä tulisi välttää. Koska nämä aineet ovat liian suolaisia ​​ja saastuttavat maaperää ja aiheuttavat monien tärkeiden hyönteisten ja pienten eläinten kuoleman, mikä myös tuhoaa luonnollisen tasapainon. Suuri määrä etikkaa eivät myöskään ole vaarattomia pohjavedelle. Joten sinun pitäisi keksiä jotain muuta rikkaruohoja vastaan. Seuraavilla riveillä annamme sinulle 3 suurta vaihtoehtoa siitä, miten voit tehdä ekologisia rikkaruohojen hävittäjiä itse.

Tee ekologisia rikkakasvien torjunta -aineita itse tai kitke niitä säännöllisesti

vihreä päällysteen saumat rikkaruohoja vastaan

Tee rikkakasvien tappaja itse – 3 vaihtoehtoa suolalle ja etikalle

Suolan ja etikan tai etikkapuhdistimen sijasta voit silti käyttää paljon kotitalouksien korjaustoimenpiteitä rikkaruohojen hävittäjinä, jotka ovat täysin vaarattomia luonnolle. Nämä antavat silti tyydyttäviä tuloksia ja säästävät usein jatkuvan kitkemisen.

Lisävinkki: Voit myös lukea artikkelimme tästä: Maaperä rikkaruohoja vastaan: mitkä kasvit sopivat tähän?

Pikemminkin valita luonnolliset rikkaruohojen hävittäjät

päällystysliitokset, jotka istuttavat rikkakasveja vastaan

# 1 Käytä pastaa, riisiä tai perunavettä

tee rikkaruoho tappajaksi pastavedestä

Näiden ainesosien sisältämä tärkkelys tekee ihmeitä, jos haluat tehdä ekologisia rikkaruohoja itse. Yhdessä kuuman veden kanssa tämä aiheuttaa kasvien alemman orvaskeden huokoset (stomatat) kuolemaan ja rikkaruohot kuolevat. Yksinkertaisesti keitä valitsemasi ainekset, siivilöi vesi ja kaada se rikkaruohoille. Tämä kotihoito on erityisen tehokas jalkakäytävillä tai jalkakäytävillä. Sinun on tietenkin huomioitava, mitä materiaaleja päällystykseen käytettiin, ja tee tarvittaessa pieni testi vaikeasti havaittavalla alueella.

# 2 nokkosen liete

Tee rikkaruohoja itse nokkosista

Nokkosilla tai tarkemmin sanottuna nestemäisellä lannalla voit myös ryhtyä erittäin tehokkaaseen rikkaruohojen torjuntaan. Tätä lääkettä ei käytetä ainoastaan ​​tässä tapauksessa, vaan se on myös erittäin tehokas kirvoja ja valkosipulia vastaan. Koska nokkosen nestemäinen lanta on erittäin hapan ja myrkyllinen rikkakasveille. Ja miten tämä rikkaruohojen hävittäjä on valmistettu? Tosi helposti!

Tarvitset 1 kg tuoretta nokkoa ja 10 litraa vettä. Sekoita kaksi ainesosaa suuressa kattilassa ja jätä se kuvapuoli alaspäin aurinkoon noin 2 viikon ajaksi. Sekoita nestemäistä lantaa silloin tällöin hyvin. Siivilöi neste kahden viikon kuluttua ja ravista sitä ei -toivottujen rikkaruohojen päälle. On parasta käyttää tätä menettelyä useita kertoja parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Varoitus: Jos kyseessä on juomaveden suihkulähde tai puutarhan suihkulähde, älä käytä lähellä olevaa nokkosen nestemäistä lantaa. Muuten on olemassa veden saastumisvaara.

# 3 ruokasoodaa tai ruokasoodaa

Tee sooda leivinjauhe itse

Soda on myös erittäin tehokas tekemään itse rikkaruohoja. Tätä varten sinun tulee liuottaa 3-4 pakettia leivinjauhetta tai 4-5 ruokalusikallista ruokasoodaa 5 litraan vettä ja käyttää niitä vedenä rikkaruohojen päällä. Tämä toimii parhaiten aurinkoisena päivänä. Kun vesi on haihtunut, vaikuttava aine jää rikkakasveihin ja antaa niiden hitaasti mutta varmasti kuivua. Kuten nokkosen nestemäistä lantaa, myös tätä luonnollista rikkaruohojen torjunta -ainetta tulee käyttää useita kertoja.

Lisävinkkejä: Erityisen sopivia rikkaruohoja vastaan ​​jalkakäytävän liitoksissa tai terasseilla ovat: Liekki kaasupolttimella, infrapuna -rikkaruohojen torjunta -aineet erikoisliikkeiltä, ​​kivipöly tai kaavin. Kuorimultti tai puuhake sekä perinteinen rikkaruoholaatta sopivat puutarhavuoteisiin.

Kuorimultti tuottaa myös erittäin miellyttävän tuoksun puutarhassa

multaa rikkakasvien tappajia itse

Taistele rikkaruohoja vastaan ​​oikeilla puutarhatarvikkeilla

rikkaruohojen tappajat tekevät itse korotettuja sänkyjä

Rikkaruohojen kaaviminen jalkakäytävän liitoksista auttaa tietysti aina

nivelkaavin päällystysliitokset tekevät rikkaruohojen hävittäjäksi itse

Ja säännöllinen kitkeminen on ympäristöystävällisen rikkaruohon tuhoamisen lopputulos

rikkaruohojen tappajat tekevät kotona korjaustoimenpiteitä itse

Jotkut rikkaruohot, kuten voikukat, ovat itse asiassa erittäin terveellisiä ja herkullisia ruoanlaittoon  

Tee rikkakasvien tappaja voikukkia vastaan