Värikkäitä pensaita puutarhaan

värikkäitä pensaita diabolo viininpunaisena

Värikkäitä pensaita ainutlaatuiseen puutarhan suunnitteluun

 Tänään esittelemme sinulle 27 upeaa, värikkäitä pensaita, jotka antavat puutarhallesi ainutlaatuisen tunnelman. Heillä on mielenkiintoisia nimiä ja ainutlaatuisia hahmoja. He tulevat kaikkialta maailmasta ja antavat sinulle paljon iloa. Kutsu nämä eksoottiset esineet ja saa heidät tuntemaan olonsa kotoisaksi!

Yllä näet kokoelmamme ensimmäisen kasvin – diabolo -virtsarakon. Tämän pensaan koti on Pohjois -Amerikka. Talvella kestävä ja kestävä kasvi selviää kuumuudesta ja kuivuudesta. Kanit ja peurot jättävät hänet yleensä huomiotta. Lehdet ovat violetteja ja näyttävät kauniilta puutarhassa. Kesän alussa kasvilla on herkkiä valkoisia kukkia, ja talvella kuori kuoriutui oudolla tavalla. Hänen kasvitieteellinen nimi on Physocarpus Monlo ja kasvaa jopa 3 m korkeaksi.

 Musta vanhin

värikkäitä pensaita sambucus eva

Musta vanhin on erittäin tyylikäs kasvi, ja monet puutarhurit yksinkertaisesti rakastuivat siihen. Sen purppura-mustat lehdet muistuttavat hienoa virkattua pitsiä. Hänen latinalainen nimensä on Sambucus ‘Aatto’. Se kasvaa hyvin nopeasti ja on helppo hoitaa. Se on noin 2,5 m korkea ja halkaisijaltaan noin 3 m.

Peruukki pensas

värikkäitä cotinus -pensaita

Peruukki pensas tai Cotinus on hyvin outo olento. Sen lehdet ovat samettisia. Talvella ne muuttuvat violetista oranssinpunaiseksi, ja keväällä kasvi kukkii herkillä vaaleanpunaisilla kukilla. Joskus peruukki voi nousta jopa 4 metrin korkeuteen. Kasvi on vankka ja rakastaa lähes kaikenlaista maaperää.

Vaaleanpunainen weigela

värikkäitä weigelan vaaleanpunaisia ​​pensaita

Vaaleanpunainen weigela on pieni pensas, jolla on suuri vaikutus. Se kasvaa noin 1,5 m korkeaksi ja siinä on kauniit vaaleanpunaiset kukat keväällä. Se on kuivuutta kestävä ja villieläimet, kuten hirvieläimet, eivät yleensä syö sitä.

Stauchveronika

värikkäitä pensaita violetilla

Tässä tulee Stauchveronika. Kauniit violetit kukat koristavat tyylikkäitä lehtiä, jotka muuttuvat hitaasti violetista vihreäksi. Kasvi on keskikokoinen ja voi saavuttaa 2,5 metrin korkeuden. Se on ikivihreä kauneus.

Sininen hauki ruusu

värikkäitä rosa glaucan pensaita

Rosa glauca tai kutsutaan siniseksi hauki ruusuksi. Se ei ole klassinen ruusu, vaan pensas, joka voi olla jopa 2 m korkea ja jossa on maagisia harmaanpunaisia ​​lehtiä. Kauniita vaaleanpunaisia ​​kukkia koristavat kasvia loppukesällä ja ruusunmarjoja muodostuu syksyllä, mikä sitten houkuttelee lintuja.

Nandina taivas bambu

värikkäitä pensaita nandina monum

Nandina Monum on tämän lumoavan kasvin kasvitieteellinen nimi. Se muuttaa väriä ympäri vuoden. Aluksi nuorena kasvina lehdet ovat violetteja ja ajan myötä ne muuttuvat tummanvihreiksi. Talvella lehdet muuttuvat tumman violetiksi. Taivaan bambu on noin 1,5 metriä korkea.

Jos katsot myös seuraavia ihania pensaita ja pensaita kokoelmastamme, huomaat, että jokaisella on oma viehätyksensä. Mutta niillä kaikilla on jotain yhteistä – ne tekevät puutarhasta värikkään ja ainutlaatuisen. Valitse suosikkisi ja kutsu heidät puutarhaan rakkaudella ja ilolla.

Loropetalum

värikkäitä pensaita loropetalum chinense

Rose Glow Barberry

värikkäitä pensaita berberis thunbergii

Virtsarakon “Dart’s Gold”

värikkäitä physocarpus -pensaita

Rypäleen vanhin

värikkäitä pensaita sambucus racemosa

Sawara -sypressi

värikkäitä pensaita chamaecyparis pisifera

Kullanvihreä karan holkki

värikkäitä pensaita euonymus fortunei

Etikkapuu

värikkäitä pensaita rhus typhina

Japanilainen kainalo pensas

värikkäitä pensaita spiraea japonica

Kolkwitzie

värikkäitä pensaita Kolkwitzia

Harlequin Willow

värikkäitä pensaita salix integra

Japanilainen aukube

värikkäitä pensaita aucuba japonica

Kiinalainen lyhty

värikkäitä pensaita abutilon pictum

Tuoksuva kukka

värikkäitä pensaita osmanthus heterophyllus

Holly

värikkäitä pensaita ilex aquifolium

Cornus alba

värikkäitä pensaita cournus alba

hydrangea

värikkäitä pensaita hydrangea macrophylla

daphne

värikkäitä pensaita daphne burkwoodii

Weigela Florida

värikkäitä pensaita weigela florida

Sulka pensas

värikkäitä pensaita fothergilla major

Kultainen pensas

värikkäitä pensaita melianthus major