Viileä muotoilulaitos: sylinterinpuhdistusaine

viileä muotoilu kasvi kukat lehdet suunnitteluidea alkuperäinenViileä muotoilulaitos: sylinterinpuhdistusaine

Sylinterinpuhdistin “Little John” (Callistemon viminalis) on loistava suunnittelulaitos puutarhaan. Subtrooppisilla alueilla sylinterinpuhdistusaineet ovat komeita puita ja suuria pensaita. Mutta tämä kääpiölaji on tarpeeksi pieni menestymään kukkaruukkuissa. Sitä voitaisiin hoitaa jopa maaperän kasvillisuutena, koska se kasvaa tietyissä paikoissa 60-90 cm korkeaksi.

Kasvi kestää kuivuutta ja lämpöä ja on erittäin helppo hoitaa. Sitä ei tarvitse leikata, koska kääpiösylinterinpuhdistimessa on sinivihreät lehdet ja violetit kukat, jotka seisovat tukevasti lyhyillä oksilla.

Kasvitieteellinen nimi: Callistemon viminalis “Little John”

viileä muotoilu kasvi kukat punaiset värit muoto maisema

Yleiset nimet: Kääpiö sylinterinpuhdistin, Little John sylinterinpuhdistusaine

Olosuhteet: Peitetty, kestävä -9 asteeseen, muuten se menestyy hyvin kukkaruukkuissa

Veden tarve: ei vaativa ensimmäisten kuukausien jälkeen

Korkeus: 60-90 cm korkea ja leveä

Edut ja erityispiirteet: sietää kuivia olosuhteita; muodostaa varjon villieläimille; houkuttelee pölyttäjiä; menestyy myös kaupunkiolosuhteissa

Kausiluontoiset olosuhteet: ikivihreä; epäsäännölliset kukat ympäri vuoden ja kiireinen kausi keväällä

Kasvuaika: Istuta syksyllä

viileä muotoilu kasvi kukat punaiset värit muoto sylinteri

Käyttää. Käytä kääpiösylinterinpuhdistinta houkutellaksesi kolibreja ja muita pölyttäjiä, tehdäksesi yrttitarhasta mielenkiintoisen laventelin ja rosmariinin kanssa tai kukkapenkkien tai polkujen reunana. Pehmeästi kuvioidut lehdet näyttävät parhaiten, kun muutama pala kasvaa yhdessä, mutta koska kasvi on kallis (noin 20–30 dollaria), voit kiinnittää jokaiseen kukkapenkkiin kappaletta kohden, jos budjettisi sallii. Mutta jos sinulla on jo pala, haluat lisää.

Sylinterinpuhdistimen lehtien pehmeät, kylmät sävyt

viileä muotoilu kasvi kukat lehdet muoto maisemointi

Sylinterinpuhdistimen lehdet helpottavat kukkien odottamista paljon, ja lehdet itse lisäävät puutarhan kauneutta. Samettinen rakenne on niin kutsuva, että sinun pitäisi kasvattaa kasvi helposti ulottuvilla.

Joissakin paikoissa sylinterinpuhdistin pitää lehdet ja se voi pysyä maiseman pysyvänä elementtinä. Hitaalla ja kompaktilla kasvullaan kasvi soveltuu maaperän kasvillisuuteen tai voi menestyä myös talon rakennusmaan ikkunoiden alla. Jos pakkanen on erityisen kova, kasvi voidaan helposti suojata peitteillä.

Jos asut siellä, missä on kylmempää kuin -9 astetta, voit saada sylinterinpuhdistusaineita “Little John” kukkaruukkuihin

viileä muotoilu kasvi kukat lehdet suunnitteluidea alkuperäinen

Pienen koonsa ansiosta kasvi voi pysyä siellä vuosia ja siitä tulee helposti huonekasvi talvella.

Ensimmäisten kuukausien jälkeen kasvi sietää kuivuutta, syvemmille juurille suositellaan istuttamista suurempiin ruukkuihin. Voit joko istuttaa kukin kappaleen ruukkuun tai muodostaa vastakkaisia ​​ryhmiä kasveille, joilla on suurempia lehtiä. Koostumus kolmesta suuresta keraamisesta astiasta, joissa on kääpiösylinterinpuhdistusaineet, on helppohoitoinen näyttely silmien tasolla.

Viljelymuistiinpanoja

viileä muotoilu kasvi kukat lehdet muoto puutarha

Callistemon ‘Little John’ on vaatimaton, kasvi sietää kosteaa ja kuivaa maaperää todella hyvin. Ensimmäisten kuukausien jälkeen se ei tarvitse juurikaan kastelua, joten se soveltuu xeriscaping -tekniikkaan yksityisissä taloissa ja jopa julkisissa paikoissa pysäköintipaikkoina. Sylinterinpuhdistusaine tuntuu paremmin hedelmöityneeltä, mutta voi myös kukkia ilman lannoitusta.

Ensimmäisten kuukausien aikana kasvi tarvitsee edelleen kastelua kiinteiden juurien vuoksi. Sitä voidaan kasvattaa milloin tahansa, mutta hän pesee nopeammin syksyllä, joten sinulla on runsaasti kukintoja kevääseen mennessä. Kuvassa näet epäsäännölliset kukat, jotka ovat siellä ympäri vuoden.