Yksi koristekasvi saa syksyisen puutarhan näyttämään houkuttelevalta

Kun olemme raportoineet kauniista syksyn kukista toisessa viestissä, haluamme nyt jatkaa aihetta ja näyttää sinulle houkuttelevia koristekasveja, joita ei yksinkertaisesti voi puuttua syksyisessä puutarhassa. Sinun ei kuitenkaan pitäisi istuttaa kaikkia näitä kerralla ja odottaa vahvaa visuaalista vaikutusta. Ei, ei sitä! Koska useimmissa tapauksissa riittää vain yksi silmiinpistävä koristekasvi, jotta syksyinen puutarha näyttää houkuttelevammalta. Se voi koristaa sen yhtä hyvin kuin muut puutarhan kukat. Kukkasi ovat todellisia katseenvangitsijoita ulkona ja tuovat todella enemmän väriä syksyiseen puutarhaan. Kaikki eivät ole tunnettuja, vaikka joitain voidaan käyttää myös lääkekasveina. Jos haluat oppia lisää näistä koristekasveista, pidä niistä kiinni!

 Tällaisella koristekasvilla puutarhasi ei koskaan näytä synkältä ja harmaalta.

Houkutteleva koristekasvi kauniit violetit kukat todellinen katseenvangitsija

  • Jokainen koristekasvi tuo enemmän väriä syksyiseen puutarhaan

Olemme valinneet 5 suosikkimme koristekasvien joukosta, jotka kaikki ovat kauniita ja silmiinpistäviä, ja haluamme esitellä ne lyhyesti tekstissä ja kuvissa.

  • Rikas tuoksukivi

 

Aromikivirikas kantaa edelleen latinalaista nimeä Alyssum maritimum, ja se tunnetaan meille edelleen kiviä yrttinä.

Se on vaatimaton, monivuotinen, joka on havaittavissa upeasta kukkien runsaudestaan. Kesäkuusta syyskuun loppuun voit aina ihailla niitä kävellessäsi ohi. Pienet kukkapäät ovat herkkiä ja erittäin houkuttelevan värisiä valkoisella, vaaleanpunaisella, laventelilla ja violetilla. Lisäksi tämä koristekasvi levittää miellyttävää, hieman makeaa tuoksua, josta sen nimi on peräisin. Rikas tuoksukivi ei kasva korkeudeltaan, on 15 cm korkea. Tästä syystä se on ihanteellinen kauhoille, riippukoreille ja ikkunalaatikoille. Riippumatta siitä, missä kiviyrtti kasvaa, se suosii aina aurinkoista paikkaa ja hyvin valutettua maaperää. Tämä koristekasvi ei pidä paljon vedestä, joten sinun tarvitsee vain kastella sitä erittäin kuumina kesäpäivinä. Lannoitus ei myöskään ole välttämätöntä.

Kiviyrtti on helppohoitoinen ja vaatimaton monivuotinen kasvi, jolla on kauniita kukkia.

Koristekivikasvi houkutteleva kukkiva hunajainen tuoksu

Palopää on syksyn paras puutarhan koristelu.

Kaunis koristekasvi, värikkäitä kukkia, monia värejä, kirkas, kaunis, paras puutarhan koristelu

  • Tulipalo

 

Brandschopf tunnetaan edelleen nimillä Celosia argentea, Silber-Brandschopf, Federbusch ja Hahnenkamm. Se on alun perin peräisin tropiikista, mutta se on yksi Aasian suosituimmista koristekasveista. Lisäksi tulta käytetään edelleen lääkekasvina Kaukoidässä. Meillä sitä käytetään pääasiassa houkuttelevana parvekkeen tai puutarhan koristeena laatikoissa, kylpyammeissa tai kukkaruukkuissa. Se herättää kaikkien huomion etenkin sen tuuhean kukinnan vuoksi, joka hehkuu kirkkaasti oranssina, keltaisena, violettina, tummanpunaisena ja valkoisena. Ulkonäkö on todella ainutlaatuinen ja vaikuttava, varsinkin kun yhdistät Brandschopfin muihin matalakasvuisiin kasveihin, esimerkiksi petunioihin, laatikossa.

Brandschopf tuo draamaa ja houkuttelevuutta mihin tahansa ulkotilaan.

Kaunis koristekasvi, värikkäitä kukkia, monia värejä, kirkas, kaunis, paras puutarhan koristelu

Kukkokannen korkeus on noin 20 – 25 cm. Koristekasvi kukkii kesäkuusta myöhään syksyyn ja tarjoaa siten enemmän väriä jokaisella syksyisellä ulkoalueella. Silber-Brandschopf suosii aurinkoisia paikkoja, mutta haluaa kastella säännöllisesti. Mutta ole varovainen kastellessasi, jotta kastumista ei tapahdu, koska tämä voi olla kohtalokasta kauniille koristekasville. On myös suositeltavaa lannoittaa tulipalo kerran viikossa.

Kanerva on täydellinen maanpeite.

Kanerva kaunis houkutteleva koristekasvi syksyllä täydellinen maanpeite

  • Heather

 

Kanerva tai kanerva on yleinen nimi nurmikasveille, joihin kuuluu tällä hetkellä noin 800 lajia. Nämä nurmikasvit tulevat alun perin Etelä -Afrikasta, vain harvat niistä ovat yleisiä Euroopassa. Vaikka suurin osa tämän koristekasvin lajeista kasvaa merenpinnalla, kanerva löytyy myös täältä Alpeilta. Kanerva on ikivihreä koristekasvi, joka kasvaa kuin pensas ja jossa on kauniita kukkia. Nämä ovat erityisen houkuttelevia valkoisilla, vaaleanpunaisilla ja tulipunaisilla sävyillä. Kasvi tykkää aurinkoisista tai osittain varjostetuista paikoista ja pääasiassa hiekkaisesta tai kivisestä maaperästä. Tämä tekee niistä erityisen sopivia kivipuutarhaan. Siellä kanerva voi peittää jopa suurempia laastareita. Älä unohda kastella kivikkopuutarhaa aika ajoin, koska kanerva ei saa koskaan kuivua kokonaan.

 Hopeapensaan siniset kukat koristavat puutarhaa elokuusta myöhään syksyyn.

Kaunis koristepuutarha syksyllä sinisiä kukkia hopeapensas

  • Hopea pensas

 

Hopeapensas tunnetaan myös nimellä venäläinen salvia tai venäläinen tupakka, jotkut ihmiset kutsuvat sitä edelleen siniseksi rombiksi, toiset hopeiseksi perovskiaksi. Tämä on koristepensas, joka on kuivuutta kestävä ja vaatimaton. Pitkät, koristeelliset kukkavarjot loistavat kaukaa laventelin sinisenä ja kun tulet lähemmäksi, voit tuntea niiden aromaattisen tuoksun. Tämän koristekasvin houkutteleva ulkonäkö ja aromi tekevät siitä välttämättömän puutarhassa. Erityisesti syksyllä, kun lähes kaikki muut kasvit ovat haalistuneet, hopeapensas näyttää suuresti puutarhalla. Lisäksi hopeapensas tuo selvästi Välimeren tunnelmaa ulkoalueellesi.

 Sedum -kasvin upeat kukat näkyvät kaukaa.

Koristekasvi syksyisessä puutarhassa sedum kasvi kauniita punaruskeita kukkia

  • Sedum -kasvi

 

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, tulemme sedumiin, joka on suosittu ja laajalle levinnyt koristekasvi. Paksulehtisen suvun Sedum-sukuun kuuluu noin 400 lajia, jotka ovat hyvin edustettuina maantieteellisillä leveysasteillamme. Jotkut niistä ovat hyviä maanpeitteitä, ja siksi niitä kutsutaan kivilajiksi. Vesi varastoidaan sedum -kasvin paksuihin vihreisiin lehtiin, jotta koristekasvi kestää hyvin lämpöä. Mutta mikä erottaa ne muista syksyn kukkijoista ja erottaa ne visuaalisesti toisistaan, ovat niiden punertavan vaaleanpunaiset kukat. Nämä houkuttelevat myös monia perhosia puutarhaan. Jotkut sedum -lajit myös värjäävät lehtensä syksyllä, joten tämä koristekasvi muuttuu todelliseksi puutarhakoristeeksi. Jos haluat saada tämän puutarhan kauneuden ulkoalueellesi vuosiksi, älä kastele sitä runsaasti tai lannoita sitä ollenkaan. Sedum -kasvi on erittäin helppohoitoinen ja kestävä.

 Sedum -sukuun kuuluu yli 400 lajia.

Suku sedum kasvi kaunis koristekasvi yli 400 lajia

 

  • Joidenkin koristekasvien lääkinnällisiä ominaisuuksia ei pidä aliarvioida

Kuten jo mainittiin, joitakin tässä esitetyistä koristekasveista käytetään myös lääkekasveina. Esimerkiksi kanervalla on verta puhdistava ja diureettinen vaikutus, sitä käytetään virtsarakon ja munuaiskivien torjumiseksi. Kylpy, jossa on tämän kasvin kukkia vedessä, sanotaan olevan hyvä reumalle ja ekseemalle. Mitä tulee sedum -kasvien lääkinnällisiin ominaisuuksiin, mielipiteet ovat erilaisia. Jotkut syövät nurmikasveja salaateissa, toiset varoittavat sisäisestä käytöstä. Lisätietoja eri lääkekasvien eduista ja haitoista saat päivämäärältä verkossa Yrttien sanakirja   vastaanottaa.

 Kivikasvilla on herkät kukat ja hunajainen tuoksu.

Koriste kivi yrtti houkutteleva kukinta

 Kanerva lääkekasvina

 Etelä -Ranskassa hopeapensas istutetaan laventelin sijaan.

Kaunis koristekasvi

 Kaunista koristekasvia nimeltä ageratina ei tunneta Euroopassa

Valkoiset kukat kaunis koristekasvi

… .. aivan kuten Callicarpa -marjapensas

Kaunis koristekasvi marja callicarpa

 Mutta ehkä tiedät kultaharjan?

Kauniita koristeellisia kultapiikkikeltaisia ​​kukkia