Miksi altaan vesi voi olla vihreää? – 3 yleisintä syytä tähän

Ehkä siitä on jo aikaa, kun uit altaassa. Mutta kun olet päättänyt hypätä veteen, huomaat, että uima -altaan vesi on vihreää. Ei ole terveellistä eikä turvallista uida vihreässä vedessä. Mutta mitä voit tehdä tässä tapauksessa? Joten tänään puhumme syistä uima -altaan veden vihreälle värille ja siitä, kuinka saada vesi kirkkaasti uudelleen. Pysy sen kanssa …

Onko puutarha -altaasi vesi kirkasta??

Ylhäältä katsottuna puhallettava patja takapihan uima -altaassa

Mitä voit tehdä, kun uima -altaan vesi on vihreää?

Huolehdi puutarha -altaasta Pidä uima -altaan vesi puhtaana

Miksi uima -altaan vesi muuttuu vihreäksi??

On kolme syytä, miksi uima -altaan vesi muuttuu vihreäksi. Tiedätkö mitä nämä ovat?

Vihreä puutarha -allasvesi?

Ideoita uima -altaan vesivärien puhtauteen

Kloorin puute

Ensimmäinen ja yleisin syy uima -altaan veden vihreyteen on kloorin puute. Ilman klooria vedessä allas alkaa nopeasti levää. Ne voivat kasvaa niin nopeasti, että koko allas muuttuu vihreäksi päivässä. Mitä lämpimämpi vesi, sitä nopeammin tämä prosessi etenee.

Liian vähän klooria vedessä voi olla yksi syy uima -altaan veden vihreään väriin

Miksi uima -allasvesi voi olla vihreitä syitä

Siitepöly

Toinen syy, miksi uima -altaan vesi näyttää vihreältä (tai keltaiselta), on siitepöly. Siitepölyä tuottavat läheiset kasvit ja puut, ja ne tuulevat uima -altaan veteen. Koska siitepöly on liian pieni poistettavaksi normaalilla uima -altaan suodattimella, siitepölyn määrä kasvaa edelleen vuoden aikana.

Kun siitepölyn määrä vedessä kasvaa, se alkaa laskeutua vuoraukseen ja se voidaan sekoittaa vihreisiin tai sinappileisiin. Jos siitepölyn määrä kasvaa edelleen, kaikki altaassa oleva vesi voi lopulta muuttua vihreäksi. Onneksi siitepöly on täysin vaaratonta eikä sillä ole kielteisiä vaikutuksia sinuun tai uima -altaaseesi.

Siitepöly vedessä

Miksi altaan vesi voi olla vihreää, jolloin vesi on puhdasta?

Metallit

Vihreän uima -altaan veden perimmäinen syy on metallit, yleensä kupari. Metalleja voidaan hankkia monista lähteistä, esim. B. lähdevedestä, halvoista algicideista tai, jos vesi on hapanta, uima -altaan metalliosista. B. kupariset lämmityselementit.

Vedessä olevat metallit voivat myös värjätä vaaleita hiuksia

Miksi altaan vesi voi olla vihreitä ja vaaleita hiuksia

Kuinka puhdistaa vihreä uima -allas

Vihreän uima -altaan veden käsittely riippuu siitä, miksi vesi muuttui vihreäksi.

Testaa ensin uima -altaan vesi

Miksi altaan vesi voi olla vihreä sokki altaalle

Poistaa levät altaiden vedestä

Leviä on käsiteltävä lisäämällä kloorisokkia ja levämyrkkyä uima -altaan veteen.

Levät suojaavat itsensä limaisella pinnoitteella, joka voi merkittävästi vähentää kloorin vaikutusta. Useimmat levämyrkyt eivät tappaa leviä itsestään, mutta ne hajottavat tämän suojakerroksen niin, että kloori voi tappaa levät paljon helpommin.

Kemikaalien lisäämisen lisäksi sinun tulee myös harjata koko uima -altaan pinta. Tämä rikkoo levien kukinnan pienemmiksi paloiksi, jotka kemikaalit voivat tappaa helpommin.

Vältä alkioiden leviämistä

Miksi allasvesi voi olla vihreää?

Kun levät tapetaan, altaan vesi muuttuu yleensä vihreästä sameaksi ennen kuin se lopulta kirkastuu. Tämä prosessi voi kestää muutaman päivän. Tänä aikana allaspumpun tulisi toimia 24 tuntia vuorokaudessa, jotta kloori jakautuu tasaisesti veteen ja suodatin voi poistaa kuolleet levät. Lisäksi, kunnes vesi on täysin kirkasta, tarkista klooritaso vähintään kerran päivässä ja lisää ylimääräistä klooria aina, kun se putoaa alle 1 ppm.

“järkyttää” uima -allasta

Miksi altaan vesi voi olla vihreää?

Siitepölyn poisto uima -altaan vedestä

Siitepölyn poistaminen uima -altaan vedestä on vaikeampaa, koska useimmat uima -altaan suodattimet eivät suodata tarpeeksi hyvin siitepölyn sieppaamiseksi ja poistamiseksi. Useimmat kirkastimet ovat myös suhteellisen tehottomia siitepölylle. Keräyskorin päälle asetetut kuorinsukat auttavat poistamaan vedessä kelluvan siitepölyn. Nämä on kuitenkin vaihdettava usein, eivätkä ne voi koskaan poistaa ongelmaa kokonaan. Kokemuksemme mukaan flokkulantin lisääminen on tehokkain tapa siitepölyn poistamiseen.

Siitepöly on vaaratonta, mutta vaikea poistaa

Miksi altaan vesi voi olla vihreää?

Metallien poistaminen allasvedestä

Jos haluat hoitaa metalli -ongelman uima -altaassasi, sinun on käytettävä sitojaa. Eristävät aineet pitävät metallihiukkaset yhdessä, jotta altaan suodatin voi suodattaa ne helpommin.

Nyt kun sitoutuvat aineet ovat tehneet tehtävänsä ja allas on jälleen tyhjä, on aika poistaa jääneet metallit suodattimesta. Vaikka yksinkertainen jälkipesu poistaa suurimman osan metalleista, on parasta puhdistaa suodatin kuivapuhdistuksella, jotta kaikki jääneet metallit poistuvat altaasta.

Kun kaikki metallit on poistettu altaasta, yritä selvittää, miten metallit pääsivät veteen.

Tee puutarha -altaasi metallittomaksi

Ideoita uima -altaan veden vihreisiin väreihin

yhteenveto

Kuten näette, vihreän uima -altaan veden syitä on monia. Metallit, levät ja siitepöly voivat muuttaa uima -altaan veden vihreäksi. Vasta kun tiedät kuinka erottaa ne toisistaan ​​ja saat veden testattua, voit käsitellä ongelmaa oikein ja puhdistaa altaasi uudelleen.

Puhdas ja turvallinen uimiseen

Miksi altaan vesi voi olla vihreää Puutarha -altaan vesi

Nauti kauniista säästä ulkona!

Puutarha -altaan vesi puhdas kloorattu