Mitä aurinkovarjoja on puutarhassa? Tyypit yhdellä silmäyksellä

Kalenterin alkuun on enää muutama viikko. Tulevan kauden lämpimät aurinkoiset päivät ovat jo tuntuneet. Vielä on liian aikaista lomailla rannalla tai vuorilla. Loppujen lopuksi odottamattoman sateisen sään ja myrskyjen riski on edelleen merkittävä. Mutta jos sinulla on oma puutarha, patio, veranta, terassi tai muu ulkoalue, sinun ei välttämättä tarvitse odottaa virallista kesän alkua. Päivänvarjon kanssa sinun ei tarvitse huolehtia säästä! Voit ihailla luontoa mukavasti ja suojattuna milloin tahansa, myös tuulessa ja auringossa. Kun alat etsiä täydellistä päivänvarjoa, huomaat nopeasti, että siellä on monia hienoja malleja. Tämän päivän artikkelissa haluaisimme tarkastella aihetta tarkemmin ja esitellä sinulle erilaisia ​​aurinkovarjoja.

Millaisia ​​aurinkovarjoja on puutarhassa yhdellä silmäyksellä ampelshirm allasideoita

Päivänvarjot ja niiden tyypit

Kaikilla aurinkovarjoilla on samat toiminnot ja käyttötarkoitukset. Ne asennetaan ulos ja niiden on suojattava ihmisiä, huonekaluja, ruukkukasveja jne. Haitallisilta UV -säteiltä, ​​odottamattomilta sateilta, tuulelta ja muilta sääolosuhteilta. Päivänvarjot tarjoavat meille viileän sävyn kuumina kesäpäivinä, jolloin voimme rentoutua rakkaittemme kanssa. Ne täydentävät myös ulkokalusteita upeasti ja antavat sille kesäisen tunnelman.

Kaikki sateenvarjot eivät kuitenkaan täytä näitä toimintoja yhtä hyvin. On olemassa erilaisia ​​malleja, joista jokaisella on eri muoto, koko, joustavuus ja asennusmenetelmä. Ne kaikki tarjoavat erilaisia ​​etuja ja haittoja asunnonomistajille. Seuraavissa riveissä esittelemme tärkeimmät tyypit ja miten ne eroavat toisistaan.

Millaisia ​​aurinkovarjoja on puutarhassa?

Liikennevalojen sateenvarjot

Monien ammattisuunnittelijoiden mielestä ulokkeiden sateenvarjot, joita usein kutsutaan myös ulokkeiden sateenvarjoiksi tai heilurivarjoiksi, ovat paljon parempia kuin keskitason sateenvarjot eivätkä vain siksi, että ne näyttävät niin tyylikkäiltä ja tyylikkäiltä. Niille on ominaista pystyputki ja jalka, jotka eivät ole keskellä katoksen alla, vaan sivussa. Tämä mielenkiintoinen rakenne tarjoaa sinulle monia etuja.

Toisaalta ulokkeiden sateenvarjon avulla voit varjostaa paljon suuremman alueen ilman tilaa vievää sateenvarjotelinettä tai jalkaa. Tämä on erityisen suuri plus ulkona istuville ryhmille. Suurin osa korkealaatuiset konsoli sateenvarjot on myös säädettävä ja joustava kääntöliitos. Tämä voi myös tarjota sinulle lähes täydellisen suojan UV-säteet Tarjous. Nämä sateenvarjot eivät kuitenkaan ole ilman haittoja. Ne ovat yleensä kalliimpia ja joillakin tavoin alttiimpia tuulelle kuin keskipitkät sateenvarjot.

Millaisia ​​aurinkovarjoja on puutarhassa yhdellä silmäyksellä creme ampelschirme haus

Keskitangon sateenvarjot

Keski -napaiset sateenvarjot, jotka tunnetaan myös usein nimellä keski -sateenvarjot, tikku -sateenvarjot tai gastro -sateenvarjot, ovat klassikoita ulkotarvikkeiden suhteen. Tämä on epäilemättä yleisin, suosittu ja edullinen aurinkovarjo. Sen ominaispiirre on yksinkertainen rakenne, joka koostuu suorasta jalustasta, joka ulottuu katoksen yläosasta liikkuvaan tai kiinteään pohjaan.

Ennen kaikkea nämä aurinkovarjot tarjoavat suojaa suoralta auringonvalolta ylhäältä, eli lounasaikaan, kun aurinko on korkeimmillaan. Ne tarjoavat kuitenkin vähän suojaa sivulta putoavia säteitä vastaan, ellei kuomu ole joustava ja sitä voidaan kallistaa.

Millaisia ​​aurinkovarjoja on puutarhassa?

Markiisi

Usein on kyseenalaista, voidaanko aurinkopurjeita pitää aurinkovarjoina. Ne ovat tyylikäs ja tilaa säästävä yhdistelmä liikennevalojen sateenvarjoja ja markiiseja. Kuten voit jo arvata nimestä, ne ovat samanlaisia ​​kuin venepurjeet. Aurinkopurjeet kiinnitetään vähintään kolmeen kiinteään kohtaan köydellä tai erikoisjaloilla, kuten: B. aidan, pilarin, puun ja kuokkien päälle.

Nykyaikaisella, geometrisella muodollaan nämä päivänvarjot ovat todellisia katseenvangitsijoita ulkona. Suojaustasosi riippuu täysin niiden muodosta ja asennustavasta. Asennuksen jälkeen telttoja ei voi enää säätää, mikä voi olla merkittävä haitta monille asunnonomistajille.

Ulkoalueet ovat koostaan ​​riippumatta täysin epätäydellisiä ilman päivänvarjoa. Nämä ulkotarvikkeet tarjoavat sinulle suojaa, mukavuutta ja estetiikkaa, jotka tekevät ulkoilustasi todella erityisen.

Millaisia ​​aurinkovarjoja on puutarhassa?