15+ különleges Lord Ganapathi Rangoli Designs Ganesh Fesztiválra!

Ganesh vagy Ganpati az egyik legelismertebb isten a hinduk között, a Ganesh Chaturthi nagy fesztiváljával, amelyet nagy hévvel ünnepelnek, különösen az indiai Maharashtra államban. Az ünnepi időszakban készült Rangolisban az elefántfejű isten emberi alakú testével, lekerekített hasával és nagy törzsével, különböző stílusokban és pózokban szerepel. Lord Ganesh számos képi ábrázolása különböző szimbolikus konnotációkkal rendelkezik, amelyeknek a Ganpati rangoli tervek többsége ihletet ad. A rendelkezésre álló rengeteg mintából a legjobbat hozzuk.

Ganesh Rangoli Designs with Pictures 2021:

1. Lord Ganapati Áldás Rangoli:

Az Úr Ganapati áldása Rangoli

Ez a rangoli nagyon élénk kép, Lord Ganesha szokásos testtartásában, egyik keze áldását adja, a másik pedig kedvenc édes, modális kezét tartja. A piros, kék, sárga és narancs élénk színkombinációja kiváló választás, amely animált megjelenést kölcsönöz ennek a rangoli dizájnnak.

2. Diyák a Rangoli körül:

Diyas a Rangoli körül

Ez a rangoli Lord Ganesh archetípusos ábrázolása, zöld és fekete kontrasztos színekben, hogy árnyékos hatást keltsen. A legszembetűnőbb jellemzője a hosszú, jobbra ívelt törzse, amely a férfiasságot jelképezi, és a forró, tüzes napot szimbolizálja. Egy kis aranysárga színt használnak a fején lévő koronához szuverenitásának jelzésére. A rangolit körülvevő diyák növelik az összhatást.

3. Félelmetes Lord Ganesh Rangoli:

Félelmetes Lord Ganesh Rangoli

A rendkívül díszes rangoli lenyűgöző alkotás Lord Ganesh megalkotásával a középső részen, amelynek faragott megjelenése van. A Ganpati téglavörös színe jól ellentétben áll a zöld háttérrel, amely még ragyogóbbnak tűnik a körömvirág virágszirmai hátterében. A fehér részlet, amelyet a virágban és körül készítettek, más szintre emeli ezt a rangoli dizájnt motívumával és csipke textúrájával.

4. Szabad kéz Rangoli:

Szabad kéz Ganesh Rangoli

Ez a Lord Ganesha szabadkézi rangoli egyszerűen elkészült, mégis vonzónak tűnik a sárga színű, arany színű, a középső részt körülvevő tervezői munkával. A rangoli egyértelműen ábrázolja, hogy az elefántfejű isten mit szeret a legjobban, kedvenc ételét. Amint látja, a bal keze tele van modalokkal, míg a körkörös minta körülveszi ugyanazt.

5. Egyszerű Ganesh Rangoli:

Egyszerű Ganesh Rangoli

Egyszerű kialakítású, türkiz színű körkörös mintákkal, amelyek körülveszik a királykék alapot, Lord Ganesha arcának fehér körvonala kerül előtérbe ebben a rangoliban. Arcának oldalnézete, amely az aláírását mutatja, egy agyar jelképezi a jó elterjedtségét a rosszal szemben. A világító kagylóhéj alakú diyák ragyogó érintést kölcsönöznek, így ez a rangoli szép és tartalmas.

6. A legújabb Ganesh Rangoli:

Legújabb Ganesh Rangoli

Ganapati körvonala, lekerekített alakja, kis törzse és gyöngyös szeme egyedülállónak tűnik e rangoli extravaganciája közepette. A szivárvány színeiben és fehér díszítő tervezési munkáiban pompázó rangoli szépség, ha nem mestermű.

7. Hagyományos Rangoli:

Hagyományos Rangoli

Ez a rangoli kismértékű eltérés a rizspor és más színes porok használatának régi szokásától, ahol banánleveleket használtak Lord Ganesha képének formálására rizspépből készült alapon. Egyszerű, mégis kreatív kialakítású, képes megragadni a hagyományos rangoli lényegét.

8. Rangoli virágszirmokkal:

Rangoli virágszirmokkal

A virágszirmokból készült Rangolis népszerűségre tett szert, és minden alkalomra pompásan néz ki. A rangoli alapjához, virágához és Ganesh -hez használt különböző színű virágszirmok szövése művészi kialakítású és extravagáns szőnyeggel.

9. Rangoli sötétebb árnyalatokkal:

Rangoli sötétebb árnyalatokkal

Ez a rangoli tökéletesen ábrázolja a hindu istent, akinek a feje elefánt alakot ölt. A sárga és a rózsaszín használata élénk színválaszték, amely életet lehel a rangoliba, míg a fejdíszhez használt zöld és piros sötétebb árnyalatok még kiemelkedőbbé teszik.

10. Lord Ganesha Rangoli Design témával:

Lord Ganesha Rangoli Design témával

Lord Ganesha a rangoli tervek egyik legnépszerűbb témája, és ez az alkotás egyértelműen ezt ábrázolja. Mondanom sem kell, hogy hatalmas szakértelmet kell szereznie a rajzolásban, hogy ilyen csodálatos művészettel álljon elő.

11. Egyszerű Ganesha Rangoli Design ünnepi szezonra:

Ganesha Rangoli Design ünnepi szezonra

Míg az előző kivitel élénk kék szín felhasználásával készült, addig az árnyék használata a földi barna, narancssárga és mustársárga színre korlátozódott. A rangoli meglehetősen egyszerű, de nagyon kompatibilis az ünnepi szezonnal.

12. Csodálatos Ganesha Rangoli Designs:

Csodálatos Ganesha Rangoli Designs

Ez a rangoli meglehetősen különbözik a többitől, mivel a virágszirmok, a színes por, a bétellevél (paan) és a Diyas kivételével számos dekoratív elemet használ. A látványosság központja azonban Ganesha csodálatos dizájnja, és tökéletes a Ganpati fesztivál idején való elkészítéshez.

13. Ganpati Rangoli gyerekeknek:

Ganpati Rangoli gyerekeknek

Ez az élénk Ganpati rangoli könnyen felkelti a gyerekek figyelmét. A dizájn nagyon imádnivaló, a színek pedig nagyon hangulatosak.

14. Egyedi Ganesha Rangoli:

Egyedi Ganesha Rangoli

Itt egy másik egyedülálló Ganesha rangoli az Ön számára. A szokásos rangoli mintákkal ellentétben nem tartalmazza Lord Ganesha teljes alakját, de a rajzolási módja teljesen zseniális. Nagyon egyszerű és könnyen létrehozható.

15. Gyönyörű Ganapati Kolam Rangoli:

Gyönyörű Ganapati Kolam Rangoli

Ha azt szeretné, hogy az unalmas nappali padlója feltűnő legyen az ünnepi időszakban, próbálja ki ezt a gyönyörű rangolit. A virágszirmok által létrehozott csodálatos Ganapati -dizájn azonnal megváltoztatja a hangulatot.

16. Szép Ganesh Rangoli minta:

Szép Ganesh Rangoli minta

Ez is egy exkluzív rangoli, amelyben Lord Ganesha más megjelenésben látható. Néhány érdekes színt használtak közvetlenül a padlón, hogy ezt a szép dizájnt hozzák létre.

17. Félelmetes Ganesh Rangoli színek keverékével:

Félelmetes Ganesh Rangoli színek keverékével

A legjobb dolog ebben a rangoliban a színek fantasztikus keveréke. Csak a Ganapati arcát tartalmazza, és a többi dizájn is nagyon egyszerű.