15 legújabb Rangoli dizájn 2021 -ben!

legújabb rangoli tervek

Rangoli nagyon régóta része az indiai kultúrának és hagyományoknak. Úgy gondolják, hogy a Rangoli porból létrehozott színes minták és minták fokozzák minden háztartás küszöbének szépségét, így felkeltve a vendégek, valamint az istenek és istennők figyelmét. Sok hindu családban a Rangoli vallásos módon a Diwali fesztivál idején jön létre, míg a legújabb Rangoli minták színekkel vagy virágszirmokkal a családi funkciókhoz és más fesztiválokhoz készülnek.

A tengeri sót, a krétát, valamint a szemeket és hüvelyeseket különféle tervek és minták készítésére használják több alkalommal, valamint Rangoli versenyeken. Nézzünk meg 15 hagyományos és legújabb Rangoli design képet,

A legújabb Rangoli tervek 2021 -re:

A Rangoli nemcsak Diwali -ra korlátozódik, hanem számos más eseményre is, így fedezzük fel a legjobb új Rangoli -dizájnokat,

1. Egyszerű Rangoli Design színekkel:

Egyszerű Rangoli Design színekkel

Ez Rangoli -alkotásokból áll, nagyon egyszerű kivitelben. Ezek a tervek nem igényelnek sok erőfeszítést, és így nagyon egyszerűek. Olyan terveket tartalmaznak, amelyek nem túl kidolgozottak. Ezt Rangoli por vagy virágok segítségével teheti meg. Ez a stílus a hagyományos Rangoli dizájnnal kombinálható az új, legújabb Rangoli mintákkal. A kontrasztos színek nagyon vonzó és gyönyörű megjelenést kölcsönöznek a Rangoli -nak.

2. A legújabb Rangoli Design virágokkal:

A legújabb Rangoli Design virágokkal

Ezek a Rangoli minták virág alakúak és méretűek. Ezeket általában etnikai vagy hagyományos alkalmakkor végzik. Szabadon használhat színeket és mindenféle virágszirmot, hogy egyedi virágmintát hozzon létre. Ez nagyszerű azoknak a kezdőknek, akik szeretnék kipróbálni a kezüket az egyszerű mintákból. Használhatja a sablonokat, vagy segítséget kérhet másoktól egy nagyobb méretű legújabb Rangoli dizájn létrehozásához.

3. A legújabb páva Rangoli Design:

A legújabb páva Rangoli Design

A páva India nemzeti madara, és fontos Rangoli -dizájn. Változatos színekben és kivitelben kerülnek bemutatásra. Bár a design ugyanaz, de sokféleképpen létrehozható. A páva tollát a legegyedibb módon lehet elkészíteni olyan színek használatával, mint a kék, zöld, narancs és sárga. Használja a fehér port absztrakt mintákban a design javításához. Ez egy nagyszerű design mindenféle alkalomra.

4. Új Swastik Rangoli Design:

Legújabb Rangoli új képekkel

Ez a kialakítás teljesen hagyományos, és már régóta elterjedt. Ezeket a horogkeresztes mintákat általában vallási alkalmakkor készítik. Ez a legnépszerűbb Diwali -ban, és jelképként használják a vendégek fogadására. A küszöbön történik, hogy fokozza a ház első lépcsőjének szépségét. Sri szimbólumot is készíthet a tervezésen belül, hogy finom hatást érjen el.

5. Geometriai Rangoli minták:

Geometriai minták

Létrehozhat különböző formájú Rangolist is, amely geometriai mintázatú. Ezek koncentrikus körökből, téglalapokból, háromszögekből és számos más mintából állnak. Nagyon kielégítő pillantást vetnek a Rangolira, mivel konkrét formákból állnak. És gyönyörűek és egyedi természetűek is. Rangoli por vagy virág felhasználásával készítheti el őket. Ezek a legújabb design Rangoli fotók a régi időkhöz képest.

6. A Rangoli legújabb hagyományos formatervezési mintái:

A Rangoli legújabb hagyományos formatervezési mintái

Ezt a formatervezési formát általában vallási, hagyományos alkalmakkor végzik. Egyszerű tervekből állnak, amelyek esztétikai tényezővel rendelkeznek. Élénk köröket és négyzeteket készíthet élénk Rangoli színekkel. A design körül diyas/agyag gyertyákat is hozzáadhat, hogy varázslatos megjelenést hozzon létre. Ezeket általában a küszöbön készítik, a vendégek további szép gesztusaként.

7. Naya Ganesh Rangoli Art:

Naya Ganesh Rangoli Art

Ez a dizájn különleges alkalmakkor készül, például Diwali vagy Ganesh Chaturthi. Lord Ganesh mintájára készül, változatos színek és virágok segítségével. Ez egy új, legújabb Rangoli -minta, amelyet sokan használnak és kipróbálnak. Az egész Rangoli -t Lord Ganapati alakjává teheti, vagy Lord Ganapati -t a tervezés közepén, így a vonzerő központja.

8. 3D Rangoli Designs:

3D Rangoli Designs

Ez egy modern formatervezési forma, amely háromdimenziós megjelenést kölcsönözhet a tervezésnek. Lótusz jött létre leveleivel és néhány új rügyével a környéken. Ez az egyik legjobb és legújabb Rangoli design kép, amely nagy népszerűségre tett szert. Négy -öt különböző szín használatával 3D hatást hozhat létre. Ezt a stílust kulturális eseményekre és fesztiválokra használják. Általában olyan színeket használnak, mint a fekete, fehér, kék és zöld.

9. Diwali legújabb Rangoli Design:

Diwali legújabb Rangoli Design

Ezek a tervek nagyon híresek Indiában alkalmakkor, mivel a Diwali széles körben ünnepelt fesztivál minden háztartásban. Ezek a minták nagymértékben agyaggyertyákat (Diya) használnak, hogy ünnepi hangulatot biztosítsanak. Mivel a Diwali a fények fesztiválja, a gyertyáknak nagy jelentősége van. A Diya’s is körülveszi a dizájnt, és minden háztartásban szokás. Különböző formatervezési minták, mint a Ganapathi vagy az új modern formatervezési formák is kiemelhetők a többi közül.

10. Rangoli rizzsel, hüvelyesekkel és más gabonákkal:

Rangoli rizzsel, hüvelyesekkel és más gabonákkal

Ez a Rangoli egyedülálló formája, amely a Rangoli porok helyett különféle ételszemcsékből készül, mint például rizs, hüvelyesek és más szemek. Ez az egyik a legújabb Rangoli tervek között, lábtartókkal készült, koncentrikus körökben és más geometriai mintákban készült. A szemeket és a hüvelyeseket ételfestékbe is áztathatjuk, hogy több színt adjunk a designnak. Ez egyedi megjelenést kölcsönöz a dizájnnak, és pillanatok alatt népszerűvé vált.

11. Új sarok Rangoli minták:

Új sarok Rangoli Designs

Ez a Rangoli design általában félkörökben vagy más negyedkörökben készül. Ahogy a ház saroktereiben készülnek, innen a különleges forma. Többnyire egyedi geometriai mintákat és absztrakt mintákat tartalmaznak, amelyek egyedi megjelenést kölcsönöznek a tervezésnek. Töltse fel őket élénk színekkel, és olyannak tűnnek, mint még soha. Az egész kolamot megtöltheti színekkel, és a fehéret választhatja a tervek elkészítéséhez.

12. Rangoli Design Diyával:

Rangoli Design Diyával

Amennyire a Rangoli minták színesnek és vonzónak tűnnek, a Diya használatával varázslatosabbnak tűnnek. Káprázatos megjelenést biztosít finom hatással. A természetben is vonzóbbnak tűnnek, és ez növeli vonzerejét. A Diya fénye körülveszi az egész Rangoli dizájnt, és fokozza annak szépségét. Az agyaggyertya még a legújabb Rangoli mintákban is ugyanolyan fontos, mint régen.

13. Új Pookalam Rangoli minták:

Új Pookalam Rangoli Designs

Ezeket a terveket kifejezetten az Onam fesztiválra hozták létre. Ezt a fesztivált általában Dél -Indiában ünneplik, különösen a malájok. Rangoli por és virágok felhasználásával készülnek, élénk, színes megjelenést kölcsönöznek nekik. A pookalam minták nagyon egyediek és gyönyörűek. Az ünneplés 10 napja alatt ezek a tervek készülnek. A tervezést általában egyszerűnek tartják a jelenlegi időkben, bár néhány háztartás még mindig fantasztikus terveket készít.

14. Legújabb Border Rangoli Designs:

Legújabb Border Rangoli Designs

Ezeket a mintákat általában a házak határain készítik. Virágmintára és egyedi mintákra készülnek. Ezeket a mintákat olyan élénk színekkel készítheti el, mint a piros, a kék, a sárga és mások. Kis méretűek, de ugyanolyan vonzóak. Ezeket a mintákat a legújabb Rangoli mintákban lehet elkészíteni, színekkel vagy virágszirmokkal, amelyek megfelelnek az alkalomnak és az eseménynek.

15. Új Rangoli minták témákkal:

Új Rangoli minták témákkal

Ezt a formatervezést nemrégiben fogadták el, és egyre népszerűbb. Ez a Rangoli egyedülálló formája, amelyet egyedi témák felhasználásával terveztek. Ez a téma az egyik legújabb Rangoli -terv, és istenek és istennők formájából készült mintákból áll, és alkalmanként változik. Különböző alkalmakkor egyedi témákra van szükség egy adott eseményhez. Például elkészítheti ezt a gyönyörű Krisna és Radha dizájnt olyan alkalmakkor, mint Holi vagy Krishna Janmashtami.

További tippek/javaslatok a legújabb Rangoli számára:

  • Használja ki a körülötte lévő természeti elemeket, hogy egyedibb hatást kölcsönözhessen, és elkészíthesse saját, legújabb dizájnját.
  • Válasszon organikus színeket vagy régi virágszirmokat, hogy ne okozzon kárt a természetben.
  • Ha egy nagyobb eseményre szeretne Rangoli dizájnt kapni, akkor egy profi művész segítségét veheti igénybe, aki járatos a tervezésben.
  • Ha ételszemeket és hüvelyes hüvelyeket használ, próbálja meg tiszta felületre vagy ruhára tenni a mintát, hogy újra használhassa.
  • Válasszon egy dizájnt az alkalom alapján, mivel ez javítja a kolam megjelenését.

Most, hogy teljesen tisztában van a Rangoli minták különböző típusaival, a következő alkalomra létrehozhatja az egyedi és új, legújabb Rangoli mintákat és mintákat. Rendkívül hagyományos jellegűek és egyformán vonzóak. A Rangoli -k a legjobb módja annak, hogy díszítsék a küszöböt, és nagyszerű módja annak is, hogy összehozzák a házban lévő hölgyeket közös művészi erőfeszítésre. Nyugodtan ossza meg kreativitását és készítse el a tökéletes Rangolit.