25 gyönyörű Rangoli dizájn Diwali (Deepavali) számára 2021 -ben !!

Emelje fel a kezét, ha már annyira várt Diwalira, mint mi! Mivel az ünnepi dátum a sarkon van, itt az ideje elkezdeni a felkészülést, Diyas -szal, kekszekkel és természetesen Rangolissal! Sok háztartásban rituálé, hogy az otthon bejáratát Rangoli -stílusú szőnyegekkel díszítsék Diwali számára!

Rangoli Deepavali

Ez a színes hagyomány eredetileg a jó gonosz elleni győzelmének emlékére indult. Lakshmi istennőhöz is társul, aki rengeteg gazdagsággal áldhatja meg. Az indiai hiedelmek szerint a jól díszített bejegyzés fényes Rangolissal hívogató tényező a szerencséhez és a jóléthez. Szóval, ez a Diwali, engedd szabadjára kreativitásodat, meríts ihletet ezekből a művészi Rangoli mintákból!

A Rangoli fontossága Diwali számára:

A hindu Dharma szerint kedvezőnek tartják a Rangoli elhelyezését az év fontos napjain. Különösen Diwaliban, amely Lord Rama hazatérését jelzi a Ravana elleni győztes csata után, ezek a minták a reményt és a boldogságot szimbolizálják! India különböző részein ezeket a művészeti formákat különböző nevekkel ismerik, mint például „Kolam”, „Muggulu”, „Kolangal”, „Alpana”, stb. ünnepi hangulat.

A legújabb Diwali Rangoli Designs 2021 képekkel:

Idén tegyen lenyűgöző kijelentést a környéken, próbálja ki az alábbi vonzó Deepavali Designs (Muggulu) egyikét:

1. Egyszerű Diya Rangoli Design – Boldog Diwali:

Egyszerű Diya Rangoli Design - Boldog Diwali

Ez egy nagyon egyszerű rangoli, amelyet Diwali alkalmával lehet rajzolni, mivel a Diya a fő attrakció. Kezdje a Diyával, majd rajzolja ki a virágokat és leveleket. Töltse ki a színeket kontrasztos módon. Ebben a kialakításban a rózsaszín, a zöld és a sárga szín kiemelkedik, és esztétikus megjelenést kölcsönöz neki. Miután a közepén a rózsaszínt kitöltötte, írja be a „Happy Diwali” -t sárgával a kontraszt érdekében.

Ez a rangoli dizájn az utóbbi időben trendi, és nagyon kevés kézi esztergálási készséget foglal magában, mivel nem tartalmazza a szabadkézi minták rajzolását. Ennek az az alapja, hogy először nagy pontokat helyez a kívánt modellbe, majd ujjhegyeivel a krétaport egy adott irányba mozgatja a tervezés érdekében. Kezdje a Diyától, és rajzolja fel a pontokat színnel a virágok számának és elrendezésének megfelelően. Mozgassa a színt kifelé az ujjaival a virágok számára. A levelek mintázata pálcával készíthető. Jövő Diwali, csábítsa látogatóit ezzel az egyszerű, mégis színes rangolival.

2. Gyönyörű Rangoli Design Diya -val:

Gyönyörű Rangoli Design Diyával

Ez egy könnyű, mégis elegáns rangoli kialakítás kezdőknek. Ez magában foglal egy egyszerű virágot, amelyet a közepére rajzoltak, ívelt szirmokkal és mangó motívumokkal. Ennek a kialakításnak a fénypontja a használt színek közötti feltűnő kontraszt. A külső levelekben használt árnyékolás és a virágok kockás mintája elegáns megjelenést kölcsönöz a rangoli dizájnnak. Bármilyen fesztiválra alkalmas, és ennek megfelelően testreszabható. Például díszítse Diyali alatt diyákkal és Sankranthi virágszirmokkal. Ez a dizájn bonyolultnak tűnik, de biztos lehet benne, hogy ha már ráér, szeretni fogja az utat járó bókokat.

3. Színes Rangoli Design kezdőknek:

Színes Rangoli Design kezdőknek

Ez a rangoli dizájn 2 egymásba fonódó virágmintával rendelkezik, mangó motívumokkal, pontok és vonalak között. Először rajzolja meg a mangó motívumok körvonalait és a virágmintát. Színezze őket belülről kifelé. Ebben a rangoliban a virágszirmok árnyékolásához használt színek a fénypont. Ezután sötétítse a mangó közepét fekete vonalakkal, és tegye körül a rózsaszín pöttyöket. Fejezze be a tervezést szükség szerint krétaporral árnyékolva. Bármikor megrajzolható, vagy akár véletlenül a küszöb előtt

4. Vonzó virágos Rangoli Design:

Vonzó virágos Rangoli Design

Ez egy színes és élénk rangoli design, kiemelkedő virágokkal. Kezdje az egyszerű virággal a közepén, majd rajzoljon vázlatokat a virágokról öt oldalra a megfelelő szimmetria biztosítása érdekében. Ezután töltse ki a virágok közti réseket kockás mintával. Kezdje a színek kitöltését belülről. Ez a kialakítás kivételesen feltűnő a virágokban használt számos kontrasztos szín és a köztük lévő szemet gyönyörködtető kockás minták miatt. Alkalmas bármilyen kedvező alkalomra, például családi ünnepségekre vagy esküvőkre. Amikor legközelebb családi összejövetelt tart otthonában, nyűgözzen le mindenkit azzal, hogy elkészíti ezt a rangolit a küszöbén.

5. Four Square Diya Rangoli:

Four Square Diya Rangoli

Ez egy klasszikus, szerény, de gyönyörű műalkotás, ahol egy kockás négyzet alapra gyönyörű, élénk színű virágmintát rajzoltak. A színek alternatív elrendezése az élet jinjét és jangját képviseli. A szimmetria fontos szerepet játszik ebben az elegáns kialakításban. A háttér árnyalatai jól ellentétesek a narancs és a piros színek használatával a Diya és a virágmintákhoz.

6. A nyolc Mango Kolam:

A nyolc Mango Kolam

Ez egy szabadkézi Rangoli design, amely a hagyományos mangó motívumokat használja. Először a körök sorát rajzolják a középpontba, amelyet nyolc mangó minta vesz körül. Ezek a nyolc lakshmit vagy a hindu mitológia AshtaLaksmiját képviselik. A színek és a belső részletek használata teljesen új szintre emeli ezt az egyszerű mintát. A diyákat stratégiailag is elhelyezik a világosabb megjelenés érdekében.

7. A Mandala Rangoli:

Mandala Rangoli

Ha kedveled a mandala művészetet, ezt a dizájnt ki kell próbálni! Az egyszerű, mégis lenyűgöző kialakítás krétapor felhasználásával készíthető el. Először is, az epicentrumot körökre tervezték, amelyek egymástól egyenlő távolságra vannak elhelyezve. Mindegyikük különböző geometriai mintákkal van kitöltve, az ábrán látható módon. Körülöttük egy nagy virág, 10 szirommal. A fehér szín használatával minden szirom belsejében hálószerű mintát rajzolnak. Végül lámpákat helyeznek a sarkokra a vizuális hatás érdekében.

8. A Rainbow Rangoli tervei Diwali számára:

Rainbow Rangoli Designs for Diwali

Ez a remekmű a szimmetria és a színek tökéletes házassága. Ez is az egyik legnépszerűbb Diwali Rangoli dizájn, mivel nagyon egyszerű elkészíteni. Először egy alapkört rajzolnak a középpontba, ahonnan színes szirmok sora rajzolódik, egymásba fonva. Ezt a szerkezetet különböző színű körök támogatják. Fehér krétapor használatával az üres helyet kitöltik, hogy a pigmentált porok kiugorjanak.

9. Az isteni virág Kolam:

Az isteni virág Kolam

A Rangoli fő célja, hogy belső energiáit csatornákon, vonalakon és élénk színeken keresztül csatornázza. Itt látható egy ilyen exkluzív kialakítás az imaszobádhoz. Ez szabadkézi rajz segítségével, szimmetrikus körök készletével történhet. A Mandara stílusú művészetnek spirituális hangulata van, amelyet az egyes körökben létrehozott belső minták érnek el. A végén fényes virágok fejezik be ezt a mintát, és tartják az értékes lámpákat.

10. Sankar Bharati Design Diwali számára:

Sankar Bharati Design Diwali számára

Ha már járt Maharashtra államban, hallhatott Sanskar Bharati Rangoli művészetéről. Ezt a különleges technikát az ujjaival, általában három -öt kezével készítik, hogy díszes, művészi mintákat hozzon létre. Először egy alapvázlatot készítenek a földön, amelybe egyenletesen beleszórják a színes porokat. Ujjakkal vagy akár olyan eszközökkel, mint a függők, 3D -effektusok jönnek létre az ábrán látható módon. Végül fehér port használnak a központi elem fókuszálására.

11. Absztrakt szépség:

Deepavali Rangoli Designs

A virágok mindig divatban vannak, és ez örökzöld klasszikus! A lótuszvirág színes csavart kap, ha a szirmok számát kifelé bővíti és kitölti. Ez a kontrasztos világos és sötét árnyalatok eklektikus keveréke, amely az emberi élet csúcsait és mélypontjait reprezentálja. Választhat, hogy a lámpát középen vagy a sarkokban tartja.

12. A sarok Rangoli Design:

Sarok Rangoli Design

Ha kerek alakú előcsarnoka vagy szobája van, és egy bizonyos területet szeretne kiemelni, ez a félkörös Rangoli nagyszerű ötlet. Ez a hagyományos Kolam krétapor és a modern virágminták kombinációja. A mintán belüli lámpákhoz helyőrzőket biztosítanak. Különféle virágokat használhat, hogy ragyogóbbá és gyönyörűbbé váljon, vagy úgy dönt, hogy egyszerű a körömvirággal és a krizantémmal.

13. Kundan Readymade Rangoli:

Kundan Readymade Rangoli

Ha szeretne néhány oldalsó mintát a Rangoli középpontjához, akkor nézze meg ezeket a Kundan alapú, kész Rangoli darabokat. Ezek sok online áruházban kaphatók, ahonnan kiválaszthat egy mintát, és készletben vásárolhatja meg őket. Kreativitásától függően ezeket a darabokat úgy lehet elrendezni, hogy egyedi terveket hozzanak létre. Később tárolhatók későbbi használatra.

14. Dhana Lakshmi Rangoli:

Dhana Lakshmi Rangoli a Diwali számára

Ez a Diwali, fogadja a gazdagság istennőjét ezzel a hagyományos mintával. A két fehér elefánt képe, amely rengeteg gazdagságot áraszt a Kalasába, szimbolizálja Dhana Lakshmi belépését a házába. A teljes vázlat Lotus tervezésen alapul, amely a Devi lakóhelye. A „Shubh” és „Laabh” szavak, amelyek azt jelentik, hogy „jókedv” és „előnyök”, mindkét oldalon be vannak vésve az alkalomhoz illően.

15. Kerek Rangoli minta:

Kerek Rangoli minták Diwali számára

Világosítsa be bejáratát ezzel a csodálatos Diya és virágos kerek Rangolival. Rendkívül egyszerű elkészíteni, csak egy színes krétaszőnyeg segítségével. Használjon földes barna árnyalatokat, hogy kör alakú legyen az ábrán látható módon. Most fehér krétapor felhasználásával készítsen gyönyörű mintákat, valamint határozza meg a körök határait. Helyezhet egy nagy Diyát a középpontba, és kicsiket a kerület mentén.

16. Egyszerű dekoratív Rangoli:

Egyszerű dekoratív Rangoli

Ha még kezdő vagy Rangolisban, akkor ez a kezdő szintű minta segíthet neked. Krétadarab segítségével rajzolja meg a páva testét. Csak töltse fel színes porral egyenletesen a design különböző blokkjaiban. Most töltsön meg egy ketchupos üveget fehér krétaporral, és enyhén nyomja össze, hogy létrehozza azokat a pontokat a határon. Nyomja meg a közepét az ujjával a síkosság érdekében. Több elem hozzáadásával tovább részletezheti a terveket.

17. Kortárs Diwali Rangoli:

Kortárs Diwali Rangoli

Vessen egy pillantást erre a dizájnra, amely a hagyományos Rangoli modern eleme. A színek és a textúrák választéka szürreális hatást kölcsönöz a néző szemének. A Rangoli alapkonstrukciója változatlan. Azonban a külső töltelék adja a szépséget. Az árnyékos színű porokat vastag rétegekben adják hozzá, amelyeken ujjakkal hullámmintákat hoznak létre. Akár különféle eszközöket is kipróbálhat, például fagylaltrudakat, kanalakat stb.

18. A Diwali Mor Rangoli:

A Diwali Mor Rangoli

Íme egy kis csavar a páva szokásos tervezésében! Az innovatív design a „Mor” témát használja, színek és minták formájában. Nagy virágos dizájn jön létre, amelynek belsejében a részletek egy pávatoll „szeméhez” hasonlítanak. Középen Diya -rajz rajzolódik ki, és minden szegély fehérrel van kiemelve. Végül egy bonyolultan elkészített kör egészíti ki ezt az ábrát.

19. Diwali Diya Rangoli „Boldog Diwali”:

Diwali Diya Rangoli

Vessen egy pillantást erre az egyszerű, mégis feltűnően szép Rangoli mintára. A színes hatás azonnal felkelti a bámészkodók figyelmét. Hű marad Diwali szelleméhez, a fő motívum egy Diya használata. A „Happy Diwali” üzenet felhívja a figyelmet a fesztivál nap lelkesedésére. A gyönyörű földes lámpák elhelyezése növeli a varázsát!

20. Elegáns szabadkézi Rangoli Design:

Elegáns szabadkézi Rangoli Design

Itt van egy másik gyönyörű design, amelyet otthon minden különösebb nélkül elkészíthet. Először vegyünk krétát, és vázoljuk fel az alapvető körvonalat. Hozza létre a mangó motívumot, és rajzolja meg a két virágmintát felül és alul. Most töltse ki a világos és merész színeket. Még csinosabbá is teheti, ha mindkét oldalon virágokat ad hozzá.

21. Diwali témájú Rangoli Design:

Diwali témájú Rangoli Design

Díszítse otthonát ezzel az exkluzív Diwali kolam dizájnnal, és szerezzen sok elismerést barátaitól és családjától. A szív alakú Diyas és a „Happy Diwali” kívánság tökéletes a fesztivál hangulatának megteremtésére. Mivel ez egy meglehetősen nagy minta, megteheti, hogy irodai eseményei lenyűgözzék a tömeget. Ön is használhatja ezt a koncepciót, és egyszerűbb mintákat hozhat létre, amelyek tetszenek a szemnek!

22. Színes virágos Rangoli Design:

Színes virágos Rangoli Design

Ez a csodálatos Diwali virágos Rangoli dizájn, amelyet a nappalijának padlóján készítettek, minden bizonnyal üdítőbbé és élvezetesebbé teheti fesztiválját. A design virágokból, szirmokból és levelekből áll. Azonban kiválaszthatja saját színeit, és újabb megjelenést kölcsönözhet neki. Meglehetősen könnyű krétával megrajzolni a körvonalat, majd különböző árnyalatokkal díszíteni. Használjon arany csillogást, hogy ragyogó megjelenést kölcsönözhessen.

23. Pookalam Rangoli Diwali számára:

Pookalam Rangoli Diwali számára

Most jön egy új Rangoli design a Deepawali fesztiválra, amely teljes egészében virágszirmokból áll. A Kerala stílusú Pookalam koncepció Diwalira is kiterjed. A virágokat nagyon gondosan választják ki, hogy illeszkedjenek az ünnepi hangulathoz, míg a dizájnt olyan szépen megtervezték, hogy örömtelibb legyen az ünneplés. A Diyas középpontba helyezése és a design fontos pontjai tovább dicsőíthetik.

24. Om Diwali Rangoli Design:

Om Diwali Rangoli Design

Ez a fényes és színes rangoli éppen alkalmas egy szellemi fesztiválra, amelynek középpontjában a szanszkrit „Om” áll. Az „om” a hindu vallás kedvező szimbóluma, amely az isteni erő egyetemes nevét szimbolizálja. Ha ezt központi elképzelésként használja, akkor továbbfejlesztheti, ha körkörös mandala formájú kialakítást hoz létre körülötte. Töltse fel különböző mintákkal, hogy megfeleljen a fesztivál szellemének.

25. A Ganesha Rangoli Design:

Ganesha Rangoli Design

El tud képzelni bármilyen különleges alkalmat Lord Ganesha nélkül? Természetesen nem! Az elefántisten akadályok eltávolítója és az új kezdetek ura. Tehát ebben az évben, ha új útra szeretne indulni az életében, akkor kérjük őt ezzel a gyönyörű mintával. Használja az arcot a jobb oldalon, és hozzon létre egy félkör alakú mintát, amely szimbolizálja áldásait.

További tippek és trükkök a Diwali Rangoli mintákhoz:

Ha szkeptikus, hogyan tovább az ünnepi Kolam, akkor egyszerűen kövesse ezeket az egyszerű csapásokat:

  • Először elemezze azt a területet, amelyen a Rangoli elkészítését tervezi. A mérettől függően ki kell választania a megfelelő kialakítást.
  • Külső célokra válasszon egy nagy mintát, lehetőleg kerek formákat is a szélesebb és jobb lefedettség érdekében.
  • Ha nem szakértője a krétapornak, használjon krétát vagy sablont a körvonal létrehozásához. Töltse fel színekkel, és csak fehér por segítségével emelje ki a szegélyeket.
  • Az éles mintákhoz akár intelligens eszközöket is használhat, például kúpokat, formákat, CD -ket, karpereceket vagy más barkácsolást. Azonban csak kisebb formatervezésnél működnek.
  • A virágszirmok kiválóan helyettesítik a mesterséges, káros színeket. Tehát, ha környezettudatos ember, kövesse ezt a tippet.
  • És ne feledje, hogy a mintát mindig kifelé kell kezdeni, nem pedig az ellenkezőjét, mert így elkerülheti a tervezés lépését.
  • Készítsen szegélymintákat, például kúszónövényeket, virágokat vagy egyszerű vonalakat a határok megjelölésére.

Nem tűnnek csodálatosnak ezek a Rangoli tervek Diwali számára? Idén ne rendezzen semmit a hétköznapokra! Tegye még különlegesebbé fesztiválját azáltal, hogy újraalkotja otthonában ezeket a lenyűgöző mintákat. Játsszon a színekkel és kísérletezzen különféle árnyékolási technikákkal, hogy lenyűgöző hatásokat hozzon létre. Ha valami érdekesebbet találtál ki, oszd meg velünk! Ki tudja, a munkáit a következő évben is bemutathatják?

Diwali Rangoli

“>