9 Legújabb Rangoli Designs for Sankranti Festival 2021

A Pongal szüreti fesztiválját, amely a téli szezon végét jelzi, a legkedvezőbbnek tartják a gazdák körében, és az egyik legünnepeltebb Indiában. Pongal, más néven Sankranti. A négy napos mulatság minden ház verandáját a hagyományosan híres Rangoli vagy Kolam vagy Muggulu díszítéssel látja el. Általában fehér rizsporban vagy pasztában készülnek, a különböző Pongal rangoli minták különböző színű porokból készülnek, és életre keltik az ünnepi szezont. Annak érdekében, hogy ez a Pongal még élvezetesebb legyen, 9 legjobb Pongal rangoli mintát mutatunk be.

A Kangé/Maghi/Pongal Fesztivál 2021 legújabb Rangoli mintái:

1. Surya Kolam:

rangoli tervez pongal

A Sankranti örömteli alkalmával a gazdák az Úr Surya, a Napisten áldásait kérik, és hálát adnak neki az újabb gyümölcsöző termésért. Sok Pongal Rangoli témát a nap körül terveztek, Lord Surya személyiségét ábrázolva, mint az alábbi. A hagyományos fehér rizsporból készült, kidolgozott és bonyolult részletei kiemelkednek, így mesés választás egy Surya kolam számára.

2. Virág Rangoli Design Sankranti számára:

Sankranti rangoli tervez

A virágok szépséget kölcsönöznek minden fesztiválnak vagy ünnepségnek, és még színesebbé teszik az alkalmat. Hihetetlenül magával ragadó, ha Rangoli tervekben használják. Ez a virágos minta több különböző virág szirmaiból készült, és a kör külső határán kis diyákkal kerekítve. Egy vörös rózsa, minden rózsa királynője ül a közepén, hogy befejezze ezt az egyedi dizájnt.

3. Pongal Pot Rangoli Design:

A rizs, amely ennek a szüreti ünnepnek az alapköve, rendkívül jelentős a gazdák számára. Ez a dizájn öt színes rizzsel teli edényt mutat be a Pongal értelmében, ami azt jelenti, hogy felforralják a tejet és a rizst, valamint a tulipánvirágokat, amelyek emlékeztetnek az eljövendő tavaszra.

4. Chuzhi Kolam Rangoli:

A tipikus Sankranti rangoli dizájn a Chuzhi Kolam, amelyet csavart láncok készítésével és egy hurok összekapcsolásával alakítottak ki, hogy szép és értelmes dizájnt hozzanak létre. Döbbenetesen nézne ki a ház ajtaján vagy a főbejáratnál.

5. Mattu Pongal Kolam:

rangoli tervez a sankranti számára

Az itt ábrázolt Rangoli -minta a Mattu Pongal néven ismert fesztivál harmadik napját jelképezi, ahol a haszonállatokat, például a tehenet és más szarvasmarhákat imádják a nap és más betakarítási termények, például cukornád mellett. Ez egy színes kijelző a Pongal fesztivál minden lényeges aspektusáról.

6. Szabadkézi virágos Rangoli minták a Sankranti számára:

Ez egy szabadkézi virágtervezés, amely kifogástalanul készült pasztell árnyalatokkal, fehér határokkal. A meleg árnyalatok frissességet kölcsönöznek a szépségnek, így csábító dizájn a Pongal ünnepi alkalmához.

7. Hagyományos Mandala Kolam:

Traditionalal rangoli tervez pongal

Tamil Nadu asszonyainak figyelemre méltó készsége és csendes, mégis mély kifejezése mutatkozik meg ebben a hagyományos geometriai mintában, amelyet „mandalának” neveznek. Friss sárga és szárított körömvirágból és más virágszirmokból készült, a dizájn gyönyörű és nem hiányzik a bemutatóból.

8. Pongal Rangoli formatervezési minták:

Ha verseny lenne, ez a kolosszális remekmű futásban lenne. A külső köröket fehér rizsporban kell elkészíteni, és más színes porokkal együtt be kell illeszteni. Ezzel szemben a legbelső hurok virágokkal és virágszirmokkal van átitatva, így az egész dizájn impozáns, mégis magasztos megjelenést kölcsönöz.

9. Nap ihlette Rangoli Design:

sankranthi rangoli design

Ez a kialakítás egy másik klasszikus példa a napra, és tisztelgés Surya napisten előtt. Ez egy művészi alkotás, amelyet teljes egészében virágszirmokkal készítenek. A napsugarak önmagukban két sárga árnyalatban készülnek, és a fehér szirmok tökéletes hátterében helyezkednek el, a sugarakat körülölelő, kék, pikkelyes csakrával. A vörös rózsák az égő Diyast körülvevő kerület külső sárga szakaszán teszik teljessé a megjelenést.