Ruoanlaitto potkulla – sillä on merkitystä

Viini, viski, rommi tai konjakki – alkoholia on monenlaisia. Pisarat eivät ole vain hyviä juomiseen, vaan myös ruoanlaittoon. Alkoholi on olennainen osa hienoja ruokia useimmissa gourmet -keittiöissä. Lukemattomien ruoanlaitto -ohjelmien, ruokablogien ja keittokirjojen ansiosta amatööri -kokit voivat jäljitellä tähtikokkeja lupaavalla tavalla. Mutta on muutamia asioita, jotka on otettava huomioon, kun tarjoillaan coq au vin, risotto tai flambeed jälkiruoka kotona.

Mitä alkoholia ruoanlaittoon?

Käytännössä mitä tahansa alkoholia voidaan käyttää ruoanlaittoon. Jotta se olisi maukasta, se riippuu kuitenkin oikeasta yhdistelmästä. Kaikki alkoholi ei sovi kaikkiin ruokiin. Luultavasti suosituin ruoanlaittoalkoholi on viini. Mutta kuten tiedetään, täällä on myös suuria eroja. Siksi sinun pitäisi koordinoida viiniä ja ruokaa ja esimerkiksi Valitse eri pisara kasvissyöjille kuin kalaa sisältävät. Vaikka viini päätyy kattilaan lasin sijaan, alkoholin maku on vähemmän tärkeä kuin tyypillinen viininippu. Ei liian raskas valkoviini sopii hyvin kevyiden kastikkeiden, valkoisen lihan, risottojen ja kevyiden jälkiruokien kanssa. Vahva punaviini sopii parhaiten vahvojen paahtojen, tummien kastikkeiden ja korkean suklaapitoisen jälkiruoan kanssa. Tomaattipohjaisia ​​kastikkeita voidaan valmistaa mieltymyksesi mukaan punaviinillä tai valkoviinillä. Makea portviini on ihanteellinen kumppani kaikenlaisiin jälkiruokiin, esim. B. viinikerma, marinoidut hedelmät, jäätelö, lämpimät tortut tai Kaiserschmarrn. Pohjimmiltaan: Sen ei tarvitse olla hienointa viiniä, mutta ruoanlaittoon tarkoitetun viinin tulee myös olla nautinnollista.

ruoanlaitto reseptit resepti ideoita kypsennä lihaa

Entä muut alkoholijuomat?

Erittäin kestävä alkoholi, kuten viski, konjakki tai rommi, sopii erinomaisesti flambiointiin. Viskikastikkeet sopivat hyvin grillatun ruoan, konjakin äyriäisten tai äyriäisten kanssa, rommi kanan kanssa. Lisäksi konjakki, rommi, mutta myös munalikööri ja hedelmäsnappit sopivat kaikenlaisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin.

Mitä alkoholille tapahtuu ruoanlaiton aikana?

Yleisesti uskotaan, että alkoholi haihtuu ruoanlaitossa. Itse asiassa puhdas alkoholi kiehuu ja haihtuu 78 asteessa. Kuitenkin, koska viinissä ja vastaavissa on paljon vettä, kiehumislämpötila siirtyy merkittävästi ylöspäin. Puolen tunnin keittämisen jälkeen se sisältää edelleen 35 prosenttia alkuperäisestä alkoholimäärästä. Yli kahden tunnin kypsennyksen jälkeen se on edelleen 5 prosenttia. Joten alkoholipitoisuus vähenee ruoanlaitossa, mutta valmis ruokalaji ei ole missään tapauksessa alkoholiton. Loppujen lopuksi glögi sisältää edelleen alkoholia jopa tunnin kiehumisen jälkeen.

Alkoholilla puhdistetut astiat eivät siis ole raskaana oleville naisille, alkoholista kärsiville, diabeetikoille, sydänpotilaille ja lapsille. Lapset eivät ole huolissaan vain alkoholipitoisuudesta, vaan myös siitä, että he tottuvat makuun liian aikaisin alkoholin kanssa.

Vaihtoehtoja ilman prosentteja

Jos ihmiset istuvat pöydän ääressä ja haluavat tai joiden pitäisi välttää alkoholia, heidän ei tarvitse mennä ilman hienostuneita ruokia. On alkoholittomia vaihtoehtoja, jotka tuovat yhtä paljon makua. Entä erityinen kuohuviini rypälemehu punainen tai valkoinen, Bionade, Mausteseokset, kuten Garam Masala vai nestemäistä kardemummaa? Herkullisen ruoanlaitto toimii myös vähemmän hienoilla ainesosilla, kuten hedelmä- tai vihannesmehuilla, hyytelöillä, hillolla, kahvilla, espressolla tai kaakaolla. Jos kokeilet sitä hieman, voit loihtia upeita ruokia, jotka kaikki sietävät.

resepti -ideoita ruoanlaitto -reseptejä oppia kokkaamaan

Kuvan oikeudet: Flickr Coq au vin au -valikko Blaye Cotes de Bordeaux CC BY-ND 2.0 Tietyt oikeudet pidätetään