Valmista vihreä parsa: näin kevätvihannekset maistuvat todella hyviltä!

Parsa on herkullinen kevään alkuunpanija ja myös ravitseva vihannes. Kevään vihannekset sopivat hyvin monien muiden vihannesten kanssa sekä eri makuihin. Jos ostat tuoretta parsaa, olipa se sitten maanviljelijän markkinoilta tai ruokakaupasta, on parasta syödä se heti. Seuraavassa selitämme, minkä tyyppisiä parsoja on olemassa ja miten ne voidaan valmistaa. Olemme erityisen huolissamme vihreän parsan valmistamisesta. Pysy sen kanssa …

Parsasarjat – vihreä, violetti ja valkoinen

valmistaa vihreää parsaa parsan lajikkeiden eroja

Parsaa on vihreän, valkoisen ja violetin sävyjä. Violettia ja valkoista parsaa myydään kausiluonteisesti viljelijöiden markkinoilla tai erikoisliikkeissä, mutta valkoista parsaa tarjotaan usein vain säilykkeinä tai purkkeina.

Kaikki kolme parsaa ovat saatavilla keväällä, mutta niiden erot ylittävät värin.

Valkoisen ja vihreän parsan erot sisältävät rakenteen, maun, asianmukaisen valmistelun ja ehkä suurimman eron, kasvatusmenetelmän.

Kuinka valmistaa vihreää parsaa?

Valmista vihreää parsaa Osta parsan kevätvihanneksia

Mitä eroa on erilaisilla parsoilla??

Violetti parsa on peräisin tietyistä parsalajeista, mutta ero valkoisen ja vihreän parsan välillä on kasvatusmenetelmässä. Yksinkertaisesti sanottuna, valkoista parsaa kasvatetaan maan alla. Maanviljelijät keräävät paksun maapallon valkoisen parsan päälle tai peittävät sen mustalla muovilla varmistaakseen, ettei yksikään auringonpaiste osu varsiin. Tätä prosessia kutsutaan etiolaatioksi. Siksi valkoinen parsa ei altistu auringonvalolle eikä tuota klorofylliä. Vihreä parsa tarttuu maan läpi kasvaessaan, ottaa aurinkoa ja tuottaa klorofylliä, mikä tekee vihanneksista vihreitä.

Vihreän ja valkoisen parsan välillä on joitain keskeisiä eroja

Vihreä parsa valmistaa parsavärien eri värejä

Maku ja ravintoarvot

Vihreä parsa on hieman ruohoisen makuinen, kun taas valkoinen parsa on mieto ja hieman katkera. Violetti parsa on hieman pähkinäisempi ja makeampi, koska sen tikuissa on noin 20 prosenttia enemmän sokeria. Vaikka parsan keihäät ovat ulkopuolelta violetit, sisäpinta tuskin eroaa vihreän parsan sisäpuolelta.

Vihreää parsaa pidetään kaikkein ravitsevimpana, kun verrataan kaikkia parsan tyyppejä. Vihreä parsa sisältää erityisen paljon kaliumia, kalsiumia, B- ja C-vitamiineja, foolihappoja ja beetakaroteenia. Se on myös suurin kuidun lähde.

Violetti parsa sisältää antosyaaneja, jotka ovat antioksidantteja

Valmista vihreä parsa violetti lajike parsaa

Valmistus ja ruoanlaitto

Sekä valkoista että violettia parsaa voidaan valmistaa samalla tavalla kuin vihreää parsaa – nimittäin keitettyä, paahdettua, paistettua, paistettua ja lisättyä raakana salaatteihin.

Valkoisen parsan varret ovat kuitenkin paksumpia ja hieman kuitumaisempia kuin vihreiden parsojen, joten ne on kuorittava ensin. Varmista, että valkoiset sauvat ovat kypsiä ennen tarjoilua. Mutta paksummat tangot sopivat paremmin paahtamiseen ja grillaamiseen. Euroopassa valkoista parsaa yleensä keitetään ja sen jälkeen suihkutetaan sulatettua voita tai kastetaan hollandaise -kastikkeeseen.

Paahdettu, keitetty tai grillattu – parsa on terveellistä ja maistuu hyvältä

Valmista vihreä parsa parsa kokki paista grilli

Vihreän parsan valmistaminen on helppoa

valmista vihreää parsaa paahdettua parsaa juustolla

Jos aiot tarjoilla valkoista ja vihreää parsaa samassa astiassa, kypsennä ne erikseen, elleivät sauvat näytä saman paksuisilta. Olisi hienoa tarjoilla kaikki kolme parsan väriä yhdessä astiassa, mutta violetti lajike muuttuu myös vihreäksi kypsennettäessä. Joten jos haluat nähdä kaikki kolme väriä, kuori tikut ja tarjoile ne raakana salaatissa.

Kevät on ehdottomasti täällä, kun nautit kulhosta tuoretta vihreää salaattia

Valmista vihreä parsa Raaka parsa -varhainen salaatti

Valmista vihreä parsa – näin se toimii

Jos parsasi on nuori ja varret ovat ohuet, sinun tarvitsee vain pestä ne hyvin ja leikata päät pois ennen ruoanlaittoa. Paksumpi ja vanhempi parsa voi muuttua kovemmaksi keihään lopussa. Voit katkaista tämän ja käyttää sitä keittoon. Varret taivutettaessa tapahtuu luonnollinen tauko. Vähemmän tuhlaava menetelmä on yksinkertaisesti käyttää kuorintakuorinta parsanpäiden muutaman tuuman syvyyden kuorimiseksi paljastaakseen hellävaraisen sisustuksen.

Huuhtele parsa ja valmista se ruoanlaittoon

Valmista vihreä parsa Kuori ja kypsennä parsa

Parsan grillaaminen: heitä parsat oliiviöljyyn ja mausta ja aseta sitten kuumalle grillipannulle. Käännä uudestaan ​​ja uudestaan, kunnes tikut ovat hellävaraisesti grillattuja.

Parsa maistuu todella hyvältä grillattu tai paahdettu

Valmista vihreä parsa Keitä ja mausta parsa

Parsan paahtaminen: Kuumenna uuni 190 ° C: seen / kiertoilma 170 ° C / kaasu 5. Aseta parsat suurelle leivinpaperille tai pannulle ja lisää öljyä ja mausteita. Voit myös lisätä valkosipulinkynttä, yrttejä tai mausteita. Paista 10-15 minuuttia, kunnes paahdettu parsa on mureaa.

Parsa voidaan keittää uunissa, uunissa tai jopa grillissä

Valmista vihreän parsan parsanpaistovinkit

Parsan keittäminen: Kiehauta suolattu vesi ja lisää parsan keihäät. Valuta niitä 1 minuutti ja pudota ne sitten jäiseen veteen kypsennyksen lopettamiseksi. Keitä täyteen kiehumiseen 3-4 minuuttia paksuudesta riippuen ja valuta sitten.

Mausta ja koristele vihreä parsa omien mieltymystesi mukaan

vihreän parsan valmistaminen

Parsan kypsentäminen grillillä: Parsa sopii myös kesällä grillaamiseen. Valitse paksummat tangot, koska ne kestävät korkeamman lämmön. Sivele öljyllä ja mausteilla ja laita suoraan grillille. Keitä 2-3 minuuttia kääntäen. Vaihtoehtoisesti voit kääriä tikut oliiviöljyllä, valkosipulilla ja kirsikkatomaateilla allufoiliin ja paistaa niitä epäsuoralla lämmöllä 5-7 minuuttia. Parsa höyrystyy ja kypsyy ja sulautuu mausteiden makuihin.

Tämä tekee vihreän parsan valmistamisesta helppoa ja yksinkertaista

Valmista vihreän parsan parsan ruoanlaittoresepti -ideoita

hyvää ruokahalua!

Valmista vihreä parsa Paahda parsa Valmista vihreän parsan reseptiideoita