Grillaa maissintähkä ja nauti kesän mausta!

Kesä on grillausaikaa! Täällä koko Saksassa on nyt paljon grillausta, esimerkiksi puutarhan kesäjuhliin tai erityisiin perhejuhliin. Tai vain sunnuntai -illalliselle! Ei ole pulaa hyvistä ulkoilutapahtumista tai upeista grilli -ideoista. Nämä vaihtelevat mehukkaista pihveistä perinteisiin bratwurst- ja muihin runsaisiin puremiin. Ja mitä se sisältää? Rapeita vihannessalaatteja ja grillattua maissia tietysti. Tiedätkö todella, kuinka grillata herkullista maissia, jotta kaikki pitävät siitä? Voilla tai ilman, raaka tai esikypsennetty? Kuinka kauan maissia pitäisi keittää grillissä? Paljastamme maukkaan grillatun maissin salaisuuden. Seuraavassa raportoimme siitä ja annamme vinkkejä grillin valmistukseen ja ehdotuksia marinadiin. Jos noudatat näitä, maissintähkä tulee aina hyvin grillissä. Näin saat todellisia herkkuja lihan ystäville ja vegaaneille ja kasvissyöjille.

Grillattua maissintähkätä yrttivoilla – se on kesän maku!

Maissintähkä grillaa palan yrttivoita sen kesän makuun

Vinkkejä maissin paistamiseen onnistuneesti

Löydät raakaa ja esikypsennettyä maissia markkinoilta. Molemmat tyypit sopivat erinomaisesti grillaukseen, mutta esilämmitetyt maissit säästävät noin 15 minuutin grillausaikaa. Raa’an maissin voi myös kypsentää kotona. Parasta suuressa kattilassa, jossa on vettä ja ripaus sokeria n.

Anna kiehua 20 minuuttia. Pohjimmiltaan grillausaika kestää noin 30 minuuttia keskilämmöllä. Sinun on jatkuvasti käännettävä maissintähkä, jotta se ei pala toiselta puolelta. Sinun täytyy grillata ne hyvin joka puolelta. Jos haluat lyhentää kypsennysaikaa ja välttää palovammoja, voit kääriä maissintähkä alumiinifolioon ja asettaa sen ritilälle. Voit parantaa näiden grilliklassikoiden herkullista makua lisäämällä palan voita tai kotitekoista marinadia. Vaihtoehtoisesti voit harjata pullot voilla ja marinadilla ennen grillausta tai sen jälkeen. Sitten grillattu maissi maistuu todella hyvältä!

Nämä grillatut maissit luovat maun räjähdyksen suuhusi!

Grillaa maissintähkätä persiljan sitruunaviipaleilla tummalla alustalla

 Mikä marinadi sopii parhaiten grillatun maissin kanssa?

Vastaus yllä esitettyyn kysymykseen riippuu pitkälti henkilökohtaisesta maustasi. Esimerkiksi vegaanit syövät vain grillattua maissia, jossa on vähän suolaa ja mustapippuria. Muuten pala yrttiä tai valkosipulivoita ja herkulliset marinadit ovat ehdottomasti pakollisia. Jos pidät siitä hieman mausteisena, voit valmistaa tulisen chilimarinaatin limen kanssa itse. Tätä varten tarvitset seuraavat ainesosat:

  • 2 pientä punaista chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 lime
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 6 rkl vaahtera- tai agavesiirappia
  • Ripaus suolaa ja pippuria

Tämän marinadin valmistaminen on erittäin helppoa. Ensin sinun on leikattava chilipippuri ja valkosipulinkynnet hienoksi kuutioiksi tai viipaleiksi. Hienonna sitten limen mehulla ja sekoita soijakastike joukkoon. Lopuksi voit maustaa haluamallasi tavalla. Voit harjata grillattua maissia tällä tulisella chilimarinaadilla ja lisätä makua grilliklassikoihin!

 Sekoitus makeaa, suolaista ja rasvaista tekee grillatusta maissista vastustamattoman herkullisen.

Grillattu maissintähkä marinadilla persiljasipuliviipaleilla vastustamattoman herkullista kesän makua

Lisävinkki: Vaihtoehtoisesti voit kokeilla hunaja- ja sinappimarinaadia. Yhdistettynä tietysti vähän suolavoita. Suolaisen, makean, mausteisen ja rasvaisen sekoitus saa maun räjähtämään suussa!

 Grillissä oleva maissintähkä on herkullinen lisä lihaan tai suosittuihin makkaroihimme.

Maissi cob -grillillä herkullinen lisä lihaan tai kalaan

 Miksi grillattu maissi maissintähkällä on herkullinen grilliruoka?

Sen lisäksi, että grillattu maissi on herkullista, se on myös terveellistä, minkä vuoksi paitsi lapsetkin nauttivat maissintähkästä, myös aikuiset. Mutta mitä maissi tarkalleen sisältää? Tiedät ehkä, että kasvitieteellisestä näkökulmasta maissi ei ole vihannes, vaan vilja. Siinä on todella terveellisiä ainesosia, mutta se on runsaasti kaloreita. Toisin sanoen se on terveellistä, mutta ei erityisen sopivaa ruokavaliota noudattaville. Maissintähkä sisältää beetakaroteenia, kaliumia ja magnesiumia. Näiden mineraalien yhdistelmällä on hyvä vaikutus lihaksiin ja sydämeen. Lisäksi maissista löytyy toissijaisia ​​kasviaineita, kuten karotenoideja luteiinia ja zeaksantiinia, jotka vahvistavat näköä ja toimivat vapaina radikaaleina syöpää ja sydänsairauksia vastaan. Maissi on myös runsaasti kuitua ja hyvä ruoansulatukseen.

Varoitus! Grillatussa maississa on paljon hiilihydraatteja ja siksi paljon kaloreita.

Grillattu maissintähkä Grillattu maissi maistuu hyvältä, mutta monet hiilihydraatit ovat kaloreita

Mutta grillatussa maississa on paljon hiilihydraatteja ja siksi paljon kaloreita. Esimerkiksi 100 grammassa maissia on lähes 90 kaloria. Se on suunnilleen ihmisille, jotka noudattavat laihdutusta ja pitävät hahmonsa hyvässä kunnossa! Kaloreista huolimatta grillatulla maissilla on kesällä vastustamaton maku. Sinulla on varmasti varaa maistaa joitain niistä aika ajoin.

 Grillistä peräisin oleva maissintähkä ei ole vain Amerikan grillien tyypillinen lisuke.

Maissintähkä ei ainoastaan ​​grillaa lihaa Saksassa suosituksi lisukkeeksi

Myös Saksassa maissintähkällä grillattu maissi on osa jokaista grilli -iltaa kesällä.

Grillattu maissintähkä suolalla mintulla upottaa kesän makuun

Grillauskausi on nyt täydessä vauhdissa!

Maissi maissintähkägrillillä ulkona grillikaudella täydessä vauhdissa

Grilli maissintähkä on välttämätön osa kesäjuhlia ulkona.

Maissi cob -grilliritilällä hehkuva hiili kesäjuhlat

Maissintähkä ovat todellisia grilliklassikoita!

Corn on the cob grill todellinen grilliklassikkojen ulkogrilli

 Haju ja lehdet on parempi poistaa maissintähkästä ennen grillaamista.

Maissi maissintähkägrillillä, varsi, poista lehdet ennen grillaamista