Guarana – lempeä vaihtoehto kahville

Eksoottinen kasvi Brasilian viidakosta on ollut kaikkien huulilla muutaman vuoden ajan. Mielenkiintoista on, että Guarana on yksi lempeistä vaihtoehdoista kahville ja osa trendikästä terveellistä ruokavaliota ja elämäntapaa. Guarana-kasvia kutsutaan edelleen kofeiiniksi lianaksi, koska kofeiinipitoisuus pienissä siemenissä on monta kertaa suurempi kuin tavanomaisissa ja tunnetuissa kahvipavuissa. Keho myös käsittelee ja imeytyy hitaammin. Tämä tosiasia takaa pidemmän vaikutuksen, joten ihminen tuntuu vilkkaalta ja energiseltä paljon pidempään guaranan nauttimisen jälkeen. Mutta guaranan on tarkoitus olla jotain enemmän kuin herätys. Seuraavassa haluamme selittää tämän vähän tunnetun laitoksen salaisuudet Euroopassa. Lisäksi emme piilota mitään Gauranan sivuvaikutuksista. Lue vain ja opi lisää tästä oudosta kasvista ja sen mahdollisista tuotteista.

 Gauranan kasveille on annettu monia elävöittäviä ominaisuuksia.

Guaranan eksoottisten hedelmien siemenet vaihtoehtona kahvia stimuloiville vaikutuksille

 Tältä kasvi näyttää Brasilian sademetsässä.

Guarana eksoottisia hedelmiä Brasilian sademetsässä outo siemenystävällinen vaihtoehto kahville

Mistä guarana tulee ja miltä hedelmät näyttävät?

Guaranalla on tieteellinen nimi Paullinia cupana ja kasvaa Amazonin alueella Brasiliassa, Venezuelassa ja Perussa. Se edustaa kiipeilypensasta, jolla on suuret vihreät lehdet. Kasvin oranssinpunaiset hedelmät ovat epäilemättä heti havaittavissa muodon ja värin vuoksi. Jokaisessa hedelmässä on yksi tai kolme noin 1 cm pitkää siementä. Ne ovat väriltään mustia ja valkoisia vain kärjessä. Siksi säröillä oleva hedelmä, jonka sisällä on siemeniä, muistuttaa enemmän silmää. Sanotaan, että tämä on genua syy erilaisiin legendoihin ja taikauskoihin.

Guarana -kasvin hedelmät näyttävät oudolta?

Guarana eksoottisia hedelmiä outoja siemeniä vaihtoehto kahvia piristäviä vaikutuksia sivuvaikutuksia

 

Tästä saadaan guarana -jauhe.

Guaranan eksoottisten hedelmien siemenet vaihtoehto kahville

 

Jesuiittojen lähetyssaarnaajan Joao Felipe Bettendorffin (1625-1698) mukaan Satere Mawe -heimon intiaanit kävivät kauppaa guaranalla jo 1600-luvun lopulla. He tiesivät guaranan siementen parantavat ominaisuudet ja kutsuivat niitä “wara”, joka tarkoittaa “nuoruuden hedelmää” hyvällä saksaksi. Tuolloin kuoritut ja kuivatut siemenet jauhettiin jauheeksi ja niitä käytettiin pääasiassa lääketieteellisiin tarkoituksiin ja henkilökohtaiseen hygieniaan. Brasiliassa heitä arvostettiin myös ”energiantoimittajana”. Tästä valmistettiin juoma, joka otettiin alentamaan kuumetta ja lievittämään päänsärkyä. 1800- ja 1800 -luvun farmakopeoissa on paljon todisteita siitä, että kofeiinipitoista kasvia kulutettiin Euroopassa ja kaikkialla Amerikassa. Sitä ei unohdettu vasta myöhemmin, mutta nyt se juhlii todellista paluutaan!

Guaranan siemenet kuoritaan, kuivataan ja jauhetaan aivan kuten vuosisatoja sitten.

Guaranan eksoottisten hedelmien siemenet on kuorittua jauhettua jauhetta kahvijauheeksi

 Hellävarainen vaihtoehto kahville!

Guaranan eksoottisten hedelmien siemenet kuoritaan, kuivataan ja jauhetaan jauheeksi Vaihtoehtona kahviideoille

Guarana on enemmän kuin herätys!

Nykyään ei ole epäilystäkään siitä, että guaranan siemenet ovat runsaasti kofeiinia ja siksi todellinen energian tehostin keholle ja mielelle. Ne sisältävät noin 4-8% kofeiinia, mikä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin kahvipavuissa. Sen stimuloivat vaikutukset kestävät kuitenkin jopa 6 tuntia. Guarana toimii siis lempeänä vaihtoehtona kahville. Sen virkistävää vaikutusta piristävänä aineena ei voi kiistää. Lisäksi siemenet (kutsutaan myös pähkinöiksi) sisältävät runsaasti rasvoja, proteiineja ja tärkkelystä. Sen uutteella on positiivinen vaikutus suorituskykyymme lisäämällä kehon energiatasoa. Lisäksi Amazonin alueen kasvia käytetään myös hyvänä keinona laihtua. Eikä siinä vielä kaikki. Se voi vaimentaa nälkää ja janoa ilman, että kofeiini hyökkää vatsan limakalvoon. Guaranaa käytetään jopa energiavarana kroonisen väsymysoireyhtymän hoidossa. Hänelle myönnetään myös ihmevaikutus eksoottisena aphrodisiacina.

Guarana -kaakao latte maistuu erinomaiselta ja herättää sinut!

Guarana -kaakao latte maistuu erinomaiselta ja on lempeä vaihtoehto kahville

Lisävinkki: Löydät guaranan jauheena tai kapselin muodossa apteekeissa tai luomumarkkinoilla. On myös juoma -ampulleja, joita pääasiassa aktiiviset urheilijat käyttävät suorituskyvyn parantamiseen. Erilaiset energiajuomat guaranan kanssa ovat myös suosittuja. On myös monia elintarvikkeita, jotka sisältävät lisäenergiaa lisättynä guaranana. Esimerkiksi mehut. Tällä hetkellä löydät jopa suklaata, purukumia ja kumikarhuja guaranauutteella. Gauranan hiukan katkera maku ei enää tunnu siellä.

Katkerasta mausta ei ole täällä jälkeäkään.

Maidolla ja kanelilla puhdistettu Guarana -juoma maistuu hyvältä ja herättää sinut

Guaranalla on myös sivuvaikutuksia?

Kuten jo muutaman kerran huomautettiin, guarana on eksoottinen kasvi, joka sisältää kofeiinia, joten sitä ei tarvitse liioitella tuotteidensa kulutuksella. Aivan kuten kahvilla, guarana -juomalla voi olla joitain sivuvaikutuksia. Nämä tapahtuvat kuitenkin vain liiallisella kulutuksella! Esimerkiksi tällaisissa tapauksissa voi olla unihäiriöitä, päänsärkyä, ahdistusta ja sydämentykytystä. Muita haittavaikutuksia voivat olla vapina, levottomuus ja ripuli. Liiallinen guaranan käyttö voi aiheuttaa voimakasta sydämentykytystä ja korkeaa verenpainetta. Siksi guaranaa ei suositella ihmisille, joilla on korkea verenpaine. Lisäksi kaikkia guaranaa sisältäviä tuotteita tulee välttää raskauden ja imetyksen aikana eikä mieluummin olla käyttämättä mitään guarana -juomaa. Aivan kuten kilpirauhasen liikatoimintaa sairastavat ihmiset. Lääkärit kuitenkin sanovat: Jos otat guaranaa asianmukaisesti, mikään edellä mainituista riskeistä ei uhkaa sinua.

 Ota kuitenkin selvää mahdollisista sivuvaikutuksista ….

Guaranan eksoottisten hedelmien siemenet kuoritaan, kuivataan ja jauhetaan jauheeksi Vaihtoehto kahville, virkistävä juoma

 … ennen kuin päätät syödä guaranaa.

Guaranan eksoottisten hedelmien siemenjuoma valmistaa lempeän vaihtoehdon kahville