Miksi baobab -hedelmä on terveellistä ja miten voit valmistaa sen?

Baobab -hedelmä on afrikkalaisen baobabipuun hedelmän nimi, jota kutsutaan myös baobabipuuksi. Se on kasvilaji löytyy savanni kasvaa. Joissakin Afrikan maissa, joissa tämä puu löytyy, paikalliset kutsuvat sitä elämän puuksi. Nykyaikaisen luonnonlääketieteen ja ravitsemustutkimuksen kannalta tätä tosiasiaa voidaan pitää vain perusteltuna. Koska käytännössä kaikki baobabipuun osat ovat hyödyllisiä jokapäiväisessä elämässämme ja tekevät siitä terveellisempää ja parempaa.

Tältä vihreä baobabhedelmä näyttää!

yksittäisten baobab-hedelmien koko on edelleen vihreä

Mikä tekee baobabipuusta niin erityisen?

Tätä puuta arvostettiin erityisesti kuivuuden aikoina. Koska sillä on ominaisuus varastoida tuhansia litroja itsessään ja se hyvin pitkään. Muuten, näiden puiden elinikä on myös erittäin vaikuttava. Se voi olla jopa 1500 vuotta.

Baobab -hedelmät ovat erityisen arvokkaita. Tämän artikkelin aiheena ovat niiden terveelliset ominaisuudet ja käyttö päivittäisessä ravitsemuksessa.

Erittäin suuri baobabipuu savannissa

valtava baobabipuu Afrikassa

Kuinka tunnistaa baobab -hedelmät

Ulkopuolella baobab -hedelmät muistuttavat kookospähkinöitä, mutta niillä ei ole karvaista ulkokuorta. Maku on erittäin mielenkiintoinen ja voi olla vaikea sekoittaa ensimmäisen kokeilun jälkeen.

Kruunun juurimaisen ulkonäön vuoksi baobabipuusta on monia myyttejä

baobab hedelmät suuri puu-kokoa

Baobab -hedelmän terveelliset ominaisuudet

Miksi baobab -hedelmät ovat niin terveellisiä? Tässä hedelmässä on useita ainesosia, joita me käytännössä kaikki tarvitsemme terveydellemme. Puhutaan C -vitamiinista, raudasta, kaliumista ja magnesiumista. Näiden määrä on myös erittäin vaikuttava: esimerkiksi baobabhedelmä sisältää kuusi kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikat. C -vitamiinin määrä on kuusi kertaa suurempi kuin appelsiinien. Baobab -hedelmässä on neljä kertaa enemmän kaliumia kuin banaaneissa. Tuskin missään muussa kasvislähteessä on niin paljon kalsiumia. Edes lehtikaali ei voi kilpailla baobabhedelmien kanssa tässä suhteessa.

 Baobab -jauhe uutetaan hedelmistä hyvin luonnollisella tavalla

baobabhedelmät kuiva jauhekoon

Paljon pektiiniä ja kuitua

Noin 50% baobabin hedelmistä koostuu kuidusta. Kaksi kolmasosaa niistä on liukoisia ja kolmasosa liukenemattomia. Tiesitkö, että useimmissa suosituissa hedelmissä, kuten omenoissa, päärynöissä ja banaaneissa, saa olla enintään 10%? Lisäksi baobab -hedelmät sisältävät paljon pektiiniä. Tällä on erittäin käytännöllinen etu: jos valmistat esimerkiksi baobabhilloa tai hilloa, et tarvitse keinotekoisia sakeutusaineita.

Voit helposti lisätä jauheen moniin aamiaisideoihin

baobab-jauhe suuri pakkaus-kokoa

Baobab -jauhe

Olet ehkä kuullut mahdollisuudesta ostaa baobabjauhetta ja lisätä se aamiaiseen tai muihin aterioihin. Tämä on erittäin hyvä idea paitsi monien terveellisten ainesosien vuoksi myös siksi, että tämä tuote on saatu suhteellisen luonnollisella tavalla. Et tarvitse erityistä prosessia tämän jauheen hankkimiseksi, joten sinulla on suuret mahdollisuudet saada luonnontuote, joka ei sisällä kemiallisia aineita. Hedelmän sisällä oleva massa kuivataan hitaasti kypsymisen jälkeen. Kun olet irrottanut ulkokuoren, voit helposti muuttaa sen jauheeksi. Maku muistuttaa karamellia, mutta sisältää samalla hieman katkeraa muistiinpanoa.

Baobabipuu näyttää niin kauniilta vihreänä!

baobab hedelmät suuri puu-koon

Näin voit käyttää baobab -jauhetta

Joissakin maissa, joissa baobabipuu kasvaa, baobab -jauhe sekoitetaan veteen. Paikalliset käyttävät tätä sekoitusta kuumeen, vatsavaivojen ja muiden patologisten tilojen hoitoon. Muuten, he syövät myös puun kuivattuja lehtiä.

Voit lisätä baobab -jauhetta aamiaiseen. Et tarvitse enempää kuin lusikallista päivässä, ja voit lisätä sen maitoon, muroon tai muuhun aamiaishuoneeseen. Myös baobabhillosta on tullut erityisen suosittu. Voit helposti levittää nämä täysjyväleipää ja saat täydellisen, terveellisen aamiaisen. Se maistuu myös erittäin hyviltä herkullisilla juustoilla. Yhdistelmä rosé -viinin kanssa olisi täydellinen.

Useita baobab -puita

valtava baobabipuu savanan koossa

Myyttejä ja legendoja

Artikkelin lopussa jaamme mielenkiintoisia myyttejä ja legendoja tästä puusta. Yksi on se, että puu ei halunnut Jumalaa uhmaten kasvaa hänen valitsemillaan paikoilla. Tämän vuoksi Jumala oli hyvin vihainen ja repäisi hänet ulos ja sitten juurrutti hänet maahan. Siksi puulla sanotaan olevan niin outo muoto. Muiden legendojen mukaan puusta tuli surullinen, koska se ei ole maailman kaunein ja suurin. Siksi hänen sanotaan piilottaneen “kasvonsa” ja nostaneen juuret. Loppujen lopuksi siihen liittyy monia taikauskoja: onnekkaita ovat ne, jotka onnistuvat istuttamaan tällaisen puun, ja niille, jotka merkitsevät tällaisen pois, on aivan päinvastainen kohtalo. Vesi, jossa on baobabpapuja, suojaisi juomista krokotiilien hyökkäykseltä. Toisaalta, jos repäiset kasvit pois, leijona syö sinut.

Usko tai älä, mutta boabab -hedelmän ja sen terveellisten ominaisuuksien tunteminen on todella sen arvoista!