Voikukka – ei ärsyttävä rikkaruoho, vaan lääkekasvi!

Jos haluat kävellä metsässä maaliskuun lopusta lokakuun loppuun, niillä on varmasti pieniä keltaisia ​​kukkia. Kenttiä, aukkoja tai halkeamia seinissä. Monet ihmiset eivät tiedä tarkalleen, mitä se on, ja vain ohittavat sen. Toiset löytävät myös “ärsyttävän rikkaruohon” kaupungista, jossa se ei pysähdy kaduille ja jalkakäytäville. Useimmat ihmiset eivät edes ymmärrä, että tämä on voikukka. Ja tämä on paljon enemmän kuin luulet. Tämä on lääkekasvi, jota usein aliarvioidaan. Ns. Tavallinen voikukka (Taraxacum offcinale) on monivuotinen, ruohokasvi ja hyvin sopeutuva kasvi. Se ei ole mitenkään myrkyllistä, päinvastoin, se on maukasta ja terveellistä. Olemme varmasti herättäneet kiinnostuksesi: pysy kuulolla saadaksesi lisätietoja voikukasta. Tässä esittelemme myös sen terveysvaikutuksia ja raportoimme, mihin vaivoihin ja sairauksiin rikkaruohot voivat auttaa.

 Voit löytää voikukan kävellessäsi metsässä tai niityllä.

Voikukat kävelevät metsässä niityllä näkevät keltaisia ​​kukkia erottuva piirre

 Kaupungeissa, joissa ilma ei ole vielä kovin saastunut, lääkekasvi kasvaa jalkakäytävillä ja tienvarsilla.

Voikukan hyvin muotoillut auringonkeltaiset terälehdet ovat lääkekasvin erottuva piirre

  • Mistä tunnistat tavallisen voikukan??

Voikukka on alun perin kotoisin Länsi -Aasiasta ja on nyt laajalle levinnyt Keski -Euroopassa. Terve yrtti löytyy myös muualta maailmasta pohjoisella pallonpuoliskolla. Sitä kutsutaan edelleen voikukkaksi tai leiniksi. Kasvilla voi olla myös muita nimiä, kuten tavallinen lehmän kukka tai todellinen tai tavallinen voikukka. Riippumatta siitä, mitä kutsumme kasviksi ja mistä löydämme sen, se houkuttelee huomiota auringonkeltaisilla kukillaan. Sen pitkät, rosoiset lehdet muistuttavat leijonan hampaita, missä kasvi yleensä kutsutaan. Kielenlehdet kehittyvät lehtettömälle, ontolle varrelle. Koko luonnonvarainen kasvi voi olla noin 10-30 cm korkea. Siinä on paksu ja vankka juuri, joka voi olla 1-2 metriä pitkä. Mielenkiintoista on, että kaikki kasvin osat, kukasta varsiin juureen, ovat syötäviä ja terveitä. Voikukan erityispiirre on sen osissa oleva valkoinen maitomainen mehu.

Auringonkeltaiset terälehdet ja rosoiset vihreät lehdet ovat lääkekasvin tyypillisimpiä ominaisuuksia.

Tyypillisessä voikukassa on keltaisia ​​kukkia, joissa on rosoisia vihreitä lehtiä ja jotka kaikki kasvinosat ovat syötäviä

Näytämme voikukan ulkoiset ominaisuudet ensin, jotta et sekoita sitä mihinkään muuhun rikkaruohoon.

Voikukka keltaiset kukat varret vihreät lehdet juuret kaikki kasvin osat syötäväksi

Lisävinkki: Voikukan varren tyypillistä valkoista maitomaista mehua kutsutaan virheellisesti myrkylliseksi. Se ei ole ollenkaan totta, päinvastoin, se on erittäin terveellistä ihmisille! Tästä syystä voikukkaa kutsutaan myös eurooppalaiseksi ginsengiksi.

Varoitus, sekaannusvaara! Tavallinen voikukka voidaan helposti sekoittaa myrkyllisiin luonnonvaraisiin kasveihin, kuten niihin liittyvään lampaan voikukkaan ja tavalliseen porsaan rikkaruohoon! Varoita etukäteen ja ota huomioon, että näiden kahden kasvin varret eivät ole onttoja!

 Kaikki tämän lääkekasvin osat ovat syötäviä!

Voikukka kukka varsi vihreät lehdet juurtuvat kaikki kasvin osat syötäväksi

  • Voikukka perinteisenä lääkekasvina ja missä se auttaa?

Koska kaikki voikukkakasvin osat ovat syötäviä ja sisältävät valtavan määrän hyödyllisiä ainesosia, niistä voidaan valmistaa paljon. Lämmintä teetä ja vihreää smoothieta tuoreeseen voikukkasalaattiin ja maukkaaseen keittoon. Mutta raportoimme tunnetun lääkekasvin käytöstä keittiössä seuraavassa artikkelissamme. Tänään haluamme korostaa voikukan etuja ihmisten terveydelle. Sinun on ensin tiedettävä, että voikukan lehdissä on paljon C -vitamiinia ja A -provitamiinia. Siksi voit vahvistaa immuunijärjestelmääsi ja taistella kevään väsymystä vastaan ​​esimerkiksi voikukka -teellä. Lisäksi voikukan sisältämät katkerat aineet stimuloivat ruokahalua ja auttavat paljon ruoansulatusongelmissa. Voit myös käyttää sitä lievittämään akuutteja oireita ja jatkamaan detox -hoitoa. Mitä muita terveyshyötyjä tämä lääkekasvi tarjoaa meille, teemme yhteenvedon sinulle seuraavassa yleiskatsauksessa:

Lääkekasvilla on monipuolinen vaikutus ja se voi auttaa monissa lääketieteellisissä sairauksissa.

Voikukka lääkekasvi monipuolinen käyttö erilaisiin sairauksiin Kuppi voikukka teetä ruoho keltaisia ​​kukkia

  • Diureetti ja verta puhdistava aine: Voikukka toimittaa keholle tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita, ja sillä on samalla diureettinen vaikutus. Se sisältää kaliumia, joten kehomme ei voi koskaan kärsiä ravitsemuksellisista puutteista. Homeopaattisena diureettina lääkekasvia käytetään virtsatieinfektioita vastaan. Säännöllinen voikukan nauttiminen voi myös estää munuaiskivien muodostumisen. Lääkekasveja käytetään myös laajalti diureettina ja verta puhdistavana aineena, esimerkiksi huuhteluterapiassa sekä reumaa ja kihtiä vastaan.

Voikukka tee puhdistaa ja elvyttää kehoa!

Voikukka keltaiset kukat lehdet juuri Voikukka tee puhdistaa ja elvyttää kehoa

  • Voikukka auttaa diabeteksen hoidossa: Kuppi voikukka -teetä tai muutama tippa juuriuutetta voi auttaa paljon diabeteksen kanssa, koska ne johtavat matalaan verensokeritasoon ja palauttavat verensokeritasapainon.
  • Lääkekasvi vahvistaa sapen ja maksan: Voikukkaiden syöminen lisää sapen tuotantoa ja parantaa rasvan aineenvaihduntaa. Se auttaa hajottamaan rasvoja paremmin. Tämä edistää terveellistä laihtumista ja saa sinut tuntemaan olosi eloisaksi ja eloisaksi. Lääkekasveja käytetään edelleen hepatiittiin, sappikiviin, maksakirroosiin. Suosittelemme kuitenkin, että tällainen hoito on aina suoritettava lääkärin valvonnassa!

Ennen voikukkahoidon aloittamista sinun on kysyttävä neuvoa lääkäriltäsi tai vaihtoehtoiselta lääkäriltä!

Voikukan keltaiset kukat Levitä voikukka -tinktuura ja kysy neuvoa lääkäriltä

  • Voikukkaa käytetään parantamaan ruoansulatuskanavan vaivoja: Voikukkaiden parantava voima on todistettu myös ruokahaluttomuuden, kaasun, turvotuksen jne. Aineenvaihdunta kiihtyy ja suolistofloora pidetään ennallaan.
  • Hyvä iho -ongelmia vastaan: Lääkekasvin varret puristavat valkoista mehua, joka auttaa iho -ongelmissa. Sitä käytetään esimerkiksi kovettumissa, varpaissa ja syyliä. Sillä on antibakteerinen vaikutus ja sitä voidaan käyttää myös ihottumaan.

 

Paras lääke tulee luonnosta!

Voikukka keltaiset kukat lehdet kuppi voikukka teetä pieni kulho hunajaa vieressä

Johtopäätös: Tutustu luonnon parantavaan voimaan ja hanki yksityiskohtaista tietoa voikukkien parantavista vaikutuksista. Se saattaa näyttää ärsyttävältä rikkaruoholta, mutta se sisältää monia terveydellemme hyviä aineita. Sisällytä voikukka päivittäiseen ruokalistaasi ja hyödynnä sen parantavia kykyjä. Pysy terveenä ja nauti elämästä!

 Voikukka on todellinen monipuolinen lääkekasvien joukossa!

Voikukka monikykyinen lääkekasvien keskuudessa keltaiset kukat rosoiset lehdet kupin teetä