Kuinka tehdä ruokasalistasi tilava ja valoisa

Ruokasali ei ole vain yksinkertainen ruokailutila, vaan sillä on myös tärkeä sosiaalinen tehtävä kotona. Se on perheen keskeinen kohtaamispaikka, jossa voit viettää aikaa rauhassa ja vaihtaa ajatuksia. Uusimpiin sisustustrendeihin kuuluu usein avoin oleskelutila, jossa ruokasali, keittiö ja olohuone muodostavat harmonisen kokonaisuuden, mikä puolestaan ​​lisää asumismukavuutta ja riittävää tilaa. Mutta jopa pienempiin huoneistoihin voit perustaa miellyttävän ja kodikkaan ruokailutilan, jossa voit tuntea olosi erittäin mukavaksi. Tietenkin oma maku ja henkilökohtaiset mieltymykset ovat tärkein rooli. Siitä huolimatta sinun on noudatettava muutamia vinkkejä ja temppuja, jotka ovat erittäin hyödyllisiä, kun asennat pieniä huoneita. Tällä tavalla jokainen huone voidaan muuttaa valoisaksi ja tilavaksi huoneeksi pienellä vaivalla. Miten tuo toimii? Tosi helposti. Tässä on sinulle neuvoja.

sisustus ruokasali ruokapöytä tuolit vaalea puu sisal matto valkoiset verhot

Värien suunnittelu pienissä huoneissa

Pohjimmiltaan nyrkkisääntö on aina voimassa – vaaleat ja neutraalit värit laajentavat optisesti pientä huonetta ja saavat sen näyttämään tilavammalta. Voit tietysti valita myös valkoiset seinät tai käyttää harmonista väriparia, kuten valkoharmaa tai turkoosi-kerma. Jos pidät kirkkaista väreistä, voit integroida muutamia tuoreita värisävyjä ruokasalin kalusteisiin istuintyynyillä, tyynyillä, ikkunakoristeilla tai pöydän kannoilla. Tällaiset aksentit herättävät yleensä huomiota ja yhtäkkiä huone näyttää paljon isommalta.

Ruokasali sisustus ruokapöytä verhoillut tuolit valkoinen kattokruunu puinen lipasto

Sopivat huonekalut ja riittävästi säilytystilaa

Sinun tulisi myös valita vaaleammat huonekalut pienessä ruokasalissa. Ruokapöytä tuoleilla tai jopa Penkit vaaleasta massiivipuusta on ehdottomasti hyvä valinta. Voit tietysti valita taitettavan huonekalun, joka antaa sinulle lisää liikkumisvapautta. Luonnonpuun vivahteet ja valkoinen sopivat myös ruokasalin sivupöydälle tai lipastoon, mikä lisää myös säilytystilaa ja hyllytilaa.

ruokasalin kalustus ruokapöytä penkki vaalea puinen kattokruunu sisalmatto

Päivänvalo ja keinotekoinen valaistus

Varmista miellyttävät valaistusolosuhteet ruokasalissa. Läpinäkyvien verhojen ja hienovaraiset oviverhot Ei vain riittävästi päivänvaloa huoneeseen, ärsyttäviä hyttysiä ja kärpäsiä pidetään myös poissa. Kun on kyse keinotekoisesta valaistuksesta, on olemassa ns "Valon saaret" loistava idea. Tämä ei ainoastaan ​​tee huoneesta laajempaa, vaan myös paljon kodikkaampaa. Tyylikäs riippuvalaisin ruokapöydän yläpuolella tuo lisävaloa syödessä ja luo kodikkaan tunnelman illalla. Tärkeintä on, että lampun koon ja rakenteen tulee vastata mahdollisimman tarkasti ruokapöydän kokoa ja muotoilua.

ruokasali kalusteet ruokapöytä tuolit keittiökalusteet keittiö saari moderni valaistus

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, älä unohda seinäpeilejä! Tämä totta "Taikuri" Kuten tiedetään, ne heijastavat valoa ja luovat huoneeseen optista laajuutta ja uusia näkökulmia. Suuret peilit voidaan kiinnittää seinään ikään kuin oveksi, joka toimii avoimena. Pienemmät seinäpeilit puolestaan ​​voidaan sijoittaa strategisesti haluttuihin paikkoihin. Tällä tavalla voit optisesti laajentaa ja kirkastaa huonetta haluamallasi tavalla.

Täytä itsesi ja uskalla! Hauskaa ajattelua ja asennusta!

Ruokasali sisustus ruokapöytä soikeat puiset tuolit puulattiat kattokruunut