Hogyan kell elvégezni a megfelelő samponozást?

A hajápolás az egyik alapvető dolog, amit mindannyiunknak meg kell tennünk. Néha azonban a legegyszerűbb hajápolás, például a szokásos sampon, néha nagyon zavaró vagy helytelen lehet.

Hogyan kell elvégezni a megfelelő sampont

Ha nem samponozunk, akkor az általunk használt hajápolási termékek és az utazás során hordozott szennyeződések idővel felhalmozódhatnak hajunkban és fejbőrünkben, és irritációt okozhatnak a fejbőrben és károsíthatják a hajat. Tehát kerülje ezt a kellemetlen érzést, a sampon mindennapos elengedhetetlen.

Bármennyire is könnyűnek tűnik sokunk számára, de a legtöbben nem samponozzuk megfelelően a hajat. Ebben a cikkben az egyszerű lépésekről fogunk olvasni, amelyek hasznosak lehetnek egy megfelelő samponban, és biztosítják hajunk egészségét.

A megfelelő samponozás módja:

A termék azonosítása:

Válassza ki a hajának megfelelő terméket méretétől, textúrájától, erősségétől, színétől függően. Ugyanezért konzultálhat stylistjával.

Vigye magával a sampont/balzsamot/fésűt:

Vegyen be sampont, balzsamot és fésűt. Használja a fésűt a hajmosáshoz zuhanyozás előtt, hogy elkerülje az összes gubancot.

Nedvesítse be a haját:

A hajat megfelelően áztassa vízben, amennyire csak tudja, legalább 30-45 másodpercig, hogy a haj teljesen nedves legyen. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy samponozás közben a haj ne legyen száraz. A hajat meleg vízben áztatva jó eltávolítani a hajban felhalmozódott szennyeződéseket. Abban az esetben, ha hosszú haja van a váll alatt, akkor inkább kondicionálja a haját, mielőtt felkenné a sampont, hogy a végei egészségesek maradjanak, és nedvességgel töltse meg a kutikulát..

Vegyen sampont:

A haj hosszától függően vegyen be legalább egy érmeméretnek megfelelő mennyiségű sampont a tenyerébe.

hogyan kell megfelelően samponozni a haját

Légy szelíd:

Finoman masszírozza a haját és a fejbőrt ujjaival, hogy felhabosodjon. Biztosítania kell, hogy ne masszírozza az ujjak hegyével. A masszázsnak inkább a fej felső részén kell lennie. A gyökereket óvatosan masszírozni és samponnal kell mosni. A fejbőrhöz legközelebb eső haj a legfiatalabb, ezért több olajat tartalmaz, így a legjobb módszer a gyökerektől a végéig történő habzás. Győződjön meg arról, hogy a haj végét jól kondicionálja samponnal.

Az alkalmazott mozdulatok elengedhetetlenné válnak habzás közben. Légy szelíd, és kerüld a körkörös mozdulatokat, amelyek csak összekuszálhatják a hajad. Kezdje gyökereitől függőleges mozdulatokkal. Ez növeli a fejbőr véráramlását is.

Öblítse le jól:

Most öblítse le az összes sampont langyos vízzel, mielőtt folytatja.

Sima állapot:

Vegyen egy kis mennyiségű balzsamot a haj hosszától és textúrájától függően a tenyerére. Vigye fel a balzsamot a tarkótól kezdve. Most kezdje el fésülni a kondicionálót az ujjaival, hogy elérje a haj végét. Fésülje ujjaival úgy, hogy az állapot egyenletesen oszlik el.

Kondicionáló samponozás után

Öblítő kondicionáló:

Ha a kondicionáló erre utasítja, hagyja a kondicionálót két -három percig a hajon, hogy áztassa. Hacsak nem a hajbalzsamban marad, amelyet nem kell mosni, a kondicionáló egyenletesebb eloszlatása után öblítse le újra a haját meleg vízzel. Öblítse, amíg a kondicionáló kimosódik.

Száraz az egészséges és fényes hajért:

Törölközővel szárítsa meg a hajat anélkül, hogy összenyomná a haját, mivel az övé gyengévé teszi a hajat. Ne szárítsa szárazra a száraz hajat, mivel a fúvás bizonyos idő elteltével töredesebbé teszi a hajat. A természetes kiszáradás csak fényesebbé és egészségesebbé teszi a hajat.

Hogyan kell elvégezni a megfelelő sampont