Hogyan samponozzuk a hajat?

Még a heti harmadik mosás után is ragacsosnak és zavarosnak érzi magát a haja? Gyakran a forgalmas reggelek veszik el értékes „én” időnk nagy részét, és a sminkjavítások és az öltözködési kódok közötti sokszor elhanyagoljuk a hajunkat. Még egy gyors 5 perces sampon után is nehéznek és mosatlannak érzi magát a haja, és ez elsősorban annak köszönhető, hogy nem szán elég időt a haj megfelelő kimosására..

Hogyan samponozzuk a hajat

Lehetséges azonban, hogy akár egy 5 perces sampon is a legjobb eredményt nyújtja, csak akkor, ha a tökéletes módszert választja. A haj samponozása sok stratégiát igényel, amit talán még nem tud. Ezért rendkívül fontos, hogy kövesse ezt a cikket, ahol bemutatjuk a haj samponozásának megfelelő módját anélkül, hogy egész héten meg kellene küzdenünk a ragacsos haj rendetlen sűrűivel.

Dolgozzon a megfelelő összetevőkkel:

Dolgozzon a megfelelő összetevőkkel

Mielőtt hajmosást végez, győződjön meg arról, hogy megfelelő anyagokkal dolgozik. Gyakran előfordulhat, hogy a sampon nem kompatibilis a haj típusával, ez az egyik oka annak, hogy a hajad soha nem úgy érzi magát, ahogy kellene.

A sampon kiválasztásakor két dologra kell figyelni, a haj típusára és a fejbőr típusára. Gyakran a zsíros fejbőr lehozza a tökéletesen felfrissült hajat, míg az unalmas, bágyadt haj nedvesnek tűnhet, még akkor is, ha tisztított fejbőrt sportol. Aztán vannak különböző samponok a vékony hajra és a sűrű, vastag hajra. A személyre szabott samponok kiválasztása nemcsak segít tisztítani a fejét, hanem segít megőrizni friss samponos haját..

Követendő lépések:

1. Mielőtt belépne a zuhanyzóba, győződjön meg arról, hogy a megfelelő összetevővel rendelkezik. Mindig kísérjen balzsamot a samponnal együtt, hogy szálai kezelhetők és puhák legyenek.

2. Ha száraz haja vagy száraz fejbőrének problémái vannak, amelyek könnyen lehámlanak és korpásodásra hajlamosak, akkor jobb, ha alaposan forró masszírozással hajat langyos olajjal, amely táplálja és hidratálja a hajszálakat, miközben javítja a keringést..

Haj samponozás

3. Zuhanyozás után kezdje el teljesen nedvesíteni a haját. Ez könnyebb lenne, ha fejjel lefelé fordítaná a fejét, ami lehetővé tenné, hogy a víz lefolyjon a sűrű hajban, miközben alaposan megnedvesíti a fejbőrt és a gyökereket.

4. Öntse a sampont a tenyerébe, és öblítse le a kezét, majd egyenletesen ossza szét a kezében, mielőtt lenyúlna, és egyenletesen vigye fel az egész fejére. Általában első próbálkozáskor inkább a fejbőrt célozza meg, mint a hajat. A nedves haj elősegíti a sampon habosítását és habosítását, mielőtt a sampon extra segédeszközét használná, hogy megtisztítsa a hajhosszat a tarkó után..

5. Ha kész, masszírozza a fejét öt másodpercig az ujjaival, mielőtt ismét fejjel lefelé fordítja a fejét, és mossa ki a habot. Ezúttal enyhe meleg vizet használjon, amely kiszorítja a szennyeződést és a termék felhalmozódását, miközben kinyitja a fejbőr pórusait, és kiüríti az alatta található olajzsebeket.

6. A második használat előtt győződjön meg róla, hogy a haját samponmentesíti, és segít a végső tisztítás befejezésében. Ha az idő döntő fontosságú, lépjen a balzsamra, majd a hajra való felhordás után várjon csak két percig.

7. Ezúttal hideg vízzel tisztítsa ki a hajat, miközben bezárja a pórusokat, hogy a szennyeződés és szennyeződés ne kerülhessen be. Ha elkészült, tekerje be a haját a törülközőbe, és hagyja áztatni.

8. A haj azonnali öblítése megfoszthatja a hajat az esetleges nedvességtől, kiszáradva. Hagyja a törülközőfóliát jó 15 percig, miközben folytatja a reggel többi részét.

9. Csomagolja ki a törülközőt, majd szárítsa meg a haját hajformázás előtt.