A legjobb és legfelkapottabb Patola Sarees, amelyet minden nőnek birtokolnia kell!

Patola, az egyik legkidolgozottabb saree, megvan a varázsa. A Patola sarees a szálakon végzett gyönyörű munkájáról ismert. A sarees eredetileg Patanban, Gujaratban készült, és csak néhány család készítette őket, ezért is költségesek. Geometriai kialakításuk és élénk, hagyományos színeik nagyon népszerűek, így minden összejövetelen a vonzerő középpontjába kerülnek. Hagyományosan a hindu Salvi kasztja alkotta, és a muszlim Vohra közösség Délkelet-Ázsiába forgalmazta. Ezeket a drága és magas státuszú Patola szárikat Vohra, Jains és hinduk (brahmanok és bhatiai kereskedők) viselték esküvőkre és más kedvező alkalmakra. A sarees a státusz szimbólumává vált, és része az esküvői brokátruháknak, és ettől kezdve a legjobb tiszta selyem menyasszonyi viseletnek számítanak. Tehát tanuljunk többet ezekről a szárikról, és fedezzük fel a legújabb terveket is!

A Patola Sarees jelentősége:

Ha valaki szövésben tudna beszélni egy legendáról, annak a megtestesítője a Patola selyem lenne. Az eredeti Patola sarees valaha is a királyi jog és az arisztokrácia kizárólagos öröksége volt, és csak különleges alkalmakkor, például védikus rituálék és házasságok alkalmával viselték őket. Számos közösségben a Patola szárit szentnek tekintik. Ezek a kézzel szőtt csodák hónapok és évek fárasztó munkájának termékei, és minden darab egyedülálló önmagában, mivel soha nem reprodukálható. Óriási értéke nemcsak bonyolultságának, hanem nagy készségnek és kitartásnak is köszönhető.

A Patola Sarees jellemzői:

Íme néhány jellegzetes vonása a Patola sarisnak:

 • A „Double Ikat” Patan na Patola-saree azt jelenti, hogy mindkét oldalán ugyanaz a kialakítás, mindkét oldalon hordható, és még a szövő sem tudja azonosítani az elülső vagy a hátsó oldalt.
 • Egy hiteles Patan Patola saree ára 1 millió rubeltől néhány lakhig terjedhet. Azonban más Patola sarees is rendelkezésre áll néhány ezer tartományban.
 • Ezeknek a száriknak a színei körülbelül 300 éve vannak. Más indiai szári nem tudja ilyen sokáig megőrizni a színeit.
 • Ezek nagyon népszerűek élénk színeik és geometriai motívumaik miatt.
 • A színezés során a Patola sarees természetes színeket használ, mint a catechu, cochineal, indigo, kurkuma, Ratna Jyoti, Katha, kesudo, gránátalma, henna, körömvirág stb..

A Patola Sarees -hez használt szövet:

Patola jelentése “selyemkirálynő”. Selyem, szín & Jari -t Patola készítésére használják. Ezek a szárik a „Patola selyemből” készülnek. A maroknyi szövőmester Suratból és Patanból még mindig a Patola selymeit teszi legismertebbé zari munkájukról. Világszerte jól ismertek nagyon finom mintáikról. Ezek a szárik kézzel készített szárik, és a szövést egyszerű, hagyományos kézi szövedékeken végzik. Minden szövet láncfonalakból és egyetlen vetülékfonalból áll, amelyek összekötik a láncfonalakat. A Patola sarees pamutból, juta -ból és hálóból is készülhet.

Melyik testalkatú nőket részesítik előnyben?

Patola Sarees jól néz ki minden testtípusú nőnél. A legjobb azonban az alma alakú nőknek, a hajlamos és görbe nőknek.

Előnyben részesített korcsoport Patola Sarees számára:

Előnyben részesített korcsoport Patola Sarees számára

Mindenki szereti a kiváló patola szárit a fiataloktól az idős hölgyekig. Ezek a szárik egyre népszerűbbek a fiatalabb generáció körében, akik vissza akarnak térni gyökereikhez, és értékelik művészetüket és szépségüket a modern formatervezés és színek megjelenésével.

A legújabb és gyönyörű Patola Saree kollekció képekkel:

A legújabb és gyönyörű Patola Saree kollekció

Tekintse meg ezt a gyönyörű gyűjteményt és a 2019 -es patola sarees képeit, és döntse el, hogy melyek legyenek a ruhatárában:

1. Patola Silk Saree:

Patola Silk Saree

A Patola selyem szárit gudzsaráti Patola Sarees vagy Patan Patola saree mintának is nevezik, mivel a Patola kettős Ikat szőtt szári, amelyet Patanban, Gujaratban, Indiában készítettek, általában selyemből. Itt egy rozsdás rózsaszín árnyalatban egy klasszikus Patola saree szerepel. Széles zari szegéllyel és pallu bojtokkal van kiegészítve. A szárit gudzsaráti stílusban viselik, kötőfék nyakú blúzzal, hogy kiemeljék a gyönyörű pallut. Etnikai viseletében ez a szári elengedhetetlen.

 • Saree Design: Ez egy tipikus patolai nyomtatott szári Zari szegéllyel
 • Használt szövet: Selyem
 • Előnyös alkalmak: Sangeet

2. Patola Cotton Sari:

Patola Cotton Sari

A képen egy kiváló többszínű pamut patola látható Zari Border Saree -vel. A könnyű és szellős Patola pamut szári sokszínű testtel rendelkezik. A hagyományos minták ezüst szegéllyel rendelkeznek, amelyek az elegáns pallúhoz vezetnek. Az uralkodó szín a fekete és a barna. Ez egy nyomtatott szári arany zari szegéllyel. Az eredeti selyem helyett a többi Patola saris fajta jött létre, mivel a selyem költséges. Ezenkívül a selyem és a pamut festési módja eltérő. Ehhez a Cotton Sarees-hez a környezetbarát reaktív festéket használják. A festék tartóssági tulajdonságokkal rendelkezik a pamutfonalhoz.

 • Saree Design: Többszínű pamut Patola Zari Border Saree -vel
 • Használt szövet: Pamut
 • Előnyös alkalmak: Alkalmi, buli, fesztivál

3. Patola Pattu Saree:

Patola Pattu Saree

A Patola Pattu Saris a Patola Sarees legszebb fajtája. A képen látható gyönyörű és elegáns tiszta Uppada Pattu Saree Ikkat Patola Borderrel & Blúz. Ez a termék kézi szövésű.

 • Saree Design: Ikkat Pattu Patola
 • Használt szövet: Uppada selyem
 • Előnyös alkalmak: Minden alkalomra

4. Juta Patola Sari:

Juta Patola Sari

A képen egy gyönyörűen kopott tengeri zöld juta szári található Patola nyomtatással és arany csipke szegéllyel. A juta sarees gyönyörű egyszínű színekkel érkezik, az egyszerű hullámszerű mintákkal együtt nagyon egyszerű a megjelenésük. A Jute Patola sarees határai szintén nagyon rövidek és kicsiek. Az ilyen típusú szári -kat enyhén szólva nagyon egyszerű tervezői nyomatok díszítik, nagyobb hangsúlyt fektetve a szári testre, és nem a határokra. A juta az elsődleges rost, amelyet ezekben a Sarees -ben használnak. Kényelmi tényezőjük miatt kényelmesen viselheti ezeket a juta Patola szárikat naponta, vagy alkalmi viseletként.

 • Saree Design: Tengeri zöld egyszerű tervezői nyomtatás saree
 • Használt szövet: Juta
 • Előnyös alkalmak: Napi alkalmi viselet

5. Net Patola Saree:

Net Patola Saree

A Net Patola Sarees különböző anyagokból készül, például juta, nylon, zari stb. Ennek a szárinak különböző szövött mintái vannak, például virágok, táncfigurák, elefántok, geometriai mintázat, madarak stb. rizskrémmel szegélyezett kivitelben. Ez egy nettó pamut banarasi saree. Büszkélkedjen hálójával, mint egy modell!

 • Saree Design: Banarasi Patola szövés
 • Használt szövet: Háló
 • Előnyös alkalmak: Minden alkalomra alkalmas.

6. Sima Patola Saree:

Sima Patola Saree

A kép Patola selyem sima és szilárd szári krémszínt tartalmaz, amely ünnepi viselet. A sima Patola sarees gazdag templom stílusú nehéz szegéllyel. Az élénk krémszínű, sima patola saree kézzel szőtt, és a kegyelemről és a kifinomultságról szól. Az ilyen sima sarees mindenféle és típusú kapható, mint például a sima gálahatár Patola sari, a Plain Textured Ikat Designer Border Saree, a színes festett patola sari kézzel szőtt virágmotívumokkal és gazdag zari szegéllyel, és még sok más.

 • Saree Design: sima gálahatár Patola saree
 • Használt szövet: Selyem
 • Előnyös alkalmak: Menyasszonyi viselet

7. Fancy Patola Sari:

Fancy Patola Sari

Bármilyen eseményre vagy alkalomra a nőknek divatos sarees -re van szükségük. A Patola sarees egyik ilyen típusa a Fancy Patola Sarees. Ez a képen látható divatos Saree sötétkék, világoskék és aranyszínű, etnikai Patola designnal. A pallu nehéz aranymunkát tartalmaz, és gazdag pallu. A díszes patola sarik különböző kivitelben készülnek, mint a Fancy half Saree, a Traditional Fancy Saree, a Fancy Rajkot Pure Silk Sari stb..

 • Saree Design: Zari Ellenőrzött saree
 • Használt szövet: Pamut selyem Patola
 • Előnyös alkalmak: Társadalmi összejövetelek

8. Ikat Patola Saree:

Ikat Patola Saree

Ez a kézzel szőtt tiszta selyem Patola Sarees kizárólag Ikat szövésben kapható. Ez a szári Telangana Pochampally klaszterében készült. Mielőtt szövünk egy jellegzetes mintát, az ikat technikájú fonalat számított arányban megkötjük és festjük. A patolai mintákat a Patan Ikat sarees -jei ihlették, amelyek papagájokat, elefántokat, táncoló figurákat és virágokat ábrázolnak. Ez egy hiteles kézzel szőtt darab. Ez az egyik legszebb saree, amelyet bármilyen ünnepi alkalomra viselni lehet.

 • Saree Design: Ikat Patola Pochampally
 • A felhasznált szövet: 100% tiszta selyem
 • Előnyös alkalmak: Tökéletes esküvőre vagy ünneplésre

9. Banarasi Patola Sari:

Banarasi Patola Sari

Szerezzen új etnikai megjelenést, ha ezt az indiai Patola szárit viseli. Banarasi Patola sari a bonyolult Meenakari vágási technikát használja a sarees és dupatták szövéséhez, míg a gudzsaráti Patola Saree -ben használt módszer teljesen más. Amint a Patola Saree képeken látható, a gyönyörű szegély rózsaszín és kék saree jól kidolgozott, kiváló minőségű. Ez egy nehéz Banarasi Patola selyem szári szövet, kényelmes viseletű díszes selyem blúzzal. Szakképzett kézművesek kecsesen szőtték kiváló minőségű szálakkal, ez a saree tökéletes kiegészítője a szekrénynek minden alkalomra. Most mutassa be kifinomult megjelenését bármely hagyományos fesztiválon!

 • Saree Design: Hagyományos szári kontrasztos palluval
 • Használt szövet: Nehéz Banarasi Patola selyem
 • Előnyös alkalmak: Ünnepi viselet

Patola Saree stílusának kialakítása?

Egy alkalomra elengedhetetlen a szári megfelelő stílusa, szem előtt tartva az időjárást, hogy magabiztosnak és kiegyensúlyozottnak érezze magát, és ne küzdjön az izzadsággal vagy a rendkívüli hideggel. Íme néhány tipp a Patola saris tökéletes stílusához:

 • Válasszon szövetet és színt az éghajlatnak megfelelően, valamint a drapéria stílusát.
 • Válasszon tartozékokat szári stílusának, textúrájának és színének megfelelően a divatos új mintákból vagy a hagyományos ékszerekből a nagyanyja szekrényéből.
 • Mindig fontos, hogy olyan lábbelit viseljen, amelyben jól érzi magát, mivel ez olyan stílus lenne, amelyet eleganciával viselhet.
 • Válassza ki az arcszínt és a sminket, amely nemcsak javítja, hanem meghatározza megjelenését.
 • Kiválaszthat egy gyönyörű bundát a sörényéhez, és olyan antik ékszereket viselhet, amelyek nem csak a nyakkivágást hangsúlyozzák, hanem meghatározzák az egész megjelenést.

Megfelelő blúz Patola Sarees -szel:

Íme a válogatásunk néhány észbontó blúz közül, amelyek felcsillanják a megjelenését egy patola saree-vel:

 • Patola selyem blúz
 • Juta zárt nyakú blúz
 • Kontrasztos színű blúz
 • Brokát blúz Dórival
 • Tükör munka / Fóliatükör munka blúz
 • Kézzel hímzett cérnamunka
 • Tervező selyem blúz
 • Patchwork design blúz
 • Maggam munka blúz
 • Divatos, nyomtatott blúz

A Patan Patola sarees összességében az indiai gardrób szerves részét képezi. A Patola selyem saris az alapvető indiai női együttes, amely növeli a nők szépségét. Régóta léteznek, és soha nem tudnak igazán kimenni a divatból. Választhat, hogy magáévá teszi ezt a sokoldalú ruhát, vagy kortárs csillogást kölcsönöz hagyományos dicsőségében. És most, hogy tudod, hogy számtalan szövéssel és formatervezéssel kényezteted magad, ragadd meg a kedvenc patola száridat, és mutasd meg uber-nőies oldaladat.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80