A Zari Sarees csodálatos modelljei, amelyek minden alkalomra megfelelnek!

A Zari egy szál, amelyet egy alapszál, például tiszta selyem segítségével alakítanak ki, majd tiszta arany vagy ezüst csíkot tekernek köré. Az aranyszálat galvanizálják, majd továbbhaladnak egy fényesítő nevű gépen, amely ragyogást és csillogást kölcsönöz a szálnak. Ezt a zarit mindenféle ruhadarab készítésére használják, például valódi zari sarik, szoknyák, felsők, ghagrák stb..

A zari munka e művészetét szövők generációi örökölték, akik ezt tökéletesítették. A régi időkben tiszta aranyat és ezüstöt használtak. Most, hogy ezek a nemesfémek túl drágák és nem könnyen beszerezhetők, van egy fém zari is, amely könnyű és hosszabb ideig megőrzi fényét.

Zari Sarees fontossága:

A zari -t sarisra már több éve használják. A legújabb zari work sarees rendelkezik az aranyszál minden szépségével és ragyogásával. A legtöbb zari saree -t ünnepi alkalmakra és különleges napokra használják. A funkciónak megfelelően lehet vékony zari határ szári vagy nehéz zari sarees. A menyasszonyoknak mindig volt zari saris a gyűjteményük részeként. Tehát egy indiai nő ruhatárában több zari saree is lenne.

Zari Saree Jellemzők:

A zari saree képeken, amelyeket mindenhol lát, ezek a közös tulajdonságok:

  • Arany szegély a szári mentén, amely vékony vagy vastag. Ez ennek megfelelően növeli a saree árát.
  • Zari a saree palláján dolgozik, amely kiegészíti a szári megjelenést.
  • A bonyolult zari -munkák között hasonló motívumok vannak mindig a hagyományos megjelenéshez.
  • A rácsmintás zari néhány saree, például Gharchola és bandhani testén működik.

Milyen szöveteket használnak Zari Sarees -ben:

A teljes zari saris általában selyemből készül, mivel a selyemszál az alap, amelyre az aranyszálat feltekerik. A többi szári lehet pamut szári, selyem, háló vagy georgette. Ezek a száriak nagyon stílusosnak tűnnek, ha zarit adnak hozzá. A Chiffon egy másik hűvös és könnyű szári, amelyet a zari munkával nagyszerűen néz ki. A zari saree design mindig változik a modern nő szerint. A szegélyek hossza kisebb lesz a legújabb tervekben.

Melyik testalkatú nők előnyben részesülnek:

A zari work saree design minden bonyolult kézimunkával rendelkezik, ami elegáns megjelenést kölcsönöz. Ez a szári gyönyörű és lenyűgöző megjelenést kölcsönöz. Tehát a testalkatoddal nem lesz gond. Mivel a szári a leghízelgőbb ruhadarab, ha jól viseli, karcsúnak és elegánsnak tűnik. A testformája nem lehet aggodalomra okot adó, ha egy szép zari szárit választ. A sifon, a selyem és a georgette kiváló a teltebb nők számára, míg a pamut és a háló a karcsúbbaknak is.

Különböző típusú Zari Work Sarees nőknek esküvőkön:

Nézzük meg a legjobb 15 Zari sarit képekkel.

1. Zari Kota Saree:

Zari Kota Saree

Ez egy gyönyörű kézzel készített zari Kota saree Rajasthan államból. Kota az a hely, ahol ez a szári létrejön. A kézzel készített munka ezen a szárin ragyogó.

Tervezés és szövet: a Rajasthan -i Kota saree könnyű, és nagy virágmintával rendelkezik. A színek világosak a fehér alapon. Egy vékony zari szegélyt helyeznek a szári tetejére. A szári alja nagyon széles zari szegéllyel rendelkezik.

Viselési alkalmak: Ez egy félig formális szári, így szinte bármilyen alkalomra viselheti. Szertartásokra és találkozókra is viselhető.

2. Selyem Zari Sari:

Selyem Zari Sari

Ez a csodálatos sárga tuszár selyem zari saree lélegzetelállító nézni. A sárga, arany és piros kombinációja tökéletes az ünnepi szárihoz. Bármilyen alkalomra kiválaszthatja a szép kontrasztos szárit.

Tervezés és szövet: Ennek a szárinak a kialakítása kerek zari foltokat tartalmaz az egész testen. A szári határának szálmunkája és zari szegélye is van. Az itt használt szövet tussar selyem, amely puha selyem. A zari munkával kombinálva ez a szári nagyszerű a nők számára.

Viselési alkalmak: Ezt viselheti a legtöbb ünnepi alkalomra és esküvői fogadásra.

3. Chiffon Saree Zari munkával:

Chiffon Saree és Zari Work

Ez egy szép sifon szári, zari munkával, tökéletes mélyvörös színben. Ez a könnyű szári minden nő számára jó, mivel könnyen hordozható. Legyen ez a szári a gyűjteményed részeként bármilyen alkalomra.

Tervezés és szövet: A sifon saree -nek a zari munkája az egész, apró csizmák formájában. A zari határ vékony, és így a saree félig formálisnak tűnik. A szári vörös színe mély, és ez kiemeli a gazdagságot.

Viselési alkalmak: Ezt a szárit bármilyen alkalomra, fesztiválra, találkozóra stb. Viselheti.

4. Georgette Saree és Zari Work:

Georgette Saree, Zari Work

Ez a legújabb George Sari zari munkával tökéletes menyasszonyi ajándék. A sima és puha georgette a fantasztikus zarival mindenhol működik, és a szegély tiszta választást tesz.

Tervezés és szövet: Ez a szári georgette anyagból készült, amely rózsaszín színű. A zari munkát csizma formájában végzik az egész száriban. A határnak zari munkája is van a szálmunkával együtt. A rózsaszín és a barna kombináció is jól működik.

Viselési alkalmak: Ez egy jó szári a menyasszonyoknak. Viselheti esküvőkre, fesztiválokra, például Diwali, Holi stb.

5. Menyasszonyi Zari Work Saree:

Menyasszonyi Zari Work Saree

A menyasszonyi viselet az egyik legnépszerűbb szegmens, ahol zari munkát végeznek. A menyasszonyi zari munka saris nehéz sarees, gazdag zari munkával. A sarees színei is élénkek és merészek.

Tervezés és szövet: Ez a selyem szári csodálatos, gazdag piros színű, amely tökéletes egy menyasszony számára. A zari munka rácsmintában történik, gyönyörű motívumokkal a kettő között. A határon lévő zari és a palla is meglehetősen széles.

Viselési alkalmak: Ezt a szárit főleg menyasszonyoknak kell viselniük. Ez része lehet a ruhájának, vagy viselhető az esküvő napján a rituálékhoz.

6. Tiszta Zari Kanchipuram Saree:

Tiszta Zari Kanchipuram Saree

Az indiai nők mindig keresik a tiszta zari Kanchipuram szárit. Ez a Dél -Indiából származó sarees kollekció gyönyörű és elegáns sarees -ről ismert. Mindig nagyszerű, ha van egy ilyen tiszta selyem szári a Kanchipuramból a ruhásszekrényben.

Tervezés és szövet: A Kanchipuram saree paisley kialakítású az egész száriban. A palla nagy paizsokkal és zari szegéllyel rendelkezik. A tiszta zari, amelyet ezekben a tiszta selyem száriban használnak, meglehetősen gazdagok és drágák.

Viselési alkalmak: Ezeket a szárikat olyan alkalmakra lehet viselni, mint fesztiválok, fogadások, szertartások stb.

7. Zari Pattu Saree:

Zari Pattu Saree

Itt van egy másik alkotás Kanchipuramból zari pattu saree formájában. Ez a szári egy nagyon gazdag szári, amelyet a menyasszonynak előnyben részesítenek. A színek és minták világosak és merészek.

Tervezés és szövet: Ez a szári tiszta selyemből készült, és a gazdag szövetet különleges napokra használják. A design tele van zari munkákkal és zari motívumokkal. A szári határa széles zari munka is.

Viselési alkalmak: Ez egy szári a menyasszony számára, amelyet az esküvő napján kell viselni. Élete más különleges alkalmaira is viselheti.

8. Pamut Zari Saree:

Pamut Zari Saree

Ez egy alkalmi viseletű pamut zari sari, amely zari munka hozzáadásával gazdag megjelenést kölcsönöz. A fekete szári, arany szegéllyel és piros színnel éppen ezt a modern nőt szeretné. Vegye most kezébe ezt a fenséges darabot.

Tervezés és szövet: A kialakítás egyszerű és egyszerű, de a végeredmény egyszerűen látványos. A sima fekete szári széles zari szegéllyel rendelkezik, amelyet piros blokkcsík egészít ki. A felhasznált szövet tiszta pamut, amely merev és jól fedi a testet.

Viselési alkalmak: Ez a szári bármilyen alkalomra használható, például alkalmi, hivatalos vagy akár félig hivatalos. Ezt ünnepségeken, rendezvényeken stb. Lehet viselni.

9. Nehéz Zari Work Saree:

Nehéz Zari Work Saree

Itt van egy nehéz zari munka saree, amely drága és gyönyörű. Az arany zari munka, amelyet ezen a Kanjivaram szárin végeztek, legalább lélegzetelállító. Ennek a szárinak az arany színe gazdag érzetet kölcsönöz.

Tervezés és szövet: Ennek a selyem szárinak virágos kialakítása van, ami a zari szálakkal történik. Maga a szári színe arany. A szálmunkát a határon végzik, a test bonyolult és nagy.

Viselési alkalmak: Ez tökéletes egy menyasszony számára, vagy akár nagyon különleges alkalmakra. Ha Ön a menyasszony családtagja, akkor ez tökéletes ruha az Ön számára.

10. Banarasi Zari Saree:

Banarasi Zari Saree

Itt egy gazdag Banarasi zari sari kerek zari foltokkal, Booti work néven. A sötét sárga és narancssárga szári egy lenyűgöző és elragadó szári, amely nagyszerű a menyasszony számára is. Próbálja ki ezt a szárit a fantasztikus megjelenéshez.

Tervezés és szövet: A saree tervezése zsákmánymunkát végez az egész száriban. Zari szálmunkát is végeznek a szárin és annak határán. Ez csodálatos érzést kölcsönöz a szárinak. A széles határ is gazdagítja a szárit.

Viselési alkalmak: Ezt a szárit nagyon különleges alkalmakra kell viselni, például esküvőkre, szertartásokra stb.

11. Zari hímzés Saree:

Zari hímzés Saree

Ez egy szári, amelynek hímzéséhez használt zari szálat használják. A zari hímző szári egy szép szári, amelyet a legtöbb esetben lehet viselni. A hímzés bonyolult munkája lehet kézi munka vagy gép.

Tervezés és szövet: Ennek a szárinak a szövete selyem, a kék szín pedig csábító. A bonyolult hímzési munkákat az egész száriban végzik, és szélesebb körű munkát végeznek a határok körül. A kék és arany kombináció valóban a gyűjteményed része.

Viselési alkalmak: Ez a szári bármilyen alkalomra viselhető, például fesztiválokra, találkozókra, szertartásokra stb.

12. Sima Zari Saree:

Sima Zari Saree

Ez a gyönyörű mélykék sima zari sari a végső választás. A kék mély árnyalatát ebben a száriban tökéletesen kiegészíti az arany zari. Mindig jó választás, ha van néhány sima szári is.

Tervezés és szövet: Ez a kedves szári kézzel készített Kanjivaram selyemből készült. A kialakítás egyszerű és egyszerű. A zari határ vékonyabb a szári tetején. A szári alsó határának sokkal szélesebb a zari határa.

Viselési alkalmak: Ez a szári sima, így számos alkalommal használható. Ez lehet hivatalos vagy alkalmi viselet is.

13. Net Zari Saree:

Net Zari Saree

Itt egy lenyűgöző net zari saree piros és bézs színben. A szári bézs szoknya részén bonyolult munka van. A vörös palla világos és feltűnően szép.

Tervezés és szövet: Ennek a szárinak a kialakítása modern. A saree és a palla két különböző színű. A palla bonyolult és finom zari munkamotívumokkal és szegéllyel rendelkezik. A háló mint szövet tökéletes az egyszerű karbantartáshoz is.

Viselési alkalmak: Ez egy jó szári egy menyasszony számára gyűjteménye részeként. Ezt sok fesztiválon és más szertartáson viselheti.

14. Zari ellenőrzi Saree -t:

Zari ellenőrzi Szári -t

Itt van egy csodálatos szári, amely megmutatja, hogyan lehet a zarit hatékonyan használni valami ragyogó létrehozásához. A zari ellenőrzi, hogy saree nemcsak a határon, hanem az egész testen is működik. Az élénk narancssárga szári lenyűgöző arannyal.

Tervezés és szövet: Az itt használt szövet georgette, a dizájn pedig zarival készült. A széles zari határ is növeli a szári gazdagságát. A narancssárga helyett különböző színeket is választhat.

Viselési alkalmak: Ez egy gazdag kinézetű szári, így fesztiválokra, szertartásokra és esküvői fogadásokra viselheti.

15. Chanderi Zari Saree:

Chanderi Zari Saree

A Chanderi selyem könnyű, átlátszó hatású szövet. Ez a tiszta chanderi zari sari rózsaszínben lenyűgözően néz ki az arany kombinációval. Ezt a szárit kell tartalmaznia a gyűjteményében.

Tervezés és szövet: A chanderi selyem könnyű szövete megfelelő az Ön számára. Ennek a szárinak a kialakítása zari szegéllyel ellátott csíkokkal rendelkezik. A palla arany csizmákat szőtt, jó kivitelben.

Viselési alkalmak: Ez az alkalmi viselet saree, amely bármilyen alkalomra viselhető. Választhat, hogy súlyos ékszerekkel hangsúlyozza, és hivatalos ünnepségeken is viselheti.

Melyik blúz alkalmas Zari Saris számára:

Egy indiai zari saree tökéletesen kiegészíti a szári blúzt. Bármilyen stílust választhat, és a blúzhoz vághat. A saree blúzok legújabb tervei mindig utat mutatnak a divat színterén. Válassza ki azokat, amelyekben kényelmes. Rövid ujjú, hosszú ujjú vagy ujjatlan jó választás. A blúz zari szegélye jó stílusválasztást tesz lehetővé. Hozzáadhatja a szári hátuljához vagy a hüvely végéhez.

Hogyan stílus Zari Sarees:

A zari szári stílusát sokféleképpen formázhatja:

  • A tökéletes indiai módszer az, ha a pallát a bal vállra borítjuk, és lazán hagyjuk.
  • A kényelmesebb érzés érdekében fel is rögzítheti a pallát. Ez is szépen bemutatja a zari határt.
  • Drapálja a saree -t elöl, más néven gudzsaráti stílusban.
  • Próbálja ki a zari saree drapériájának más indiai állam stílusait.
  • Ezen módszerek mindegyike csak még elegánsabbá teszi a zari saree -t.

A zari szári mindig is valami olyasmi volt, amit egy fiatal lány viselni akar, ahogy nő. Egy anya mindig vesz egy különleges zari szárit a lányának. Egy menyasszonynak zari saree lesz a trousseau kollekciója. Tehát a zari szári nagyon fontos az indiai nő számára. Az arany és ezüst fém, amelyet ilyen nagy pontossággal tekernek selyemszál köré, tökéletes. A generációk megtanulták ezt a művészeti formát, és ez évről évre csak javul. A zari szári mindig a részünk lesz, és ennek szépsége és eleganciája örökké tart.