Bedste og trendige Patola Sarees, som enhver kvinde skal eje!

Patola, en af ​​de mest udførlige sarees, har sin charme. Patola sarees er kendt for smukt arbejde med tråde. Sareerne stammer fra og er fremstillet i Patan, Gujarat udelukkende af et par familier, og derfor er de også dyre. Deres geometriske designs og livlige, traditionelle farver er ret populære, hvilket gør dig til centrum for tiltrækning ved enhver samlingsfest. Traditionelt skabt af kaste af hinduistiske Salvi og handlet af det muslimske Vohra-samfund til Sydøstasien. Disse dyre og højstatus Patola sarees blev båret af Vohra, Jains og hinduer (Brahmins og Bhatia-forhandlere) til bryllupper og andre gunstige lejligheder. Sareerne er blevet et symbol på status og er en del af brudekrokadekjoler og betragtes som det bedste rene silke brudeklæde fra da af. Så lad os lære mere om disse sareer og også undersøge nogle af de nyeste designs!

Betydningen af ​​Patola Sarees:

Hvis man kunne tale i fletninger om en legende, ville selve indbegrebet af det være Patola silke. Originale Patola sarees var og er engang en eksklusiv arv af royalty og aristokrati, der udelukkende bæres ved særlige lejligheder som vediske ritualer og ægteskaber. I flere samfund betragtes Patola sarees som hellige. Disse håndvævede vidundere er produkter fra måneder og års kedeligt arbejde, og hvert stykke er unikt i sig selv, da det aldrig kan gengives. Dens enorme værdi skyldes ikke kun dens forvikling, men også en stor dygtighed og udholdenhed, der er nødvendig for at gøre det.

Egenskaber ved Patola Sarees:

Her er nogle karakteristiske træk ved Patola saris:

 • “Dobbelt Ikat” Patan na Patola-saree betyder, samme design på begge sider, bærbart på begge sider, og selv væveren kan ikke identificere forsiden eller bagsiden.
 • Prisen på en autentisk Patan Patola saree kan variere fra Rs 1 lakh til et par lakhs. Andre Patola sarees er dog også tilgængelige i størrelsesordenen få tusinder.
 • Disse sareer har farverne i omkring 300 år. Ingen anden indisk saree kan beholde sine farver så længe.
 • Disse er ret populære for deres levende farver og geometriske motiver.
 • I farvningsprocessen bruger Patola sarees naturlige farver som catechu, cochineal, indigo, gurkemeje, Ratna Jyoti, Katha, kesudo, granatæble, henna, morgenfrue osv..

Stoffet, der bruges til Patola Sarees:

Patola betyder “Silken Queen”. Silke, farve & Jari bruges til at lave en Patola. Disse sareer er vævet af “Patola silke.” En håndfuld mestervævere fra Surat og Patan gør stadig Patola -silke bedst kendt for deres zari -arbejde. Over hele verden er de kendt for deres meget sarte mønstre. Disse sareer er håndlavede sareer og vævning udføres på simple traditionelle håndvæve. Hvert stof består af en række kædetråde og enkelt skudtråd, der binder kædetrådene sammen. Patola sarees kan også laves af bomuld, jute og net.

Hvilken kropsform kvinder foretrækker?

Patola Sarees ser godt ud på kvinder i alle kropstyper. Det passer dog bedst til kvinderne med den æbleformede krop, vellystige og kurvede kvinder.

Foretrukken aldersgruppe til Patola Sarees:

Foretrukken aldersgruppe til Patola Sarees

Alle elsker en fremragende patola saree fra unge til gamle damer. Disse sareer bliver nu populære hos den yngre generation, der ønsker at gå tilbage til deres rødder og værdsætte deres kunst og skønhed med fremkomsten af ​​moderne designs og farver.

Nyeste og smukke Patola Saree -samling med billeder:

Nyeste og smukke Patola Saree -samling

Tjek denne smukke samling og billeder af patola sarees 2019, og beslut, hvilke der skal være der i din garderobe:

1. Patola Silk Saree:

Patola Silk Saree

Patola silkesareer er også kendt som Gujarati Patola Sarees eller Patan Patola saree designs, da Patola er en dobbelt Ikat vævet sari fremstillet i Patan, Gujarat, Indien, normalt lavet af silke. Her findes en klassisk Patola saree i en rustrosa nuance. Det er afsluttet med en bred zari -kant og palluskvaster. Sareen bæres i Gujarati -stil med en bluse med halterneck for at fremhæve den smukke pallu. I dit etniske slid er denne saree et must-have.

 • Saree Design: Det er en typisk Patola print saree med Zari -kant
 • Stof brugt: Silke
 • Foretrukne lejligheder: Sangeet

2. Patola Cotton Sari:

Patola Cotton Sari

Billedet viser en fremragende flerfarvet bomuldspatola med Zari Border Saree. En let og luftig Patola -bomuldssare har en flerfarvet krop. Traditionelle designs med en sølvkant, der fører til den elegante pallu, er alle på tværs. Den dominerende farve er sort og rødbrun. Det er en trykt saree med gylden zari -kant. De andre typer Patola saris frem for den originale silke, der opstod, da silke er dyrt. Farvemetoden til silke og bomuld er også anderledes. Det miljøvenlige reaktive farvestof bruges til denne Cotton Sarees. Farvestoffet har fasthedsegenskaber for bomuldsgarn.

 • Saree Design: Flerfarvet bomuldspatola med Zari Border Saree
 • Stof brugt: Bomuld
 • Foretrukne lejligheder: Afslappet, Fest, Festival

3. Patola Pattu Saree:

Patola Pattu Saree

Patola Pattu Saris er den smukkeste slags Patola Sarees. Den, der er vist på billedet, er Smuk og elegant ren Uppada Pattu Saree With Ikkat Patola Border & Bluse. Dette produkt er håndvævet.

 • Saree Design: Ikkat Pattu Patola
 • Stof brugt: Uppada Silke
 • Foretrukne lejligheder: Til alle lejligheder

4. Jute Patola Sari:

Jute Patola Sari

På billedet ses en smukt slidt havgrøn jute saree med Patola print og guldblonder. Jute sareerne kommer med smukke solide farver, sammen med enkle bølgelignende designs, er meget enkle i deres udseende. Jute Patola sarees ’grænser er også meget korte og små. Denne slags sareer har mildest talt meget enkle designertryk med større vægt på sareekroppen og ikke grænserne. Jute er den primære fiber, der bruges i disse Sarees. På grund af deres komfortfaktor kan du komfortabelt bære disse jute Patola sarees dagligt eller bære dem som fritidstøj.

 • Saree Design: Havgrøn Simple Designer Print saree
 • Stof brugt: Jute
 • Foretrukne lejligheder: Dagligt fritidstøj

5. Net Patola Saree:

Net Patola Saree

Net Patola Sarees er skabt ved hjælp af forskellige materialer som jute, nylon, zari osv. Denne sarees har forskellige vævede designs som blomster, dansende figurer, elefanter, geometrisk mønster, fugle osv. Patola net sareen nævnt her har en rødbrun farve med riscreme kantet design. Det er en netto bomulds banarasi saree. Pral din net saree som en model!

 • Saree Design: Banarasi Patola vævning
 • Stof brugt: Net
 • Foretrukne lejligheder: Det er velegnet til alle lejligheder.

6. Almindelig Patola Saree:

Almindelig Patola Saree

Billedet indeholder Patola silke ren og solid saree creme farve, som er festligt slid. Almindelige Patola sarees er rige med en tempeltilpasset tung kant. Den pulserende creme almindelige patola saree er håndvævet og handler om nåde og raffinement. Sådanne almindelige sareer fås i alle slags og typer som almindelig gallabrand Patola sari, Plain Textured Ikat Designer Border Saree, farvefarvede patola sari med håndvævede blomstermotiver og rig zari-kant og mange flere.

 • Saree Design: almindelig gallagrænse Patola saree
 • Stof brugt: Silke
 • Foretrukne lejligheder: Brude slid

7. Fancy Patola Sari:

Fancy Patola Sari

Til enhver begivenhed eller lejlighed har kvinder brug for fancy sarees. En sådan type Patola sarees er Fancy Patola Sarees. Denne smarte Saree vist på billedet har mørkeblå, lyseblå og gyldne farver med etnisk Patola -design overalt. Palluen indeholder tungt gyldent arbejde og er en rig pallu. Fancy patola saris findes i forskellige designs som Fancy half Saree, Traditional Fancy Saree, Fancy Rajkot Pure Silk Sari osv..

 • Saree Design: Zari Tjekket saree
 • Stof brugt: Bomulds silke Patola
 • Foretrukne lejligheder: Sociale sammenkomster

8. Ikat Patola Saree:

Ikat Patola Saree

Denne håndvævede rene silke Patola Sarees kommer eksklusivt i Master Ikat Weave. Denne saree blev fremstillet i Telanganas Pochampally -klynge. Inden vævning til et karakteristisk mønster bindes og farves garnet i ikat -teknikken i beregnede proportioner. Patola mønstre er inspireret af dem på Patans Ikat sarees, der skildrer papegøjer, elefanter, dansende figurer og blomster. Dette er et autentisk håndvævet stykke. Det er en af ​​de mest udsøgte sareer at bære ved enhver festlig lejlighed.

 • Saree Design: Ikat Patola Pochampally
 • Det anvendte stof: 100% ren silke
 • Foretrukne lejligheder: Perfekt til en fest eller et bryllup

9. Banarasi Patola Sari:

Banarasi Patola Sari

Få et nyt etnisk look ved at bære denne indiske Patola saree. Banarasi Patola sari bruger den indviklede Meenakari -skæreteknik til at væve sareerne og dupattaerne, mens metoden, der bruges i Gujarati Patola Saree, er helt anderledes. Som vist på Patola Saree -billederne er Smuk kantrosa og blå saree godt udformet med høj kvalitet. Det er et tungt Banarasi Patola silke sari stof med behageligt at have på en fancy silkebluse. Denne saree er nådigt vævet med tråde af høj kvalitet af dygtige håndværkere og er en perfekt tilføjelse til garderoben til alle lejligheder. Vis nu dit sofistikerede look på enhver traditionel festival!

 • Saree Design: Traditionel saree med kontrastpallu
 • Stof brugt: Kraftig Banarasi Patola Silke
 • Foretrukne lejligheder: Festligt slid

Sådan Style Patola Saree?

Til en lejlighed er det vigtigt at style din saree ordentligt og holde vejret i tankerne, så du føler dig selvsikker og klar og ikke kæmper med sved eller ekstrem kulde. Her er nogle tips til, hvordan du kan style din Patola saris perfekt:

 • Vælg et stof og en farve i henhold til klimaet og en stil til drapering.
 • Vælg tilbehør i henhold til din sareestil, tekstur og farve fra trendy nye designs eller traditionelle smykkestykker fra din bedstemors skab.
 • Det er altid vigtigt at bære et par fodtøj, hvor du er komfortabel, da det ville være en stil, du kunne bære med elegance.
 • Vælg den teint og stil makeup, der ikke kun ville forbedre, men også definere dit look.
 • Du kan vælge en smuk updo til din manke og bære antikke smykker, der ikke kun fremhæver din halsudskæring, men definerer hele dit look.

Egnet bluse med Patola Sarees:

Her er vores udvalg af få blændende bluser, der lyser dit look op med en patola saree:

 • Patola silkebluse
 • Jute bluse med lukket hals
 • Bluse i kontrastfarve
 • Brokadebluse med Dori
 • Spejl arbejde / Folie spejl arbejdsbluse
 • Håndbroderet trådarbejde
 • Designer silkebluse
 • Bluse med patchwork -design
 • Maggam arbejdsbluse
 • Trykt bluse

Patan Patola sarees er alt i alt en integreret del af en indisk garderobe. Patola silk saris er det typiske kvindelige indiske ensemble, der tilføjer kvinders skønhed. I evigheder har de eksisteret og kan aldrig rigtigt komme af mode. Du kan vælge at omfavne dette alsidige outfit eller give det et moderne twist i sin traditionelle herlighed. Og nu hvor du ved, at du er forkælet med utallige vævninger og designs at vælge imellem, tag fat i dine yndlings patola sarees og fremvis din uber-feminine side.