Hogyan viseljünk Saree -t különböző stílusokban

A Saree egy hagyományos indiai viselet, amelynek jelentősége még a mai időkben sem szűnt meg. Egy nő még mindig a legjobban néz ki egy száriban, és ez az oka annak, hogy ez a legelőnyösebb öltözék különleges események és alkalmak során. Egy saree egyszerre lehet stílusos és szexi megjelenés. Szeretné tudni, hogyan kell viselni a szárit különböző stílusban? Ha igen, akkor ez a megfelelő hely az Ön számára.

Saree soha nem ment ki a divatból, és nem is fog. Szereted a szárit viselni? Ismered a szári viselési stílusait? Ha számos partin, ünnepségen és vacsorán vesz részt, akkor ez a cikk az Ön számára. Itt az ideje, hogy szellőztessen ki minden jóképű saree-t, és használja ki őket stílusa szerint. Annyi saree draping stílus létezik, külön a szokásos módszertől. Ez a módszer egyetlen egyetlen szári megjelenést hozhat létre, amely mindenhol más. Tehát ebben a cikkben elmondok néhány különleges módot a szári viselésére.

A Saree viselésének különböző stílusai:

Ez az útmutató elmagyarázza, hogyan kell viselni a szárit különböző stílusokban, valamint képeket, amelyek felhívják a figyelmet a különböző szári stílusokra.

1. A Bollywood stílus viselése:

Egyedi módszerek a szári viselésére 1

Mint általában Bollywood hatalmas hatással van a szári drapingre. Ez a megközelítés megfelelő a további lendülethez. A szárinak nagyon apró hajtogatásai vannak, és a szegély egyértelműen megmagyarázza, mivel körülbelül a derekát fedi. A pallu rendkívül vékony, és csak a törzs töredékét takarja, elmegy, összekötve a melleket, és a középső rész nagy része csupasz marad. Akkor működik a legjobban, ha tónusos, homokóra teste van.

2. Mumtaz stílusú Saree Draping:

Egyedi módszerek a szári viselésére 2

A mumtaz stílusú Saree kendő dühös volt, még azóta is, hogy az „Aaj kal tere mere pyaar ke charche…” című dal slágerré vált. Ez a megközelítés meghatározza az eleganciát, amely egy letűnt időszak szépségét mutatja be. Ami a retró megjelenést illeti, annyira drámai volt, hogy magától drapériás stílust alakított ki. A stílus magában foglalja a saree határozottan durván az alsó testet többször; ezért a lehető legnagyobb módon kiemeli alakját. Bár sokaknak nem tűnik túl nyugodtnak, nyugalomban rengeteg stílust és érzékenységet kölcsönöz az ifjú házaspár kinézetének.

3. bengáli stílus:

Egyedi módszerek a szári viselésére 3

Ez az egyik legegyszerűbb módja a szári öltözködésének, miközben a végső megjelenés ellentétesnek tűnhet! Ez egy olyan módszer, amely két széles redőt és egy nagy kulcskarikát rögzít a kulcsokkal, hogy megragadja a kettős csomagolású pallut. Ezt a módszert a legjobban a kézi szövésű szári viselheti, egyébként világos pamut, bár jól meg lehet próbálni egy brokát szárival is. Ez az egyik legszebb és legegyszerűbb stílus, amikor a szárit szépen viselik.

4. Rajrani stílusú Saree viselet:

Egyedi módszerek a szári viselésére 4

Szeretné tudni, hogyan kell viselni a szári rajrani -ban Kivonja a selyemeket és a gazdag hálószárnyakat az ünnepi alkalmakra, valamint öltözzön fel királyi joggal ezzel a drapériával. A Rajrani a gudzsaráti szári drapéria stílusának eltérése. Az egyszerű különbség ebben a stílusban az, hogy mások, a redők mind jobbra vannak. A pallu is egy ruha alakú enyhe “V” az arc.

5. Pillangóminta stílus:

Egyedi módszerek a szári viselésére 5

Ezenkívül a „Butterfly” módszer a saree fárasztásának bollywoodi módszereként is elismert, ez egy kis csavar a saree viselésének szokásos Nivi stílusához. Az egyszerű különbség itt az, hogy megkönnyítse a pallu elkészítését nagyon vékonyra, úgy, hogy a középső részen a köldök látható legyen. Ez az egyik legnépszerűbb szári stílus Indiában.

6. Lehanga Style Saree:

Egyedi módszerek a szári viselésére 6

Ki ne szeretné a lehanga stílusokat szári. Keresed, hogyan kell viselni a szárit lehanga stílusban. itt a folyamat az Ön számára. A derék körül húzódó redők segítségével, hogy a lehenga illúzióját kelthesse, egyszerűen a szokásos szárit egy kicsit ünnepélyesebbé teheti. A legtöbb nő és fiatal lány szereti viselni az ilyen típusú szárit bármilyen funkcióhoz. Az ilyen típusú lehanga stílusú saree -ket leginkább észak -indiai fesztiválokon láthatja.

7. Mermaid megközelítés:

Egyedi módszerek a szári viselésére 7

Ez az egyik gyönyörű stílus a saree viselésére. Mindazonáltal megközelítőleg minden testtípushoz megfelelő, az ívelt hajlásúak előnyösek. A szári alsó része csomagolva úgy tűnik, mint egy szoknya, és karcsú megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ez a stílus főleg akkor jó, ha a pallu nehéz, különben a határ túl van húzva.

8. Maharashtrian stílus:

Egyedi módszerek a szári viselésére 8

Ez a módszer különbözik a legtöbb más indiai nő által kedvelt módszertől. A saree ráadásul hosszabb (9 yard, a szokásos 6 yard alternatívájaként), ráadásul alsószoknya nem szükséges a burkoláshoz. Ez ugrás, hogy egyedülállónak tűnjön a tömegek között, ha csatlakozik ehhez a szárihoz egy orrgyűrű mellett néhány jázminvirággal a csipkéihez! Ez a fajta viselése saree különleges Közép -Indiában.

9. Gudzsaráti stílusú Szári:

A szári viselésének különböző módjai 9

Ez az egyik nagyon hagyományos szári viselési stílus. „Siddha pallu saree drape” néven is ismert ez a stílus leggyakrabban esküvőkön vagy más funkciókban. A gudzsaráti stílusú száriban a pallu elöl van és kiemelve. Ha ezt a stílust szeretné viselni, kezdje a saree viselésének alapvető módjával, amíg a redőket középre nem húzza. Most hajtsa be a hajtásokat körülbelül 5-6 hüvelykre, és a hátán csavarva vigye előre a jobb vállára. Hagyja, hogy a redők most az elejére essenek, körülbelül egy méterre, mivel a saree -ben végzett munka nagy része kiemelt. Most rögzítse a redőket a vállán, vegye ki az első szegélyt, és húzza a bal oldalára. A végét a derék hátsó részén húzza meg a bal oldalon.

10. Nyissa meg a Pallu Style Saree -t:

A szári viselésének különböző módjai 10

Ez egy nagyon kényelmes és elegáns stílus, amikor egy szárit viselsz egy partira vagy más alkalmakra. Ebben a stílusban a pallu nyitva marad, és nagyon reprezentatívnak tűnik. Az egyik kedvelt saree viselet stílusa eleganciája és egyszerűsége miatt. A nyílt pallu saree stílus viseléséhez kezdje a saree viselésének alapvető módjával, amíg el nem kezdi a pallu redőket. Ebben a stílusban nem végez redőzést, és hagyja, hogy a szári lazán eltakarja elülső testét. Csak a bal váll felső szélét kell rögzítenie, és a másik oldalt szabadon lógnia kell. Többet láthat az ilyen típusú stílusokról, amelyek a szári viselését szolgálják Dél -Indiában.

11. A Dhoti Saree:

A szári viselésének különböző módjai 11

A Dhoti egy másik évszázados jelmez, amelyet főleg férfiak viselnek. De a jelen időkben a nők azt is választották, hogy a kurtis fölött viselik, vagy a szárit dhoti stílusban díszítik. Ennek a dhoti saree -nek a viseléséhez húzza be a saree -t a derekára és rögzítse a végeit. Vigye a szári hosszabb szakaszát hátulról előre, és végezzen 2-3 hüvelykes redőket. Rögzítse a pallut a vállára. Most tartsa a pallut a derékmagasságából, és vigye előre, miközben eltakarja a csípőjét. Tedd a közepére. Készítsen burkolatokat a saree elülső részéből, hogy úgy nézzen ki, mint egy dhoti. Ezt a végét a lábad között húzd át, és tűvel húzd hátra. Hajtogatja a szári függő részét, és szépen összehúzza a középső derekát.

12. Belted Saree:

A szári viselésének különböző módjai 12

A Belted saree stílust a „kamarbandh” ihlette, a derekán viselt dísz. Enyhe adaptáció a szári viselési alapstílusához. Viseljen saree -t, mint általában. Most csak díszítse bonyolult kamarbandhát valamivel a dereka alatt vagy felett. Abban az esetben, ha nincs kamarbandhja, használhat díszített fém övet, vagy akár a sálat övként is használhatja.

13. Fordított szegélyfüggöny:

A szári viselésének különböző módjai 13

Ezt a viselési stílust Deepika Padukone ihlette a „Yeh Jawani Hai Diwani” című filmben. Ez a stílus még egy egyszerű szárit is érzéki és stílusos megjelenést kölcsönöz. Nagyon innovatív szári viselet. Kezdje azzal, hogy a saree -t alapvetően hordja, amíg a redőket középre nem húzza, kissé a bal oldal felé. Most fogja meg a szári szélét, és forgassa befelé a felső szegélyt úgy, hogy lefelé nézzen. Most egyenetlenül gyűjtsd össze a szári szélességének részét, és miközben hátulról csapod, told előre, miután áthaladtál a jobb hóna alatt. Most dobja a bal váll hátsó részébe. Húzza lefelé húzott részét, nyújtsa a bal csípőjéig. Rendezze el a ráncokat a vállán, amelyeket korábban egyenetlenül dobtak. Állítsa be az elülső oldali szegélyeket úgy, hogy két párhuzamos vonalban legyenek, és végül rögzítse egy helyen.

14. Half Saree stílus:

A szári viselési módjai 14

Szeretné tudni, hogyan kell tökéletesen viselni a szárit félig szári stílusban. Ez az egyik legstílusosabb szári viselési stílus. Ez a félig szári stílus karcsúbb derékvonalat is kölcsönöz. Viselje saree -jét, ahogy az alapvető módon. Készítse el a pallu redőket, és rögzítse a bal válla fölött, miközben beállítja a határokat. Most fogd meg a pallu egyik végét, és hozd előre, miközben hátulról a derekad köré tekered, és illeszd oda szépen. Ez a stílus elöl V alakot ad; csak győződjön meg arról, hogy az elülső redők ennek a V -nek a közepébe vannak húzva.

15. Pant Style Saree:

A szári viselési módjai 15

Ez egy nagyon indo nyugati stílus a saree viselésében. Ez a stílus nemcsak modern megjelenést kölcsönöz Önnek, hanem egyszerű és gyors módja annak, hogy lefedje a szárit. Nem kell alsószoknya, de bokáig érő nadrágot vagy nadrágot kell viselnie. A jól illeszkedő blúz elengedhetetlen. Vedd a szári pallu végét, és hajtogass, és dobd a bal válladra. Fogja meg a szári másik végét, és fordítsa vissza a jobb oldaláról, és húzza a bal derekára. Készítsen redőket az összes többi laza lógó száriból, és húzza a nadrág vagy a nadrág közepére. Állítsa be újra a palló redőit úgy, hogy elfedje az elülső testet, és rögzítse a vállánál.

Ezekkel a különböző saree draping stílusokkal különböző módon mutathatja be egyetlen saree -jét. Tehát ebben a cikkben megtanulta, hogyan kell tökéletesen viselni a szárit különböző stílusokban. Itt az ideje, hogy elővegye a saree -eit, és az új alkalmakra lefedje ezeket az új stílusokat. Az egyedülálló szári drapéria stílusok glam -faktort adnak a szárihoz, és még ebben a hagyományos indiai ruhában is stílusosan néznek ki. Ezekkel az innovatív stílusokkal biztosan megfordítja a fejét, bárhová is megy!