Kutch Sarees legújabb kollekciója – Gyönyörűen nézel ki

A Kutch sarees a piacon elérhető hagyományos szári változat, és ezek a minták és stílusok Gujaratból származnak. Azt mondják, hogy az otthoni nők akkor kezdték el ezt a tervezést, amikor a férfiak szarvasmarha -legeltetésre mentek, és ezt a szokást az állam egyes részein még mindig követik. A design gondosan kézi öltésekkel készült, és gyöngyöket és tükröket is tartalmaz. Az otthoni nők és gyerekek hozzászoktak ehhez a tervezési munkához, és ezt szabadidejükben végzik. A Kutch design sarees a mai piac divatja, mivel ezek egyaránt tartalmazzák a hagyományokat és a legújabb terveket. A piacon olyan Kutch tervezői is rendelkezésre állnak, amelyeket Kutch hímzőmunkával, valamint tükrökkel és gyöngyökkel terveztek, hogy különleges alkalmakkor pompás megjelenést biztosítsanak..

A Kutch Sarees jelentősége:

A Kutch sarees nem csak a divatvilág része. A hagyomány és a történelem jelentős része is. Ezeket a szárikat gondosan tervezték és kézzel készítették. Az alkalmazott minták nem a divaton és a trendeken alapulnak, hanem a történelemen és a hagyományokon. A Kutch saree tervek a legnagyobb gondossággal készülnek, mivel a szövet óriási tűnyomásnak van kitéve a hímzéshez, és a dizájn is mesésen néz ki gépi kivitelben. A szári befejezése a minőséget és a megjelenést célozza.

A Kutch Sarees jellemzői:

A Kutch tervezői sarik a piacon megjelenő legújabb trendek, és ezeket olyan szakértők tervezték, akik több mint egy évtizede foglalkoznak a Kutch sarees tervezésével. A saree szövetet és színt gondosan választották ki, hogy kiegészítsék a tervezést és a szál színét, mivel a Kutch -munka egyetlen célja, hogy ragaszkodjon a saree szövetéhez és hangsúlyozza azt. A minták névlegesek maradnak – nem túl alacsonyak, nem túl magasak, hogy a design és a szövet egyaránt jobban kiegészítsék egymást.

Melyik szövetet használják leginkább Kutch Sarees -hez?

A tű folyamatos nyomása miatt a szári könnyen elszakadhat, vagy lágyítja a szálak közötti kötést. Tehát a Kutch munkához a legmegfelelőbb szövet a pamut vagy félig pamut, mivel a tiszta selyem anyag túl puha lesz ehhez a Kutch tervezési munkához. A selyemszárnyakat tervezésre is használják, azonban a tiszta selymet elkerülik, mivel ugyanazon a helyen többször szúrnak. A Kutch munkához választott szövet általában vastag anyag.

A nők melyik testalkatát részesítik előnyben:

A Kutch work sarees -t inkább a közepes magasságú lányok dicsérik, mivel a pallu maximálisan kihasználható a dizájn bemutatására. A dombornyomott hímzés csak akkor lesz jobban dicséretes, ha a szárit vagy az anyagot egyetlen szálként hagyják. A mundhi flottáinak egyetlen rétegnek kell lenniük erre a célra, és ha együtt futnak, a hímzés megszűnik, és a saree is kidudorodik. Tehát a homokóra szerkezetű, magas lányok inkább a testfelépítésüket és a szári dizájnt dicsérik, ha viselik.

Különböző típusú Kutch hímzési minták Sarees -hez képekkel:

Nézzük meg a saree Kutch modellek legjobb terveit.

1. Kutch hímzés Saree:

Kutch hímzés Saree

A Kutch sarees híres a hímzési mintákról, amelyeket kézzel varrnak, és nincsenek gépek. A Kutch hímző sarees most trendi, mivel ezek a kézzel készített hímzési minták elegáns megjelenést és befejezést kölcsönöznek a szárinak.

Saree Design és használt szövet:

A Kutch hímzéstervező sarik általában kézzel készített hímzési mintákat tartalmaznak, amelyek gyönyörűvé teszik a sarees -t, és ezeket a mintákat gondosan választják ki, hogy kitöltsék a saree határát, hogy jobban bókoljanak. Általában használt szövet pamut.

Milyen alkalmakkor érdemes viselni:

Ez a Kutch hímző szári a legalkalmasabb az esti partikra, és akár a napi viseletre is. A design színe és gazdagsága határozza meg a viselet helyét.

2. Kutch tervező Saree:

Kutch tervező Saree

A Kutch tervezői sarees a legújabb trendi sarees a piacon, mivel ez a divatipar növekedésének és a Gujarat földjeinek hagyományának hibridje. A tervező sarees a hagyományos módszer és a legújabb divatirányzat keveréke.

Saree Design és használt szövet:

A felhasznált minták többnyire virágos vagy geometrikus formák, az általánosan használt szövet pedig selyem és selyem pamut. A szegélyt úgy tervezték meg, és a pallu nyakrégióját is ennek megfelelően alakították ki.

Milyen alkalmakkor kell viselni:

A Kutch tervezősarik a legjobban alkalmasak különleges estekre és partikra, mivel ezek a selymes felületű legújabb dizájnok.

3. Kutch Bandhani Saree:

Kutch Bandhani Saree

A Kutch Bandhani sarees a hagyományos és eredeti Kutch sarees, amelyek az egész szövet általános terveit tartalmazzák, és mindig vörös színű anyagon, valamint fehér és sárga szálakon készülnek.

Saree Design és használt szövet:

A minták általában futó öltések, és a felhasznált szövet pamuttól szintetikusig változik. A bandhani sareeshez használt minták a hagyományos minták, amelyeket a kezdetektől készítenek.

Milyen alkalmakkor érdemes viselni:

Ezeket a szárikat mindennapi viseletre használják. Azonban a kiválasztott szövet és a kiválasztott szál használható különleges és hagyományos alkalmakra és fesztiválokra, mivel a piros szín vibrál.

4. Kétszínű Kutch Work Saree:

Kétszínű Kutch Work Saree

A kétszínű Kutch szárikat egyszínű szövetre tervezték, egyszínű szállal. A hímzés a pallu -n és a szári határán történik, és óvatosan egyetlen kontrasztos színnel készül.

Saree Design és használt szövet:

A tervek általában a tervezői munkák vagy a hagyományos piramisművek. A felhasznált szövet a pamuttól a georgette -ig terjed. A georgette anyagból készült formatervezés tökéletes befejezést és elegáns megjelenést kölcsönöz parti viseletnek.

Milyen alkalmakkor érdemes viselni:

A legjobb alkalmak a Kutch sarees viselésére az esküvők és az etnikai funkciók.

5. Tükör munka Kutch Saree:

Tükör munka Kutch Saree

A Kutch sarees tükörmunka a legkeresettebb és a Kutch sarees hagyományos fajtája. Ezek a normál Kutch -száriak kifejlesztett változata, és ezeket úgy tervezték, hogy javítsák a saree megjelenését a körülötte lévő hímzéses tükrökkel..

Saree Design és használt szövet:

A tervezés általában a szokásos Kutch -munka, ahol a középpontot tükörrel rögzítik, és a minták általában az egyszerű domború hímzések..

Milyen alkalmakkor érdemes viselni:

Ezek a tükrös Kutch szárik jobban megfelelnek különleges alkalmakra és etnikai viseletnek is.

6. Kutch Georgette Saree:

Kutch Georgette Saree

A Kutch georgette sarees a tervezői sorozat része, ahol a hálózott georgette saree -t szálhímzéssel tervezték. Ez elegáns felületet ad a saree -nek, és a szálmunka kissé megnehezíti, mivel a georgettes súlytalan és hálózott.

Saree Design és használt szövet:

A Georgette saree Kutch dizájnnal elegánsnak és pompásnak tűnik, mivel a saree -i Kutch design jól dicséri a szövetet. Ezeket általában világos színű vagy kontrasztos színű georgette anyagra tervezték.

Milyen alkalmakkor érdemes viselni:

A Kutch georgette sarees viselésének legjobb alkalmai a különleges estek és partik.

7. Hagyományos Kutch Saree:

Hagyományos Kutch Saree

A hagyományos Kutch mintákat a hagyományokat szem előtt tartva tervezték, és a minták nem túl régiek és nem túl divatosak. Ezek a Kutch saree fajták, amelyek ragaszkodnak a hagyományokhoz mind a szövet, mind a tervezés szempontjából.

Saree Design és használt szövet:

A tervezés valóban a korábbi terveken alapuló hagyományos mintákon alapul, és az egész saree tele van a tervező rész javítása érdekében.

Milyen alkalmakkor érdemes viselni:

A legjobb alkalom a hagyományos Kutch munkasarik viselésére különleges esték és partik, valamint etnikai események és alkalmak.

8. Gudzsaráti menyasszonyi Kutch Work Sarees:

Gudzsaráti menyasszonyi Kutch Work Sarees

A gudzsaráti Kutch munkaszárnyakat különleges alkalmakra és esküvőkre használják, ha szépen megtervezik. A menyasszonyi Kutch munkás szárikat gyöngyökkel és tükörrel tervezték, és ezeket az anyag és az esküvő alapján tervezték.

Saree Design és használt szövet:

Az általánosan használt szövet a selyem és a selyem pamut, a menyasszonyi kollekciókhoz használt szín pedig fehér, piros vagy bézs, pirossal vagy néha, a pirosat zöldre cserélik.

Milyen alkalmakkor érdemes viselni:

A gudzsaráti menyasszonyi Kutch sarees -t kifejezetten úgy tervezték, hogy a hagyományt egy különleges esküvői alkalomra vigye.

9. Tükör és gyöngymunka Kutch Sarees:

Tükör és gyöngymunka Kutch Sarees

A tükör és a Beadwork Kutch sarees hagyományos Kutch hímzéssel készül, ahol a tükröket és a gyöngyöket a legjobban használják ki. Ezt a saree kialakítást gondosan az anyagra tervezték, hogy fokozza a tükröt és a szálmunkát. Ez Kutch egyik hagyományos tervezése és művészete.

Saree Design és használt szövet:

A tükör és a gyöngyök elhelyezték a középpontot, a Kutch hímzés pedig a tükrök és a gyöngyök körül történik, és óvatosan tartja őket a helyükön. Ennek köszönhetően a design dombornyomottnak tűnik, és fényes felületet biztosít. Az általánosan használt szövet selyem, selyem pamut és tiszta pamut.

Milyen alkalmakkor érdemes viselni:

A tükör és a Beadwork Kutch sarees királyi kivitelű, és különleges alkalmakkor előnyben részesítik. Ezeket bármilyen hagyományos és etnikai funkcióhoz viselheti.

10. Sindhi Work Kutch Sarees:

Szindhi Work Kutch Sarees

A szindhi munka Kutch saris csak tiszta selyemből készült, és a szindhi design általában egy négyzet, amelyen belül sokkal kisebb és apró tervezés történik. A szindhi selyem Kutch szári ma már népszerű a tizenévesek körében, mivel ez elegáns és klassz megjelenést kölcsönöz.

Saree Design és használt szövet:

Az alkalmazott minták általában geometriai piramisok, a szövetek pedig tiszta selyem. A cérna színét gondosan választják meg, hogy ellentétben legyen a saree színével és anyagával.

Milyen alkalmakkor érdemes viselni:

A szindhi munka Kutch sarees a legjobban alkalmas különleges estékre és partikra. Ez felkapott fajta a fiatal egyetemi hölgyek körében.

Melyik blúz alkalmas erre a Kutch Work Sarees -re?

A Kutch saree valódi szépsége csak a Kutch blúzzal tárul fel. A formatervezést csak ugyanaz a fajta vagy design blúz dicséri. A Kutch blúzok általában 3/4 ujjú blúzok, amelyek teljes körű kialakításúak az anyag körül. Van egy csomó is rögzítve a hátulján vagy az ujja mentén, amely klasszikusabb megjelenést kölcsönöz, és jobban kiegészíti az anyagot. A Kutch blúzok általában vörösek, zöldek vagy sima fehérek, amelyeken a minták kontrasztos szálakkal készülnek.

Hogyan kell stílusos Kutch Work Sarees?

A legjobb módja a Kutch work saree stílusának, ha lehengaként viseli, ahol a pallu széles körben elterjedt, hogy jobban bemutassa a mintákat. A blúz általában úgy van megtervezve, hogy a blúzban lévő minták kiemeljék a szári szegélytervet, ezért mindig tanácsos, hogy a pallu laza legyen, egyik végét rögzítve, és úgy is stílusos lehet, mint egy lehenga, ha zárt állapotban viselik nyakú, 3/4 -es ujjú aari munkablúz.

A Kutch work sarees hangosan elmondja hagyományainkat, és hangsúlyozza az ősi tervezési technikák fontosságát. A Kutch munkasarik elérhetők a piacon, ahol kevesen valódi kézzel készültek, néhány pedig géppel. Reméljük, hogy ez a cikk lesz az útmutatója a Kutch sarees-ről és fajtáiról, és szerepet játszik abban, hogy eldöntse, hogy megvásárolja-e a legjobban megfelelő Kutch saree-t ezekből a 10 legjobb fajtából. Ismerje hagyományainkat és történelmünket, és használja ezt a cikket útmutatóként, hogy kiválassza az Önnek legmegfelelőbb stílust, és bátran ossza meg barátaival is!