Madisar Sarees új dizájnja, hogy megmutassa hagyományait

Koshavam Saree néven is ismert, Madisar saree a hagyományos sarees közé tartozik, amelyet a tamil brahmin nők végeznek. A saree stílus a Kr.e. 2. század közepétől az i. Sz. Ebben a fázisban az antariya és uttariya ruhadarabokat egyesítették, hogy egyetlen ruhát hozzanak. Az ősi Madisar saree képek szerint kiderül, hogy a szári a Tagore családból származik, Jnanadanandini Devi.

A Madisar sarees -t többnyire az Iyerek és az Iyengarok csomagolják, kis különbséggel a pallu öltözködésben. Kezdetben a Madisar -t vagy barna vagy vörös színben viselték; azonban ma már különböző színekben és mintákban kapható, a viselő és az alkalom választása szerint.

Madisar Sarees fontossága:

A Madisar szárit eredetileg csak esküvői célokra viselték a dél -indiai nők. Később szimbolikus és gyakorlati jelentéssel állt elő, amely védelmet és szerénységet mutatott be. Ez a 9 yardos szári a világegyetemben mind a férfiak, mind a nők elveinek egységének szimbolikája, mivel mind dhoti, mind pallu formája. Csennaiban is számos vallási hagyomány szerint végzik, mivel hasonlít az ardhanareeswara -hoz.

Madisar Sarees jellemzői:

A Madisar sarees számos olyan jellemzővel rendelkezik, amelyek hagyományához és vallásához kapcsolódnak. Íme néhány népszerű.

  • A Madisar szári mostantól 6 yardos szárival viselhető 9 yardos szári helyett
  • Ennek a szárinak az öltözködése elölről úgy néz ki, mint egy kagyló, amely összeköti bizonyos vallási elvekkel, például Shri Krishna tattva, Lakshmi Devi tattva, Chaitanya és Marak-Shakti.
  • Ismét úgy vélik, hogy a Madisar saree kollekció viselése közben végzett imádat aktiválja a Pancha pránát a testben
  • Tehát nem egy nagyon vallásos és értelmes szári viselése!

Melyik szövetet használják leginkább a Madisar Sarees -hez?

A Madisar saree kollekció különböző szövetekben kapható. A tiszta pamutból kiindulva megvásárolható egyéb anyagok közé tartozik a poliészter-pamut, selyem, pamutselyem és számos más keverék. A saree -t csak tiszta pamutszövetből tervezték, egészen egyszerű nyomatokkal. Ez megkönnyítette a nők számára a burkolást és a nyári frissesség megőrzését. A formatervezés és a stílusok változásával azonban később más szövetekben is elérhetők voltak, ami növelte a keresletet különböző alkalmakkor.

Melyik testalkatú nők részesítik előnyben ezt a Saree -t?

Az indiai nők többsége egészséges és görbe. És Madisar saree azon szárik közé tartozik, amelyek tökéletes megjelenést kölcsönöznek mindenkinek. Kétségtelen, hogy korábban ezt a szárit csak a házasságok után engedélyezték a nőknek, de jelenleg a helyzet megváltozott. Függetlenül attól, hogy a karcsú és fitt nők vagy egészségesek és görbe nők közé tartozik, ez a szári minden nő számára alkalmas. A vastag szegéllyel rendelkező nő általában inkább a 9 yardos szárit hordja, míg a karcsú és közepes testhez még a 6 yardos is elég.

A Madisar Sarees 10 legjobb formatervezése képekkel:

Menjen hagyományosnak a Madisar saree kollekcióval a kulturális megjelenés érdekében.

1. Hagyományos Sungudi Madisar Saree:

Hagyományos Sungudi Madisar Saree

Ha hagyományos és meglehetősen egyszerű Madisar szárit keres, ez a legrégebbi és nyomtatott szári, amellyel mehet.

Saree design és szövet:

Ha azon gondolkodik, hogyan kell viselni Madisar saree Iyengar stílusát, ez a legjobb szári, kezdetben. Finom pamut anyagból készült, ez a szári zöld és piros színű, vonalakkal. A pallu piros színt kap, arany csíkokkal és szegéllyel, más megjelenésért.

Viselési alkalmak:

A rendszeres viselettől az alkalmi viseletig ez a szári bármikor tökéletes megjelenést kölcsönöz. A szári is a legjobb díszes ruha.

2. Madisar Mami Tussar Saree:

Madisar Mami Tussar Saree

Gondolkodsz azon, hogyan viselheted Madisar saree -t a Mami Tussar dizájnból? Nos, meglepetésedre ez a szári akár az Iyer és az Iyengar stílusban is viselhető, vagy általában más szári viselésekor.

Saree design és szövet:

Ez a szép sima szári selyem anyagból készült, fantasztikus kombinációs szegéllyel. A kék szári rózsaszín és arany vízszintesen bélelt pallút kap, míg a teljes szári hasonló szegélyt kap, geometriai formával.

Viselési alkalmak:

Ez a dizájn nagyon népszerű esküvőkön, fesztiválokon, vállalati rendezvényeken vagy más kis funkciókban, hagyományos megjelenés érdekében.

3. Menyasszonyi Madisar Saree:

Menyasszonyi Madisar Saree

A menyasszonyi szárik az Iyerek és az Iyengarok számára mindig barna vagy vörös színűek maradtak. Itt van az egyik leginkább kopott menyasszonyi Madisar saree, amely tipikus etnikai menyasszonyi megjelenést kölcsönöz.

Saree design és szövet:

Ez a hagyományos menyasszonyi viseletű szári pamutselyem anyagból készült, egyszínű barna színű. A szári megjelenésének javítása érdekében arany szegélyt kap, pontozott munkával az aranyszegélyen. A pallu vízszintes arany vonalakat is kap a gazdag megjelenés érdekében.

Viselési alkalmak:

Ahogy a neve is sugallja, ez egy menyasszonyi viselet, amelyet esküvőkön vagy vallási ünnepeken viselnek.

4. Kész Iyer Madisar Saree:

Kész Iyer Madisar Saree

Gondolkodsz azon, hogyan viselheted Madisar saree -t 6 yardon? Igen, kissé nehéz betekerni a 9 yardos szárit, azonban ma a 6 yardos szárival ez a nehézség megoldásra került egy használatra kész szárival.

Saree design és szövet:

Ez a kész Madisar szári poliészter-pamut anyagból készült, zöld színben. A saree már kapott egy dhoti -szerű kész szerkezetet, amelyet egyszerűen viselnek és megkötöznek. A piros színű, arany szegéllyel ellátott pallu jól felépített, így egyszerűen körbe lehet tekerni.

Viselési alkalom:

Esküvők, táncprogramok, fesztiválok stb. A legjobb alkalom a kész szári viselésére.

5. Kockás Madisar Saree:

Kockás Madisar Saree

Szeretne valami újat kapni a Madisar saree kollekcióból? Próbálja ki ezt a kockás dizájnt több színben. A saree egy sima szári dizájnt és kockás formát is kap nyomtatásban kombinálva.

Saree design és szövet:

Ez az egyszerű sárga szári pamutselyemből pallót kap, amelyet kockás dizájnnal terveztek, különböző színekben. Gondolkodsz azon, hogyan viselheted Madisart? Nos, a csekkek pallu része az elülső borításon marad, míg a sima sárga lefelé marad, sima arany szegéllyel.

Viselési alkalmak:

Ez a szári különféle alkalmakkor viselhető, például esküvők, partik, társadalmi események stb.

6. Kuberan Madisar Saree:

Kuberan Madisar Saree

Szereted a piros és a zöld kombinációját? Itt van még egy Madisar sarees dizájn, amely biztosan elfogja a szívét. A színkombináció és a kialakítás népszerűvé teszi a nők körében.

Saree design és szövet:

Csak nézze meg a Kuberan Madisar saree képeket, és megtudja, hogy a saree vörös és zöld színű, arany hímzéssel készült, hogy javítsa megjelenését. A szári selyem anyagból készült, amely gyönyörű megjelenést kölcsönöz hordozáskor.

Viselési alkalmak:

Esküvők, fesztiválok, poojasok, partik stb. Ez egy sokoldalú szári, amely bármilyen funkcióban hordozható.

7. Polka Design Madisar Saree:

Polka Design Madisar Saree

Szeretne valami retro stílust hozzáadni a Madisar saree -hez? Mi a helyzet a pöttyös dizájnnal, amely uralta a régi időket? Egyszerű nyomatokkal ez a kialakítás frissítő megjelenést kölcsönöz a szárinak.

Saree design és szövet:

A vörös és sárga színekben tervezett saree tiszta pamut anyagból készült. A szári piros pallut kap, míg a szári sárga. Mind a saree piros és arany pöttyös, míg a pallu arany szegélyt kap.

Viselési alkalmak:

A rendszeres kopástól a kis funkciókig ez a szári klasszikus megjelenést kölcsönöz viselőjének.

8. Narancssárga és zöld Madisar Saree:

Narancssárga és zöld Madisar Saree

Egy másik népszerű szín a kész Madisar saree kollekcióban a narancs és a zöld kombinációja, amelyet a dél -indiai kultúra szerint nagyon szentnek tartanak.

Saree design és szövet:

Kíváncsi vagy, hogyan kell viselni Madisar saree -t? Ez a kész szári készen áll a palluval összekapcsolt dhotival való viselésre. A pamut selyem anyagból készült saree narancssárga színű, sötétzöld pallóval és szegéllyel. A zöld szín is arany szegélymintákból áll.

Viselési alkalmak:

Legyen az esküvő, vallásos rendezvény, fesztivál vagy akár parti, ez a szári bárhol viselhető az elragadó megjelenés érdekében.

9. Tamil Iyer Madisar Saree:

Tamil Iyer Madisar Saree

Szeretne csavarni a Madisar szári viselésében? Csak annyit kell tennie, hogy kipróbálja a Tamil Iyer Madisar -t. A saree nemcsak tökéletes megjelenést kölcsönöz, hanem a hátsó oldal is.

Saree design és szövet:

Az esküvői színekben sárgásbarna és zöld színű, a használatra kész szári zöld színű dhoti -val érkezik. A szári pallu barna, arany szegéllyel. A Tamil Iyer Madisar fő vonzereje, hogy összehajtott dhoti megjelenést kölcsönöz hátulról.

Viselési alkalmak:

Mint a szín mondja, ez a design népszerű esküvők és partik számára.

10. Brahmin Madisar Saree:

Brahmin Madisar Saree

A brahmanok a saree -t is lefedik, mint a többi Madisar saree -t, az egyetlen különbség a pallu oldal, amelyet a vállukra helyeznek, amelyet balra változtatnak.

Saree design és szövet:

Ez a Brahmin Madisar sötét rózsaszín színű, tiszta selyem anyagból. A szári közepes vastagságú arany szegélyt és alatta fekete szegélyt is kap. A teljes szári sima, míg a pallu arany vonalakkal van megtervezve.

Viselési alkalmak:

Ez a fajta Brahmin Madisar jól szerepel az esküvőkön és hasonló vallási funkciókban, gyönyörű és hagyományos megjelenésért.

Hogyan kell viselni Madisar Sarees -t?

  • A Madisar saree az Iyer és Iyengar stílusú szári drapéria kombinációja.
  • Gondolkodsz azon, hogyan kell viselni Madisar saree -t? Azoknak a nőknek, akik megpróbálják viselni ezt a szári -t, ez jó gyakorlási időzítés lehet, mivel túl sok hajlítást, csavarodást, karok mozgatását ide -oda stb..
  • A legnépszerűbb a dhoti stílus, ahol a szárit a lábak közé hajtják, és mögé húzzák. A szári másik vége a derékra van húzva, hogy olyan öv legyen, mint egy megjelenés.

Melyik blúz alkalmas Madisar saree -hez?

Csak nézze meg a Madisar szári fotóit, és megtudja, hogy hagyományosan a szári nem tartalmazott blúzt. Az idő múlásával azonban a nők blúzokat kezdtek viselni. Jelenleg a Madisar típusától függően egyszerű tervező blúzokat viselnek, amelyek vagy a szári szín és a dizájn kombinációja, vagy ezzel ellentétben. Ahogy a saree különböző anyagokból készül, a blúzok különféle anyagokból készülnek.

Ma a nők Madisar saree -t hagyományos és antik stílusú öltözéknek tekinthetik, Madisar erős vallási tényekkel rendelkezik, amelyek nagyon fontosak. A szárit számos szertartással és szent dologgal hasonlítják össze, ami fontos áldássá teszi a menyasszonyt, ami miatt először adják neki az esküvő napján. A szárit népszerűen más fesztiválokon is büszkén viszik, mint Varathas, Karthigai Pandigai, Pongal, baba zuhany, stb. A saree a feminizmus és a spiritualitás tökéletes kombinációja.