Hvad er de forskellige sæbtyper og deres fabrikat og formål?

Den duftende skumgivende bar, der øjeblikkeligt opdaterer os- ja sæben!- En obligatorisk ting for os alle. Sæber fremstilles ved hjælp af nogle naturlige olier eller fedtstoffer kombineret med natriumhydroxid og anden alkali, der bringer et godt skum på vores krop, der renser alt snavs og sved væk. Sæber har lidt farve og duft tilføjet til det.

Hvad er de forskellige sæbtyper og deres fabrikat og formål

Det interessante ved dem er, at hver af dem er lavet til at passe til forskellige behov. Nogle er beregnet til at fungere som hud- eller skønhedssæbe, mens andre er strenge vaskemidler til rengøring af tøj, tallerkener osv. Men det primære formål med sæbe er det samme; af rengøring. Så hvordan klassificeres disse? Her er de to kategorier af sæber mest almindelige omkring os.

Forskellige typer sæber: Fremstilling, bearbejdning og brug:

Ved du, hvad sæber er lavet af? Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor vaskemidler er stærkere end dine badesæber? Denne artikel hjælper dig med at undersøge, hvad sæber indeholder, hvordan de er fremstillet og formålet med hver type sæbe.

1. Toilet sæbe:

Toilet sæber er dem, der har kosmetisk brug. Toilet sæbe og badebarer er to udtryk, der bruges i flæng. Der er dog forskelle mellem dem. Toilet sæber indeholder TFM eller Total Fatty Matter, der er federe, sammenlignet med badestænger, der indeholder lav TFM. Jo højere TFM, desto større er deres effektivitet at rengøre. Baseret på dette er de klassificeret i tre kvaliteter.

 • Grade 1: De indeholder omkring 76% TFM og er en fræset eller homogeniseret sæbe af høj kvalitet og undertiden en kombination af begge dele. Det giver godt skum og fås i mange farver. De er duftende.
 • Grad 2: Disse indeholder cirka 70% TFM. Disse er plodded sæber, der vil have en glat og fast tekstur. De er hvide eller farvede og har også en god skumningsevne.
 • Grad 3: Grade 3 sæber indeholder omkring 60% TFM og har en glat og fast tekstur. De er oftest røde på grund af tilstedeværelsen af ​​cresylsyre eller kan også være hvide eller farvede. De har også gode skummende egenskaber.

Toilet sæber er yderligere klassificeret ud fra de mange slags det.

Vasketøjssæbe:

Vasketøjssæber kommer i form af vaskemiddel eller flydende sæbe. De fleste vaskemidler indeholder overfladeaktivt stof, som er en almindelig ingrediens på tværs af alle vasketøjssæber. Nogle ingredienser vil dog variere fra mærke til mærke. Dette kan omfatte ingredienser til lugt. Disse overfladeaktive stoffer kaldes overfladeaktive midler har en specifik egenskab. Den ene ende af overfladeaktivt stof er stærkt tiltrukket af vand og den anden til snavs eller fedt. Når mange af disse overfladeaktive stoffer fastgøres til snavs i tøjet, hjælper de med at løfte det mod vandet. Vandets vandring i al sin kraft hjælper med at fjerne snavs fra dit stof.

Gæstesæber:

Gæstesæber er de sæber, du får, når du tjekker ind på et hotel. De er små og har en mild duft. De er beregnet til rengøring og er næsten altid milde på huden. De er farvede, og da de er små, har de ikke et langt liv. De findes også i mange behagelige varianter.

Skønhedssæber:

Den anden almindelige slags sæbe er skønhedssæben. Skønhedssæber er beregnet til at virke anderledes under hensyntagen til din hudtype. Derfor er det altid vigtigt, at du vælger barer, der er specielt velegnede til din ansigtstype. Nogle af dem er fugtgivende og holder fugten pakket i lang tid, mens andre hjælper med at bekæmpe acne eller reducerer melaninproduktionen. Nogle af dem kommer i flasker som flydende gel. En ting er dog konstant, de kæmper alle for at fjerne bakterierne fra din hud. De fleste af dem er duftende og findes i mange farver, mærker, pris og ingredienser.

Fadssæber:

Opvaskesæber er uden tvivl hårde for huden. Nogle af dem kommer som tykke koncentrater og skal fortyndes godt i vand, mens andre kommer som det normale vand. De fleste af disse sæber indeholder forfriskende midler som mynte og citron, som sammen med varmt vand og skrubning hjælper med at fjerne olieflet og snavs fra dine tallerkener. Molekylerne i sæben fastgøres til olien og vandet og løfter dermed snavs til det varme vand. De arbejder sammen for at fjerne pletten og snavs fra pladen.

Nyhedssæber:

Nyhedssæber bruges typisk til dekoration. Deres største attraktion er deres form og form, farven og deres lugt. De fleste af disse er håndlavede og har en meget behagelig duft. Selvom de måske ikke er effektive nok som andre til at bekæmpe bakterierne, er de helt sikkert søde små ting, der vil komme godt med, når du rejser. Nogle af disse er også begavet som gaver.

Medicinske sæber:

Medicinske sæber har et specifikt formål. De anbefales for det meste af læger og bruges til behandling af hudrelaterede problemer eller allergier. De beskytter bakterier eller virus i huden ved regelmæssig brug. De mange medicinske urter eller medicinske egenskaber i dem kommer som meget nyttige i det lange løb. De er fremstillet med antibakterielle midler.

2. Ikke-toilet sæbe:

Den næste slags sæbe er ikke-toilet sæbe. Disse kaldes ikke-toilet, fordi de bruges til rengøring af tungt snavs som hårdt fedt og pletter. De er højtydende sæber og er hårde. De er også kendt som lithium sæber. Nogle gange bruges disse sæber også som smøremidler i fedtstoffer og fortykningsmidler. Disse, når de bruges som fortykningsmidler, hjælper med at øge oliens viskositet

Forskellige former for sæber, der er populære:

Hver type sæbe er lavet med motiv til at opfylde behovene. Nogle sæber med mærkevarer opfylder nøjagtigt kravene, mens de andre mærker ikke gør det. Her er nogle flere udtryk, der ofte bruges, og dem, du hører hver dag.

Håndlavede sæber:

er lidt dyrere, da de ikke er lavet med lethed, men med nogle vanskeligheder. Disse sæber er ikke rige på kemikalier og er lidt skadelige for huden i forhold til resten. De er unikke, i den forstand at de er håndlavede og dermed kommer med en stor indsats.

Badesæbe:

er en paraplybetegnelse for alle slags sæber, der bruges til huden. Sig, de kunne bruges til at rense hele kroppen. Nogle af badesæberne er specifikt brugt til ansigt, og der er endnu andre til kroppen. Som vi sagde, kommer badesæber også i form af gel og er forfriskende.

Bar sæbe:

er simpelthen et udtryk, der gives til sæber, der er formet som en stang. De kan være en skønhedssæbe, en vasketøjssæbe eller endda nyhedssæbe. De er bare et udtryk klassificeret med hensyn til formen.

Flydende sæbe:

er fremstillet til både krop og hænder. Flydende sæbe er en paraplybetegnelse og kommer som sæber beregnet til vasketøj, tallerkener og krop. Alle disse har forskellige rengøringsmidler, der fungerer forskelligt på det objekt, det skal bruges til. Det bedste ved dem er, at de let kan transporteres og vil vare meget længe.

En anden slags sæbe er baseret på de ingredienser, de er lavet med. Mælksæbe er en sådan. De nærer og forkæler huden; de fleste mælkesæber er glatte at bruge og efterlader et glat udseende efter brug. Gedemælksæbe bruges til spædbørn. Babyens ømme hud er mere tilbøjelig til at blive påvirket af brugen af ​​hårde sæber. Gedemælksæbe er milde og vil ikke forårsage en dårlig reaktion på babyhuden.

Sæber som vaniljesæbe, pebermynte sæbe, tea tree sæbe, citrongræs sæbe, hav ukrudt sæbe, etc. har olier fra disse urter eller planter. Disse er aromatiserede sæber, og de giver god duft, kombineret med en dejlig forfriskende fornemmelse. Disse sæber giver bedre resultater, når de bruges til bestemte formål. Tilsvarende dyresæber fremstilles med animalsk fedt som råmateriale.

Ligeledes er der også sæber lavet med luksuriøse ingredienser. Sandaltræsæbe har sandeltræolien i, og det kan hjælpe med at løse problemerne i huden. Det samme er med mandelsæber; den har mandelolie i sig. Mandelolie er kendt for at give næring til huden og give et ungt udseende. Chokoladesæber er lavet med ekstrakter fra kakao og hjælper med at holde din hud fugt låst og forhindrer dermed tørhed.

Her er en anden ualmindelig slags; den vegetariske sæbe, en der er lavet af vegetabilsk olie eller fedt. For nogle hudtyper kan sæber med animalsk fedt eller anden olie i sæben skade huden. Mennesker med disse hudtyper kan bruge disse sæber.

Når disse sæber bruges korrekt, er resultatet et fint positivt resultat. De fleste af dem adskiller sig efter mærker, og som sådan leveres hver med forskellige eksotiske ingredienser, der er specifikke for fremstillingslandet.

Hvordan fungerer sæber, og hvordan vælges dem?

Sæbe, når den bruges sammen med lidt vand, bryder olien i mindre bidder, der er i stand til at opløses i vandet. Sæbenes molekyler har to ender, hvor den ene ende kaldes hydrofil og som elsker vand; den anden ende kaldes hydrofob og det hader vand.

 • Sæber kan vælges ud fra kravene. For en person med følsom hud er mælkesæber et bedre valg, da de er milde og bløde. Mærker har stor betydning ved valg af sæber, brug af sæber fra nogle mærker kan ende med bivirkninger.
 • Sæber kan også vælges med aspektet af pH -niveauer. Hudens pH -niveau bør opretholdes godt for at få en god hud, så de sæber, der opretholder det korrekte pH -niveau, skal vælges.
 • Parfumerede sæber giver god lugt ved brug, men det er ikke parfume, der betyder noget, men kvaliteten af ​​sæben.

At vælge er en meget vigtig ting, fordi det virker på huden. At være klog kan beskytte huden mod uønskede bivirkninger.

Yderligere tips:

 • Håndlavede sæber er normalt ikke hårde og skadelige, så det er bedre at bruge håndlavede sæber til meget følsom hud.
 • Det er et must, at køkkensæberne vælges frem for forslag fra dem, der har brugt det.
 • Flydende sæber genererer mere skum end de hårde sæber, men det er ikke tilrådeligt til regelmæssig brug.
 • Brug ikke sæbe mere end to gange om dagen, da det gradvist kan reducere pH -værdien.
 • Dæk sæber ved brug.
 • Det tilrådes, at hver person har sin egen sæbe.
 • Sæbens kvalitet skal noteres før brug.
 • For mange mennesker, der bruger den samme sæbe, kan resultere i hudinfektioner.
 • Sæber med mere kemisk indhold i det nedbringer hudens tekstur ved regelmæssig brug.
 • Separate sæber kan bruges til ansigt, hånd og krop.

Sæber er en velsignelse i forklædning. Hele pakken gør mange ting. De holder dig ren, lader dig føle dig opdateret, afgiver positive og milde lugte og hjælper med at bekæmpe bakterier. De findes i mange varianter, mærker og former, hvilket giver dig en masse muligheder at vælge imellem.