Hjælper olivenolie med vægttab: fordele og bivirkninger

Denne artikel giver dig oplysninger om olivenolie, og hvordan det er gavnligt for dine vægttabsmål. Troen på, at det hjælper med vægttab, er baseret på, at det reducerer sult og undertrykker appetitten. Alle de æteriske olier indeholder fedt i dem. Olivenolie er rig på enkeltumættet fedt kaldet oliesyre, som er sundt og har beviser for at reducere hjerte -kar -sygdomme.

Forskellige typer fødevarer fordøjes og metaboliseres forskelligt. Olivenolie er også fremragende til mave -tarmkanalen. De enkeltumættede fedtsyrer fremmer bedre mobilitet af mad gennem tarmene og forbedrer fordøjelsen og afføringen. Korrekt fordøjelse er afgørende for vægttab.

Olivenolie til vægttab

Fordele ved olivenolie til vægttab:

Olivenolie, olien, der udvindes fra oliventræets frugter. Denne olie er overvejende rig på enkeltumættet fedt kaldet oliesyre, som har mange fordele ved siden af ​​vægttab. Her er nogle af dem

1. Vedligeholdelse af kropsfedt:

Alle de æteriske olier har fedtindhold i dem. Kalorierne fra fedtet tilføjer op til fedt på kroppen. De dårlige fedtstoffer ophobes i kroppen, hvilket resulterer i unormal vægtforøgelse. Olivenolie, der er rig på oliesyre, hjælper med at ophobning af dårlige fedtstoffer og bevarer også de nødvendige fedtstoffer, der er nødvendige for kroppen.

2. Reducerer blodtrykket:

Olivenolie siges at sænke blodtrykket på grund af tilstedeværelsen af ​​de enkeltumættede fedtsyrer i den. Blodtrykket stiger på grund af de forskellige årsager såsom akkumulering af kolesterol i blodkarrene, indsnævring af blodkar osv. Olivenolie har evnen til at reducere dårligt kolesterol i kroppen og udvider også blodkarrene og forbedrer dermed strømmen af blod til hjertet.

3. Sænker risikoen for kardiovaskulær sygdom:

Kardiovaskulær sygdom er i disse dage blevet mere almindelig for alle aldersgrupper. Dette kan skyldes den usunde kost eller ikke at dyrke motion osv. Denne sygdom er mindre almindelig i Middelhavslande, fordi disse lande følger en diæt, der består af jomfruolivenolie som hovedingrediens. Denne ekstra jomfru olivenolie reducerer LDL, som er det dårlige kolesterol, forbedrer foringen af ​​blodkarrene og reducerer dermed risikoen for hjertesygdomme.

4. Appetitundertrykker:

Olier indeholder fedt i dem, når de indtages, vil naturligvis fungere som en appetitnedsættende. Olivenolie har også fedt i sig, som fungerer som en appetitnedsættende og ikke får dig til at føle sult i længere tid. Da denne olie har enumættet fedtsyre, tillader den ikke vægtforøgelse.

5. Bevar blodsukkerniveauer:

Personer med diabetes rådes til at følge en kost rig på fibre fra grøntsager og frugter og enkeltumættede fedtstoffer, mere end mættet fedt og kulhydrater. Ekstra jomfru olivenolie indeholder flere mængder enkeltumættede fedtstoffer og kan indarbejdes i kostplanen for at opretholde det glykæmiske indeks hos diabetikere.

6. Antiinflammatorisk og antioxidant:

Ekstra jomfru olivenolie har en vigtig ingrediens kaldet oleocanthal i sig, som siges at reducere betændelsen i kroppen. Denne oleocanthal virker ligesom ibuprofen, og derfor betragtes denne olie som en antiinflammatorisk. Olivenolie er en kraftfuld antioxidant; det hjælper med at neutralisere de dannede frie radikaler.

7. Forhindrer slagtilfælde:

Slagtilfælde skyldes forkert blodgennemstrømning til hjernen. Denne forkert blodgennemstrømning kan skyldes blodpropper eller blødninger. De enkeltumættede fedtsyrer hjælper med at reducere blodpropperne, hvilket beskytter hjernen mod slagtilfælde.

8. Vægttab:

Olivenolie er kendt for vægttab på grund af fedtsyrernes mættende kraft. Det betyder, at daglig forbrug af ekstra jomfru olivenolie fører til en større følelse af fylde. Denne olie indeholder ingen kalorier, men det er sundere fedt, som hjælper med vægttab.

Sådan bruges olivenolie til vægttab?

Ekstra jomfru olivenolie kan indtages i forskellige former sammen med forskellige fødevarer for at reducere overskydende fedt og vægt i kroppen. Nedenfor er vist nogle af de måder, det kan bruges på:

1. Til madlavning:

Olivenolie betragtes som en af ​​de sundeste madolier, der kan implementeres i køkkenet. Selvom olivenolie indeholder fedtstoffer, skader de ikke kroppen på grund af det enkeltumættede indhold i den.

2. Salatdressing:

Ekstra jomfru olivenolie har en organisk forbindelse i den kaldet naturlig phenol sammen med det enkeltumættede fedt, som bidrager til ønskede blodlipidniveauer. Derfor bruges dette til salatdressing. Dette kan bruges sammen med rødvineddike til krydderier. Der bruges ofte 3 til 4 dele olivenolie med 1 del rødvineddike.

Start med tre dele olivenolie med 1 del eddike eller citrusjuice. Bland olie og eddike grundigt og pisk blandingen med salt, peber og andre krydderier. Kom den på langsom damp og pisk konstant, indtil dressingen er gennemsigtig. Ryst den, før du bruger den på salater.

3. Olivenolie i smoothies:

Tilføjelse af olivenolie til grønne smoothies giver os en masse næringsstoffer hele dagen. Hvis du drikker en hver dag, renser smoothies din krop og renser dit blod; det hjælper dig også med at tabe sig. Olivenolie, når den bruges sammen med smoothies, vil øge vægttabet i din krop.

4. Ingefær og olivenolie:

Ingefær er en rod, når den indtages, producerer en termogen effekt i kroppen. Denne ingefær kan aktivere nervesystemet og muliggør dermed alle de processer, der producerer energi, herunder fedtforbrændingsprocessen. Derfor fungerer ingefær som en fedtforbrænder. Tilsæt ingefær ekstra jomfru olivenolie for at opleve de ønskede resultater.

5. Olivenolie med citron:

Dette er en af ​​de naturlige måder til hurtigt at tabe sig. Citron renser og fjerner de skadelige toksiner fra kroppen. Citron har, ud over C-vitamin, hesperidin. Denne flavonoid bidrager til at forbedre funktionen af ​​lymfatisk dræning og bevarer de essentielle væsker i kroppen. Tag en halv klat citron med olivenolie og drik det dagligt under morgenmaden. Du kan opleve ændringer i din krop på ingen tid.

6. Olivenolie med salt og agurk:

Agurk er en grøntsag, der har et højt vandindhold i den, gør sine færre kalorier. Desuden er agurk rig på fibre, der hjælper med at fjerne toksiner fra kroppen. Når det indtages, giver det os følelsen af ​​en fyldigere mave. Tilsæt et strejf salt og olivenolie med agurk og spis det dagligt for vægttab.

7. Olivenolie med æblecidereddike:

Der er ingen bedre blanding end olivenolie med æblecidereddike. Begge produkter kombinerer perfekt deres udsøgte smag. Med dem vil du skabe et kulinarisk mirakel, der maksimerer smagen af ​​dine retter. Men ud over alt dette kan æblecidereddiken serveret sammen med olivenolien hjælpe med vægttab. Æblecidereddike har meget få kalorier, og blandt de mange næringsstoffer skiller kalium sig ud. Det er et vanddrivende mineral, der fjerner toksiner fra kroppen.

Bivirkninger af olivenolie:

Bortset fra fordelene ved olivenolie til vægttab, kan denne olie, når den indtages i overskud, vise bivirkninger på kroppen.

  • Olivenolie har fordele ved at opretholde blodsukkerniveauet i kroppen. Denne olie, når den indtages i større mængder, reducerer sukkerniveauet drastisk og forårsager hypoglykæmi.
  • Olier fremstilles generelt under kontrollerede varme- og trykbetingelser til raffinering. Olivenolie er også det samme. På grund af dette kan der være en ændring i molekylstrukturen af ​​fedtsyrerne i olien. Dette kan ændre kolesteroltalet i kroppen.
  • Når den indtages overdrevent, kan denne olie reducere blodtrykket.
  • Olivenolien med højt fedtindhold kan forårsage fordøjelsesforstyrrelser, som kan føre til diarré på grund af dets afførende egenskab, og fordøjelsessystemet bliver ikke i stand til at fordøje det helt.
  • Som det ses i fordelingsafsnittet, kan olivenolie reducere blodtrykket. Men når denne olie forbruges for meget, vil det sænke blodtrykket drastisk, hvilket fører til lavt BP, hvilket forårsager besvimelse osv..

Fedme er et af de største problemer, som nutidens generation står over for. Folk leder efter forskellige løsninger for hurtigt at tabe sig og falde i fælden for kommercielle produkter, selvom der findes naturlige metoder lige i dit hjem. At inkorporere olivenolie i forskellige former, som forklaret i denne artikel, kan gøre underværker for dit vægttab. Brug olivenolie kontinuerligt i en måned, og du ser resultaterne lige foran dit spejl. Del dine oplevelser med os.

Ansvarsfraskrivelse: Indholdet, der offentliggøres her, er udelukkende til uddannelsesmæssige formål. Betragt det ikke som lægehjælp, fordi forskellige personer reagerer på olivenolie på forskellige måder. Kontakt din læge godt, inden du bruger olivenolie.