Katkaise kuvat ilman porausta: näin helppoa se on!

Ehkä tiedät tunteen. Olet ostanut hienoja uusia kuvia tai saanut ne kirpputorilta ja haluat koristaa seinät niiden avulla. Lyö vain nauloja siihen ja … oi mies! Epämiellyttäviä halkeamia ja reikiä on jo nähty, mutta todellista otetta kuville ei vieläkään ole. Ripustettavia kuvia ei välttämättä tarvitse tehdä poraamalla tai nauloilla. Se voidaan tehdä erittäin helposti ja nopeasti ja vain liimaamalla. Alla on esitetty, miten tyylikäs seinärakenne toimii tällä tavalla. Sieltä löydät myös hyviä, käytännöllisiä vinkkejä ja temppuja.

Ripusta kuvia makuuhuoneeseen

tyylikäs seinäkoriste ripustaa kuvia ilman porausta

Katkaise kuvat, helppoa!

Erityisesti teräsbetonista tai vanhan rakennuksen seinistä nauloja ja poraamista tulee välttää. Tätä varten puurakenteet, kipsilevy tai muuraus ovat sopivampia. Mutta jos et todellakaan halua tehdä reikiä jo maalattuihin tai tapetoituihin seiniin, voit valita käytännöllisen liimajärjestelmän alusta alkaen.

Tämän ansiosta kuvien ripustaminen ja poistaminen tai vaihtaminen muiden kanssa on erittäin helppoa ja nopeaa.

Ripusta kuvat liimanauloilla tai tarrakoukkuilla

ripustaa kuvia poraamatta liimanauloilla

Tarvitset:

  • Liimakynnet (Tesalta, Commandilta jne.)
  • Henkinen taso
  • viivotin
  • lyijykynä
  • Maalarinteippi
  • Pahvilaatikko ja sakset (valinnainen)

Ja se on niin helppoa:

Valmistajan käyttöohjeista riippuen saattaa olla pieniä eroja, mutta periaate on aina sama. Puhdista seinä ensin pehmeällä liinalla ja hiukan alkoholilla, jotta se on pölytön ja rasvainen. Piirrä vaaleita viivoja viivaimen, lyijykynän tai maalarinteipin avulla oppaana kuvan kohdistamiseen. Ota tahmea naula laatikosta aloittamalla teipillä. Irrota suojakalvo ensimmäiseltä sivulta ja kiinnitä nauha sitten seinälle. Sinisen puolen on aina osoitettava seinää kohti alaspäin. Paina peukaloilla tiukasti noin 5 sekuntia ja irrota sitten toinen suojakalvo. Voit jo liimata muoviosan, varsinaisen liimanaulan, ja paina sitä lujasti uudelleen 5–30 sekunnin ajan. Saattaa loppuun! Nyt voit kiinnittää kaikki tarvittavat liimanaulat seinään tällä tavalla ja ripustaa kuvat.

Jos kuva on leveämpi kuin 40 cm, voit kiinnittää kaksi kiinnikettä yläreunaan

olohuoneen seinän sisustus ripustaa kuvia ilman porausta

Tällaiset liimajärjestelmät voivat usein kantaa jopa 2 kg pistettä kohden, ja niitä voidaan jopa siirtää haluttaessa. Tällä tavoin raskaammat kuvat voidaan myös ripustaa tarkemmin. Liimakynnet voidaan myös poistaa helposti uudelleen vahingoittamatta seinää. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kaksipuolisia asennusteippejä. Nämä sopivat erityisesti kankaille, joissa on paareja.

Hyvä vinkki: aseta ensin kuvat ja valokuvat lattialle

galleria-seinä-diy-miten-lay-out

Käytä käärepaperista valmistettuja kuvamalleja näytön suunnittelussa

ripustaa kuvia käytännön vinkkejä

Mitä tehdä, jos kuvat ovat liian suuria ja liian painavia?

Liimatut naulat ja nauhat ovat epäilemättä hieno asia, kun sinulla on kuvia ripustettavaksi. Nämä saavuttavat kuitenkin rajansa, kun kuvat ovat melko massiivisia, kuten suuret öljymaalaukset. Tällaisissa tapauksissa sinun on mieluummin työskenneltävä ruuvien, tappien ja koukkujen kanssa tai luotettava muihin ripustusjärjestelmiin. Hyvä esimerkki tästä ovat ns. Galleriakiskot, joita kutsutaan myös kuvakiskoiksi. Ne kiinnitetään seinän yläreunaan poraamalla, mutta niitä käytetään sitten köysien tai kuvalangan ripustamiseen ja poraamisen estämiseen kokonaan. Tällainen jousitus näyttää melko siistiltä ja ammattimaiselta.

Tämä antaa kodillesi romanttisen museon

ripustaa kuvia poraamatta kuvakiskolla

Lisävinkkejä:

Voit myös yksinkertaisesti nojata kuvia seinää vasten tai sijoittaa ne penkille, maalaustelineelle tai hyllylle. Toinen erittäin alkuperäinen ja innovatiivinen vaihtoehto on ripustaa kuvia magneettimaalilla. Tämä johtuu siitä, että se sisältää rautahiukkasia. Itse kuvien takana on voimakkaat magneetit. Tämä jousitus sopii kuitenkin vain pienemmille ja kevyille kuville ja valokuville.

Kuvia ei tarvitse aina sulkea

kuvia seinäkoristeideoita ilman porausta

Joskus jopa kaunista nojatuolia voidaan käyttää pohjana

koristele kuvilla makuuhuoneen sisustus

Kuten näette, on myös muita tapoja ripustaa kuvia ilman nauloja tai porausta. Ajattele etukäteen, kuinka tarkasti haluat järjestää kuvasi ja valokuvasi, ja mene rohkeasti siihen. Hauskaa ripustamista ja onnea!

Taitavaa Pietarin ripustusta suositellaan aina

ripustaa kuvia ilman poraamista petersburgin roikkuva makuuhuone

petersburterin roikkuvat kuvat roikkuvat ilman porausta

Mutta kauniit kuvat leikkaavat myös hyvän hahmon symmetrisesti tai vaakasuunnassa

abstrakteja kusnt -kuvia ripustettavaksi ilman porausta     Luo kuvaseinä poraamatta

Muista kuunnella vaistoasi, kun ripustat kuvia!

makuuhuoneen seinän suunnittelu ripustaa kuvia ilman porausta    roikkuvat kuvat helpottivat petersburgin ripustamista

seinien koristelu kuvilla ilman porausta  minimalistinen seinäkoriste kuvilla   upea seinäkoriste valokuvilla ripustaa kuvat ilman porausta  seinän suunnittelu ripustaa kuvia ilman porausta