Asuminen tilaa säästävällä tavalla – vinkkejä minimalisteille

Asuminen on niukka tavara. Kiinteistöjen hinnat ovat nousseet voimakkaasti viime vuosina erityisesti suurissa kaupungeissa ja pääkaupunkiseudulla. Ne, jotka eivät voi tai eivät halua käyttää liikaa rahaa asuintilaansa, valitsevat usein pienen asunnon. Mutta vaikka sinulla on vähän tilaa, voit tehdä olosi todella mukavaksi tuntematta ahdistusta. Tässä on parhaat vinkit pienen tilan hyödyntämiseen.

vähän tilaa

Kuva 1: Kun tilaa on vähän, improvisaatiokyky tulee tärkeäksi. Lisäksi asuintilan optimointiin on monia temppuja. Kuvan lähde: @ Mike Marquez / Unsplash.com

Sohvien käyttö: 2-in-1-ratkaisu

Sänky vie paljon tilaa, jota käytetään vain osittain päivän aikana. Paras ratkaisu tässä on leposohva – sohva, joka voidaan helposti muuttaa vuoteeksi. Tällä tavalla koko huone voi täyttää kaksi tehtävää: olohuone päivällä ja makuuhuone yöllä. Se ei voisi olla tilaa säästävämpi.

Mahdollisten ostajien tulisi tietysti kiinnittää huomiota siihen, minkä leposohvan he valitsevat saadakseen hyvät yöunet. Ihannetapauksessa makaavan pinnan pitäisi mahdollistaa korkea unen laatu. On myös tärkeää, että sohva voidaan muuttaa vain muutamalla yksinkertaisella vaiheella ja pienellä vaivalla. päällä Daybed.org esitetään laaja katsaus, joka helpottaa ostopäätöstä päivän päätteeksi.

On leposohvat monenlaisiin tarpeisiin ja makuihin. Tässä on muutamia esimerkkejä erilaisista leposohvista, joita on tietysti saatavana myös eri kokoisina ja eri materiaaleina:

 • Kahden tai kolmen istuttava nukkumistoiminnolla
 • Vedettävät sohvat lapsille tai aikuisille
 • Laajennettava sohva
 • Jatkuva vuodesohva
 • Sohvasänky laatikoilla
 • Sohva ja vuodelaatikko

Jos haluat käyttää sohvaa säännöllisesti yöuniin, on suositeltavaa käyttää pitkää vuodesohvaa. Koska pysyvä vuodesohva tarjoaa erittäin korkealaatuisen unen ja on silti mukava istua päivällä.

Käytä huoneen korkeutta

Jos sinulla ei ole paljon tilaa, sinun tulee käyttää tilaa hyvin kaikilla tasoilla. Erityisesti vanhojen rakennusten pienissä huoneistoissa on suositeltavaa sisällyttää useimmiten keskimääräistä korkeampi huone. Korkeat hyllyt ja kaapit ovat helppo tapa säästää tilaa ja tilaa.

Toinen klassikko on parvisänky. Parvisänkyjä ei enää löydy vain lastenhuoneista tai jaetuista huoneistoista. Koska asuintilan puutteen aikana heillä on perustelut jokaiselle elämäntyylille ja parvella on kaikkein hienostuneimmat mallit. Jos esimerkiksi laajennat parvisängyn tasoa, saat toisen huoneen tällä tavalla. Suurissa kaupungeissa on jo puuseppiä, jotka ovat erikoistuneet yksittäisten ja erityisten parvisänkyjen rakentamiseen.

andrea-davis-89Y7EE4WXdQ-unsplash

Kuva 2, Kuvan lähde: @ Andrea Davis / Unsplash.com

Kaikissa pienissä asunnoissa ei tietenkään ole vanhan rakennuksen korkeita kattoja. Mutta vaikka kaksi täysimittaista tasoa ei olisi mahdollista, voit leikkiä huoneen korkeudella. Esimerkiksi sohvan kulma voidaan sijoittaa jalustaan, jonka alle voidaan sijoittaa kaikki päivittäiset tavarat, joita et tarvitse liian usein.

Lisää vinkkejä lisää tilaa omiin neljään seinään

Tietenkin voit löytää lähes loputtoman määrän ideoita oman asuintilasi optimaaliseen hyödyntämiseen. Nämä lupaavat erityistä menestystä:

 1. Ajattele nurkassa

Kyllä, luit oikein, tässä ei ole kyse nurkan takana ajattelusta, vaan ajatuksesta kulmassa. Pienessä huoneistossa on unelmoimattomia mahdollisuuksia tilaa säästävään säilytystilaan kapeissa, nurkissa ja kapeissa. Esimerkiksi vaatehuone voidaan helposti sijoittaa portaikon alle. Pienet hyllyt voivat kadota ikkunalautojen alle. Koko vaatekaappi voidaan asentaa viistoon kattoon. Mielikuvituksella ei juuri ole rajoja.

 1. Monikäyttöiset huonekalut

Sohva monitoimisena huonekaluna esiteltiin jo edellä. Mutta huonekaluja, joita käytetään useampaan kuin yhteen tarkoitukseen tai jotka voidaan yksinkertaisesti tehdä “näkymättömiksi”, olemassa monilla alueilla. Ajattele klassista taitettavaa pöytää tai kokoontaitettavaa sänkyä, joka katoaa kaapista päivän aikana. Kuka tarvitsee ylimääräisen työpöydän, kun hän käyttää ruokapöytää työskennelläkseen päivällä? Sängyn voi nostaa, jotta sen alle saadaan lisää säilytystilaa laatikoilla ja osastoilla. Rullien laatikot voidaan siirtää huoneesta toiseen ilman ongelmia, jos tarvitset enemmän tilaa huoneessa lyhyellä varoitusajalla. Kaunis vanha arkku tai laatikko tarjoaa säilytystilaa ja on myös visuaalisesti miellyttävä sohvapöytä.

 1. Vähemmän on enemmän – etenkin pienessä asunnossa

Jotta pieni asunto ei näytä liian sekavalta, sinun ei pitäisi olla vain taloudellinen huonekalujen kanssa. Jos sinulla ei ole liikaa sisustusta pienessä tilassa, voit saada pienen kodin näyttämään vielä pienemmältä. Muutamat valitut suosikkikappaleet ja kuvat varmistavat myös, että pieni huone näyttää tilavammalta.

jean-philippe-delberghe-PVQnaFyePvU-unsplash

Kuva 3, kuvan lähde: @ Jean-Philippe Delberghe / Unsplash.com

 1. Aseta rajat

Ne, jotka hoitavat vain muutaman huoneen, voivat luoda asuntoon erilaisia ​​oleskelutiloja: Esimerkiksi olohuone voidaan jakaa oleskelu- ja työ- tai ruokailutilaksi. Ja jos et aina halua katsoa työpapereitasi tai epäsiistiä ruokapöytääsi sohvalta, voit asettaa rajoja huoneeseen, jossa verhot tai verhot ovat tilanjakajia. Hyllyt sopivat myös hyvin tilanjakajiksi. Etuna on, että ne täyttävät visuaalisen ulkonäkönsä lisäksi toisen tehtävän ja niitä voidaan käyttää tallennustilana.

Lisävinkki: Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä erityinen vinkki pienen asunnon visuaaliseen suunnitteluun. Taitavasti käyttämällä seinämaalia, asuntoon voidaan luoda enemmän kokoa, ainakin visuaalisesti. Esimerkiksi kapea huone vaikuttaa edelleen, jos lyhyemmät seinät maalataan tummemmaksi. Matala katto näyttää korkeammalta, jos se on vaaleampi kuin seinät. Lisäksi seinän väriä voidaan käyttää myös visuaalisesti rajaamaan eri asuintilat. Peilit ja valaistus tuovat myös paljon asuintilan optiseen laajentumiseen.

Korkeat hyllyt

Kuva 4: Jos käytät korkeutta hyvin, voit majoittaa paljon pieneen tilaan. Kuvan lähde: @ Pickawood / Unsplash.com

Johtopäätös: käytä pientä asuintilaa optimaalisesti

Vähennetyillä kalusteilla, monitoimikalusteilla ja epätavallisilla ideoilla saat pienestä huoneistosta paljon tilaa. Hyvä suunnittelu on tässä tärkeää. Ne, jotka suunnittelevat kalusteet etukäteen, voivat etsiä oikeat huonekalut ja kalusteet kohdennetummin eivätkä aiheuta tarpeettomia kuluja. Oikealla valaistuksella, oikeilla seinän väreillä ja tyylikkäällä sisustuksella se tarkoittaa: pieni mutta mukava!

tilaa säästävät minimalistiset kalusteet


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80