Huonekalujen ja sisustuksen ostaminen: laatu, älykäs valaistuksen suunnittelu ja kuluttajaneuvonta

sisustussuunnittelu huonekalut osto huonekalusuunnittelu oikeudenkäynti istuva hintavertailusopimus

Käytännön vinkkejä ja temppuja huoneen optimaaliseen suunnitteluun

 Huonekalujen ostaminen: hyödyllisiä vinkkejä

Monille oma koti ei ole vain yöpymispaikka, vaan myös hyvinvoinnin keidas. Erään tutkimuksen mukaan 90 prosentille 1336 kyselyyn vastanneesta henkilöstä tämä tarkoittaa ensisijaisesti “turvallisuutta”. Huonekalut ja valaistussuunnittelu voivat vahvistaa tätä tunnetta tai jopa luoda sen ensiksi.

Mutta mikä erottaa “hyvän olon huonekalut” erityisen kestäviksi ja mukaviksi – mitä laatuominaisuuksia siellä on? Ja kuinka omat neljä seinääsi voidaan uida rentouttavassa valossa helposti ja mukavasti?

Hanki yleiskatsaus ja tarkista myyntisopimus

 Ennen uusien huonekalujen ostamista on selvitettävä joitakin muodollisuuksia ja tarkastettava laatuominaisuudet.

 •  Hintavertailu eri huonekaluliikkeissä

Hintavertailua suositellaan, jotta huonekalujen hinta ja laatu ovat tyydyttäviä.

Oikean tarjouksen suodattamiseksi tutkimus on hyvä idea. Eri huonekaluliikkeitä eri hintaluokissa tulisi verrata. Monilla huonekaluliikkeillä on samat toimittajat ja joitakin identtisiä osia. Jos tarjous näyttää liian korkealta, kilpailijan halvempi tarjous voidaan mainita suoraan myyntikentässä. Alennuksista on ehkä neuvoteltava.

Ja kun tehdään suuri tilaus, esimerkiksi täydellinen makuuhuone – vaatekaappi, sänky ja yöpöytä -, on yleensä alennus. Kysymykset: ”Onko lopullisessa hinnassa vielä mitään tehtävissä?” Tai ”Kuinka paljon voit vielä laskea?” Olisi mainittava vain koko laskun lopussa. Koska kokonaismäärä on suuri, vähittäiskauppias puhuu todennäköisemmin itsensä kanssa kuin melko huonolla hinnalla yhdestä huonekalusta.

sisustussuunnittelu huonekalut osto huonekalusuunnittelu alennus hintavertailusopimus

 • Kun ostat verkosta: tarkista vakavuus

Huonekaluliikkeiden vertailun lisäksi kannattaa selata Internetiä. Jotkut verkkokauppiaat tarjoavat usein huonekaluja halvemmalla.

Kun valitset kauppaa, varmista, että se on “Luotettu kauppa”. Hyväksymismerkki, joka myönnetään useille kaupoille yksittäisten kriteerien tarkistamisen jälkeen. Laatukriteereihin kuuluvat tietosuoja ja palautuspolitiikka.

On myös mahdollisuus ottaa ostajan takuu. Tämä takaa esimerkiksi ostamatta jättämisen tapauksessa ostosumman takaisinmaksun. “Klassinen” takuuvariantti voidaan aktivoida heti oston jälkeen, mikä tarkoittaa, että jopa 2500 euron suoja on mahdollinen. Voit selvittää, mitkä kaupat ovat saaneet hyväksynnän tämä haku saada selville.

sisustuskalusteiden osto online -hintavertailusopimusten alennus

 • Ostosopimus ja talletus

Ostosopimuksen laatimisen jälkeen yleisiä ehtoja on noudatettava myönnettyjen hintojen ja alennusten lisäksi. Huonekaluliike yleensä takaa vain palautusoikeuden 14 päivän kuluessa. Jos ostaja haluaa irtisanoa sopimuksen peruuttamisajan jälkeen, jälleenmyyjällä on oikeus vaatia peruutusmaksua. Tämä on yleensä vähintään kymmenen prosenttia ostohinnasta. Kaikki suulliset sopimukset on joka tapauksessa tehtävä kirjallisesti.

Jos sopimuksesta vaaditaan takuumaksu, ostajalla ei ole lakisääteistä velvollisuutta maksaa sitä. Ennakkomaksua vältetään todennäköisemmin, ja jos näin on, se ei saisi ylittää kymmentä prosenttia ostohinnasta. Konkurssin sattuessa ostaja ei useinkaan saa käsirahaa takaisin.

Laadukkaan huonekalun tunnistaminen

Kaunis ja vankka ulkonäkö ei välttämättä ole merkki laadukkaasta huonekalusta. Ne, jotka arvostavat sitä, voivat orientoitua yhtenäiseen hyväksyntämerkkiin.

 •  Hyväksyntämerkki “M”

Esimerkiksi joissakin elintarvikkeissa on ”orgaaninen sinetti”, mikä osoittaa tuotteen laadun ja kestävän tuotannon kuluttajalle. Koska yhä useammat kuluttajat arvostavat korkealaatuisia tuotteita. Myös huonekaluteollisuus on seurannut tätä suuntausta. Deutsche Gütegemeinschaft Möbel E.V. (DGM) on tuonut “Golden M”: n markkinoille. Huonekalut, joilla on tämä laatumerkki, on otettu vauhdilla – toiminnallisuutensa, valmistustyönsä ja haitallisten aineidensa vapautensa suhteen. Esimerkiksi ovet ja laatikot avataan ja suljetaan noin 80 000 kertaa tai paino pudotetaan useita kertoja sohvalle. Epäpuhtaustestit suoritetaan erityisessä ilmastossa.

sisustus huonekalut ostaa massiivipuuta lipasto vintage tyyli rokokoo puiset huonekalut puinen tuoli

DGM -päästömerkintä antaa kuluttajille myös tietoa huonekalun, kuten sohvan, kaapin, pöydän tai patjan, saastepäästöistä. Huonekalut on testattu ja jaettu eri päästöluokkiin (luokat A-D). Luokka A tarkoittaa vähiten saasteita. Haitalliset aineet voivat olla verhoilussa torjunta -aineita tai kankaiden palonestoaineita.

Aidon puun ja jäljitelmän ominaisuudet

Aivan kuten synteettiset kengät, joissa on nahkainen ilme, huonekalumarkkinoilla on myös joitakin puun jäljitelmiä, joita maallikko ei useinkaan voi enää erottaa todellisesta puuvariaatiosta.

Erilaisten huonekalumateriaalien ominaisuudet

Sen valmistuksessa käytettyjen materiaalien välillä on joitain eroja. Kuluttajan tulisi kiinnittää tähän huomiota varmistaakseen, ettei kyseessä ole aito puuna myyty jäljitelmä.

sisustus huonekalut ostaa massiivipuinen ruokapöytä muki nojatuoli moderni muotoilu

 • Massiivipuuta ja viilua

Massiivipuusta valmistetuissa huonekaluissa on usein epäsäännöllisyyksiä, koska ne on valmistettu luonnonmateriaalista. Kaksi taulukkoa, jotka näyttävät samanlaisilta ensi silmäyksellä, voivat erottua toisistaan ​​tarkemmin tarkasteltaessa halkeamien, hartsijäämien ja väri- tai rakeerojen kautta. Nämä epäsäännöllisyydet ovat aitojen puu- tai massiivipuukalusteiden erehtymättömiä ominaisuuksia.

Kuvaukset “massiivipuuta” tai “massiivipuuta” ovat DIN 68871 -standardin mukaisten huonekalujen tarroissa. Tämä huonekalumerkintöjä koskeva standardi tarkoittaa, että kaikki osat, takaseinää ja laatikon pohjaa lukuun ottamatta, on valmistettu yhdestä puulajista eikä niitä ole viilutettu. Koska viilutetulla huonekalulla vain pinta koostuu puusta. Tämä liimataan esimerkiksi lastulevyyn.

 • Puun jäljitelmä

Kuluttaja ei yleensä voi tietää, onko pinta aitoa puuta vai vain jäljitelmä. Aitoja puuviiluja kuvataan ja tulostetaan usein lastulevylle. Näitä jäljitelmiä kutsutaan “tammikoristeeksi” tai “vaahteralaminaatiksi”. Furnier + Natur -aloite esitteli vuonna 2003 kuvauksen “Viilu – aitoa puuta” kiinteän puupinnan tunnistamiseksi, jotta voidaan sulkea pois todellisen puupinnan jäljitelmän mahdollisuus..

sisustuskalusteet ostaa viilutyyppejä puuta Tulkoon valo!: Laita huonekalut ja tila parrasvaloihin

Jotta huonekalut saataisiin oikeaan valoon ja jotta huoneilmapiiri olisi viihtyisä, valaistussuunnittelu voidaan mukauttaa huoneisiin ja huoneen yksilölliseen käyttöön.

 •  Sähkövalot ja valonlähteet

Ennen sähkövalon keksimistä aurinko oli tärkein valonlähde. Myöhemmin neandertalinilaiset löysivät tulen valonlähteenä, joka myös antoi heille lämpöä. Tämäntyyppinen tulen tuottama valo löytyy edelleen joistakin olohuoneista kynttilöiden tai takan muodossa. Kuitenkin sähköiset valonlähteet hallitsevat asuintiloja.

 •  Hehkulampun alkuperä

Sähköllä tuotettu valo alkoi keksimällä hehkulamppu. Tämä tapahtui vuonna 1879 Thomas Alva Edisonin kautta. Hän toteutti teknisesti ensimmäiset keinotekoisesti tuotetun valon menetelmät.

sisustus huonekalut ostaa valaistus hehkulamppu vintage design moderni riippuvalaisin

 • Nykyaikaiset lamput ja niiden erot

Tänään hehkulamppu on poistettu markkinoilta ja korvattu moderneilla ja energiatehokkailla lampuilla.

 • Halogeenilamput

Halogeenilamppu toimii samalla tavalla kuin hehkulamppu aiemmin. Valoa syntyy myös lämmittämällä volframifilamenttia. Toisin kuin energia- ja LED -lamppu, tämä ei ole kovin energiatehokas.

 • Energiansäästölamput

Energiansäästölamppu ei sisällä volframilankaa, vaan loisteputket, jotka on täytetty kaasulla ja tuottavat valoa. Lamppujen myrkyllisen elohopeapitoisuuden vuoksi ne on hävitettävä asianmukaisesti. Esimerkiksi kierrätyskeskuksen kautta.

 • LED-valo

LED-lamppujen tapauksessa pienet valodiodit ovat vastuussa valon toistamisesta. Nämä lamput eivät sisällä elohopeaa. Niitä ei kuitenkaan saa heittää kotitalousjätteisiin, koska ne ovat kierrätettäviä.

   sisustus valaistus moderni led olohuone ruokailuhuone   Valaistuskonseptien vaikutus, suunnittelu ja ohjaus

Eri valonlähteiden suunnittelu ja käyttö voidaan toteuttaa eri tavoin. Esimerkiksi valo vaikuttaa ihmisen biorytmiin. Valonlähteet vaikuttavat ihmisten hyvinvointiin ja niitä voidaan käyttää edistämään sitä.

 •  Valoa ja biorytmiä

Tiedetään, että valolla on ratkaiseva vaikutus ihmisen biorytmeihin. Jos se on kirkas ja aurinko paistaa, keho vapauttaa serotoniinia (onnen hormoni) ja keho on aktiivinen. Valon aktivoiva ja rentouttava vaikutus voidaan luoda myös kotiin eri valaistusjärjestelmien avulla.

Huone- tai tunnelmavalaistus: valaistuksen suunnittelu olohuoneessa

Keinotekoisia valonlähteitä voidaan käyttää muun muassa huone- tai tunnelmavalaistuksena. Huonevalo palvelee niin sanotusti perusvaloa. Valaisimet on kiinnitetty kattoon tai lattiaan valaisemaan tilaa joka puolelta. Silmä havaitsee tasaisen valaistuksen ja on vähemmän väsyttävä.

Toisin kuin huoneen valaistus, olohuoneen tunnelmavalaistus on vähemmän valovirtaa ja enemmän rentouttavaa ilmapiiriä. Mielivalot ovat hyvä vaihtoehto huoneen valaistukselle, etenkin iltaisin, jolloin kehon pitäisi hiljalleen levätä. Valot eivät kuitenkaan saa olla liian kirkkaita, ja ne voidaan sijoittaa lipastoon, lattialle tai ikkunalaudalle.

sisustus huonekalut ostaa kaarivalaisin teräs kiiltävä hopea nahkainen sohva valkoinen syvä paalumatto

Älykäs valonlähteiden ohjaus

Valonlähteiden tulee olla himmennettäviä, jotta huone- ja tunnelmavalaistus voidaan sovittaa yhteen tai säätää vuorokaudenajan ja havainnon mukaan. Määräys takaa paitsi tasaisen valaistuksen myös kevyitä aksentteja, jotka voivat lisätä hyvän olon tekijää.

Lisäksi on mahdollista säätää valaistusolosuhteita eri tilanteisiin: kun katsot televisiota tai luet, himmennetty valaistus on yleensä miellyttävä ja tasainen huoneen valaistus työskentelyn aikana. Joustava ohjaus voidaan suorittaa ajastimien, himmentimien tai liiketunnistimien avulla. tässä löydät hyödyllistä tietoa ohjauselementtien toiminnasta sekä niiden parhaasta mahdollisesta tilan suunnittelusta ja energiatehokkuudesta.

Sohva: rentoudu oleskelutilassa

Ei vain muuttuva valaistus, joka on mukautettu huoneeseen ja omiin tarpeisiisi, takaa rentoutumisen tunteen. Mukava sohva voi tarjota rentoutumista stressaavan päivän jälkeen.

 •  Sohvan vaihtoehdot ja laatutesti

Pienestä tai XXL: stä nukkumistoimintoon – sohvamarkkinat ovat monipuoliset. Siksi on tärkeää paitsi sovittaa sohva omiin tarpeisiisi ja tilaasi, myös tarkistaa laatu.

 • XXL, modulaarinen tai nukkumistoiminnolla?

Niin kutsutut XXL- tai Big-sohvat sopivat erityisesti ihmisille, jotka haluavat “levittää” sohvalle. Tämä johtuu siitä, että näissä asennoissa oletetaan automaattisesti makaava asento, koska istuimen pinta on suhteellisen syvä. Ihmisille, jotka haluavat istua ja työskennellä olohuoneen pöydän edessä, tämä sohva on sopimaton. XXL -sohvan huoneen mitat on otettava etukäteen ja vähintään yksi metri on lisättävä sohvan kummallekin puolelle, jotta voit silti kävellä huonekalun ohi ilman ongelmia.

sisustus huonekalut ostaa sohva sohvatyynyt kokeilla

Jos toisaalta et halua vain istua sohvalla, vaan haluat myös nukkua mukavasti sen päällä, valitse vuodesohva. Ennen ostamista sinun on testattava, onko ulosvedettävä toiminto helppokäyttöinen. Lisäksi ”lattiapölkylle” on enemmän toimintoa, joka mahdollistaa makaavan pinnan vetämisen eteen- tai alaspäin. Ihmisille, jotka haluavat nukkua korkeammalla tai kyljellään, sohvat, joissa selkä tai käsinojat voidaan taittaa auki, voivat olla sopivampia.

Jos tilaa on vain vähän tai huoneessa on muutama kulma, modulaariset sohvat, jotka on koottu yksittäisistä “istuinkuutioista”, ovat etu. Yksittäisiä osia on saatavana käsinojilla tai ilman ja eri kokoja ja muotoja. Tämä tarkoittaa, että ne voidaan integroida mihin tahansa huoneeseen. Kuutiota voidaan käyttää myös jalkojen hyllynä tai sohvapöytänä.

 • Testaa sohvan laatu

Ennen kuin valitset sohvan, sinun pitäisi maata ja istua kokeilemaan. Tällä tavalla voidaan määrittää, mikä materiaali – jousisydän tai vaahto – ja mikä istuinkorkeus on mukavin, tai ovatko käsinoja / selkänoja säädettävissä. Verhoilua on myös erilaisia: rento ja kiinteä verhoilu.

Kannen kanssa on myös varmistettava, että se ei värjää auringossa. Jos valitaan kangas, on kiinnitettävä huomiota sen kulutuksenkestävyyteen ja likaa hylkivään pintaan.

sisustus huonekalut ostaa sohva mies sohva rentoutua kannettava tietokone Päästä eroon liasta ja paranna elämänlaatua

Laadun ja ulkonäön ylläpitämiseksi sohvan ylämateriaali on puhdistettava ja hoidettava säännöllisesti. Joissakin tapauksissa hoito -ohjeet on jo kuvattu etiketissä. Nahka- ja tekstiilikannet on puhdistettava erikseen.

 •  Nahka ja tekstiili

Nahkasohvat ovat materiaalinsa vuoksi erityisen kestäviä ja kestäviä. Tämä näkyy myös siivouksessa. On parasta imuroida lika ensin verhoilusuuttimella ja pyyhkiä kaikki jäämät kostealla liinalla. Ja koska se on luonnollinen materiaali, joka menettää kiiltoaan ja joustavuutensa esimerkiksi kosteuden menetyksen vuoksi, nahka on käsiteltävä kosteuttavalla nahkamaidolla noin kaksi kertaa vuodessa. Vain karkeaa tai nupukkinahkaa ei voida käsitellä voiteella tai voiteella. Öljyttömät suihkeet sopivat tälle nahalle.

Toisin kuin nahkaverhoilu, kangaspäällinen on usein irrotettava ja voidaan pestä pesukoneessa. Jos se on vain satunnaista likaantumista, se voidaan käsitellä myös verhoilusuuttimella ensimmäisessä vaiheessa. Poista tahra haalealla vedellä ja miedolla pesuaineella. Irrota pesuainejäämät pyyhkimällä se märällä liinalla – tämä estää epämiellyttävät valkoiset reunat.

sisustus huonekalut ostaa sohva nahka sohva ylläpitää lattiavalaisin puiset lattialaudat

 •  Tahranpoisto: suklaasta kahviin

Ihmiset eivät vain valehtele tai istu sohvalla, vaan myös usein syövät. Suklaan ja Co: n jäljet ​​voidaan poistaa nopeasti muutamalla vinkillä. Suklaa-, muna- tai virtsatahrat poistetaan parhaiten kylmällä vedellä. Kahvia, verta tai huulipunan jäännöksiä voidaan käsitellä haalealla tislatulla vedellä, johon on lisätty mieto shampoo. Rasva tahrat ovat yleensä kaikkein itsepäisimpiä. Nämä liuotetaan kuohuviiniin.

Mukava sänky

Patjaa ostettaessa ja käsiteltäessä voidaan ottaa huomioon myös joitakin asioita, jotka vaikuttavat laatuun ja hoitoon.

 Oikea tyyny

Patja on erityisen tärkeä hyvän yöunen kannalta. Eroja on monia, etenkin kovuusasteen tai hinnan suhteen.

 • Patjojen laatuominaisuudet

Patjan laatu riippuu muun muassa sen painosta. Mitä suurempi vaahdon paino, sitä parempi patjan laatu. Alla olevassa kuvassa näkyy, kuinka tilavuuspaino lasketaan.

 •  Pehmeä tai kova?

On paljon keskustelua siitä, onko kova tai pehmeä patja parempi selälle. Kovuusasteen valinta ei perustu “määrättyihin” kriteereihin, vaan lähinnä omiin nukkumistottumuksiisi, kehon painoon tai pituuteen.

sisustus huonekalut ostaa sänky patja mukava terve nukkua

Joka tapauksessa näytteet on sijoitettava eri patjoille. Jos päätöstä ei voida tehdä, jotkut patjakauppiaat tarjoavat mahdollisuuden viedä patja kotiin viikoksi testattavaksi. Jos et pidä siitä, sinulla ei ole ostovelvollisuutta. Tämä on erityisen hyödyllistä patjoille, jotka antavat periksi vain kehon lämpötilan vuoksi.

 • Mitä kalliimpi sen parempi?

Hinta ei välttämättä kerro mitään patjan laadusta. Stiftung Warentestilla on tulokset, patjoista, joiden mukavuutta ja hintaa on testattu vuodesta 2009. Todettiin, että kalliita patjoja ei välttämättä voida luokitella “erittäin hyväksi”. Nämä ovat usein olleet tyydyttävällä alueella yhdessä halvempien mallien kanssa. Lisäksi alennusmyynti arvioi rullapatjat paremmin kuin mallit noin 1000 eurolla, joka sai vain “riittävän” arvion mukavuudestaan.

sisustus huonekalut ostaa sängyt patjat terve

 Oikea patjan hoito

Jotta voit nukkua mukavasti patjalla pitkään ja ennen kaikkea mahdollisimman punkiton, se on puhdistettava säännöllisesti.

 •  puhdistus

Patja voidaan puhdistaa pölynimurilla välissä pölypunkkien välttämiseksi. Jos karkeaa likaa tai tahroja on, ne voidaan poistaa verhoilulla tai entsyymipuhdistimella.

Muotin kasvun välttämiseksi patja on käännettävä säännöllisesti. Muodostuneet tahrat on ensin imettävä pölynimurilla muotti -itiöiden poistamiseksi. Sitten voidaan levittää isopropyylialkoholin ja veden seos. Poista se lyhyen altistumisajan jälkeen haalealla vedellä ja desinfioi patja.

sisustus ostaa huonekalut vuodepatja puhdas allergikko terve talon pölypunkit

 • Vinkkejä allergikoille

Pölypunkit voivat nopeasti muodostua patjaan puhdistuksesta huolimatta. Pienet eläimet ovat kooltaan vain 0,1 – 0,5 millimetriä, eikä niitä voi nähdä paljaalla silmällä. Nämä aiheuttavat kuitenkin allergiaa lähes joka seitsemännessä ihmisessä. Tämä ilmenee yskänä tai jopa hengenahdistuksena. 75 prosenttia kaikista kodin pölypunkkeista löytyy pääasiassa saksalaisten kotitalouksien patjoista, koska punkit pitävät erityisesti lämpimästä ja kosteasta ympäristöstä ja ruokkivat ihon hiutaleita. Pienet eläimet voidaan poistaa erityisillä suihkeilla.

Allergikoiden tulisi varoa tätä SWR -raportti Varmista myös, että patjanpäällinen on pestävä. Testit ovat osoittaneet, että punkit tapetaan lähes 100 prosenttia 60 asteen lämpötilassa. Pesuohjelma 40 asteessa poistaa vain noin 6 prosenttia saman patjan päällisestä. Pesuohjelma on suoritettava kerran vuodessa. Pestävän patjanpäällisen lisäksi allergikoiden tulisi käyttää niin sanottua “koteloa” (patjanpäällinen). Nämä tarttuvat punkkien ulosteisiin ja ihon hiutaleisiin.

sisustus huonekalut ostaa sänky patja puhdistus terve

Kuluttajan oikeudet: huonekalut ja sopimuksen irtisanominen

 •  Huonekalun viat: pyydä korjausta tai myöhempi toimitus

Jos huonekaluissa ilmenee toimituksessa vikoja, kuluttajalla on oikeus korjata tai jopa myöhempi toimitus. Jälleenmyyjän on suoritettava korjaus maksutta ja hänen on vastattava kaikista materiaali- tai toimituskustannuksista. Jos vikoja ei voida korjata myöhemmillä parannuksilla, toimitetaan myöhemmin.

 • Vaihtoehtoja irtisanoa sopimus

Jos vahinko löytyy myös myöhemmin toimitetuista tavaroista, ostajalla on mahdollisuus peruuttaa sopimus kokonaan tai alentaa ostohintaa. Asiakkaalla on myös oikeus peruuttaa sopimus, jos toimitus viivästyy. Kuluttajaneuvontakeskus suosittelee valmiiden mallikirjeiden käyttämistä valitusten tai sopimusrikkomusten sattuessa, joiden avulla toimitukset, puutteet tai peruutusilmoitukset voidaan lähettää jälleenmyyjälle.