Hygge – viimeisin elämäntapa Tanskasta

Dynaamisesti kehittyvässä ja erittäin digitalisoidussa maailmassa on meille kaikille paljon stressiä ja rasitusta. Jokainen uusi päivä näyttää yhä kiireisemmältä ja kiireisemmältä kuin eilen. Näissä olosuhteissa on ymmärrettävää, että yhä useammat ihmiset kokevat tarpeen istua alas, rentoutua ja nauttia elämän pienistä asioista. Tämä halu mukavuuteen ja hyvinvointiin ei ole koskaan ollut niin laajalle levinnyt kuin nyt. Sosiologiset tutkimukset osoittavat, että stressitasot lisääntyvät jatkuvasti monissa maailman maissa. Mutta on yksi poikkeus – tanskalaiset. He arvostavat todella yksinkertaisen onnen hetkeä ja juhlivat viihtyisien kokoontumisten iloa.

Luo viihtyisä kulma asuntoon

hygge -tyylinen sisustus luo kodikkaan nurkan rentoutumiseen

Tanskalaiset ovat vakiinnuttaneet asemansa rauhan ystävinä, ja uudet kyselyt osoittavat jatkuvasti olevansa onnellisimpia ihmisiä maan päällä. Voitat säännöllisesti maailman onnellisimman kansakunnan tittelin YK: n maailman onnellisuusraportin mukaan. Vasta tänä vuonna, 2017, Norja ohitti heidät. Ilman muuta, tanskalaiset ovat ehdottomia suosikkeja “Glücklich Lebenissä”.

Usein väitetään, että tämä kaikki johtuu tämän kansan hygge -elämäntavasta. Hyggen käsite perustuu tämän skandinaavisen kansan elämäntapaan ja heijastaa heidän tunteita ja mielialaa. Kuumin trendi kylmästä pohjoisesta on kaikkien huulilla tänään ja hygge -tyyliin liittyvät uutiset ja uutiset ovat otsikoissa kaikkialla.

Tanskalainen elämäntapa on myös erittäin suosittu Saksassa. Se on levinnyt nopeasti viime vuosina, ylittänyt yhä enemmän kansallisia rajoja ja saanut uusia faneja. Hygge leviää kaikkialle, missä sen käsite vaikuttaa ihmisiin. Ja tämä tapahtuu yhä useammin maailmanlaajuisesti!

Tietyt tekstiilit voivat auttaa luomaan kodikkaan ja rennon ilmapiirin

luo hygge -tyylin olohuoneeseen

Mikä on hygge?

Sanottu “hoo-ga” tai “hue-gah”, sana on ainakin tunnistettavissa, se on alun perin peräisin vanhasta norjalaisesta hyvinvointitermistä. Sana mainitaan ensimmäistä kertaa 1700 -luvun vanhoissa skandinaavisissa kirjoituksissa, ja se vastaa saksan sanaa “Gemütlichkeit”. Hyggelle ei ole aika- tai tilakaappeja. Voit elää tämän elämänkäsityksen mukaisesti sekä talvella että kesällä ja tuntea olosi todella hyväksi. Tiedetään, että Skandinaviassa kesä on lyhin kausi ja talvi on aina pitkä ja kylmä. Mutta juuri nämä ankarit ilmasto -olosuhteet ovat kehittäneet hygge -ideoita edelleen. Kylminä talvi -iltoina haluat istua hyvien ystävien kanssa lämpimän teen tai lasillisen viiniä ja nauttia tunnelmasta. Tanskalaiset ovat löytäneet tasapainon työn ja elämän välillä ja kehittäneet tästä Hygge -filosofian. He arvostavat ympäristönsä pienimpiä asioita ja ympäröivät itsensä kodikkailla asioilla. Tämän ajattelutavan ansiosta Tanskan ihmiset, joissa ulkona on kylmää ja epämukavaa ja päivänvaloa on hyvin vähän, ovat edelleen maailman onnellisimpia ihmisiä.

Oletko kuullut hyggestä aiemmin?

tuo hygge -tyyli olohuoneeseen

Termillä, jota usein kuvataan saksaksi “Gemütlichkeit” tai “Togetherness”, ei ole kirjaimellista käännöstä, joten olisi lähes mahdotonta määrittää tarkasti, mitä hygge tarkoittaa. Suuresti määritelty tunne tai mieliala, hygge on enemmän kuin tietty sana. Käsitettä voidaan tulkita pikemminkin henkiseksi tilaksi kuin fyysiseksi. Yksinkertaiset yksinkertaiset sanat, kuten kodikkuus tai yhteenkuuluvuus, eivät voineet vastata oikein tai ollenkaan täsmälleen lukemattomiin puhtaan nautinnon hetkiin, kuten syöksyä kuumaan kylpyammeeseen tai nauttia hitaasti aamukahvista ja katsella lähellä olevan palavan kynttilän liekkiä. Nämä ovat vain kaksi esimerkkiä Hygge Feelingsin monista esimerkeistä. Voit istua mukavalla sohvalla hyvä kirja kädessä tai viettää tuntikausia keskustellen hiljaa ystävien kanssa tulen tai pöydän ympärillä. Jopa paikat voivat olla hygge-kaltaisia ​​ja näyttää kuinka pitkälle idea on tullut.

Tämä sisustustyyli on tulossa yhä suositummaksi

hygge -tyyliset sisustusideat olohuoneeseen

Hygge on taidetta elää luomaan läheisyyttä milloin tahansa. Yleensä tämä on tilaisuus positiivisesti ajatteleville ihmisille tavata kokeakseen toveruutensa, nauttiakseen yhdessäolon lämmöstä ja viihtyisyydestä. Voit myös tuntea hygge -tunteen yksin, esimerkiksi halailla lämpimässä kodissa ja juoda teetä. Tämä rentouttaa kehoa ja rauhoittaa aisteja. Hygge on idea, joka ei ainoastaan ​​torju huonoa säätä ja ohittaa kausiluonteisia esteitä, vaan myös sosiaalisia esteitä. Tämä on Tanskan elämäntapa, ja kaikki siellä olevat ihmiset ottavat huomioon kaikki skandinaavisen elämän näkökohdat. Siksi sosiologit väittävät, että hyggestä on tullut osa heidän kansallista tietoisuuttaan. Tanskalaiset ovat löytäneet elämän pienet ilot kaikkina vuodenaikoina, ja tämä on heidän jokapäiväisen onnensa lähde. Näin he kohtaavat muun maailman. Lopulta hygge voidaan ymmärtää vastatoimena jatkuvasti kehittyvälle teknologiselle yhteiskunnalle ja sen digitalisoinnille.

Lämpimän teen juominen ja jännittävän kirjan lukeminen mukavasti kotona on suuri ilo

hygge living pohjoismainen elämänfilosofia

hygge -tyyli luo kodikkaan kulman

hygge -tyyli tuo vinkkejä ja ideoita kotiisi

hygge olohuoneen sisustukseen ja sisustusideoita tähän trendikkääseen tyyliin

hygge -tyyli luo mukavuutta ja rauhaa makuuhuoneessa

hygge -olohuoneet, joissa on tyynyt ja peitot, luovat kodikkaan tunnelman

hygge lifestyle koko elämänfilosofia

hygge -tyyli - luo kodikas koti, jossa on takka


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80