Näin saat enemmän irti pienestä olohuoneestasi

6 hyödyllistä vinkkiä

Näin saat enemmän irti pienestä olohuoneestasi

Olohuone on jokaisen talon tai asunnon kulmakivi. Emme välttämättä vie suurinta osaa ajastamme täällä, mutta se on ehdottomasti arvokkain. Kun meillä on aikaa, vetäydymme olohuoneeseen ja vastaanotamme vieraita. Siksi huoneen pitäisi näyttää erityisen kauniilta. Muutamalla hyödyllisellä vinkillä voit suurentaa visuaalisesti pieniäkin asuintiloja ja siivota ne kauniisti.

Pienet olohuoneet voivat näyttää suurilta, jos noudatat muutamia perusvinkkejä ja temppuja.

Pienet olohuoneet voivat näyttää suurilta, jos noudatat muutamia perusvinkkejä ja temppuja. On monia tapoja suurentaa niitä visuaalisesti ja asettaa ne toiminnallisesti. Kuvan lähde: robinimages2013-140124130 / Shutterstock.com

  1. Kirkkaita värejä

Olohuoneen kunnostuksessa on otettava huomioon muutama asia. Pienet huoneet ovat usein myös pimeitä. Siksi on parempi käyttää vaaleita värejä väriä valittaessa. Esimerkiksi, jos olohuone on ohi painavat viistot katot tai tummat kulmat, loistava valkoinen takaa valoisan ja ystävällisen huoneen myös silloin, kun ikkunoista tulee suhteellisen vähän valoa, esimerkiksi syksyllä ja talvella. Mutta tietysti sen ei aina tarvitse olla valkoista. Jos et halua tehdä ilman seinämaalia, voit valita herkän pastellisävyn. Suuren huonekalun, kuten sohvan, ei myöskään pitäisi olla liian tumma. Esimerkiksi harmaan sävy sopii hyvin valkoisten seinien kanssa. Värit tuodaan huoneeseen koriste -elementeillä, jotka voivat olla karkeita ja lisätä kontrastia.

  1. Toimivat huonekalut

Nyt on paljon hienoja huonekaluja, jotka ovat sekä tyylikkäitä että toimivia. Ja toisin kuin aiemmin, nämä ovat todellisia suunnittelijakappaleita. Toimivuus ei ole joskus havaittavissa ensi silmäyksellä. Joten on järkevää valita sivupöytä, jossa ei ole vain hyllyä teekupille ja kirjalle, mutta ainakin yksi, yleensä alempi. Voit pinota esimerkiksi sohvapöytäkirjasi tai aikakauslehdet sinne.

Suuri huonekalu, jossa on kaksi toimintoa, ovat suuret jakkarat, jotka sopivat hyvin sohvaan, mutta toimivat myös erinomaisesti sohvapöydäksi alueensa vuoksi. Aseta yksinkertaisesti suuri lokero ja käytä kaksitoimintoa. Ja mukava asia: Jos lisää vieraita tulee, jotkut heistä voivat myös istua mukavalla jakkaralla.

Klassikot, jotka isoäiti jo tiesi, ovat tietysti laajennettavat ja taitettavat pöydät. Jopa suunnittelijamalleissa on yleensä koukku jonnekin, joka loihtaa pöytälevyn. Kokoonpanot ovat myös täydellisiä. Joten voit liu’uttaa pienemmän sohvapöydän kauniisti isomman alle. Jos tarvitset enemmän pöytätilaa vierailijan takia, vedä se vain ulos.

  1. Vähemmän on enemmän

Jos laitat kaikenlaisia ​​asioita pieneen olohuoneeseen, se tuntuu nopeasti masentuneelta. Hyvä muotoilu elää vapaudesta. Laajan nurmikon sijaan auringonottoon kannattaa valita pieni sohva, jota täydentävät nojatuolit tai muut pienet istuimet. Niitä voidaan myös helposti siirtää, jos tarvitset tilaa esimerkiksi yöpyville vieraille. Lisää istuimia lisää tilaa, ainakin siltä tuntuu. Lisäksi olohuone voidaan suunnitella uudelleen useammin ja nopeammin nojatuoleilla.

Seinäyksikkö on myös tehokkaampi kuin useat pienet huonekalut. On vain tyhmää, kun on kasannut niin paljon roskaa, että tarvitset paljon tallennustilaa. Muutto on täydellinen tilaisuus päästä eroon vanhoista matkatavaroista. Sitten voit hengittää jälleen syvään olohuoneessa!

  1. Luo tallennustilaa

Mutta kaikkea ei tietenkään voi jättää väliin. Paljon tarvitaan tai on liian kaunista poistuakseen kotoa. Sitten ei jää muuta kuin luomaan tallennustilaa. Sen sijaan, että asetat hyllyn television viereen, olisi parempi tehdä se kuten New Yorkissa: Rakenna! Hyllyt tai kaapin elementit ovat usein saatavana myös vastaavilla kiinnikkeillä, jotka ulottuvat kattoon asti. Siellä voit tallentaa tavaroita, joita et tarvitse. Tällaiset rakenteet eivät vie arvokasta tilaa, mutta käyttävät joka tapauksessa käyttämätöntä tilaa. Ja niillä tuskin on negatiivista vaikutusta avaruuden tunteeseen. Useimmiten ero ei ole edes havaittavissa. Myös sohvan säilytystilaa käyttävät palvelevat hyvin. Esimerkiksi monissa vuodesohvissa on onkaloita vuodevaatteille. Muissa sohvissa on nyt laatikot, kuten joissakin sängynlaatikoissa.

  1. peilit

Peilit ovat klassikko, kun haluat suurentaa tilaa visuaalisesti. Seinäpeili heijasti avoimia tiloja vastakkaisella puolella ja loi siten optisen harhan. Ja sisustusasiantuntijat lifestyle4living.de on toinen arvokas vinkki: Jos ripustat peilin suoraan ikkunaa vastapäätä tai suorassa kulmassa sinua kohti, se ohjaa valoa ulkopuolelta sisäänpäin ja kirkastaa pientä olohuonetta upeasti. Jotta optisen suurennuksen ja kirkkauden vaikutus todella tapahtuisi, yksi suuri peili on parempi kuin esimerkiksi monet pienet peilit.

  1. kuvia

Peilien lisäksi myös kuvat auttavat tekemään huoneesta suuremman. Toki, jos sinulla on pieni olohuone, sinulla on myös vähän tilaa taiteelle. Mutta pienimmässä mökissä on tilaa erityisesti taiteelle. Kun valitset kuvia, sinun on kiinnitettävä huomiota muotoon. Muotokuvat venyttävät tilaa visuaalisesti ja saavat sen näyttämään suuremmalta. Ja kuvat ovat silmän keskipisteitä. Mitä enemmän niitä on, sitä suurempi tila näkyy katsojan silmässä. Siksi sinun pitäisi myös sisustaa pieni huone hyvällä maulla. Jotta seinän vaalean värin etu ei pilaannu, älä rappaa seinää kuvilla. Sama pätee myös tähän: vähemmän on enemmän. Varmista myös, että taide itsessään ei ole liian synkkä.

Kuvan lähde: robinimages2013-140124130 / Shutterstock.com